New years eve

Tänkte försöka sammanfatta år 2011


Januari:
Jag åkte med klassen till Storlien. Jag hatar snö och skidor, men det var bara att gilla läget. Som tur är så gjorde ju sällskapet resan väldigt rolig. Testade snowboard för andra gången i mitt liv, det gick sådär får jag säga. Jag blev även gravid med Travis.






Februari:
Mår illa varje morgon och får tvinga mig upp till skolan. Äter middag och badar jazzuci hos Matilda och Tim :)








Mars:
Känner mig mest trött och blek och hoppas på att tiden ska gå fort.





April:
Jag mår som vanligt igen i vecka 11 ungefär, så underbart. Vi åker på första ultraljudet, och det var ett magiskt ögonblick som jag aldrig kommer glömma. Så himla häftigt! Firar valborg hos Malin och Max :)







Maj:

Vi åker på andra ultraljudet och får veta att vi väntar en liten pojk, det kan inte bli bättre :) Pluggar, pluggar, redovisar, redovisar, skriver arbeten och skriver arbeten för fuuuuulla muggar! Åker iväg och kollar på gpt i Göteborg!





Juni:

Skolan slutar och jag har avverkat 2 år på högskolan. Vi åker till Hagfors och hälsar på Mattias familj. Vi åker även till Zakynthos på en all inclusive resa och firar midsommar med Jennifer och Henrik. Himla trevlig resa med sol, bad och god mat :)







Juli:
Jag börjar sommarjobba på konsum för 4:e året i rad. Trivs som bara den. Magen växer på!





Augusti:
Jobb, jobb! Var och kollar på gpt som var i Målilla. Riktigt bra speedway bjöds det på! Mattias pappa, hans sambo och Mattias bror var även här på besök samtidigt.





September:
Gör mina sista schemalagda dagar på sommarjobbet. Skolan börjar, men jag tog studieuppehåll eftersom Travis var på väg. Har 2 och ett halvt år kvar att läsa. Sysselsätter mig mest med barnmorskebesök, föräldrarutbildning och förberedelser inför bebisankomsten.






Oktober:

Hoppar in och jobbar lite dagar då och då. Går mest i väntans tider, kunde inte riktigt fatta att oktober redan var här. Rätt som det var va det bf-dagen den 27e, men ingen bebis syntes till. På morgonen den 31 oktober 08.50 väljer vår son istället att komma till världen, och det ögonblicket är det bästa som hänt i mitt liv. Vi ligger kvar på bb i två dagar, sen åker vi hem för att börja våra liv och lära känna vår nya familjemedlem. Jag går mest på moln, vad har jag gjort i livet för att förtjäna allt detta? Världens finaste son och världens bästa sambo.






November:

Njuter av det nya livet och bebisgosar mest. Passar även på att färga håret som inte gjorts under hela tiden jag var gravid. Vi bestämmer att våran son ska heta Travis. Upptäcker nya saker hos Travis varje dag, och när han log första gången mot en så bara smälte man.






December:

Får mjölkstockning och går på pencillinkur. Det hjälper inte utan viruset blir kvar i kroppen, vilket leder till ansiktsförlamning (det är bra nu) och jag får käka tabletter igen. Vi firar Travis första jul och han fick hur många julklappar som helst. Travis blir även 2 hela månader :)







2011 är det bästa året i mitt liv eftersom vår älskling kom till världen <3







Nyår firar vi i Silverdalen ikväll med trevligt folk! Gott Nytt År på er :)







Big and beautiful



Var tvungen att testa animering med loop appen, coolt :)


Tror minsann att det är tänder på gång hos lilla grabben. Det känns väldigt tidigt, men känner man på tandköttet så känner man faktiskt tendes till en liten tand. Man börjar se lite vitt på tandköttet med och på sista tiden har det börjat dregglas ordentligt. Lite kinkig är han också till och från, så idag testade vi bitringen. Den var kall och god :)




Ikväll blir det tacos hos Emma & Kim :)






Loose control for a night

Travis och jag inledde dagen med morgonmys i soffan framför nils karlsson pyssling :) Nu sitter vi och lyssnar på E-type och diggar lite. Mamma fick en biljett till E-types spelning i O-hamn i Januari av Jennifer och mig i julklapp, så jag ska också med och kolla. Var meningen att syster också skulle med, men helt plötsligt sätter dom 18-års gräns på spelningen. Det var tråkigt! Men ska bli grymt kul att se honom. Alla hans låtar är skitbra tycker jag.












Dry out

Tänkte tipsa er om ett torrschampoo som har räddat många av mina dagar :) Nu när man är mamma och har tusen saker att göra samtidigt är det inte alltid man hinner duscha i lugn och ro. Ibland hinner man bara duscha av kroppen, och sen vill Travis ha uppmärksamhet och då är det bara kliva ur duschen med sitt feta hår. Har testat många sorters torrschampoo, men detta är det enda som funkat på alla sätt och vis. Det luktar gott, tar bort det feta håret, lämnar ingen färg i håret och är billigt. Och då pratar jag om batiste torrschampoo. Det kom till Sverige för en stund sen efter att ha gjort succé i England. Och det förstår jag! Hur smidigt är det inte att bara spraya i det, massera lite och låta det vara i en stund för att sedan kamma/borsta ur håret och sen är det som nyduschat :)




Jag har testat dessa två sorter. Den till vänster är för brunetter och luktar supergott  :) Den till höger funkar precis lika bra, men den luktade lite för mycket för min smak. Finns många andra sorter också bland annat original och tropical.







