Egentid deluxe i helgen

Helgen har redan passerat och den har gått alldeles för fort. I fredags efter jag skrev inlägget så hann jag bara hem och vända i princip, sen åkte vi till Oskarshamn. Vi skulle fira mamma som fyllde år i helgen, så vi åt hela familjen på lilla krogen. Jag åt kyckling och klyftpotatis och någon chokladfondue till efterrätt, väldigt gott var det och mätt blev man vill jag lova. Travve var inte riktigt på humör för han var trött. Han somnade direkt när vi kom hem. Sov hela natten i sin säng gjorde han med, underbart!
 
I lördags gick vi upp hela familjen och åt frukost tillsammans. Vi gör nästan aldrig det, så det var mysigt. Efter det hoppade jag in i duschen, och när vi var klara lämnade vi Travis hos mamma. Vi åkte nämligen till Kalmar där vi hade bokat hotell. Väldigt lyxigt break såhär i vardagen, det behövde vi verkligen. Vi gick runt lite på stan i det fina vädret när vi kom dit. Vi tog verkligen rätt helg att åka tror jag bestämt. När affärerna stängde i stan vid fyra checkade vi in på hotellet. Vi gjorde oss iordning och sådär sen gick vi ut på stan igen. Vi hamnade på harrys där vi åt trerätters. Till förrätt åt jag vitlöksbröd med tzatziki och Mattias åt toastskagen. Till huvudrätt beställde vi in en grilltallrik för två personer. Den bestod av oxfilé, fläskfilé, ribs och chorizo och till det tre goda såser och pommes. Det var knappt att man orkade efterätt efter det men jag tryckte i mig en äppelcheesecake och Mattias åt en blåbärspaj med vaniljsås. Riktigt gott alltihop, speciellt efterrätten :) När maten hade fått sjunka litegrann gick vi ner i källaren och spelade lite bowling och tog oss varsin drink. Efter det var klockan rätt mycket, så vi bestämde oss för att gå tillbaka till hotellet. Hade tänkt att sätta oss där och ta något att dricka, men vi var trötta och mätta så vi gick upp på rummet istället. Mycket mysigare och lugnare att få lägga sig i sängen och titta på tv en stund.
 
På söndagen väntade mer lyx i form av hotellfrukost. Att kunna sätta sig vid uppdukat bord, veta att man kan sitta och äta i lugn och ro, och slippa plocka undan efter sig. Ja det är väl guldvärt i varje människas liv som har barn :) Jag käkade tre gånger haha, man får passa på ju. Vi tog en vända på stan igen innan vi drog oss hemåt. Fanns såklart någon man saknade här hemma. Han var dock inte så rolig för han var supertrött haha. Och det är samma sak idag. Imorse var han så trött så han bara satt. Vid middagen idag somnade han sittandes vid bordet haha, herregud då är man trött alltså. Han sover med andra ord sedan länge tillbaka. Hoppas bara han sover hela natten nu så han inte vaknar inatt och är pigg. Jag har precis pluggat lite eftersom jag ska jobba imorgon. Sen blir det teen mom och sängen för mig. Är inte katig idag såhär på måndagskvällen.
 
 
 






Vikariat

Som jag misstänkte har jag haft hektiska dagar sen jag skrev här sist i måndags. Jag har vikarierat måndag-torsdag. Superkul! Dock har jag inte hunnit lägga så mycket fokus på pluggandet som jag skulle behövt. Sitter på tåget hem nu från seminariet, och jag blev godkänd såklart, men idag var jag väldigt dåligt påläst kände jag. Men det gick ändå, prata är jag bra på som tur är haha. Nu är därmed halva terminen avklarad. Väntar bara på att få tillbaka vfu-uppgiften och slutuppgiften på kursen som skulle komma nästa vecka, sen kan man släppa det helt. Nästa halva av våren väntar examensarbete, introt drar igång på måndag. Hoppas min handledare godkänner mitt ämne och att jag kommer igång att skriva direkt. Nä nog om skolan!

