Ännu en helg är över

Vi kom iväg i lördags i alla fall som jag hade hoppats på. Vi valde att åka till Kalmar, men jag är riktigt besviken på utbudet. Fanns verkligen ingenting i klädväg att inhandla. Fick med oss lite småsaker hem bara, så lyckad shopping blev det inte direkt. Men vi hade ändå en trevlig dag, och åt god mat på modehuset. Va bara skönt att komma iväg lite och slippa huset.
 
Igår var jag uppe tidigt och var och tränade innebandy. Vi tränade tillsammans med herrarna, och det var riktigt kul. Spelade match i en timme, så man var rätt trött när träningen var slut. Resten av dagen spenderades med att tvätta, tror det gick 6-7 maskiner tvätt igår.
 
Idag har vi haft en jätterolig förmiddag och städat. Plockade bort alla julsaker och storstädade hela huset, dammat och torkat, bytt sängkläder, dammsugit, torkat golv, städat toa och kök och ja det tar minsann sin tid det. Men så himla skönt att ha det gjort när man är ledig, för det är sånt man inte hinner med i vardagen annars. Nu behöver man inte oroa sig över det på ett tag :) Har ingen julkänsla längre direkt, så det var bara skönt att plocka ner allt. Stämningen vill man bara ha innan jul tycker jag. Ikväll var vi hos Emma och Kim en sväng, och hälsade lite på Elliot. Nu är Mattias iväg på hockey, och jag har precis fått den lille att sova. Tror jag vill säga... Han är helt hopplös med sömnen just nu. Han sover knappt alls längre, vill inte sova middag, och kommer in till oss vid 10tiden om kvällarna och ska sova i vår säng. Då har vi inte ens lagt oss för natten liksom. Orkar verkligen inte ha honom bredvid mig en hel natt, men att gå tillbaka med honom till sin säng är lönlöst just nu för han får bara världens utbrott. Härliga trotsålder :) Måtte detta gå över när dagis börjar igen. Minns inte sist jag sov en hel natt nu...
 
 
 
 






Lugn fredag

Travis bjöd på sovmorgon till halv 11 idag, det var inte igår precis. Han har inte varit så pigg idag heller, men han har ingen feber i alla fall. Han piggnade till lite framåt kvällen, så hoppas han mår bättre imorgon. Han fick skippa middagsvilan idag när han sov så länge, så det märktes att han var trött ikväll. När vi hade kommit upp och ätit lite frukost så passade jag på att träna lite. Eftersom det var så länge körde jag i princip ett helkroppspass. Jag vet inte om jag har skrivit det, men jag köpte massa träningssaker för mina födelsedagspengar så jag kan träna lite hemma. Körde lite med kettlebells och med hantlar, blev mest fokus på mage och ben idag. Passade ändå på att testa massa övningar. Körde lite som jag kände för idag med andra ord, måste nästan skriva lite nya träningspass anpassade för hemmaträning istället. Får se om jag orkar fixa det någon dag, eller om jag kör på det jag är sugen på :)
 
Idag åt vi bakpotatis med kyckling/baconröra, och det var såå gott. Älskar verkligen bakpotatis. Gjorde en egen röra med grillad kyckling, stekt bacon, crème fraiche, majonnäs, röd paprika, purjolök, curry och svartpeppar, enkelt och gott. Travis körde mest på vegetariskt idag och åt salladen haha. Bara han äter något i alla fall, har varit så svårt att få i honom något de senaste dagarna.
 
Jennifer har varit här och tittat på film med mig ikväll. Vi gjorde hajkbanan i ugn med choklad, och sen åt vi grädde till. Det satt riktigt fint. En enkel och inte en fullt så onyttig efterrätt :) Nu kikar jag lite på teen mom, sen blir det sängen. Känns som man vänt helt upp och ner på dygnet, gillar rutiner. Blir så slö av att bara gå hemma och inte göra något, gillar att vara uppe i saker :) Ska se om vi kan komma iväg imon, beroende på hur Travve mår då såklart.
 
 
 
 






Ångest över utebliven träning

Igår var vi hos Emma och Kim och umgicks. Sandra och Andreas var också där, och vi spelade lite spel, drack och hade det allmänt trevligt :) Sånt som behövs ibland! Vi åkte bort med Travis till mamma och mini precis innan han skulle sova, han var inte helt pigg stackarn. Han hade sovit mellan dom och fått feber på natten sen. Han sov visst ända till 10 med, och det är inte likt han nu för tiden. När vi fick hem honom idag så var han inte kry alls gubben. Han har legat på soffan hela dagen, och så sov vi tillsammans i vår säng. Han somnade utan protest nu ikväll också, så då mår han inte bra. Hoppas det är bättre imorgon, vill inte spendera hela ledigheten med att sitta hemma och glo bara.
 
