Rolig kväll igår :)

Hade en supertrevlig kväll igår med god mat och härligt umgänge. Tack för det, sånt behövs ibland :) Jennifer satt hos Travis medans han sov igårkväll och när han vaknade imorse kom Mini och hämtade honom. Han var där och lekte under förmiddagen. Jättesnällt så fick vi sova och slappa lite. Blev sent inatt när klockan ställdes om med, så det var välbehövligt hehe. Vaknade med världens halsbränna. Anar att det är de där jäkla minutshootarna som Jennie hällde upp hela tiden ;) Även att jag inte drack speciellt mycket igår gillar inte kroppen alkoholen längre. Mellan 7-10 imorse låg jag med världens kramp i magen. Tillslut gav det med sig så även jag fick sova lite innan Travis kom hem igen :)

Vi har käkat pizza idag, orkade dock inte äta så mycket. Blev mätt direkt :) Fick ett ryck och städade hela huset också. Skönt! Städat och rent inför kommande veckan som består av ledigt. Påsklov, det var år och dagar sen man hade det så jag är inte svår hehe. Travis har badat ikväll och hostan/förkylningen börjar ge med sig lite nu. Han somnade direkt ikväll, trodde tidsomställningen skulle ställa till det. Fast ska nog inte säga något än, han kanske vaknar inatt och är superpigg. Hur eller hur kommer det bli en tidig morgon imorgon tror jag :p








Glad påsk

05.50 vaknade en hostande Travis. Efter en timme somnade han om och då sov vi till halv 9, skönt :) Åt frukost och gjorde oss iordning sen åkte vi och hämtade upp Michaela. Vi åkte vidare till Vrum och kollade in nya gymmet :)

Nu sover Travis, men ska snart väcka honom för vi ska åka och äta påskmiddag hos mamma. Är riktigt hungrig så det ska bli gott :) Sen är det bara hem, duscha och göra sig klar för kvällen. Ska bli kul ;)








Påskägg

Imorse vaknade Travis 6.20. Oh my!!! Vad är det med lilla skitungen. Han låg kvar i sängen till 7 i alla fall, sen gick han upp med Mattias eftersom det var min sovmorgon. Jag somnade om, men vaknade till och från hela tiden. Vid 10 gick jag upp tillslut. Man blir bara tröttare när man vaknar/somnar om hela tiden. Då var det ingen hemma, de hade dragit iväg till Hfred en sväng. Så jag åt frukost i lugn och ro innan de kom hem. Busade lite med Travis innan han somnade. När han sov la sig både jag och Mattias i sängen och lyckades somna igen haha. Gjorde så förra helgen med. Men skönt var det!
 
Vi handlade lite sedan och lagade mat när vi kom hem. Jag har nu duschat och Travis har badat. Han somnade direkt när han ätit upp sin välling, trött kille idag. Inte konstigt när han ska envisas med att gå upp så tidigt! Imon när jag ska upp med han får han i alla fall sova till 7, minst! Hör du det nu Travis?
 
Sitter framför tvn nu och är astrött. Vet inte hur jag kan vara så trött?? Skulle likagärna kunna gå och lägga mig för natten känns det som. Bådar inte gott för morgondagens festligheter hehe.
 
 
Glad kille för sitt påskägg han fick idag. Det innehöll en traktor, en smoothie, kex och russin. Han har redan ätit upp allt haha :)
 
 






Gym idag

Hade varit några tårar vid lämningen idag också, men det hade gått bättre i alla fall. Fick se lite bilder från deras promenad, och sen hade de lekt med vatten. Travis gillar både promenader och vatten så han har nog haft en bra dag :) Första praktikveckan är över, och jag skrattar inombords varje gång jag blir presenterad som praktikant Nathalie haha. Har träffat alla klasser nu och detta ska nog bli bra. Har redan kört egna lektioner med dom. Jag är inte den som är den, är bara köra på när jag ändå är där liksom. Lika bra att lära sig så mycket som möjligt om mitt kommande yrke. De flesta klasserna är enkla att ha och göra med, och någon är lite svårare så det är bra att man får vara med och båda tror jag. Sån kommer verkligheten vara sen. Är förvånad över hur svaga en del faktiskt är på engelska, var man själv så när man gick på gymnasiet undrar jag? Jag minns faktiskt inte. Jag läste i alla fall engelska A och B och fick VG i båda, så något måste jag ha kunnat. Engelskan får mer och mer påverkan och större uppmärksamhet här i Sverige, så minsann är det bra att kunna. Framförallt tycker jag det känns kul att faktiskt kunna prata engelska. Är fortfarande osäker själv när jag pratar, så det är bara göra det direkt man får möjlighet så man blir mer säker på det. Som idag fick jag blackout när jag skulle säga handstil haha. Som tur var har man en del duktiga elever som hjälper en :)
 
När jag slutat gick jag ner och köpte en liten traktor i leksaksaffären som Travis ska få i sitt påskägg. Efter det åkte jag hem och käkade lite mellanmål, vidare och hämtade upp Michaela för att åka till Hultsfred igen och träna. Körde gym 1 och en halv timme, men det var inte direkt kul. Var så himla mycket folk, kö vid löpbanden och jag känner mig väldigt obekväm när folk kollar på en när man tränar. Är så litet inne i hagadal så det blir så "nära" hela tiden. Får hoppas nya gymmet i Virserum tilltalar en mer så man kommer igång med träningen någon gång. Åker gärna inte till hagadal en gång till.
 
