15 månader

Idag blir Travis 15 månader :) Stora killen! Han lär sig så mycket nytt just nu. Idag var vi på bhv och vägde honom. Vågen visade såklart inte så många gram, 8700 stannade den på idag. Längen var 76 cm.
 
Lite av orden han han:
Mamma
Pappa
Lampa
Titta
Äpple
Traktor
Nana (sova)
Ja
Nej
Tack

Ljud:
Han gör ljud för bilen, tandborsten, bananen, kossan, vovven, hästen bland annat.
 
Peka:
Han kan peka ut näsan, tungan, munnen och magen på sin kropp.
 
Rutiner:
08.15 Väckning
08.30 Frukost, gröt och smörgås
9.30 Fruktstund
11.30 Lunch
12.00-13.30 Sova
14.30 Mellanmål, frukt eller smörgås
16.00 Middag
17.30 Gröt
19.00 Välling och sängdags
 
 
Han går sen ett par månader tillbaka, även utomhus även om det är lite läskigare än inomhus :) Travis är väldigt pillig och skruvar gärna på korkar och lock på saker. Lägga formade klossar i rätt håll är också skoj. Han hjälper gärna till här hemma. Favoritsysslan är dammsuga, så självklart har han sin egen. Han hjälper gärna till att plocka ur disken, tvätta och att hänga upp tvätten också. Han älskar att åka vagnen, den springer han alltid fram till när det står inomhus och vill åka. Han har börjat gå på pottan. En så länge har han kissat i den en gång och det var spännande haha. Han härmar gärna oss med saker vi gör. Travis är väldigt matglad och äter det mesta. Favoriten är fisk och tacos. Han äter och dricker själv, och man får gärna inte hjälpa till.
 
Han har blivit mer intresserad av att sitta still vid tvn på sistone, och tittar gärna på djur på tvn. Travis leker helst hela dagarna men lite hyss hinns också med. Som hyss är det kul att slänga saker i toaletten, dra ut soporna, slita ut saker ur skåpen eller ta saker man inte får. Favoritleksakerna är innebandyklubborna och bilarna. Han skrattar väldigt ofta åt saker och är glad för det mesta. Han är även väldigt envis och vet vad han vill här i livet. Han är inte speciellt blyg utan brukar ta för sig utav det mesta. Han använder storlek 86 på kläder, men det är lite stora. Dock är 80 för smått, så just nu får man vika upp ärmarna lite :) På blöjor har han storlek 5 och vi använder liberos up and go till honom. Han har precis börjat på dagis som ni vet, och han verkar gilla det. Travis är en väldigt självständig liten invivid som ger oss så mycket kärlek. Det är så kul att följa hans utveckling och vi är väldigt stolta föräldrar åt denna duktiga kille såklart :)
 
 
Full fart!!
 






Glass i stora lass

Godkväll!
 
Vaknade upp med halsont och ont i lederna imorse. Misstänkte att det var något på g igår när jag inte mådde så bra. Valde att stanna hemma från föreläsningen och bädda ner mig istället. Mattias åkte och lämnade Travis på dagis. Han har varit där själv hela dagen :) Det hade gått jättebra och han hade ätit massor med kålpudding. Syntes på kläderna, det var lingon överallt haha. Man kan inte annat än att bli stolt över vår lilla kille, så är det bara. Så himla duktig och bara är med på noterna med allt detta nya.
 
Imorgon får han dock en vilodag från dagis för då ska vi till bhv för vägning och mätning. Ska prata med dom där också om vi verkligen behöver åka till sjukhuset pga av vikten med Travis. Jag tror inte vi kommer behöva det, men om hon tycker de så får vi väl åka dit imorgon efter vägningen. Jag har ingen skola imon, så det ska bli skönt att vila upp sig lite. På fredag kör vi en dagisdag till så det inte blir alldeles för långt till måndag då det är "på riktigt". Jag är i skolan då så Mattias ska lämna honom och åka direkt :) Får nog allt ta och beställa ännu fler kläder till Travis, går åt som bara den nu ju :)
 
Nu ska jag titta på sveriges mästerkock och äta lite glass. Det får man faktiskt göra när man har ont i halsen :)
 
 






Födelsedag

Travis hade somnat idag på dagis och varit själv större delen av dagen. Duktig liten kille! Lycka att komma hem till honom och få världens leende. Idag fyller Mattias år. Han har fått öppna lite pakete och så fikade vi gott, semlor och varm choklad med grädde och marshmallows. Mumma! Lite kalas får det bli till helgen istället.