Innan jag drog hem idag mötte jag upp Sandra och käkade lite lunch. Blev en snabbis men vi hann ändå prata lite, och det är alltid trevligt :) Nu sitter jag på tåget hem som sagt, och jag vill egentligen bara vara hemma. Så himla skönt väder ute idag ju! Igår var första riktiga gången jag styrketränade sen alla jäkla sjukdomar. Körde först volleyboll i skolan och sen två redskapslektioner på det. Innan jag drog hem körde jag rygg/ben på gymmet, och hemma på kvällen körde jag mage/armar. Så ja jag behöver inte beskriva hur min träningsvärk är idag va haha? Skönt att vara igång igen nu är det bara hålla i, hoppas på att ha samma motivation som förra året vid slutet av våren. Jäklar vad jag tränade då, och kul var det!


Trevlig helg på er :)










Helgen som gått

Jag har haft en väldigt lugn och skön helg. Seminariet i fredags gick bra, och när jag kom hem hämtade Mattias mig i Hultsfred. Travis hade varit hos mamma under dagen, så han kom hem till oss efter ett tag. Vi lekte hela dagen lång och hade fredagsmys framför tvn :) I lördags gick jag och Travis upp så Mattias fick sova vidare. Vi var i Hultsfred en sväng, sen duschade vi och gjorde oss klara för en grillkväll hos Emma, Kim och Elliot. Det var grillpremiär för vår del, och det var riktigt gott får jag säga. Tittade på gladiatorerna och snackade lite, så en lugn och trevlig kväll med andra ord. Travis orkade hänga med i svängarna och var vaken hela kvällen. Vi kom väl i säng runt 11 och då fick en nöjd kille somna mellan oss, vilket inte tog många sekunder.
 
I söndags tog jag mig lite sovmorgon, men jag somnade inte riktigt om efter att de gått upp så jag klev upp jag med. Vi var ute hela söndagen, så himla skönt var det. Vi var på promenad, lekte i lekparken, lekte hemma på gården, gungade och var i sandlådan. Travis var helt slut när vi gick in på kvällen sen. Vi hann även med såna där tråkiga saker typ storhandla, slänga skräp, tvätta bilen och städa ut förrådet. Fast det är skönt att få sånt gjort också :) Idag har jag vikarierat i skolan. Vet inte riktigt när jag ska få tid till att plugga inför seminariet på fredag, men får väl sitta om kvällarna resten av dagarna tror jag. Blir mycket jobb för mig denna vecka, men det är kul också.
 
Är inne i en period just nu när jag lagar mat från grunden och testar massa nya recept. Hoppas det håller i sig för det är kul. Jag älskar att laga mat och baka, men när jag har tid till det. När man har tidbrist och det blir ett måste är det inte lika kul längre. Idag gjorde jag egna hamburgare med saltgurkadipp, blev väldigt gott faktiskt :)
 
 
Sötnosarna i lördags :)
 
 
 






Egen müsli

Godkväll!

Har haft två dagar bestående av jobb på förmiddagen och plugg efter lunch. Rätt skönt faktiskt. Ligger före med det jag ska, och det känns riktigt bra när man hinner med det man ska. Är fortfarande förkyld så har inte kunnat träna än, börjar bli riktig less på att det inte blir bättre. Annars är läget under kontroll. Händer inte så mycket i livet just nu, längtar mest till sommaren så ytterligare en termin på universitet är gjord och det är varmt och skönt ute.

Idag har Mattias och jag gjort egna biffar till middag. Farligt gott, kan ju trycka i sig hur många som helst. Efter middagen fick jag ett ryck och slängde ihop en egen müsli, och den blev hur god som helst. Undrar varför jag aldrig gjort det innan, för det var jätteenkelt och smidigt. Det kommer jag absolut göra fler gånger. Imorgon är det dags för seminarie i Kalmar igen, känner mig inte direkt pepp på det. Dock är det bara att bita i det sura äpplet och åka och få det avklarat. 

Nu blir det soffhäng och sängen om en stund, klockan ringer kvart i fem. 










Träningssug

Har varit så skönt med hemmastudier idag. Har legat på soffan och bläddrat lite i böckerna och halvglott på en inspelad föreläsning. Sen satte jag igång med skrivandet, men då var det dags att hämta hem Travve på dagis så jag hann inte riktigt färdigt. Får fortsätta imorgon helt enkelt :) När Mattias kom hem från jobbet drog vi ut på en promenad i blåsten. Skönt ändå och jag var genomsvett i vinterjackan. 