Vi kom hem sent inatt, tror klockan var efter 3 och då är det way past bedtime för mig haha. Lägger mig alltid tidigt nu för tiden. Sen har både jag och Travis varit dåliga så har sovit så dåligt på senaste, konstigt nog var jag ändå inte supertrött. Mattias skjutsade mig hem på cykeln mitt inatten, kände mig som en tonåring igen haha. Mattias däremot somnade på ungefär 2 sekunder i sängen, tänk om en annan hade så lätt.
 
Har sån sjuk ångest över den uteblivna träningen... Visste att det skulle bli så att gymmet blev bortprioriterat när innebandyn körde igång. Tränade nästan 3-4 gånger i veckan i ett halvår på gymmet, och jag kände mig verkligen nöjd med över hur kroppen svarade på det. Nu känns det som allt jag byggde upp under de månaderna är som bortblåsta, och ja det är inte så konstigt... Har inte tränat gym sen typ i september, sjukt dåligt men jag hinner verkligen inte. Och det ger mig världens ångest eftersom jag mådde så bra när jag var uppe i allt det, både ryggen och självförtroende mådde så bra. Att sätta upp små delmål, och jobba med tyngre vikter är skitkul. Har stoppat i mig så mycket skit de senaste veckorna så nu får det fasiken vara bra. Resten av ledigheten ska jag träna så mycket jag bara kan och det med basta. Nu är har hyfast frisk så nu kan jag inte skylla på det längre heller.
 
 
Försök till julkort ;) Hur söt är inte vår lilla pepparkaka?
 
 






Julafton 2013

 

Min julafton i lite bilder :)






Rutin

Kan nästan börja köra det här på rutin med att skriva blogg en gång i veckan ;) Men ni har inte missat något, har jobbat och skrivit uppsats som vanligt. I torsdags vaknade jag upp utan röst så det var inte lätt att göra sig hörd bland alla elever på jobbet. Tur det var julpysseldag så de var självgående. Hade planer för helgen nämligen julfest med laget som sprack eftersom jag låg med feber, förkylning och halsont. Det har nu övergått i evigt hostande. Travis blev också dålig så det har inte varit så rolig helg direkt.
Idag vaknade Travis upp och hade fått paket i strumpan av tomten. Sen tittade vi på julkalendern i sängen. Måste säga att han varit så duktig. Nattblöjan var helt torr när han vaknade och under tiden vi tittade på julkalendern innan vi klev upp. Sen satte han sig och kissade på pottan. Resten av förmiddagen gick han utan blöja och de gick jättebra. Ska verkligen försöka ta tillvara på denna lilla ledighet och köra på med potträning så kanske det ger utslag. Han verkar ju redo så då är det bara försöka :)Senare åkte vi till mamma och åt julmat, tittade på kalle och öppnade julklappar. Jag fick massa fint, mer än jag önskat mig. Travis är inte helt hundra än och han sov ingen middag idag så han var inte så intresserad av sina julklappar ikväll. Kan tänka mig att det ser annorlunda ut imorgon :) Ska försöka lägga in bilderna jag tog idag imorgon också. Hoppas ni haft en bra jul :)
 
 






En vecka sedan igen

Nu var det en vecka sen jag skrev här igen. I veckan är det inte så mycket att skriva om, jag har jobbat hela dagarna som vanligt och skrivit uppsats om kvällarna sen stupat i säng :) Travve har börjat vakna om nätterna igen. Han kommer med sin kanin och sitt täcke släpandes om nätterna och vill sova hos oss. Jag kan inte sova med honom bredvid en hel natt så som han bökar så ibland går jag tillbaka med honom, men då är han uppe 4.30 och tror det är morgon. Ja visst är de typiskt att han ska börja nu när han sovit så bra sen han fick sin nya säng. Men är det något man lärt sig nu så är det att allt går i perioder. Hoppas denna period går över, för det är så mycket skönare att sova en hel natt utan att behöva vakna :)
 
I helgen har vi mest tagit det lugnt. Vi var på lucia i kyrkan i fredags. När det var helt knäpptyst efter en låt, valde Travis att applådera och skrika bravo kyrkan haha. Kan man annat än skratta haha? Mattias var på julbord med jobbet i fredags så jag och Travve hade egentid tillsammans på kvällen :) När han somnade fick jag ett ryck och städade, sen körde jag ett litet träningspass innan jag avslutade kvällen med en lång dusch. I lördags var i iväg och julshoppade lite. När vi kom hem åkte julpyntet fram, så nu har vi lite julstämning inomhus i alla fall, för ute ser det ut som höst. På kvällen myste jag ner mig själv i soffan och tittade på film egentid deluxe, fast hade varit mysigare om min tvspelsnörd till pojkvän hade varit med :P
 