Känner mig lite sisådär. Seg i kropp och huvud och är allmänt trött. Inga fler sjukdomar nu tack. Får hoppas lite sömn gör susen. Måste köpa hem lite cvitaminer och boosta kroppen lite. Hatar att vara trött. Travis har redan gnällt ett par gånger från sitt rum med. Är väl mycket nya intryck som måste bearbetas, men jag hoppas vi får sova. Travis måste ju orka med dagis och jag skolan :)








Stolta föräldrar idag

Hej!
 
Förlåt för dålig uppdatering, men har haft fullt upp. Igår tog Travis och jag oss en powerwalk på morgonen. Friskt och skönt, och frisk luft behövde verkligen Travis efter denna vecka. När vi kom hem så åt vi. Jag åt tacosallad, så himla gott är det. Sen somnade vi båda två, mycket skönt :) På kvällen beställde vi hem kinamat, och sen avslutade vi kvällen meden film. Skön söndag!
 
Idag var det dags för den stora dagen då Travis skulle börja på dagis. Fick såklart väcka honom vid kvart över 8 imorse, och då var han inte så glad på mig hehe. Men han piggnade till fort och vid 9 var vi på plats. Travis gick rakt in och började leka direkt. Han brydde sig inte ens om oss på förmiddagen, han sprang runt där överallt och hade det kul. Vid lunch åt han två portioner mos och korv helt själv. Han skrattade och charmade alla, när han är på det humöret är han verkligen rolig haha.
 
Efter det var det dags för sovningen. Vi gjorde misstaget att låta mig ta det. När han är med mig töntar han sig nämligen bara, och han skulle minsann inte sova. Han satt upp och skrattade och skulle pilla i kontakterna och på hans Travis skylt som satt ovanför madrassen. Försökte nog i 40 min innan jag gav upp och tog med honom ut igen. Tror minsann det hade gått bättre om Mattias hade lagt honom. Men Travis gillar ju inte att bli hållen om när han ska sova eller ha någon nära, så det hade varit dumt hur eller hur vem av oss som än låg där. Men gissar på att de hade gått bättre med Mattias. Han höll på att somna en gång, då tänkte jag försöka smita upp men då flög han upp direkt och då var det kört. Bättre lycka imorgon :) Tror minsann det är bättre att fröknarna försöker lägga honom. Imorgon måste jag till skolan så är bara Mattias som kommer vara med. Eftersom de gick så bra idag, ska han försöka att gå iväg en sväng imorgon och se hur det går. Åhhh jag är så stolt över mitt lilla hjärta. Första dagen med allt detta nya och det gick såhär bra. Det värmer verkligen i hjärtat att veta att han kommer ha det bra medans jag är i skolan <3
 
 






Sötsaker

I torsdags åkte jag iväg till skolan igen medan Mattias och Travis åkte till läkaren. Ville verkligen kolla så allt stod rätt till. Vi fick en remiss till barn i Västervik. Det är inget allvarligt, men han har som sagt gått ner i vikt så mycket. Igår var första dagen han åt lite fast mat typ. Några skedar iaf, så nu kan det bara bli bättre :) Vi blev ombedda att ge han allt med kalorier så han har ätit glass, choklad, nutella och druckit söta drycker. Hoppas han njutit för de blir inte ofta haha ;)

Jag pluggade hemma igår, och på kvällen spelade vi match. Går inte bra för oss just nu alltså, tråkigt. Blev gladiatorerna och pizza efteråt iaf :) Idag var det min sovmorgon, men som vanligt tar det 100 år för resten av familjen att kliva upp så man hinner bli pigg gånger 10. Travis har sovit från 19.15-9.30 med, herregud. Dock vaknade han imorse runt fem och hade lite ont i magen, men ändå. Hur ska det gå att börja dagis när han sover sådär mycket?

Idag ska jag inte göra något speciellt, umgås med lilleman bara :) Mattias ska umgås med en kompis så det blir bara vi!








Mot skolan

Idag fick jag lämna familjen hemma och åka mot skolan. Sitter på tåget nu på väg mot Kalmar. Missade som sagt kursintrot i måndags, hoppas man kan hänga med idag iaf. Travis är inte pigg än, så himla typiskt är det. Jag hoppas verkligen han piggnar till över helgen så vi kan ha inskolning nästa vecka. Är han inte helt sig själv ser jag ingen mening med att försöka ens.