What you're doing tonight

Började dagen med att bleka upp löshåret. Blev aningen ljusare, men inte lika bra som vi hoppats på. Fast det duger nog :) Sen kom de och satte upp soffan, så nu jäklar sitter man skönt :) Tar typ upp hela vardagsrummet, men hellre det än att man ska sitta o trängas i en liten skinnsoffa och svettas hehe. Vi fick en överraskning med leveransen också. Nämligen det vita bordet. Vi titttade på det samtidigt som soffan, men hade tänkt att vänta lite med att köpa det. Men Mattias fick en för tidig födelsedagspresent av mamma, mormor och morfar. Så det var perfekt :)












Live tomorrow

Fullt upp idag. Var i Hultsfred på förmiddagen och köpte strumpbyxor till nyår. De har alltid en tendens att gå sönder. Sen köpte jag hårfärg också och så tänkte Jennifer och jag färga mitt blonda löshår. Innan vi åkte hem var vi och vägde lillfisen. Han vägde 5180 gram och var 59 cm lång denna gång. Så på en vecka har han minsann växt på alla håll. Det betyder att amningen fungerar igen. Great!!

När vi kom hem skulle vi då färga håret. Det gick sådär haha. Vi hade köpt en askbrun färg som såg ut precis som min hårfärg. Men när vi var klara så blev det nästan svart istället. Inte bra! Så imon ska vi testa att färga om det igen. Har hört oss för och vi fick tipset att bleka upp det och färga om. Får se om vi orkar det, de tar minsann en stund att styra med det.

Nu ikväll ringde de från törnwalls och sa att de kommer med soffan redan imon! Så då fick vi fulla händer med att fixa iordning inför det. Nu har vi vänt och bytt plats på allt precis som det ska vara när soffan kommer och städat och styrt. Det tar sin lilla tid, men det blir fint. Kul att ändra om lite :)






<3






There will never be

Det var stängt i Mörlunda igår, så det var bara att vända hem igen utan någon soffa. Idag var jag på efterkontrollen. Det gick fint, och jag valde cerazette. Får hoppas de blir bra! Det är nästan som vanliga p-piller, så det ska nog inte vara några konstigheter. Nu är det alltså bara att köra på och träna igen, det känns bra. Efter de solade jag och sen åkte jag hem och duschade.

När jag var klar åkte vi ner till törnwalls igen för att kolla på en soffa. Den vi hittade där var en liknande som vi hade tittat på i Vimmerby också. Priset var ungefär detsamma med, så vi slog till på den. På törwalls har de ju fri leverans och montering med vilket känns smidigt. Nästa vecka skulle de leverara den, så det var skönt att det gick så pass fort ändå. Hoppas bara den kommer passa bra i vårt lilla vardagsrum. Det blev en svart tygsoffa med två divaner på :)

Travis ligger och sover för tillfället. Han vill inte somna om det inte är mysigt runt om honom har vi märkt haha. Han brukar vilja mysa in sig i filten eller ha täcket lite över ansiktet. Just nu ligger han med nallen framför ansiktet. Då somnar han själv utan att man behöver vara precis bredvid vilket känns skönt. Han har varit så duktig på senaste och somnat och sovit i sin egen säng. Hoppas det fortsätter så för det är hur skönt som helst att få breda ut sig när man sover om nätterna. Sen på morgonkvisten får han gärna komma över och mysa istället :)











My romance

Har varit i Vimmerby och kollat på en soffa nu precis. Hittade en som vi gillade, men vi är på väg till Mörlunda nu först innan vi bestämmer oss för att kolla in sortimentet där också :) Det är svårt att hitta en bra soffa som passar i vår lägenhet. Vardagsrummet är det så dum planlösning på sen måste man ta hänsyn till altandörren med. Återkommer :)


Lilla bubben tycker det är jobbigt att prova soffor :)







Out of my life

Vi tog en promenad hem till mamma förrut och åt julmat idag med. Det är riktigt gott, men man blir så himla mätt för stunden när man äter. Alla däckade i soffan av matkoma sen framför ensam hemma filmen. När vi gick hem blåste det som bara den ute, och det låter som det blir värre och värre. Såg på aftonmbladet att det var stormvarning, men det skulle inte vara det här vad jag fattade det som. Men just nu verkar det inte bättre.

Ikväll blir det bara lugnt framför tvn när alla andra är ute och super :) Imorgon ska vi åka och kolla på en ny soffa, det ser jag fram emot!






Travis fick två sånna här fina pippitröjor i julklapp. Den vita av min farmor och den blå av Mattias farmor. Hon hade till och med gjort den själv, sen hade hon stickat en mössa och strumpor till med. Skitfint :)






Empty room

Travisen ligger och myser i sin nya puff som han fick av sin mormor och mini i julklapp :) Han sov inatt även att han sov hela dagen igår. Måste varit trött bara. Och jag fick sovmorgon idag. Lovely :)







That's what we are, forever

Då var snart julafton över. Fick många fina julklappar så jag är mer än nöjd :) Bland annat pengar, parfym, glassmaskin och hårsaker. Lilleman fick mest julklappar, men han däckade när vi öppnade dom hehe. Han har sovit igenom mesta delen av denna dag tycker jag. Får se om han kommer sova något inatt eller om han bara har en tröttdag helt enkelt. Travis fick massor av kläder, leksaker, hoppgunga, kramdjur, skallror, puff och pengar. Han är rik redan fast han bara är snart åtta veckor gammal. Men det är ju mer värt att sätta in pengar på hans konto än att köpa en massa onödiga saker som bara blir liggandes. Har haft en jättemysig dag med familjen, mer kan man inte begära.