 






Jobbig morgon

Hade en jobbig lämning på dagis imorse, det var kaos när jag kom igen som många dagar innan. Ungar som tjöt hejvilt, musik i bakgrunden och fullt upp. En del har allvarligt talat lämnat sina barn alldeles för tidigt på dagis. Känns inte okej att de ska sitta och gråta vareeeeenda dag, det förstör för de andra barnen liksom. Travis kollade lite konstigt imorse på alla som grät, de var heller inte i samma rum som de brukar. Han började pilla med lite böcker, sen förstod han att jag skulle gå och då höll han jättehårt i mig. Den fröken som brukar ta honom hade full sjå att trösta ungar som grät för ingenting? Så jag försökte lämna honom med en som han inte är så bekant med och det var kört. Tillsist fick hon som Travis känner igen sätta ner det andra barnet och ta Travis, men då ville Travis absolut inte gå till henne. Han klamrade sig fast vid mig, och när jag gav över honom panikgrät han och sträckte ut armarna. Ååååh det var verkligen med tårar i ögonen jag gick därifrån idag. Fan blir så irriterad på att det är allt runt om som förstör för honom. Har varit liknande flera mornar nu och jag vill verkligen inte att detta ska fortsätta så det blir till något negativt att vara på dagis. Men vad ska man göra liksom? Jag ville bara ta med honom hem igen imorse, men var illa tvungen att lämna han. Jag hoppas verkligen det blir bättre igen. Var så mycket trevligare när han vinkade hejdå till mig. Imon vägrar jag lämna, det får Mattias ta. Orkar inte med en sån morgon igen, det förstör hela dagen. Vet att det går över fort, men jag vill ha en lugn lämning, sen är det skillnad på tårar och tårar. Imorse var det hemska sådana, fy, inte igen! Han var helt till sig av allt som skedde runt om. Kommer inte kunna ha honom hemma med mig hela nästa vecka när jag är ledig tyvärr. Det kommer bli alldeles för länge att vara borta från dagis för honom, så kommer få lämna honom några timmar. Vill verkligen att detta ska bli bra igen. Börjar fundera på om de kanske har alldeles för många barn där egentligen.
 
Kramade och pussade på Travis extra mycket när jag kom hem från praktiken idag. Tog med mig honom ut och lekte och sen fixade vi lite påskpyssel. Det är verkligen mammas kille lilla Travis, bara jag som duger när både jag och Mattias är hemma. På senaste har det varit extremt. Han grät som en stucken gris när jag stängde in mig på toan förrut bara. Han verkar vara inne i någon period just nu. Det blir nog bättre. För tillfället får man ha en liten skitunge hängandes i byxbenen och konka lite extra.
 
 
Vårt påskpyssel för dagen :)
 
 
 
 
 






Tips på appar

Praktiken går jättebra, har fullt upp. Inte van vid dessa heldagar bara, men det är jättekul. Har påsklov nästa vecka och det hade jag inte ens tänkt på. Det ska bli skönt, då får jag mysa massor med Travis.

Ska bli skönt med långhelg tillsammans. Massa god påskmat och härligt umgänge och sen blir det utgång på lördag också :) Trevligt värre hoppas jag på. Ikväll blir det sängen tidigt, är supertrött. Våren får gärna komma nu, behöver ny energi.

Har ni något tips på bra och roliga appar till Travis?:) Han börjar tröttna på de han redan har.








Slapparsöndag

Hade en riktigt trevlig dag igår. Innebandy, fotboll, basket, volleyboll och hinderbana stod på schemat. Var helt slut efter det :P Efteråt var det bara att åka hem och duscha och göra sig klar, sen möttes vi upp hos Karin för lite förfriskningar. Vandrade bort till hulingen sedan och åt lite mat och hade prisutdelning. Jag fick pris för årets målskytt och årets sammanhållare :) Var ett par roliga priser som delades ut haha. Blev en lyckad kväll, men den slutade rätt tidigt för vi alla för trötta efter ansträngingen tidigare på dagen tror jag ;) Kul var det i alla fall och jag ser redan fram emot nästa säsong! Hoppas på både ett dam och herrlag då.
 
Idag var det min sovmorgon och den utnyttjades till fullo. Underbart skönt! När Travis sov efter lunch så la vi oss både jag och Mattias i sängen och lyckades somna. Haha gött vare med en slappdag. Åt en god kycklingwok idag och sen gjorde vi våfflor nu ikväll. Det var smaskens tyckte Travis. Han är badad och sover sen ett bra tag tillbaka. Imorgon börjar praktiken, spännande.
 
 
 






Lunch och jobbkväll

Imorse myste Travis och jag med gofrukost och njöt av att vara hemma tillsammans. Vi lekte och plockade iordning här hemma hela förmiddagen. Sen packade vi på oss massa kläder och gav oss ut i snöovädret. Vi åkte till Hultsfred för jag skulle in på systemet och köpa ett par cider till morgondagens innebandyavslutning. Passade även att ta en lunch med Travis moster. Travis satt i soffan och vinkade och gjorde slängpussar till alla som gick förbi utanför haha. Hur söt är han inte?
 