Hade hellre velat va hemma och mysa med min lilla sjukling, men plikten kallar. Ser ut som att denna termin inte har så mycket schemalagt, skönt isåfall. Gör hellre uppgifter hemifrån!


Lilla fisen har gått ner jättemycket i vikt :( skulle åkt på 15månaders besök på BVC imon, men fick ändra det. Kurvan lär peka rakt ner nu.








Svar på frågorna!!

Kom lite frågor iallafall, så här får ni svaren! Hoppas de duger :)


   Hur blev du så bra på innebandy? ;D
Haha ja Linnea, det är frågan! Nä men jag har spelat sen jag var 12 år så lite erfarenhet bär ju det med sig. Men om man är bra eller inte, de är en tolkningsfråga ;)
 
   Finns det något du verkligen hatar? :)
Det är ett starkt ord men jag ogillar spindlar, disktrasor och sjukdomar!

jag undrar över dina framtidsplaner, vart ser du dig själv om 5 år?
Oj om 5 år så har Mattias och jag fått ett syskon till Travis. Jag har gått ut skolan och jobbar på ett gymnasie i närheten. Vi har även börjat göra iordning övervåningen på vårt hus!

Vill du gifta dig?
Ja det är klart jag vill någon gång :) Annars hade jag aldrig förlovat mig!

När kommer nästa barn och hur många vill du ha? 
Lite svårt att svara på när nästa kommer. Jag vill gå klart skolan först iallafall, och jag har 2 år kvar nu sen får vi se. Klart det lockar med ett till nu, men jag vill ha en utbildning först innan jag skaffar tvåan. Sen vill jag att Travis ska vara så gott som blöjfri och tillräckligt stor för att fatta att han ska bli storebror :) Hur många barn jag vill ha vet jag inte, jag hoppas vi kan få ett till iallafall :)

 

1. Hur funkar det att studera med barn?
Än så länge har det gått ganska bra. Det är helt klart distraherande i vissa fall, men konstigt nog har jag haft hyfsad självdisciplin och verkligen gjort det jag ska. Ett plus har varit att Mattias varit pappaledig, kommer nog bli tuffare i vår när han börjar jobba.

2. Varför verkar du så anti mot dagis?
Anti och anti vet jag inte. Jag tycker mest det är jobbigt att behöva lämna bort sitt barn till okända människor. Jag hade själv ingen bra dagisupplevelse. Det var alldeles för stökigt och tröttsamt för mig så jag grät väldigt ofta när jag blev lämnad, och det sätter väl sina spår. Trivdes liksom aldrig, och då får man en negativ syn på det. Jag hoppas att Travis ska se mer positivt på det. Förhoppningsvis har de inte lika stora barngrupper som när jag var liten så det inte blir lika stökigt.

3. Vad tränar du för något? Har sett att du spelar innebandy i alla fall.
Just nu är prion innebandy. När jag hinner blir det gym, styrka och simning också. Blir mer av de 3 sistnämna när innebandysäsongen är över. Gillar starkt trx också, men tiden räcker tyvärr inte till.

4. Är du intresserad av länkbyten på din blogg?
Ja det är jag väl inte emot :)

5. Berätta lite om din sambo.. Kul med frågestund:)
Kul att du tycker det! :) Ja vad ska jag säga om honom hehe. Han heter Mattias, fyller 22. Är alltså ett år yngre än mig. Han kommer från Värmland, och flyttade ner hit för att gå gymnasiet. VI började först umgås som vänner. Efter ett bra tag så blev det mer än så. Och ja vi har väl hängt ihop sen sommaren 2009 blir det tror jag. Han stannade kvar eftersom vi träffades. Han körde speedway när vi träffades, men det la han ner sen efter massa skador. Nu spelar han innebandy och för tillfället är pappaledig då. Annars jobbar han på en industri typ 50 meter från vårt hus! Hoppas det duger :)

Berätta mer om dig själv?
Vad finns det mer att säga om mig? Pluggar som sagt till gymnasielärare i Kalmar i ämnena idrott och engelska. Jag har två år kvar innan jag är klar. Jag fyller 23 år i oktober. Jag är en helt ny Nathalie sen Travis kom, och det till det positiva hoppas jag. Jag gillar att planera och ha koll på saker. Är lite av ett städfreak, Mattias blir galen på mig ibland haha. Allt måste vara på mitt sätt så jag städar helst själv, annars går jag bara och gör om det iallafall haha. Har dock släppt på det lite sen Travis kom, men städat ska det vara. Klarar inte av det annars. Tar gärna på mig lite för mycket saker ibland. Är ofta väldigt stressad, vilket inte är bra för mig. Ibland säger kroppen ifrån, och jag har börjat lyssna lite mer på det. Den största stressfaktorn i mitt liv är skolan, skolan är inte bra. Jag försöker verkligen säga till mig själv att inte ta det på för stort allvar, ibland funkar det men inte alltid. Sen kommer man hem sent, och det är matlagning, disk, städ, tvätt, umgås, träna, duscha. Ja ni vet... Man hinner inte med allt och det gör mig hypernervös! Jag älskar innebandy, att laga mat och umgås med min familj.