Lagade god torsk i ugn med massa grönsaker när vi kom hem. Efter maten tränade Mattias, men jag fick snällt sitta och titta på... Vill bli helt frisk nu så jag också kan köra igång med styrketräningen igen, min rygg behöver verkligen det. Skulle egentligen vilja köpa ett gymkort, men får se hur det blir med det. Finns vissa maskiner som är svåra att ersätta med övningar hemma, speciellt de som är för ryggen. Detta får mig att ångra mig big time att jag slutade i höstas när jag var så uppe i det och kosten som hörde till. 

Ligger på soffan och tittar på teen mom nu, sen blir det sängen :)

Godaste fikat, engelska scones med grädde och sylt :)










Long time ago

Hallå på er!

Får åter igen be om ursäkt för min dåliga uppdatering. Har haft mycket i huvudet och kände att jag behövde en paus från tekniken. Telefonen har mest legat orörd den också, men här kommer en liten snabb update iallafall. Sist jag skrev var förra torsdagen och då var det dags för helg. Låg sjuk hela helgen och missade där med sista innebandymatchen, det gör ont än. Så jävla tråkigt! Drog mig till praktiken i måndags och har kört på hela veckan, var ju min sista vecka nu. I onsdags blev jag sjuk igen, och är det fortfarande. Vet inte vad jag gjort för att förtjäna detta, har varit sjuk senaste månaden i princip. Suger att inte kunna träna!

Så ni har alltså inte missat så mycket i mitt liv... har kommit hem, lagt mig och vilat sen har det varit dags att sova för natten typ. Har så dåligt samvete över att inte jag inte har umgåtts med Travis så mycket som jag vill på senaste tiden, och när vi väl gjort de ska han bara trotsa. Efter en vecka på dagis är han hemsk med det, sen rer det upp sig tills idag i princip och då är det dags att åka till dagis imorgon igen. 

Igår var jag på årsfest med innebandyn. Var en trevlig kväll med god mat, men den slutade rätt tidigt för min del för huvudet hänger inte med. Är så förkyld fortfarande att jag inte kan andas med näsan över huvudtaget och har inte kunnat sen i onsdags, sjukt att det inte ens blir lite bättre. Iaf så fick jag ett pris som hette "spelarnas val". Det uppskattade jag väldigt mycket. Jag är ju kapten i laget, och har själv spelat sen jag var 13 år. Därmed vet man lite hur det fungerar, och att spela i ett lag med nybörjare i princip är inte alltid lätt. Men det är något jag själv valt och vill, och jag hoppas verklingen ingen tror att jag på något sätt försöker vara överlägsen. Jag vill bara hjälpa till, och som kapten ska man ju vara den som peppar och håller humöret uppe både på plan och utanför den. Så det kändes kul att folk röstat på mig, för det är precis det jag försöker med. Blev förvånad för jag trodde inte jag skulle få det eftersom det finns många andra som verkligen var värda den också. 

Avslutade helgen med utelek och med en cykeltur med Travis. Nu kör vi igång en ny vecka och det kommer kännas konstigt att inte åka till praktiken imon. Har trivts så bra ihop med min handledare, det var liksom vi. Vi funkade bra ihop och hon lärde mig så mycket. Tar verkligen med mig allt, och känner mig väldigt glad över att få avsluta den sista praktiken på bästa möjliga sätt. 










Ny cykel

Igår var en sån dag då man inte hinner med så mycket. Kom hem från praktiken vid 5, åt mat och åkte till träningen i princip. När jag kom hem blev det duschen och sängen direkt, så den dagen är inte så mycket att orda om. 

Idag slutade jag tidigt, så jag hämtade Travis på dagis och så drog hela familjen till Vetlanda. Jag skulle titta på en ny cykel till mig, behöver verkligen en ny för min gamla står och rostar sönder. Den cykeln som jag tittat på hemma på datorn hade inte kommit in än, och jag orkade inte vänta för det var inte säkert att det fortfarande var rea då. Så jag kikade på modellen ovanför den, lite dyrare och lite bättre kvalité. Den kändes bra så den fick följa med hem. Nypriset var 4999 och på rean var den nedsatt till 3999. Just i Vetlanda hade de även 20 % på alla varor denna vecka så den blev ju ännu billigare än så. Dessutom ingick ett års stöldförsäkring, kanonbra ju. Gjorde ett riktigt kap med andra ord, och bästa av allt är att denna inte rostar :)

Travis vaknade redan halv 6 imorse, så han var riktigt trött ikväll och det tog inte många minuter innan han somnade gott i sin säng. Jag tittar lite på tv just nu, men sen får det bli sängen. 