Kan man vara beroende av sitt eget barn? Isåfall är jag det. Får ångest så fort jag inte är med honom. Jag fick väcka honom förrut innan jag åkte till jobbet och lämna honom hos mamma en stund eftersom Mattias spelade innebandy efter jobbet. Jag skulle nämligen jobba extra kväll. Det gick jättebra, och jag tycker det är kul att hoppa in enstaka dagar såhär. Fast jag får världens ångest när jag vet att jag inte är hemma och lägger Travis själv. Vet självklart att Mattias gör det lika bra som jag, och att det bara är nyttigt att jag inte är med honom 24/7, men jag saknar honom jämt så fort jag inte är med honom. Ibland när man har jobbiga dagar kan man tänka typ gud vad skönt det ska bli åka iväg och träna och vila huvudet lite. Hinner oftast inte mer än komma fram så tänker jag att jag hellre hade velat vara hemma med Travis. Barn är det underbaraste här på jorden verkligen :)  Mest ångest får jag när jag inte är med när han vaknar/lägger sig. En ännu större anledning till att få min utbildning klar och förhoppningsvis så ett dagtidjobb så man slippper jobba kvällar/helger i framtiden.

Får iallafall vakna med Travis imon och mysa med honom innan jag åker iväg hela dagen. Vi ska köra femkamp, spela innebandymatch och sen ha avslutning på hulingen med gott käk och trevligt umgänge med innebandylaget. Det ska bli kul faktiskt :)
 
 
 
Har jag sett finalen i gladiatorerna efter jobbet ikväll, och nu ropar sängen på mig minsann.
 
 






Smarta ungen!

Måste bara skriva en sak om Travis. Han lär sig så himla mycket den lilla ungen. Han har tjatat mycket de senaste dagarna om "jäjna". Vi har inte fattat vad det är, men imorse förstod jag haha. Han har upptäckt hur en stjärna ser ut och lärt sig säga det. Ingen aning om vartifrån, men nu säger han det hela tiden. Han pekade på sin kudde som det är små stjärnor på på örngottet. Medans jag klädde honom imorse så pekade han också på lampan (som är formad som en stjärna) och sa "jäjna" typ 30 gånger. Han var glad för jag äntligen fattade vad han menade tror jag :) Det är så kul när de lär sig nya saker. Han kan nog alla kroppsdelar snart med tror jag. En liten einsteinunge detta minsann. Stolt blir man när han lär sig något nytt! Han förstår det mesta man säger åt honom, vare sig det är att han ska gå och slänga något i soporna, tända lamporna, leta efter något, plocka iordning, stänga dörrar eller hämta någon viss leksak.
 
 






Plättar och smoothie idag

Sista dagen med uppsatskrivandet, men jag vaknade och mådde skitdåligt imorse så det blev inget med det. Får fixa till det sista en annan dag helt enkelt. Vet av erfarenhet att det inte blir något produktivt och bra iallafall om man skriver när man inte mår bra. Det ordnar sig :) Blev piggare under dagen så det var skönt det. På måndag är det dags för praktiken och det ska bli kul. En utmaning bara att fixa iordning mig själv först, få upp Travis, göra klar honom, äta frukost, komma i tid till dagis och framförallt komma i tid till praktiken :P Blir riktigt jobbigt om Travis bestämmer sig för att vakna medans jag gör mig klar för det slutar alltid i kaos. Detta är något jag behöver öva på haha, men det kommer nog gå bra. Blir bara varannan vecka som tur är, för Mattias lämnar honom ju vid 11 den vecka han jobbar eftermiddag. Nu blir det alltså lite längre dagar för bubbis. Ena veckan ungefär 8-14 och andra veckan 11-15.30. Inte jättelånga dagar egentligen, men lite längre blir det. Sen blir det ändå alltid lite plus och minus på de tiderna :) Men på gymnasiet går de inte längre än 15.30, och det är skönt. Vissa dagar blir det 8 och vissa dagar 9. Kommer bli kanoners!
 
Idag har vi varit ute och skottat bort all helvetes snö. Tog en bra stund haha. Har så jädra ont i ryggen nu av allt lyftande. Travis har också varit med ute och styrt. Han skottar snö med sin lilla spade han, det går ju det med :) När vi kom in lagade Mattias bananplättar till oss och jag gjorde jordgubbsmoothie. Det satt riktigt gott i magen. Travis åt nog 7 plättar med äppelmos, drack smoothie och åt även lite morotstavar. Han är så duktig så. Nu är han badad och sover gott i sängen. Somnade så fort vällingen var uppäten. Han har varit väldigt trött på sistone faktiskt. Sovit ända till klockan 2 på dagis, sist av alla. Skönt att han faktiskt kan bli trött också även om han inte visar det hehe.
 
Nu ska jag glo på gårdagens greys som jag missade när jag tränade:) Fick ett nytt våffeljärn av min snälla mamma i tidigt påskpresent idag. Tack snälla :) Ett dubbelt också så vi kan göra många våfflor på våffeldagen. Det andra vi hade var bara ett enkelt och det var jättedåligt, fastnade hela tiden.
 
 






Spexaren och charmören Travis

Låter dessa bilder tala för sig själva. Har haft en mysig eftermiddag med världens bästa unge. Jag älskar att vara hans mamma <3 Måla och påskpyssla var väldigt kul :) Har skrattat åt denna lilla spexare och charmör så jag har ont i magen haha.

Ikväll var det sista innebandyträningen för säsongen som stod på schemat. Blev mycket snack och lite spel :) Nu lägger vi säsongen bakom oss och avslutar med 5-kamp, match och fest på lördag. Sen ser vi fram emot en ny säsong :)









Spagetti och köttfärsås

Idag tog jag en sväng till Hultsfred med mamma och syster. Fikade lite och gick lite ärenden. När jag hämtat Travis så lagade vi mat här hemma. Spagetti och köttfärssås blev det idag, och det tyckte Travis om. Han åt med hela ansiktet och håret så det var bara att stoppa honom i badkaret efteråt haha. Resten av dagen har vi bara lekt. Jag är helt slut nu haha. Min rygg orkar inte med att ligga och krypa på golvet en hel kväll tydligen. Men kul har vi haft så det är det värt. Finns inget bättre än att Travis skrattar åt en, världens goaste skratt.
 