Hur sminkar du dig?
Haha oj detta är nästan pinsamt att svara på. Jag har noll koll på smink faktiskt. Jag har inte tiden till att intressera mig för det. Iallafall så har jag alltid en bra underlagskräm. Ska även köpa mig en bra primer, för jag har en tendes att bli fet i ansiktet under dagen. Efter krämen lägger jag bara på lite concealer, lite puder och sen mascara. Voila haha! Mer avancerat än så varken hinner eller orkar jag till vardags. Fyller i ögonbrynen ibland också!

Ser längre bak i din blogg att du hade en annan pojkvän innan din nuvarande?
Ja! Vet inte riktigt var frågan var, men ja mitt ex är med längre bak i bloggen. Vi umgås inte nu, men är inte heller ovänner. Hälsar på varandra om vi ses helt enkelt, vilket inte är så ofta. Vi träffades när vi var så unga, så vi liksom växte ifrån varanda. Men jag önskar honom allt gott i livet!







Lite nytt

 
Lite nytt till Travis blev hemklickat idag när man haft en febrig liten kille som bara sovit. Han fick en ryggsäck till dagis samt namnnappar :) Sen var jag tvungen att beställa kepsen innan den tar slut. Kepsarna försvinner alltid från försäljning innan det ens hunnit bli vår. Pyjamasen fick följa med på köpet eftersom man inte fick beställa för så lite som kepsen kostade. Travis har som sagt sovit bort hela dagen. Han spyr inte längre, men tror jag har bytit 15 blöjor idag. Han har iallafall ätit 3 smoothiesm druckit ett glas vatten och lite fruktdryck. Bättre än inget! Hoppas verkligen han är piggare imon. Skönt att han inte spyr längre iallafall, men då kom givetvis febern istället. Ber till gudarna att vi ska klara oss undan denna skit!






Magsjuka igen!

Magsjuka hälsar på igen! Travis vaknade efter 9 igår, och de gick upp medans jag låg kvar och drog mig lite. Var på väg upp ur sängen då jag hörde Travis skrika som bara den. Gick ut och kollade och i badkaret stod en nedspydd Travis. Han får verkligen panik stackarn. Fortsatte hela dagen, åt båda hållen. Väldigt kul! Han somnade i sin säng iaf och sov ganska bra.

Han vaknade vid 8a idag och fick komma över till vår säng. Då drack han ett helt glas vatten. Sen somnade han om. När han vaknade hade han feber, 39 grader, så han ligger däckad nu stackarn. Han har druckit lite saftsoppa och ätit en smoothie iaf. Nu sover han igen. Hoppas han kommer kunna sova inatt bara och att han får behålla de han stoppar i sig. Stackarn! Kan ju hålla tummarna för att vi klarar oss med. Jag fick skippa skolan idag. Min mage känns inte helt hundra. 3e gången på en månad för mig med magsjuka vore väl något?!








Bad i trollgölen

Idag vaknade Travis 10.05. Blev helt chokad när jag tog upp mobilen och tittade vad klockan var när jag vaknade av att han låg och pratade på sitt rum. Hade nämligen varit strömavbrott inatt så klockradion stod bara och blinkade, så hade ingen aning om vad klockan var. Hur skönt var inte det då att få sova en hel natt och ända fram till 10? Vi kör en repris inatt va lilla älskling?
 
Blev fart på mig då för vi skulle åka till trollgölen och bada med moster Jennifer. Kom till hagadal straxt efter de öppnat och så badade vi en och en halv timme. Travis var helt blå och läpparna, lik sin mamma ;) Han satt och skakade i duschen stackarn. Är så himla kallt där inne i duschrummet. Var första gången vi var och badade sen han lärt sig gå, så nu fick man springa efter honom överallt i omklädningsrummet :P Får allt bli oftare nu minsann med badandet så han blir bekväm med vatten. Här hemma i badkaret är han världens fisk och slänger sig överallt, men i trollgölen var han allt lite avvaktande och det var inte kul att ramla i vattnet. Är mysigt att åka iväg och bada med, så skärpning på det!
 
