Helgen är förbi

Godkväll på er!
 
Förskolestarten gick bättre än förväntan. Travis har fått flytta över till en ny "avdelning". Inte direkt ny avdelning kanske, men de har delat upp gruppen så han har en ny ingång och en ny hylla. Han tittade undrande när vi inte gick in i den dörren vi brukar. Han har även några nya fröknar, men det gick jättebra och det värmer mitt hjärta. Jag satte mig ner och lekte med honom en stund, sen sa jag bara att mamma ska åka en stund och kommer snart tillbaka. Mmm sa han bara då, sen frågade jag om puss och kram, men nä det fick jag inga. Så sa fröken kom nu Travis så går vi och vinkar till mamma i fönstret och då gick jag. Han vinkade och när jag kom tillbaka och hämtade honom hade han lekt och haft det jättebra. Gick lika bra på fredagen också, hur skönt som helst.
 
Veckan som kommer ska han även testa på att sova där, innan det är på riktigt då jag börjar skolan igen. Men jag är i valet och kvalet om han verkligen ska sova på dagen längre. Senaste tiden har han vaknat vid 6-7 tiden på morgonen, och även vaknat 2-3 gånger och nätterna. Vissa dagar får man kämpa i en halvtimme för att få honom att somna på dagen, sen sover han knappt en timme. Nu ikväll har han precis somnat och jag la honom för en timme sen. Ja jag vet inte, det känns som det kanske är bättre att bara skippa den där lunchluren han har, men samtidigt känns det som han behöver den. Idag sov han nästan i två timmar på dagen, därav tog det säkert så lång tid för honom att somna ikväll. Han är ju inte ens två år, så det känns tidigt att ta bort det, men vad vet jag. Alla barn är väl olika :) Får suga på den karamellen lite till och prova oss fram kanske.
 
Jag har varit ensam hemma med Travis sen i torsdags eftersom Mattias har varit i Tyskland på speedway. Det gick bra, men säger det åter igen ensamstående är inget roligt hehe. Passar inte mig alls. Ingen att prata med om kvällarna, ingen att dela sina tankar med och ingen som avlastning. Blöööö. Tänk att bara få ha sitt barn varannan vecka, tekniskt sett missar man ju halva sitt barns liv då?! Så hoppas jag verkligen aldrig att det blir. Nu íkväll kom han hem och jag är hel igen :) Travis och jag har underhållit oss med shopping, kollat på film, varit på kalas och tagit många promenader. Imorgon väntar bus på öppna förskolan, det blir skoj :)
 
 






Bilder från dopet

 
Jag är inte världens bästa fotograf, men lite bilder blev det i alla fall. Skulle verkligen vilja lära mig mer om det här med att fotografera, men tiden finns inte till :) Jag låter kameran göra det mesta jobbet hehe, enklast så. Idag har jag och Travis ordnat upp lite i köksskåpen här hemma, vi har inte så många så man får verkligen organisera bra i de som finns. Jag saknar ett skafferi något enormt. Men har lite planer på hur vi ska fixa iordning lite bättre :) Sen har vi varit ute hela förmiddagen. Tog en promenad till lekparken, och sen gick vi vidare till min mormor och morfar. Där bjöds vi på fika, sen fortsatte vi promenaden till affären för att köpa lite bröd och posta ett brev. Eftersom jag studerar har jag ingen "inkomst" på papper, så Travis kostnad för dagis baseras bara på Mattias lön. Men eftersom jag har sommarjobbat och varit mammaledig i sommar har jag helt plötsligt en inkomst och måste redovisa den, och då kommer vi antagligen få betala lite mer för dagis ett tag. Lite kul eftersom vi har inte haft Travis på dagis på hela sommaren, men ändå måste man betala mer för platsen ;)
 
Det börjar bli nedräkning för dagisstart. På torsdag och fredag ska han gå mellan 9-12, så han får leka lite bara. Sen nästa vecka kör vi på med lite fler timmar, typ 9-14 i tre dagar så jag kan skriva klart min jädra uppsats som ännu inte lyser grönt på ladok. Måndagen efter det blir det på riktigt för honom :) Jag har ändå en positiv känsla inför det, han har det väldigt bra på förskolan det vet jag. Säger ni förresten dagis eller förskola? Jag säger nog dagis av gammal vana, det är enklast för Travis att säga dagis också därför blir det lätt så.
 