Han somnade gott i sin säng och jag har bänkat mig framför datorn denna kväll. För någon vecka sen gjorde Travis något med datorn så Mattias fick återställa den. Tack gode gud så var mitt arbete kvar, annars vet jag inte riktigt vad jag hade gjort. Men den blev jättekonstigt efter det så igår ominstallerade Mattias allt på den. Då försvann alla mina bloggar jag sparat i favoriter :( Så himla drygt, minns inte hälften av dom. Så kommentera gärna med några bra bloggar som ni kan tipsa om. Vill ha lite att läsa om kvällarna :)
 
Nu blir det snart sängen tror jag! Måste orka med en heldag med skrivande imon, slutspurt nu.
 
 
 






Travis styr lite

 







Bakat idag

Vilken morgon vi haft idag. Vid frukosten valde Travis att hälla halva yoggiskålen över huvudet. Jag vände bort huvudet en sekund, och under den tiden hann han med det. Jädra unge alltså. Fick tvätta håret i handfatet och blåsa lite med fönen haha. Är för kallt att gå ut med blött hår ju. Han flinar bara också och det är det värsta :p Berättade för dom på dagis så de inte skulle undra vad han gjort i håret. En liten gris vid matbordet är han minst sagt.

Medans Travis var på dagis skrev jag på min uppsats. Jag satt i köket med solen i ögonen och hade det gott. Är på god väg med den nu, så det känns väldig skönt. När Travis kom hem blev det full fart. Åt tacogratäng dagen till ära, hur gott var inte det. Efter de diskade jag och styrde sen städade jag och Travis ur städskrubben och plockade iordning där inne litegrann. Vi fortsatte med att baka negerbollar. De blev väldigt söta och goda iallafall. Travis hade i rätt mycket socker om man säger så hehe. Mycket hamnade i munnen istället för att rullas, men kul hade han iallafall :)

Jag har duschat, tittat på familjen annorlunda och nu är det top model som gäller. Mattias stack när det började, förstår inte varför ;)








Leklandet

Mattias mötte upp mig och Travis i Hultsfred efter mötet. Då åkte vi först till Sibylla och åt mat, sen gick vi in på leklandet en sväng och busade. Travis brydde sig mest om dammsugaren till en början haha. Dessa dammsugare alltså, förstår inte hur de kan vara så roliga. Sen var han överallt och sprang runt och kröp på grejer.

Nu har han badat och däckade direkt. Jobbigt att leka förstås. Ny vecka är på ingång som består av uppsatsskrivande för mig och förmiddagsjobb för Mattias. Nu ska jag lata mig framför tvn!








Svårväckt

Kunde väl givetvis inte somna om igår när man väl får det. Blev pigg efter jag klätt på och skickat iväg Travis, men jag låg och glodde lite i sängen sen gick jag upp och duschade istället. Mattias sov som en stock ända till halv 12 när Travis kom hem igen. Det var en mysig morgon ihop ju haha ;) Förstår inte hur man kan vara så svårväckt som den människan är alltså. Travis var på bra humör igår. När han hade sovit en stund gick vi ut i solen. Travis styrde med allt och skulle sitta i bilen och styra ratten.
 
Kvällen avslutades framför en film, närmare bestämt den sista Johan Falk filmen. De är verkligen grymma, lätt de bästa svenska filmerna som gjorts någonsin. Tråkigt att de är slut nu, kan hoppas på att det kommer fler :) Vi spelade lite tvspel innan jag la mig. Mattias satt kvar halva natten och fortsatte spela. Imorse vid halv 11 tyckte jag att han hade sovit klart och satte på musiken på högsta volym och skickade in Travis haha. Men han kom inte upp för det, utan jag hann till och med lägga Travis för hans sovstund innan han tillslut kom upp. Jädra slöfock!!
 
 
Nu ska dra mig till Hultsfred en sväng och planera lite inför årsfesten i innebandyn som är kommande helg :)
 
 
 






Sovmorgon

Fick tag på den ansvariga för engelskan idag och han var på min sida, så nu slipper jag uppgiften. Bra att stå på sig ibland :) Han avslutade mejlet med nu kan du sova lugnt igen haha. Lite så är det faktiskt. Speciellt nu när man har barn och vet att man är behövande av pengarna. Går inte att halka efter med poäng inte. Känner att jag har fått en annan pondus på mig själv sen jag började plugga igen. Nu gör jag det inte bara för min egen skull längre, nu är för Travis skull också. 10 veckors praktik och 3 terminer återstår så det är snart nedräkning. Är dock det tuffaste kvar, men snart är jag äntligen i mål.

Idag har vi chillat järnet här hemma. Inte många knop på oss. Skönt det! Kvällen har spenderats i soffan framför gladiatorerna och finalen i farmen. Klockan är inte mycket än men jag är redan trött, så lär väl bli sängen snart. Mini och mamma erbjöd sig att ta Travis imonbitti så Mattias och jag ska få sovmorgon ihop. Det tackar man inte nej till. Var evigheter sen vi fick en sovmorgon ihop. Minns inte ens sist vi åt frukost tillsammans. Det var nog någon gång i somras haha. Så det kan ju vara mysigt med några morgontimmar ihop :)


Lite instagrambilder, oktober90 :)








Grattis Emma och Kim :)

Är så tråkigt att vara ensam hemma om kvällarna när Mattias jobbar så Travis och jag tog oss en promenad efter maten. Vi gick runt affären och köpte lite fika sen våldgästade vi Michaela. Hon fick huset genomsökt och tillstökat av Travis haha. Han är omöjlig med att riva ut saker alltså, och lyssna... vad är det? Det var trevligt med lite tidsfördriv iallafall.
 