Travis julklappshög :)















Free like a flying demon

Fick sova 6 timmar i sträck inatt igen utan att Travis vaknade. Sköönt! Man känner sig så mycket mer utvilad när man slipper störas i sömnen. Tror minsann jag har fått igång amningen igen också. Han har inte ätit ersättning på ett par dagar nu. Ger man honom flaskan ligger han bara och leker med den hehe. Så om så är fallet så är jag jävligt stolt över mig själv för det har varit ett par jobbiga dagar!

Travis är nybadad såhär på julafton. Hans mamma och pappa är precis nyduschade också. Jag ska fixa iordning håret lite snabbt nu bara sen åker vi iväg till min mamma. Där blir det god mat, kalle anka och julklappsutdelning. Så det blir en mysig dag med familjen helt enkelt. Får se om vi åker ner en sväng till min farmor också så Travis får träffa sin morfar på julafton en sväng med.









God Jul & Gott Nytt År på er! Hoppas ni får en bra julafton, det ska jag ha :)







Dancefloor

Sitter just nu och kollar på bingolottos uppesittarkväll och äter lite gott :) Blir bara mys framför tvn såhär dagen innan julafton.







Take my body close

Tack för svaren i inlägget lite längre ner. Har lite att tänka på tills jag ska dit nu :) Lovade ju att lägga upp hur dopinbjudningarna blev. Så här kommer bilder på hur de blev!



Framsidan





Såhär ser det ut inuti :)





Och på baksidan fick det bli en fin dikt :)












A walk

Tar en promenad och inhandlar bingolotter till uppesittarkvällen ikväll :)







Get down on your knees

Har spenderat dagen med syster. Vi var och solade en sväng sen fixade vi de sista julklapparna :) Sen blev det mat hos mamma. Där blev vi kvar hela kvällen och klädde julgranen också. Kom precis hem och nu inväntar vi Mattias :)

Travisen säger godnatt, hörs imon :)







Say what

Nu vill jag ha er hjälp. Jag ska nämligen på efterkontroll nästa vecka och bestämma nytt preventivmedel. Så jag vill gärna att ni skriver lite om vad ni har använt eller använder. Sen för/nackdelar bieffekter osv med de olika alternativen, och vad ni rekommenderar.

Innan har jag själv alltid använt p-piller och det har funkat bra för mig. Men när man ammar har jag förstått det som att man inte får äta det.














With every heartbeat




En glad nybadad liten skit :) Nu ska vi ta oss en promenad med Michaela till affären och handla. Sen ska vi göra tacos och så kommer kusin Robin och äter med oss också.






Walk over

Vilken dag jag hade igår! Orkade inte sätta mig ner vid datorn, var så trött. Låg vaken mesta dels av natten för jag fick ont i en visdomstand. Därför gick hela förmiddagen åt att vila bara. Det känns i kroppen att man är trött efter två penicillinkurer också.

När Mattias åkte iväg till jobbet åkte jag hem med Travis till mamma och umgicks. Framåt kvällen skulle min låtsaspappa gå bort till sin verkstad och kolla något. Den ligger ca 100 meter från deras hus. När han kom tillbaka berättade han att det var en skum bil som hade åkt runt och vänt flera gånger och blinkat med helljusen inne i bostadsområdet. Det är bara folk som bor där som åker med bil annars, då det kändes lite märkligt. När jag åkte hem sen mötte jag den bilen och då var den full med blattar. Så jag ringde upp mamma igen och då åkte de tillbaka till verkstan för att kolla. Då hade de varit där och slagit sönder lampan och klippt upp stängslet till byggnanden bakom och slangat diesel. Fan så otäckt! Det var säkert därför bilen blinkade med helljusen när mini kom för att varna de andra att någon var på väg. Man kan ju bara spekulera i vad som kunde ha hänt om mini hade sett dom och de då varit typ 5 mot 1. En grå ford med egengjord registreringsskylt åkte de runt i, och de hade tydligen fortsatt mot Virserum sen. Idioter, sånna ska ju bara skickas hem!!




Nehe nu ska jag bada Travis och styra lite :)






The ultimate

Idag har vi som sagt varit på bhv. Idag vägde lillfisen 4970 gram och var 58 cm lång :) Han har växt 2 cm på två veckor nu, det går undan. Och vikten såg jättebra ut, så mat får han. Skönt! Vi fick en vägningstid nästa vecka igen för att vara på den säkra sidan.