Trött

Det är tisdag och jag har fortfarande klarat mig undan magsjuka? Kan det vara så bra verkligen? Vågar knappt tro det än... Har iaf varit på praktiken medan de andra två fått vara hemma måndag och tisdag eftersom Travis måste äta ordentligt innan han kan åka till dagis igen. När jag åkte i måndags hade det gått 48h sen de spydde sist så jag ansåg mig kunna ge mig iväg och jobba. Har läst på så mycket om det där, och det är så sjukt att vinterkräksjukan skulle nästintill kunna försvinna om folk bara tvättade händerna efter toabesök och innan man äter. Vilket är en självklarhet för mig, kanske är därför jag sluppit undan skiten hittills. Kul att mina tvångstankar gör någon nytta. Jag tvättar ju säkert händerna tjugo gånger om dagen och spritar dom säkert lika många där emellan, lite överdrivet jag vet. Men det känns så mycket bättre med rena händer. Jag har alltid trott att det smittar genom luften liksom, men det gör det inte.

Känner just nu att jag lider av sömnbrist.   Helgens få timmar har satt sina spår, sen har jag sovit riktigt dåligt inatt. Orkar liksom ingenting är så tråkigt, men får vila upp mig i helgen hoppas jag. Har glott på gårdagens avsnitt av familjen annorlunda precis, och nu ska jag faktiskt gå och lägga mig i sängen och hoppas på att få sova hela natten. Travis ska till dagis imon, hoppas verkligen inte han åker på en omgång till nu direkt bara.  










Magsjuka och virus

Godkväll! 

Länge sen sist, men det har sina förklaringar. Efter det förra inlägget förra lördagen vaknade jag upp och kände mig lite konstig. Men jag åkte och spelade match iaf, och sen när jag kom hem på söndagskvällen så slog febern till. Låg däckad måndag och tisdag med halsont, feber osv. Försökte mig iväg till praktiken på onsdagen eftersom jag skulle börja ha egna lektioner. Gick sådär med måendet, bättre med lektionerna. Filmade lektionen och utvärderade också, och det såg riktigt bra ut! Känns så bra i magen när man får den där känslan av att man valt rätt yrke. 

I torsdags kom min lärare från universitetet och hälsade på. Vi hade ett litet samtal tillsammans och även min handledare på skolan då. Det gick så himla bra, och det var så mycket positivt att jag blev röd om kinderna. Kände dock hur jag började må sämre och sämre, men jag åkte hemåt med ett leende på läpparna. Väl hemma däckade jag i sängen, febern kom tillbaka så jag blev liggandes hela kvällen. Fick vara hemma på fredagen med, låg hela förmiddagen sen tog jag en dusch och försökte piggna till. Då blev de helt plötsligt snabba ryck för Mattias skulle sälja sin bil och köpa en ny och jag behövde följa med för att köra en bil. Tänkte att jag skulle orka det, så vi lämnade Travis hos mamma och åkte. Glada och påväg hem med en ny bil fast körandes i varsin då ringde mamma och sa att Travis hade spytt. Men han somnade så han fick vara kvar där. Vi hann inte mer än hem så låg Mattias och spydde med. Låg och lyssnade på honom hela natten och bara hoppades på att jag med skulle få det så vi kunde släppa det sen.

Vi fick hem Travis igår på kvällen, och han var lite tagen. Båda två spydde ju hela natten, och jag bara gick och väntade. Hade tänkt en lugn och skön helg där jag kunde vila upp mig ordentligt, men istället fick jag ju storstäda och tvätta precis allt. Fy fan! Är helt utmattad nu, mest av det psykiska av att gå och vänta på min tur. Varför kunde inte jag också spytt natten till lördag så hade det varit över sen liksom? Aja jag borde väl få det inatt så det är väl bara att vänta.... Vilken helvetesvecka!!