 






Trött idag

Har haft en träningsfri helg, och det var faktiskt välbehövligt kände jag. Har mått lite sisådär de senaste dagarna, hoppas inte det är några sjukdomar på g bara. Är trött som bara den, och ändå kan jag inte sova ordentligt om nätterna. Sömnproblem deluxe och det är oftast bara mig själv jag kan skylla det på. Dock har Travis vaknat mycket de två senaste nätterna bara för det också. Fattar inte vad felet är, hur svårt ska det vara att sova en hel natt? Vaknar alltid flera gånger om nätterna, och då måste jag upp på toa också annars kan jag inte somna om. Bläää, hoppas det blir bättre snart. Orkar inte gå och känna mig nere hela tiden.

I förmiddags städade vi bilen, så skönt att få det gjort. Gick även igenom Travis garderob, och insåg att den behöver lite påfyllning inför hösten. Så svårt med storlekarna bara. Han har så olika i allt och det beror mycket på vart man handlar. Idag lyxade vi till det och gjorde våfflor till lunch, så gott. När Travis vaknade efter lunchvilan kom pappa och lekte med honom. Sen åkte vi ut på speedway en sväng. Travis åt och badade när vi kom hem sen la vi honom. Vi sitter i soffan proppmätta efter att ha tryckt i oss kebab i pitabröd. Är så gudars trött så här tänker jag ligga tills jag flyttar över till sängen för att försöka sova.








Dop

I torsdags drog jag iväg till Sandra i Kalmar för lite kvalitetstid :) Vi grillade och åt gott, tittade på film och hade det allmänt trevligt :) Sov kvar där och igår drog vi in till stan och kikade runt i affärerna, åt lunch och avslutade med en fika innan jag drog mig hemåt igen. Alltid lika trevligt att få komma iväg och umgås.

När jag kom hem hade killarna gjort tacos som vi käkade. Läggdags för Travis strax därefter och vi bänkade oss på soffan framför en film :) Idag har vi varit iväg på dop. Mattias kusin Therese har haft dop för dottern Matilda. Väldigt fint :) Nu är vi påväg hemåt. Har ca 25 mil enkel resa så tar en stund till innan vi är hemma. Ska se om vi kan få tag på någonstans där det går att se gpt, Mattias glömde spela in ;) Annars blir det lugnt ikväll.

Imorgon ska vi göra en sak vi skjutit på forever, städa min bil. Så jäkla välbehövligt. Nu får det fasiken inte regna imon för den måste bli städad :p Travis morfar kommer också och hälsar på efter 2 veckors semester på gran canaria. Så Travis blir nog glad :)








Träning träning

Godkväll på er!
 
Det är dålig uppdatering här jag vet. Jag försöker verkligen att njuta till fullo av mina sista lediga dagar tillsammans med lilleman :) Idag har vi varit i Hultsfred och lekt med Elina och barnen, jättetrevligt. Det får bli fler gånger! När Mattias kom hem drog jag och tränade med Michaela. Passar på så mycket möjligt eftersom jag troligtvis inte kommer att förlänga mitt gymkort när det går ut i oktober. Kommer inte ha tiden att ligga och åka de där 4 milen nästan fram och tillbaka. Tråkigt, men så är det! Är ju innebandy som gäller nu i höst och vinter. Jag har önskat mig ett eget hemmagym när jag fyller år däremot haha. Har letat upp och satt ihop saker jag vill ha, och summan slutade på ungefär 2500. Inte så farligt för allt det faktiskt. Då är det en bänk med ställning till en skivstång, skivstångsset med vikter, två hantlar med olika vikter, en stångcurl, en pullup-stång, handtag till push-ups och en matta :) Så jag hoppas jag får pengar till de så jag kan köpa allt, och ha ute i gäststugan så jäklar blir det träning därute när Travv sover. Skulle behöva en crosstrainer också, så om någon har en att sälja till ett bra pris hojta vetja :)
 