Madde med pojkvän var här en sväng sen och hälsade på eftersom vi aldrig åkte iväg på hennes examensfest igårkväll. Blev så sent när jag kom hem efter matchen. Var trevligt att se dom, blir inte så ofta och nu sticker hon till Skåne med så :) Resten av kvällen har vi spenderat i sängen och tittat på filmen bilar. Blixten mqueen såklart! Han är nog lika poppis hos både Travis och pappan i huset ;) Nu soffhäng innan läggdags. Min lediga vecka lider mot sitt slut tyvärr :(
 
 
Svarar på frågorna imon, så sista chansen att ställa nu om man vill veta något ;)
 
 
 
 






Blööö surt

Tråkigt det är när verkligen inget fungerar på planen. Jag känner fortfarande av alla sjukdomar, man orkar liksom inte springa på 100 %. Besviken på min insats ikväll, känner att man kunde gjort så mycket mer. Menmen... Inget att göra åt nu. Får hoppas på bättring till nästa vecka då det är hemmamatch igen. Vore ju bra om man orkade springa lite mer då också!

Nu ska jag mysa ner mig i sängen med Mattias och titta på gladiatorerna :)








Pottkillen

Travis har börjat gå på pottan nu, och han är så himla duktig för han vet precis hur man ska göra haha. Han tar efter oss när vi sitter på toaletten och ska torka sig själv och grejer. Innan någon kommenterar om att det är för tidigt så är det faktiskt upp till oss att bestämma. En del börjar potträna redan vid födseln så för tidigt är det absolut inte. Jag vet självklart att han inte kan styra över sina egna behov än, det är han för liten för. Men eftersom han är så intresserad av hela toagrejen, så får han sitta på pottan på morgonen, och ibland när vi byter blöja. Kommer det något så gör det liksom :) En kul grej bara för honom, leka fram det istället för att det ska komma påtvingat sen. Tror faktiskt de är lättare att börja tidigt för nu protesterar han inte mot så mycket, blir nog värre om några månader. Så vi tänker leka fram det nu, och sen i sommar är det ett ypperligt tillfälle att träna ordentligt när man slipper alla dessa vinterkläder. Han springer och hämtar pottan hela tiden nu och ska sitta på den, sötunge :)
 
Jennie, Natalie och Devin har varit här och fikat en sväng nu. Vi åt lite frallor och semlor. Semlor är ju så jäkla gott. Blev så sugen på det förrut, så Mattias var iväg och köpte det åt oss :) Är kul att se att Travis och Devin ändå kan styra lite ihop trots att det skiljer i ålder. Travis förstår ju inte lika mycket såklart, men han hänger på ändå haha. Det är kul att titta på de små liven när de styr med sitt :) Blev en liten snabbvisit, men det var trevligt annars hade jag bara suttit här och glott iallafall. Ikväll väntas det derbymatch hemma i Hagadal mot Mariannelund :)
 
Glöm inte att ställa lite frågor i inlägget nedan så jag har något att göra ;) 
 
 
 
 
 






Frågestund

Jag fick en fråga om jag kunde ha en frågestund här på bloggen. Min första tanke var att det är väl mest för lite mer "kända" bloggar. Alltså sånna som är lite mer aktiva än vad jag är. Jag skriver mest för mig egen skull. Men eftersom ni är ganska många som läser här så tvivlar jag på att alla faktiskt känner mig och har koll på mitt liv. Så visst kan vi köra en frågestund du som undrade :)
 
 
Så fråga på nu i kommentarer så ska jag svara bäst jag kan. Fråga precis vad ni vill :) Det är helt okej att vara anonym!
 
 






En shoppingdag

Idag drog familjen iväg till Kalmar :) Klädshopping till lilleman stod på schemat. Han fick 2 par jeans, mjukisbyxor, leggings, 4 tröjor, en kofta, mockasiner, 2 mössor, ett par skor och en tjocktröja :) Nu står han väl sig ett litet tag till hoppas jag. Köpte allt i storlek 86, hellre att det är lite stort känner jag. Skorna vi köpte var ett par kängor fast inte lika fodrade som de han har nu. Det är tänkt att de ska hålla nu i vår åt honom. Kvar att köpa inför dagis är väl gummistövlar och ev något regnställ. Travis har ett men det är inte fodrat. Vet dock inte om det är nödvändigt. Regnkläder är väl bara sånt man drar över sina vanliga ytterkläder? Och han har en overall och en jacka med tillhörande överdragsbyxor, så jag tror det räcker. Har läst att många har dubbla uppsättningar, men tycker bara det känns onödigt för oss för då blir nog mycket bara oanvänt och stående.