Måste skriva grattis till Emma och Kim som fick sin fina son idag. Så glad man kan bli när man får se en liten bebisbild :) Hoppas på att allt gick bra för dom! Travis har redan pussat på skärmen på mobilen när bilden var uppe och pekat på bebis som han sa. Så himla kul för dom... vet ju vilken mysig tid som väntar så man blir lite smått avundssjuk allt :) Bebissuget hos mig blev inte direkt mindre nu, det är bara att börja tjata på Mattias ;) Enligt ringtestet så skulle vi båda få två pojkar, men nu gjorde vi om det för någon vecka sen och då hade det ändrat sig till 3 pojkar för oss båda. Häftigt haha! Jag har nämligen pratat mycket på senaste om hur många barn vi egentligen ska ha. Har sagt att jag kanske faktiskt skulle vilja ha ett tredje också, och nu ska vi tydligen få det enligt testet. Tror på det stenhårt, det har stämt på alla jag vet som har gjort det. Hade varit kul med både en kille och en tjej, men nu finns det inget annat än pojkar. Jag är helt inställd på att nästa barn blir en pojke också bara för testet visat det.
 
 
 
En liten Travis som bara var en dag gammal på detta kort :)
 






Irriterad minst sagt

Kalmar igår vilket inte betyder tid för datorn. Var skönt att ha bilen iallafall, men är jobbigt att köra ensam så långt också. Kom väl hem straxt efter 5. Då vare bara att äta, ge Travis mat, bada honom, byta om till träningskläder och lägga honom för natten. Mamma satt här hos honom medans jag åkte och tränade. Undrade hur det skulle gå med ryggen, men vi spelade bara lite småmål så det gick bra :)
 
Idag ringde jag den person som är ansvarig för engelskan, men har var givetvis inte där. Jag ska verkligen stå på mig nu, för jag orkar inte med detta laffs som är. Vi läser en kurs just nu som jag får 4 poäng för, medans resten av klassen får 9 poäng för den och ändå gör vi liksom samma saker. Så jag bad om att få slippa den sista stora uppgiften eftersom den är i maj medans jag har vfu, och de andra är lediga och kan göra den men inte jag. Men nää det gick tydligen inte, riktigt orättvist tycker jag så jag tänker inte ge mig på det. Läraren gav som förslag att jag kunde göra den i sommar och ligga efter med poäng så länge. Är han skön eller? Idiot! Han gör mig verkligen på dålig humör jämt den där nissen. Ska bli såååååå skönt att komma ut på praktik nu istället för att ha ont i magen över att behöva åka till Kalmar. Så imorgon tänker jag hänga på telefonen igen!
 
 
Nu ska jag snart hämta hem min lilla plutt från dagis och så ska vi laga lite mat tillsammans. Sista jobbdagen för Mattias denna vecka sen tar vi helg :)
 
 
 
 
 






Energiknippe

Blir mycket bloggade om kvällarna känner jag. Hinner inte sitta här så mycket som jag vill. Det märks att man har en stor liten kille i huset nu för tiden :) Mycket vilja, och mycket spring. Man får lära sig att välja sina fighter för man orkar inte tjata om allt längre hehe. Han har så mycket energi så jag förstår inte. Han är verkligen aldrig trött. Innan kunde man märka på kvällarna att han blev lite gnällig och gäspade lite, ville vara i famnen och mysa. Numera är det fullt ös medvetslös och när jag lägger honom i sängen med vällingen så hoppar han upp och sätter sig så fort det tar slut och ska busa igen. Tillslut somnar han, men det tar sin lilla stund och han styr där inne i sängen med allt möjligt. Han sover från 7 på kvällen till 8 på morgonen oftast. På dagis mellan 12-13 ungefär. Inte kan det väl redan vara dags att ta bort middagsluren eller? Ett riktigt energiknippe är han minst sagt iallafall.
 
Jag har pluggat idag och lagat mat i två omgångar. Först till mig och Mattias idag, sen till Travis och lunchlådorna imorgon. Mattias och jag åt tortillas med färs och wokgrönsaker och Travis fick baconpannkaka och även jag till lunch imon. Åker som sagt till Kalmar då och jag har bestämt mig för att ta bilen. Då slipper jag åka halv 7, och kan iställer åka hemifrån halv 9. Lite bättre tid och man säger så. Då hinner jag förmodligen pussa lite på Travis också. Han la sig lite senare ikväll eftersom vi var på kryddparty hos Emma, så han kanske sover lite längre imorgon. Blir snart sängen för mig skulle jag tro, riktigt trött blev jag när jag satte mig i soffan. Man känner sig typ "ensamstående" den vecka Mattias jobbar kväll. Man får inte direkt någon hjälp då utan man sköter allt själv. Jag hoppas han får något jobb med normala arbetstider inom en snar framtid. Skiftarbete är riktigt tråkigt när man har familj.
 
 
Fick tillbaka kameran som jag glömde, så här kommer lite bilder från söndagens babyshower :)
 






En bra dag idag

Godkväll!
 