I söndags var vi iväg och spelade match i Jönköping, lite folk och stor hall bådade inte gott. Vi kämpade på så bra vi kunde, men det gick inge vidare med resultatet. Tyvärr spelade motståndet så jäkla fult, så det var inte direkt kul att spela. Jag blev ihoptacklad av två spelare och föll handlöst i golvet, vilket resulterade i att jag var borta ett par sekunder, när jag vaknade till märkte jag att jag tappat andan, och nacken fick sick en rejäl smäll. De bad inte ens om ursäkt utan fortsatte att passa medans jag låg där avsvimmad, det säger ju allt. De försökte sig på en precis likadan tackling igen efteråt. Hur funtad får man vara? Livsfarligt ju, och domarna (två unga killar) säger ingenting till dom, mer än att blåsa av när tacklingen redan är gjort. De nickade bollen, gjorde hemåtpass, och sprang och höll i våra klubbor/kläder. Sånt kan man få psykbryt på, så nä det var absolut inte roligt att spela överhuvudtaget. Hockey vore något för de laget, men nu var det faktiskt innebandy vi spelade.
 
 
Igår var det jobb som gällde, och idag kör vi på uppsatsskrivning hela dagen lång, hejaheja!!
 
 
 






Vikariat just nu

Hej hopp!
 
Jag har fullt upp med livet som vanligt haha. Just nu vikarierar jag om dagarna på skolan, och om eftermiddagarna/kvällarna skriver jag en c-uppsats. Malin och jag skriver om e-mobbning, och hittills har vi nästan fått ihop halva uppsatsen. Vi har kommit igång helt okej, och det känns bra. Är verkligen fullt upp ända fram till jul nu. Det är jättekul att vara på skolan, men väldigt tufft också när man vet att man bara måste bli klar men den där jäkla uppsatsen. En kille i vår klass har räknat ut hur vi läser denna kurs. Den är på 15 hp, alltså ska den sträcka sig över en halv termin, ca 2 månader. Vi skriver den på knappt en månad. Det har blivit ett väldigt stort fel i deras planering någonstans, och de enda som blir drabbade är vi. Leverera en kass uppsats och dras med komplettering, eller jobba dygnet runt för att hinna? Ja vi väljer nog att lägga oss någonstans där mittemellan om det går. Han har i alla fall räknat ut att vi jobbar 190 % med uppsatsen, plus att jag jobbar på det. Så ni kanske förstår att jag inte har något liv utöver detta just nu.
 
I helgen stängde jag av allt som hade med skolan att göra och bara umgicks med Travis. Vi har varit ute och lekt, åkt pulka, varit på leklandet, lagat mat tillsammans och bakat pepparkakor och lussebullar. Har varit så mysigt att bara få umgås med varandra. Det behövde vi båda tror jag... Det märks på honom att han saknar mamma. Så jag ser verkligen fram emot julen, för då skiter jag i uppsatsen i ett par dagar för att få lite julefrid med familjen. När det kommer till kritan är det trots allt de som är viktiga här i livet, även om utbildningen också är viktigt så går det aldrig jämföra med familjen, de betyder allt. Vill verkligen bli klar nuuuuu så jag får jobba, och så vi kan skaffa syskon till Travis :)
 
 
 






Travis rum börjar bli färdigt :)


Travis rum börjar äntligen bli klart :) Jag hade köpt en jättefin uggletavla också som jag tänkt hänga upp, men nu finns det inte direkt något plats kvar, så får se hur det blir med den. VIll inte sätta upp något på fondväggen helst eftersom det förstör helheten lite tycker jag. Blev så mycket ljusare och finare med vita fräscha tapeter och ett ljus golv. Dock är det täckt med massa mattor hehe, men det går åt till parkettgolv eftersom de lätt blir kalla. Jag är nöjd, och Travis är nöjd vilket är huvudsaken. Skulle vilja köpa nya gardiner med, men det är så smidigt med mörkläggningsgardiner, även om de inte är de snyggaste. Travis tycker såklart det eftersom det är blixten på, men jag skulle nog velat haft lite finare ;)
 
Visst är taklampan snygg? Köpte en matchande fönsterlampa med ugglor på också, men den fick åka ut i förrådet direkt eftersom ljusstaken skulle upp. Den ska dock bytas ut mot en stor julstjärna istället för staken ser så pluttig ut i fönstret. Rislamporna ska hängas upp lite snyggare också. Hängde bara upp dom så sålänge så ni skulle få se dom. Har inget uttag där i närheten så vi måste köpa och dra en sladd dit först innan det är aktuellt att använda dom. Ett försök till att göra kakelugnen lite roligare. Den fina tavlan på Travis är köpt på formeli.se hos Linda. Den gjorde sig väldigt snygg uppe på väggen, har nämligen legat i en låda väldigt länge. Älskar att blanda massa färger, ser inbjudande ut i ett barnrum tycker jag :)