När jag kom hem åkte mamma med mig och Travis till Vetlanda. Vi julhandlade lite och Travis var så duktig. Sov i bilbarnstolen och sedan vidare i vagnen när vi gick runt på stan. Han vaknade när vi åt och ville ha lite mat bara, sen somnade han om igen. Tufft att julhandla tyckte han ;) Var trevligt att komma ut lite för en gångs skull nu när man typ varit isolerad när man varit sjuk. Blir bättre för varje dag och imon är det sista dagen med tabletter :)


Nu har min pappa varit här och ätit lite, och jag tänkte börja slå in lite julklappar. Ikväll vankas det teen mom och mys framför tvn med lillgrabben :)



Såhär trött blir man av julshopping ;)








Wont you stay the night

Då var denna helgen över och söndagen är nästan slut. Känns inte riktigt som man har koll på dagarna längre när man är mammaledig. Men fort går dom iallafall. Imorse vaknade jag med ett ryck vid halv sju. Jag hörde inte Travis så fick lite smått panik och tände lampan och flög upp ur sängen för att kolla så han andades. Och det gjorde han men väldigt tyst. Han brukar alltid ligga och småsnarka lite annars. Det är min största rädsla att han ska sluta andas när han sover. Usch vill inte tänka på det, vet inte hur många gånger jag kollar honom innan jag somnar så han ligger bra och andas ordentligt.

Men inatt var han tydligen bara trött. Han somnade vid ett i sin säng och sov ända till sju. Sex timmar i sträck och det är nog rekordet hittills. Jag låg bara och väntade på att han skulle vakna eftersom klockan var halv 7. Sen fick han komma upp i sängen och äta lite och så somnade han igen. Sen när han vaknade till igen tog Mattias upp honom och så somnade Mattias med honom i famnen. Bara log och låg och kollade på dom, så fina mina älsklingar :)

Annars har Jennifer varit här och umgåtts lite idag medans Mattias spelade match. Travis har varit nöjd hela dagen och bara legat och myst och pratat, vad underbart det är. Själv försöker jag få igång amningen igen. Det går väl sådär. Han har fått ersättning ett par gånger idag, sen får han tutta väldigt ofta. Vill verkligen få igång det ordentligt igen. Eftersom han är nöjd och gör sina behov antar jag att han får i sig tillräckligt. Ikväll innan han ska sova får han bara ersättning så han står sig. Imorgon ska vi till bhv för vägning vilket känns skönt nu när det är lite annorlunda med maten för honom.







Söndagspizzan ät intagen och nu blir soffhäng :) Lite sugen på glögg och
lussebullar med, ska nog gå och fixa iordning det :)






To late to say you're sorry

Jennifer har varit här och umgåtts idag. Vi gjorde pitabröd med kebab, mycket gott. Efter det gick vi till Michaela en sväng och kollade på film :)

Resten av denna lördagskväll har jag spenderat med min lilla familj. Bowling och mys fick det bli ikväll. Det är precis såhär jag vill ha det. Living the dream!

Travis var med och kikade när vi bowlade, sen slutade det med att han blev lite uttråkad eller något hehe :)







All done

Igår somnade Travis vid ett i sin egna säng. Han har inte gjort det sen han va nyfödd dels för att vi varit bekväma och dels för han har svårt att somna ensam. Men inatt fick vi äntligen breda ut oss i vår säng, underbart :) Sen vaknade han vid halv sex, fick mat i sin säng och somnade om till halv elva. Då fick han komma över i vår säng och mysa. Så vi fick minsann värsta sovmorgonen idag :) Nu ska vi åka och hämta hem Travis moster från Högsby!








Time to act like one

Fick komma ner till läkaren imorse, fast han gjorde inte så mycket. Han berättade lite om läget att för de flesta tar det cirka 2 veckor sen återgår ansiktet till sitt normala. Så det hoppas vi på! Han pratade mycket om att det kan bero på stress. Jag är ju en sån människa som stressar upp mig för allt, utan att jag alltid tänker på det. Fick order om mycket vila, stressa ner och tänka positivt om detta. Vi får väl försöka med det då så jag blir frisk :)

Idag är det sista dagen med ersättning för Travis för imon får jag börja amma igen. Det känns mycket skönt :) Dock får han nog lite ersättning de kommande dagarna med eftersom det inte kommer så pass mycket mjölk än som han behöver. Men jag ska behålla den elektriska pumpen ett tag till tänkte jag så jag verkligen får igång det ordentligt. Startavgiften för pumpen var 150 kr, sen 12 kronor per dag och det är inga pengar. Så det är ju bara ha den hemma tills allt är normalt igen. Tycker det känns svårt att veta nu med maten när man kommer blanda hur mycket han behöver och om han verkligen blir mätt. Det har man inte behövt att bekymmra sig över innan för då har ju mat funnits och han släppte taget själv när han var mätt. Men det ska vi försöka fixa.


Ikväll ska Mattias på julbord så Travis och jag åker hem till mamma sålänge. Nu ska dopinbjudningarna fixas :)





Lilla hjärtat har alltid så roliga sovstilar haha. Oftast är en arm rakt upp i luften som här :P






Det var någon som undrade vad sidan hette som jag gjort dopinbjudningarna på. Den hittar ni HÄR






Staying alive

Femte dagen med tabletter och det känns inte bra än. Kan fortfarande inte röra ansiktet och det känns lite oroväckande. Mamma läste att tillfällig ansiktsförlamning kan hålla i sig i 3 månader innan det blir bra och att det bara är 75 % som blir helt återställda. Det klingade inte bra i mina öron. Vill inte se ut såhär! Imorgon blir det att ringa läkaren i mörlunda och hoppas att jag får komma ner på en koll imorgon innan helgen.