Annars händer det inte så mycket. Ringde dagis idag, och Travis ska komma torsdag och fredag nästa vecka mellan 9-12 och leka lite med barnen. Veckan efter det kör vi på några timmar extra, sen börjar han ordentlig måndagen efter det. Det blir nog bra det :) Hoppas han kommer tycka det är roligt igen, orkar inte med några tårar, inte bra för mig hehe. Nu har jag smällt i mig lite kvarg och två äggmackor, gott gott. Blir sängen tidigt ikväll, kommer aldrig vänja mig vid Mattias klocka som ringer 4.50... Snark!
 
 
 






Ångesten kryper sig på

Hallå!

Mattias började jobba i måndags så vi har varit ensamma i veckan. Tråkigt, men det får gå. Travis har sommarlov nästa vecka också sen har jag tänkt att han ska få börja lite smått på dagis igen. Bara ett par timmar några dagar så han är inne i det när det väl är dags på allvar :) Ser inte fram emot det. Varken att lämna honom på dagis eller åka till skolan igen. Vi vet fortfarande inte hur vi ska lösa lämningen eftersom Mattias börjar 5.50 och jag åker vid 6. Dagis öppnar ju 6, men Travis är inte direkt van att behöva gå upp så himla tidigt. Uscha, tidiga mornar och sena kvällar kommer det bli. Sen vill jag hinna med att både spela innebandy och gymma, sen har man ett hus och en familj att ta hand och umgås med. Tiden kommer inte riktig räcka till till allt det känner jag. Måste börja planera upp detta snart nu. Är så irriterande att jag börjar 8.30 i Kalmar, åker jag vid 6 är jag framme 7.45. Men tar jag tåget vid 7 är jag framme 8.45. Kunde vi inte börjat vid 9 istället så hade det löst sig mycket mycket bättre.

Tänk om Travis kommer få för sig att börja vakna 5.30 om helgerna också, hur fasiken ska man orka med livet då. Nä tänk vad skönt allt har varit i sommar, bara vara och inte behöva stressa upp sig över något. Både min kropp och mitt huvud har mått så bra, men nu börjar klumpen i magen växa sig större igen ju mer det drar ihop sig för skolstart den 2e september. Och man måste ju snart börja kolla böcker och sån skit med, blöööö. Världens opeppaste tjej är jag just nu. Speciellt när man vet att man måste börja om på noll varje halvår.


Morgongymmat med Travve idag, man får passa på medans man är ledig. Bara måste finna tid till detta i vinter, min rygg mår så mycket bättre av det. Har käkat en snabblunch nu medans Travis sover. Väntar på att Mattias ska komma hem nu :)








Barnfria

Vi drog en shoppingrunda på nordstan innan vi åkte hemåt i torsdags :) Alltid skönt att komma hem igen. I fredags gjorde vi inte många knop här hemma, skönt att ta det lugnt bara. På eftermiddagen fick vi grillat hos mamma, och sen åkte vi på marknaden en sväng.

Igår var vi uppe vid hesjön och solade och badade. När vi kom hem åkte Travis till sin mormor och Mini eftersom jag lovat att han skulle få sova där. Vi åkte hem igen duschade och började med maten. Åt ugnsrostade rotfrukter med tzatsiki och grillad ytterfilé, sååå gott :) Lagom till speedwayen drog igång satte vi igång chokladfontänen och doppade jordgubbar, melon och ananas däri. Sånt kan man äta hur mycket som helst av. Efter speedwayen satt vi bara på altanen och drack lite alkohol och njöt av att vara ensamma, det behövs ibland :)

Vaknade ändå tidigt imorse och låg kvar länge och drog oss innan vi åt frukost. Gjorde oss iordning och hämtade hem plutten som var jättetrött. Fick i han lite mat, sen somnade han på två sekunder. Han sover än och jag sitter bara och tar det lugnt. När han vaknar ska vi ut och titta på speedway :)