Då var en ny vecka igång. Inledde den med sovmorgon och när jag kom upp såg jag att mina älsklingar var ute och skottade snö. Så duktiga så. Travis fick komma in till mig för han började bli så röd om kinderna. Vi lekte en stund, sen åkte han iväg till dagis. Då skrev jag en och en halv sida på min uppsats. Går sakta men säkert framåt med den. Har både denna och nästa vecka på mig att fixa iordning det mesta, för sen börjar ju praktiken. Uppsatsen ska dock inte vara klar förrens i mitten av maj, men eftersom jag varit så duktig nu så kommer jag förmodligen slippa att skriva så mycket under praktiken. Det betyder mer tid för familjen och träning på kvällarna :) Min handledare ringde häromveckan och berättade att han hade fixat ett eget skrivbord och en dator till mig. Ska trots allt vara där ända till juni så det tyckte han jag skulle ha, snällt hehe. Ska bli jättekul att ha praktik, men är lite nervös för hur det ska gå "i verkligheten". Jag ska nämligen planera egna projekt i engelskan och ha egna lektioner större delen av tiden. Ska bli spännande, men som sagt känns nervöst också.
 
Travis har varit sååå himla snäll idag. Inget bråk eller gnäll och det tackar jag för när man inte mår helt hundra och är ensam med honom (Mattias jobbar eftermiddag). Han styrde med sina leksaker medans jag lagade mat, och eftersom han var så snäll så tvingade jag ut mig på en promenad efter maten för jag vet att han älskar att åka vagnen. Det var han värd lilla plutten, även att jag helst hade velat ligga i sängen och bara glo. Vi myste hela kvällen sen, läste böcker och styrde. När han somnade tog jag mig en dusch, och sen har kvällen spenderats i soffan framför familjen annorlunda och top model. Snart slutar Mattias så jag tänkte vänta tills han kommer hem innan det blir sängen. Denna vecka åker jag till Kalmar på onsdag, och det är sista gången på väldigt länge. Tummen upp!!! Nästan så jag ska fira med att ta bilen dit då :)
 
 
 
Får så dålig hy när vädret svänger om såhär. Blir många ansiktmasker lagda, och denna hjälper riktigt bra ;)
 
 






Ryggen är inte att leka med idag

Givetsvis vaknade jag upp med världens förkyldning, halsont och feber igår. Men det var bara att åka och spela match ändå. Derbyt slutade 6-0, och jag är förvånad över att det inte gjordes fler mål ändå. Vi var liksom 2 avbytare halva matchen, så de borde gjort fler mål på oss. Minst hälften av målen var misstag från vår sida vid dumma byten osv, så vi får vara nöjda med det. Var en riktigt tråkig och jobbig match att spela. Tråkig för att de flesta av motståndarna spelade så jääävla fult. De borde koncentrera sig på att spela innebandy istället för att hålla med med massa fulheter när domarna inte ser. Och detta säger jag inte för att jag är en dålig förlorare. För med de spelare som var på plan igår hade vi ändå inte ens chans att vinna och det visste jag redan innan. Vi stod ändå emot bra, och reslutatet hade garanterat sett annorlunda ut om vi hade haft fler spelare. Utan jag säger så helt enkelt för att det är inte kul att spela mot lag som spelar fult. Jag förstår varför det vunnits matcher på senare tid för motsåndarna om de spelar med sånna där fulknep. Det är inget för oss inte. Jobbigt var det också såklart för att vi var två avbytare halva matchen. Körde helt slut på mig själv i andra perioden. Hann bara sätta mig på bänken så kom nästa person och ville byta. Halsen kändes som ett sugrör så det var inte lätt att andas haha. Efter en sjukt ful tackling med en armbåge rakt upp i ryggen helt oförberett på mig så jag flög rakt upp på läktaren och det gjorde inte det hela bättre må jag säga. Sträckte till ryggen eftersom kroppen inte var beredd på det alls. Nä usch det var ingen rolig match att spela. Förstår inte ens att man kan vara så himla stolt efter att ha vunnit en sådan match, menmen :)
 
Tittade på melodifestivalen med Ante och Jennie igår. Åt tacos och hade det trevligt. Avslutade kvällen med lite kinectspel innan de åkte hem. När jag la mig för natten fick jag världens frossa. Förmodligen reslutatet över att ha spelat med feber. Värkte i varenda led och jag bara skakade. Kunde inte sova något heller för ryggen värkte satan. Har ju redan problem med den, ni som läst här innan vet det. Ingen rolig natt med andra ord. På morgonkvisten när jag äntligen somnade ordentligt, då väcktes jag av att Mattias snarkade. Alltså wtf? Det brukar han aldrig göra så det var typiskt när man väl fått somna. Travis sov iaf till halv 10, de får jag vara glad för att man fick ligga och glo i taket så länge iallafall.
 
Idag har vi haft babyshower för Emma. Hon blev väldigt överraskad, kul :) Var en trevlig förmiddag med fika osv. Tog lite bilder, men glömde givetvis kameran där. Får fixa det en annan dag. Travis är i säng och jag ska fixa lite käk, sen blir det en lugn kväll framför tvn.
 
 
Gårdagens middag var riktigt god. Bulgur med ajvar och till de kyckling med mango chutney, avocado och sallad :)
 
 






Får inte bli sjuk nu

Tog en tripp till Hultsfred förrut när Mattias slutade jobba. Vi tvättade bilen sen bjöd mamma och mini på kinamat. Shoppade lite på willys innan vi åkte hemåt också. Hemma var det kvällsmatsdags för Travis sen fick han bada också. Han sover nu, och jag har tittat på gladiatorerna och farmen. Känner mig inte helt 100, jag hoppas inte jag blir sjuk nu men det skulle inte förvåna mig när resten av hushållet är det.
 