Idag fixade jag klart dopinbjudningarna. Jag har designat dom själv på en hemsida, sen kan man köpa en pdf-fil med inbjudningarna och ladda hem filen till datorn. Det är skitsmidigt. Nu har jag inbjudningarna på en fil och så kan jag skriva ut dom själv på vår egna skrivare vilket jag tänker göra imorgon. Det blir kanon! Jag tycker det var svårt att bestämma vilka man ska bjuda på dopet. Det blir så många när man ska bjuda alla (självklart vill man ju det) men det funkar inte! Allra helst hade jag velat vara i kapellet, men det rymmer bara 30 personer och vi blir fler än så. Man står ju varann olika nära i släkten och därför är det svårt vart man ska dra gränsen med inbjudningarna. Har iallafall satt mig ner nu och kollat lite på det och det får bli som det blir, vi är en stor släkt så vi får bli många helt enkelt. Det blir nog bra! Det är ju Travis dag så det är han som ska ha uppmärksamheten.

Tänkte få iväg inbjudningarna snarast, eftersom dopet blir den 22 januari, och det är faktiskt ganska snart. Tiden går snabbt. Det är lite att planera med ett dop allt. Speciellt när Mattias familj/släkt inte bor här nere utan har 4/5 timmars bilresa hit också. Ni ska få se inbjudningarna sen när jag har skickat ut dom. Blev supernöjd :)







<3<3<3






The happening

Min bhvsköterska är ju världens sötaste. Ringde till henne i eftermiddags för jag var helt förtvivlad eftersom det inte kom någon mjölk när jag pumpade idag. De har bara teletid mellan 8-9 så jag pratade in ett meddelande att hon gärna fick ringa upp mig idag helst. Vid fem ringer hon tillbaka och säger att hon sätter ihop en elektrisk bröstpump åt mig sen kommer hon hem till mig med den. Så nu har hon varit här med den och visat hur den fungerar och svarat på alla mina frågor. Så himla snällt :) Höll på att på psykbryt här hemma förrut med handpumpen, så det var underbart när hon kom med den elektriska. Den var så mycket skönare än handpumpen också. Så nu jäklar ska mjölken tillbaka igen :)

Just nu är den lilla älsklingen hos sin mormor en stund. Ligger och väntar på att han ska komma hem igen för jag saknar han :) Fick även ett bestämt datum på dopet idag, så jag hoppas det blir bra och att jag hinner klart med allt för det blir redan nu i januari.







Get back

En liten uppdatering från sneansiktet haha! Börjar bli lite jobbigt att ha ögat uppe såhär mycket och att inte kunna röra ordentligt på munnen när man pratar. Men så är det. Jag hoppas iallafall att det blir normalt snart för det är inget roligt att se ut såhär.

Var en ganska jobbig natt då Travis inte ville somna förrens tre. Sen vaknade han vid halv sju och ville äta igen. Och när jag hade pumpat klart efter sju gick jag upp och gjorde iordning nya flaskor åt honom. När jag kom tillbaka vaknade han precis och ville inte somna om. När han tillslut somnade då var jag pigg och kunde inte somna. Låg fortfarande vaken vid nio, och då vaknade han igen. Efter matning, pumpning och en liten powernap för Travis ville han gå upp sen. Så det var bara att gå upp och ta på honom kläder. Blev inte många timmars sömn med andra ord.

Ska snart göra lite mat tänkte jag sen får det nog bli att sova lite middag. Har varit lite effektiv idag iallafall och styrt med dopet och julkort. Så nu är det mesta klart. Ska bara få datumet bekräftat av prästen och hon skulle återkomma antingen ikväll eller imorgon. Är riktigt kul att sitta och pilla lite med inbjudningarna. Blev jättenöjd :)








Lilla älsklingen <3






Stars are blind

Som jag skrev igår så blev det ingen rolig dag direkt som slutade med akuten. Jag vaknade igårnatt av att jag låg och skakade för jag frös så mycket. Väckte Mattias som hämtade en tablett och en filt. Hade både feber och ont i samma bröst igen när jag vaknade men lyckades somna om tillslut. När jag vaknande på morgonen sen kände jag mig lite piggare igen. Gick upp och tvättade ansiktet, men fick in massa vatten i ena ögat. Tänkte inte mer på det utan gick till köket för att äta frukost. När jag försökte få i mig lite fil kändes det jättejobbigt att öppna munnen och svälja. Kändes typ som när man varit hos tandläkaren och man är bedövad i munnen ni vet fast bara i ena halvan av munnen. När jag stod och borstade tänderna sen fick jag inte upp munnen helt, så började undra va fasiken det var. Log mot speglen men ena halvan av munnen hängde inte med. Upptäckte också att jag inte kunde stänga höger öga helt. Kunde inte blinka med det heller. Blev orolig för man har hört om stroke i allt fler fall där personerna är unga.

Berättade för Mattias och han tyckte också det lät något konstigt. Jag intalade mig själv att det bara var något tillfälligt och hoppades att det skulle försvinna under dagen. Men det gjorde det inte. Mamma tyckte jag skulle ringa sjukvårdsupplysningen framåt kvällen, så det gjorde jag. Hon sa direkt att jag skulle åka in akut till Oskarshamn som var närmast och att jag inte fick köra bil själv dit. Så vi åkte iväg straxt därefter och jag fick komma in nästan direkt när jag kom dit. Sköterskan tog ekg och blodprov sen kollade de syresupptagningen. Sen fick jag ligga där och vänta i evigheter kändes det som. Tilllslut kom det in en läkare som ställde massa frågor, kollade mina reflexer, ögon&öron och lyssnade på hjärta&lungor. Min sänka var fortfarande hög så jag hade inte blivit frisk trots penicillinet och han sa att infektionen hade spridit sig och satt sig i ansiktet. Därför kunde jag inte röra höger halva. Sedan gick han iväg och skulle kolla de sista proverna.

När han kom tillbaka berättade han att jag skulle få en ny kur på tio dagar. De tabletterna var så pass starka så jag fick inte amma Travis de 6 första dagarna utan jag skulle bli tvungen att ge honom ersättning och själv använda bröstpump. Kände hur deprimerad jag blev direkt när han sa det. Dels för att jag vill verkligen fortsätta att amma, och dels för att det är svårt att använda bröstpumpen. Blir jag inte frisk efter denna kur så får jag svälja mitt ego och fortsätta med ersättning istället. Jag måste också må bra för att orka. Jag har trots allt ammat honom i 6 veckor så det är alltid något. Men jag hoppas att det kommer igång ordentligt igen på lördag när han får börja äta. Typiskt att det ska stocka sig i samma bröst hela tiden! Det har ju fungerat så bra annars.

Men det är bara att försöka pumpa så gott det går för att behålla mjölken. Travis tog iallafall flaskan direkt inatt så det var en lättnad. Jag är så glad över att Mattias kommer vara hemma denna vecka. Jag hade aldrig orkat både matat Travis och sen satt mig och pumpat. Det skulle ta två timmar per gång, och det behövs göras två gånger på natten. Det hade inte blivit mycket till sömn då, och det behöver jag nu medans jag äter tabletterna. Körde igång med startkuren igår på tolv tabletter, och nu ska jag fortsätta med sex stycken per dag tills på lördag då jag trappar ner ytterliggare.




Det blev ett långt inlägg så förstår om ni inte orkade läsa allt hehe, men så är läget. Ska försöka vila så mycket som möjligt nu så jag blir frisk igen. Jag har inte varit ute på promenad med vagnen sen jag började med första kuren, så nu vill jag bli frisk för det saknar jag!







High above

Har spenderat denna söndagskväll på akuten i Oskarshamn. Mår inget vidare, skriver mer imon!







To the end of love

Idag åkte Mattias och spelade innebandy. Då åkte jag och Travis hem till hans mormor och mini. Där har vi spenderat dagen. Travis har varit lite kinkig hela dagen pga av magont. Men imon är det sista dagen med penicillin för mig, sen hoppas vi på att det blir bra igen. Vi åt kinamat hos mamma. Mycket gott som vanligt :) Körde på stort och tog tre små rätter idag, det tänker jag äta nästa gång med.

När Mattias kom hem från matchen hoppade vi in i duschen, och sen satte vi oss i bastun. Underbart skönt! Var evigheter sen jag bastade. När jag flyttar till hus ska jag minsann ha en egen bastu så man kan basta en gång i veckan :) När vi kom upp ur bastun och jag hade gett Travis mat så somnade han. Så han fick sova kvar hos sin mormor en stund och så åkte Mattias och jag hem och hade lite egentid. Det är inte varje dag man får det. Även om Travis bara var borta i typ en och en halv timme så saknade jag honom hela tiden. Ni som har barn förstår känslan, man känner sig liksom inte hel när han är borta.



Nu ska jag fortsätta mysa med mina hjärtan!









Dagens fundering varför är coca cola sjukt mycket godare på glasflaska?! :)







The sweetest thing

Mammas lilla ögonsten <3 Vi är myssjuka båda två ikväll så det passade ju bra. Travis fick till en riktigt snygg min på bilden också haha :) Älskar dig mest i världen mitt hjärta!







Watch out

Mysfredag här hemma idag. Har precis ätit fläskfilé och potatisgratäng och nu kollar vi på idol :) Travis diggar med i musiken haha. Han gillar att lyssna på musik lilla grabben :) Just nu ligger han i mitt knä och chillar lite i sitt linne. Snart ska vi äta lite efterrätt med. Det blir ananaspaj, mums :) Ha en trevlig helg alla!







Lay back in the arms of someone

Räckte med att pappa kom hem så blev man minsann nöjd :) Nu säger vi godnatt!







All the way round

Gud vilken arg liten herre jag har haft här hemma idag. Har inte fått lägga ifrån mig honom en minut ens utan att han har börjat skrika. Jag som hade bestämt att jag skulle ta julkort på honom idag, men det var han inte så sammarbetsvillig till. Fick några som tur var för jag ville få iväg beställningen idag så man hinner får hem dom lagom att skicka iväg innan jul.

Är irriterad på blogg.se just nu. Varför lägger dom deras jävla reklam banners precis där man ska ladda upp inlägget? Hur mycket jag ens zoomar ut så ser jag inte min egen text jag skriver. Så hälften av texten jag skriver lär det vara stavfel i.

Inte många saker som är bra idag haha. Har lyckats få ont i öronen med. Jag hoppas verkligen inte det är öroninflammation på gång också. Tycker det räcker med penicillin. Sov med bomull inatt med har ännu ondare idag. Blir ju inte bättre av att Travis skriker en i örat :P Har gått med bomull i hela dagen idag också och mössa. Hoppas det blir bättre imon. Då är det äntligen helg, och jag ser fram emot en myshelg med mina hjärtan.