Imorgon är vår sista innebandymatch för säsongen. Vi avslutar säsongen med ett derby mot svala. Svala är också det enda laget vi vunnit mot iår. Tror dock det kommer bli svårt imorgon när vi är så några. Går magsjuka och sen är folk bortresta, skadade. Men det är bara att köra på ändå, match ska det ju bli så det är bara kötta på som vi säger hehe. Hoppas på en jämn och spännande match. Resultatet spelar oss inte någon roll, bara vi bjuder på motstånd. Vi bör inte vinna, men shit happens visade det sig sist så "it aint over til' the fat lady sings" eller hur är det man säger haha? Kul ska det bli iallafall! Synd det inte finns fler derby häromkring som förr.
 
Nehe nu ska jag kika runt på lite bloggar, sen blir det sängen och hoppas på att man känner sig pigg imorgon.
 
 
Bild från Öland i somras, ååh vad jag saknar det. Bara massa mys med min lilla familj, och Travis var så himla glad hela tiden  de där dagarna.
 
 
 
 
 
 






Han som kan allt

Haha ja jag har skrattat så mycket denna morgon så om ni bara visste. Travis är så rolig och han ska verkligen vara med på allt, och då menar jag ALLT! Den senaste grejen är då att han ska vara med och kolla när man kissar på toaletten. Han måste vara med och kolla ner i hålet när kisset kommer, han ska se när man slänger pappret, sedan ska han själv stänga locket och spola. Han är också väldigt bekymrad över varför jag inte har någon snopp för det har ju faktiskt både han och pappa. Så han kollar konstigt och pekar och "skäller" för att jag inte ser ut som dom gör. Om ni bara visste hur roligt det ser ut när han gör detta haha. Det är tur att jag oftast redan sitter på toaletten när jag skrattar sådär mycket så de inte kommer i byxorna hahaha!
 
När vi var klara med toalettstyren skulle han vara med när jag sminkade mig. Han ska dra sminkborsten i ansiktet som jag gör, sen ska han ha lypsyl på läpparna. När han fått det smackar han sådär härligt ni vet. Sen var det dags att kamma håret, men jag hade ju en toffs idag, så då skulle ju Travis självklart ha det med. Han försökte länge med att sätta upp den själv, men det gick inge bra så jag fick hjälpa honom. Han gick fram till spegeln och tittade på sig själv och på toffsen i huvudet, så log han och pussade spegelbilden. Detta gjorde min morgon. Man har aldrig tråkigt med Travis i huset kan jag lova.Han är verkligen för smart för sig själv alltså. Jag är så glad över att få vara din mamma min älskade lilla skitunge! :)
 
 
 






Stäääääda

Nä men har man inget att göra så städar man väl. Så det är vad jag har gjort idag. Tvångstankar deluxe kan man säga att jag har när det gäller städning. Ni vet Hanna som var med i big brother, hon med städmanin? Sån är jag också nu för tiden, dock inte lika dramatisk som hon. Men jag klarar inte av att det är stökigt, huvudet tillåter inte att det är det. Med småbarn i huset är detta rätt jobbigt, för de går inte ha det städat en hel dag med Travis i huset. Vissa dagar städar jag ihjäl mig här hemma. Huvudet säger både städa, och skärp dig det kan vara lite stökigt. Haha! Ja det är jobbigt med tvångstankar alltså. Måste ha Sveriges renaste toalett iallafall. Den har jag städat 3 gånger idag! Blir galen på mig själv ibland faktiskt. Kan inte hålla på såhär, men jag min hjärna behöver helt enkelt struktur. Den kan inte leva i kaos och inte med bakterier heller för den delen.

Måste bara lära mig att hantera detta lite bättre. Går inte att städa dagarna i ända, så kul är det faktiskt inte att städa hehe. Blir extra mycket städning nu med för att Mattias varit sjuk och Travis är förkyld. Vill inte ha några bakterier här hemma. Imon ska Mattias till jobbet igen och Travis är hemma med mig. Får se vad vi hittar på :)


Osminkad, bulle på huvudet och mjukisar är standard städoutfiten :)







Inget att göra...

Gårdagen blev stressig som vanligt när man är i Kalmar. Man hinner knappt hem, sen måste man äta, fixa här hemma och åka iväg och träna. Ingen tid för datorn då inte. Travis har blivit förkyld så Mattias lyckades väl smitta ner honom lite också tyvärr. Men han är pigg ändå, får hoppas de går över fort.
 
Lämnade Travis på dagis förrut, och nu är det snart dags att hämta hem honom igen. 3 timmar på dagis känns inte så lönt, men det är bättre än inget så han inte kommer ifrån det. Imorgon är det fredag och det innebär att han är hemma. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Hoppas det är fint väder så man kan ta en promenad. Idag vet jag inte heller vad vi ska göra. Blir uttråkad här hemma ju haha!
 
 






Jackan har kommit

Mattias kom hem imorse från jobbet och var dålig. Jag hoppas vi slipper det Travis och jag. Försökte skriva på uppsatsen, men jag har fastnat så nu lägger jag ner det för denna vecka. När jag hämtat Travis från dagis lagade vi lite kycklingsoppa till sjuklingen här hemma. Sen gav vi oss ut på promenad Travis och jag för att hämta min jacka som kommit hem. Är riktigt osäker på storleken, tog en S men den sitter jättetajt när man knäpper den. För övrigt är den precis lagom. Hm tål att tänkas på, en M lär väl bli alldeles för stor.