Såhär trött blir man när ens mamma envisas med att ta julkort haha :)






Wrong way

Imorse tyckte Travis det var kul att kissa ner hela sig själv när jag skulle byta på honom. Denna gången lyckades jag klara mig och jag hann även rädda mobilen i sista sekunden haha. Annars brukar det vara roligast att kissa på mamma. Så Travis fick ligga snällt och vänta medans jag duschade på att bli badad.

Idag kom Madde och Lovisa på besök och fikade lite. Det var länge sen vi träffades alla tre, så det var trevligt med lite skitsnack :) När de åkte hem så åkte jag och Travis till bhv i Hultsfred. Läkarbesök stod på schemat idag. Allt såg så bra ut så, och snäll var han idag med lilla grabben. Inte ens när jag tog på honom ytterkläderna och vi skulle åka därifrån skrek han. Det brukar han alltid göra, inte roligt att ta på sig en massa kläder inte :P Idag vägde han 4570 gram och var 56 centimeter lång.

Efter de åkte vi till socialkontoret och skrev på en massa papper. Så idag är Mattias officiellt pappa till Travis. Sjukt egentligen att man ska behöva svara på massa privata frågor och skriva på papper bara för att man inte är gift. Inte smidigare att bara göra ett faderskapstest på bb då så man slipper detta? Jag menar papporna kan ju egentligen aldrig vara helt 100% säkra på det de skriver under ändå. Fast Mattias behöver inte oroa sig ;)








Sover alltid så skönt i sitt babyskydd :)






Nu ska jag åka iväg och hämta älsklingen på jobbet sen ska vi äta pizza, mums :)






Behind blue eyes

Travis vaknade straxt efter att jag hade skrivit inlägget igår hehe. Sen ville han vara vaken till klockan två innan vi somnade. Men sen sov han jättebra vaknade först vid 5 och åt, sen vid 10 igen. Så idag känner man sig ganska utvilad. Gick en promenad i den lilla snön som kommit förrut idag. Men det var inte direkt lättkört i blasket. Blev ett riktigt träningspass på hemvägen med två handlingskassar också.


På tal om träning, fyy vad jag längtar efter ett riktigt svettpass! Känns som det var evigheter sen man tränade ordentligt. Höll ändå igång ett bra tag in i graviditeten med träning. Var så skönt när man läste idrott och fick motion varje dag på köpet. Så från att ha gått från 1-2 träningspass nästan varje dag till inget i mitten/slutet av graviditeten kändes konstigt. Men jag håller på att träna upp bäckenet för fullt (när jag kommer ihåg hehe) här hemma, sen när jag varit på efterkontrollen tänker jag köra igång igen. Det är ju viktigt att bygga upp sig inifrån igen innan man kör på hårt igen. Sit-ups är det allra värsta man kan göra efter en graviditet. Tänk er en dragkedja som går ihop fel och fastnar. Jaa så blir det med magmusklerna och man inte bygger upp kroppen innan man börjar med hårdträning.


Michaela har varit här ikväll. Vi har ätit fajitas och kollat på tv :) Sen kom mamma och Jennifer förbi en sväng också. Trevligt med lite sällskap när mannen är och jobbar.












Why this things

Åh blir galen på att jag är så torr. Hela mitt ansikte är torrt, benen, händerna, håret och för att inte prata om munnen. Det ska bli så skönt sen när man slutar ammar och man förhoppningsvis blir "normal" igen. Vet inte hur många gånger jag smörjer in ansiktet om dagen alltså. Innan jag ska sminka mig får jag smörja mig tre gånger innan det ens går att lägga på sminket. Sen blir jag så varm hela tiden, det bara kommer helt plötsligt och sköljer över en som en våg av värme. Har inte ens värmen på i sovrummet för jag klarar de inte. Håller på att frysa ihjäl när man ska sova, sen vaknar jag att jag är helt genomsvett sen ändå på natten. Förstår inte varför alla hormoner måste göra såhär mot en!






Wisper my name

Travis vaknade vid fyra imorse och åt, sen tyckte han att det var morgon och dags att gå upp. Det tyckte dessvärre inte hans föräldrar. Han låg vaken till klockan sju innan han äntligen somnade om haha. Slumrade till och från, sen vaknade man av att hade sputtat ut tutten igen. Förstår inte varför han envisas med att sputta ut den när han ändå vill ha den i munnen. Rolig grabb det där hehe.


Idag har min farmor varit här. Alltså Travis gammelfarmor. Vi fikade och pratade lite, och så fick hon se Travis vaken för första gången. Efter det åkte jag hem till Victoria och där spenderade vi kvällen. Tittade in hos mamma en sväng på hemvägen och hämtade upp lite saker som hon hade köpt till mig från ullared. Bland annat en bröstpump. Läste instruktionsboken förrut, det lät jäkligt krångligt med ihopsättning och sterilisering och rengöring hit och dit. Men bara man lär sig så tror jag det kommer funka bra sen.



Nu somnade precis Travis och jag la ner honom i sin säng. Hoppas han somnade för natten. Inväntar att Mattias ska komma hem från jobbet!