Ikväll har jag fixat naglar och gjort ansiktsmask. Den jag har är riktigt bra, köpte den på kicks. Nu kollar vi på en Johan Falk film till, sen blir det sängen. Imorgon ska jag dra mig iväg till Kalmar. En stor suck på det, känns så avlägset.









Fil är gott

Godkväll på er!

Blev inte mycket sömn inatt. Vi fastande i Johan Falk träsket igårkväll nämligen. När vi väl la oss bestämde sig Travis för att sova väldigt oroligt inatt. Han skulle minsann inte ligga ner på kudden. Men tyvärr så är jag envisare än Travis så tillsist vann jag och fick sova. Travis testar verkligen gränser nu, mest med mig. Jag säger och gör dock lika som Mattias så han kommer inte långt med det lilla plutten. Fick väl sova några timmar innan Mattias klocka ringde, sen ringde min! Blöö ville bara somna om.

Travis vaknade i samma veva som mig och jag gjorde iordning honom för dagis. Där var han mellan 9-14 medans jag skrev på min uppsats. Det hade visst inte varit helt 100 idag på dagis, lite mat och lite sömn så han var gnällig hela eftermiddagen här hemma. Gick ut med honom efter maten då blev han på lite bättre humör :) När han somnat för natten drog jag och tränade innebandy. Nu har jag käkat kvällsmat och sängen låter lockande så jag orkar med ytterligare en uppsatsdag.

Fil är nya favoriten hos denna grabb :)







Städsöndag

Igår åkte vi till Tim och Matilda och tittade på deras hus och fikade. Trevligttrevligt! Travis sprang runt och styrde med allt haha. Vovven var rätt poppis med, hon fick många pussar och kramar lilla Juni :) Åkte hem runt halv 8 eftersom Travis var tvungen att sova, blev lite övertid för honom men så blir det på helgerna ibland. Mattias hade en spelkväll igår när vi kom hem och jag tittade på melodifestivalen med Michaela och Jennifer. VI gjorde toscapäron med grädde och glass, supergott. Får se vem som vinner det nästa lördag. Tycker inte de är så värst intressant med melodifestivalen men ändå tittar man.
 
Idag har det varit väldigt effektivt här hemma på förmiddagen. Huset är städat, toan städad, disk urplockad och diskad, x antal tvättar osv. Kände att det behövdes dammas av lite nu när det är så fint väder. Travis vaknade precis och sitter här bredvid och lyssnar på musik med min ipod. Mattias ska ska åka iväg och hämta pizza och sen ska vi bara ta det lugnt hela dagen. Skön söndag med andra ord!
 
 






Bestämma namn på sitt barn

Vilken underbar morgon jag haft. Först fick jag sovmorgon, i med öronproppar och somna om är ju bland det bästa nu för tiden haha. Går inte sova utan dom, för det är en huligan som skriker och har sig när han väl vaknat :) Klev upp efter 10 och då hade Jennifer kommit hit. Hon lekte med Travis och en annan kunde äta frukost i lugn och ro. Sen gjorde jag ansiktsmask, hårinpackning, tog mig en dusch och sminkade mig i lugn och ro utan att någon hängde i byxbenen. När jag kvar klar var det dags för Travis och sova och det gör han fortfarande. Då passar jag på att sitta här och skriva, och läsa lite bloggar. Det kallar jag lyx hörre ni ;)
 
Har sett att det är jättemånga nu för tiden som redan "döper" sina barn i magen. Är tydligen väldigt poppis, har sett 8-9 stycken som gjort det på facebook under den senaste månaden typ. Inte mig emot alls verkligen, men jag skulle inte klara det iaf hehe. Vi hade 3 namn som vi valde på till Travis innan han kom, men jag var bombsäker på ett namn. De andra två var typ bara reserver som inte skulle komma till användning för jag hade ju redan favoriten klar. Men så kom Travis! Jag fick upp honom i famnen, tittade honom i ögonen, och näää herregud det var inte alls en ***** (skriver inte namnet, för jag sparar det till ev framtida barn hehe). Det passade honom bara inte. Ändå avvaktade vi nästan en vecka innan vi verkligen bestämde oss, vi kände på namnen, men vi fick helt enkelt ändra oss från favoriten till reservnamnet Travis, för det passade såååå mycket bättre till vår busunge. Och det är jag verkligen glad för att vi gjorde nu. Egentligen förstår jag inte varför man bestämmer sig så tidigt, man har ju ett par månader på sig och egentligen är det bättre att ligga lågt. Bebisar ändrar ju sitt utseende markant första 1-2 månaderna, och är sig inte alls lika som när de var nyfödda. Man har ju som sagt tid på sig, men det är tråkigt att inte ha något namn på sin lilla bebis också, så efter en vecka bestämde vi oss iallafall :)
Hur gjorde ni/ kommer ni att göra när ni bestämde/bestämmer namn? :) Alla gör ju så olika, så vore kul att veta :)
 
 
 
Egopics på nya hårfärgen, alltid skönt att slippa den där hemska utxäten och de slitna topparna!
 
 
 
 






Hemmakväll

Har varit och lagt i lite färg i håret och klippt mig idag. Har börjat ljusa upp det lite inför sommaren. Är ju ganska mörk nu så lär ta ett par gånger innan vi är i mål med hur jag vill ha det. Siktar på som jag hade förra sommaren :)

Ikväll har vi haft en hemmakväll bara. När Travis somnade åt vi äppelpaj och tittade på gladiatorerna. Nu avslutar vi den med film, dipp och grönsaker.

Sovmorgon väntas imon!