En liten pajas i babysittern haha. Den är inte så populär som jag hoppades på, men jag ger mig inte :)






Outside the box











Sådär ja! Nu har vi druckit lite glögg och ätit lussebullar och pepparkakor. Älskar det! Egentligen tycker jag man ska ha russin och nötter i glöggen också, blir ännu godare då. Det får vi fixa till nästa gång. Har även fått fram lite tomtar så nu är det lite juligt här hemma. Mysigt med tända ljus och allt. Nu är det väl bara lite snö på backen som fattas för att man ska få den där riktiga julkänslan i kroppen. Får nog börja lyssna på julradio snart med. Det brukar göra susen. Gå runt och sjunga med i alla jullåtar burkar alltid göra en på bra humör.



Nehe nu blir det faktiskt sängen!






Cry in the rain

Igår fick jag äntligen se twilight the breaking dawn. Hade höga förväntningar på den, och självklart var den bra. Däremot så var den väldigt kort, och det kändes som hela filmen var upplagd för att lägga upp inför den sista delen. Men det kan man ju förstå. Då får vi bara vänta drygt ett år på den spänningen hehe.

Har precis kört Mattias till sin match nu. Travis sover fortfarande i bilbarnstolen. Så när man har två armar/händer fria så får man passa på att göra nytta. Blogga, tvätta, dammsuga, diska, hänga tvätt och plocka iordning. Allra helst skulle jag bara vilja lägga mig framför soffan och slappa, men det får väl bli ikväll det. När Mattias kommer hem ska vi julpynta lite. Har bara fått upp stakarna och stjärnorna än så länge. Ikväll ska alla tomtar, dukar osv upp också tänkte jag. Sen så får det väl bli lite adventsfika bestående av lussebullar, pepparkakor och glögg på det :)










To cool

Nördar santas village för fullt på mobilen. Bra tidsfördriv och man kommer i lite julstämning. Om man tycker om the sims så gillar man nog detta :) Man bygger sin egen lilla tomteby och utför uppdrag åt tomten haha. Det är vad jag sysslar med!







One more time

Tredje dagen av tre möjliga som jag vaknar av grannarna. Fortsätter det såhär så får jag helt enkelt vara en bitch och plinga på och berätta läget. För det är inte kul att vakna 4.30 av Travis, 6.00 av grannarna, 7.00 av Travis för att sedan vakna vid 8.00 av grannarna igen. Det räcker gott och väl att man vaknar av Travis, vill inte behöva vakna av en gapande gubbe också.

Mattias är iväg och spelar innebandy idag. Så Travis och jag var och hälsade på Michaela en stund. Hon har flyttat in nästan här bredvid oss. Iallafall i lägenhetshuset som ligger bredvid vårat. Hon hade nästan fått ordning på allt redan. En fin lägenhet här det. Nu kollar jag och Travis på lite handboll och inväntar hans pappa så vi kan äta lite middag. Tycker synd om lilla älsklingen som precis fått ordning på sin mage med hjälp av dropparna, sen kommer hans mamma och börjar käka penicillin och förstör för honom igen. Han har haft ont jättelänge nu mitt på dagen, det har han aldrig haft innan. Typiskt att man ska behöva äta penicillin, men måste ju tyvärr det för att bli bra igen.








Ikväll blir det bara mys med familjen, love it <3






Only me

Har varit och bowlat med Tim och Matilda ikväll och älskling såklart :) Var evigheter sen, så vill ju inte påstå att det gick bra precis hehe. Men det är kul så man borde göra det lite oftare. Nu blir det mys framför tvn efter en trevlig kväll :)







Crazy town

Mobilbloggade igår och det blev visst något konstigt när inlägget kom upp. Blev lite väl många bilder som var likadana kanske. Var svårt att ladda upp inlägget, fick ladda om flera gånger så det hände väl något i samband med det. Så nu vet ni hehe :)

Vi har inte haft någon granne åt ena hållet sen i början av september. Så vi har varit riktigt bortskämda med att det är tyst och skönt. Grannarna åt andra hållet hör vi nämligen aldrig. Men i förrgår tog den friden slut. Ett par med en stor rottweiler har flyttat in. Jag förstår att de är ivriga att sätta upp sina saker, men att spika och borra klockan sju är lite väl tidigt. Igår vid kvart i sex vaknade jag av att något brakade ihop inne hos dom med en jäkla duns. Efter de drog de igång med allt möjligt där inne. Imorse körde de igång vid sjutiden igen. Lyckades somna om men vaknade igen vid åtta av att han står och skriker i vardagsrummet så in i. Vårt sovrum ligger vägg i vägg med deras vardagsrum och det hörs så jävla väl. Men han verkar inte fatta det. Hans normala samtalsröst är så hög att vi kan ligga och lyssna på vad han pratar om till och med. Hör dock inte vad hans partner svarar honom eftersom hon pratar normalt. Gud vad jag längtar tills man flyttar till hus!!!! Kommer deras hund in på vår gård en enda gång blir jag fan tokig!






Whatever

Inte mådde jag bättre idag när jag vaknade. Åkte hem till mamma, tog febern där och den visade 39,5. Mamma tyckte vi skulle åka till vårdcentralen, så det gjorde vi. Penicillin 3 gånger om dagen i tio dagar sa dom där. Så nu hoppas jag att det blir bättre. Mamma ska köpa en bröstpump åt mig i helgen också. Men trotsar mitt mående ikväll och åker på dackarnas kick off som planerat.

Såhär snygg är vår lilla älskling ikväll :)