Vi gick en runda på Ikea också. Travis fick en egen fåtölj och lite annat smått och gott :) Han åt upp en hel barnportion med köttbullar och mos lilla gubben. Så himla duktig! Nu är det soffläge resten av kvällen :)








En förmiddag på leklandet

I förmiddags åkte vi till leklandet. Vi var helt själva där, jätteskönt :) Travis kunde springa omkring bäst han ville utan att man behövde oroa sig för att han skulle springa ihop med äldre barn eller något. Han var nöjd och hade det kul :) Han somnade direkt när vi kom hem. Travis har alltid varit så duktig med att somna på dagarna. Vi lägger honom bara ner i sängen, stoppar om han och går ut sen somnar han. Undrar bara hur det ska gå på dagis att lägga honom när vi är med. Tvivlar på att han kommer ligga still på en madrass när vi är med. Lär gå bättre när fröknarna gör det tror jag :p

Jag passade också på att vila när Travis sov, så skönt är det. Älskar verkligen att bara ligga i sängen och bara vara. Fick ett ryck sen och städade toaletten, dammsög och torkade golven. Mattias lagade mat under tiden och efter vi ätit la vi oss i sängen och hade det mys hela familjen :) Ikväll var det träningsdags för mig och Mattias. Vi var många ikväll så det var skoj. Har käkat avokado och smoothie nu, mums :) Tittar på programmet om vad som hände efter inspelningarna av nybyggarna.


En glad kille på leklandet :)







En förmiddag utomhus

God morgon!
 
Imorse bjussade Travis på sovmorgon till halv 10. Man tackar :) Vi gick upp och åt frukost med tända ljus och jag njöt av min lediga tillvaro och av att få äta frukost tillsammans med familjen. Efter frukosten tog vi på oss och gick ut. Vi var ute hela förmiddagen och skottade snö. Kändes som det aldrig tog slut hehe. Det var skönt att vara ute iallafall, det tyckte Travis också som somnade gott när vi gick in. Jag la mig och vilade lite också faktiskt, sen satte jag igång att baka 2 satser grahamsbullar :) Så himla gott är det!
 
Efter det lagade vi lite mat och efter maten drog jag och Michaela till Hultsfred. Körde en timme gym och sen simmande vi 20 minuter och bastade en stund innan vi åkte hem. Så skönt var det. Bara få slappna av i hjärnan för en stund. Var skönt att träna tidigt och komma hem och kunna sätta sig ner och ta det lugnt och äta kvällsmat. Det hinner man aldrig efter innebandyträningen när klockan blir så mycket. Så det var uppskattat. Sitter och tittar på sveriges mästerkock nu och bara har det gött.

Grahamsbullar 20 st
50 g jäst
75 g smör
5 dl mjölk
2 tsk salt
2 msk socker
1 dl sirap
5 dl (300 g) grahamsmjöl
10 dl (600 g) vetemjöl special

Smält smöret, häll i mjölken och värm till den är 37 grader. Smula jästen i en degbunke och lös upp den i lite utav degvätskan. Rör ner salt, socker och sirap innan resten av degvätskan hälls i. Blanda i grahamsmjölet. Arbeta in vetemjölet och knåda degen smidig i 5-10 minuter. Degen ska kännas lite lite kladdig när man börjar knåda den. Eventuellt kan man behöva arbeta in 1/2-1 dl extra vetemjöl, men ta inte för mycket eftersom degen blir smidigare när man knådat den ett tag. Låt degen jäsa under en bakduk i en timme. Dela degen i 20 delar. Rulla bullar och låt dem jäsa 30 min på en plåt. Pensla dem med ägg utrört i lite mjölk. Grädda i 225 grader i ca 10-12 minuter.
 
 
 
 






Tumme upp

Travis sov hela natten. Tumme upp! Nu är vi på rätt spår igen. Han vaknade vid halv 6 tiden och fick lite nässpray sen somnade om. Fick väcka honom strax efter nio eftersom vi skulle åka till öppna förskolan. Han lekte för fullt idag, kul att se :) Han somnade skönt när vi kom hem med lite blodpudding i magen. Jag passade på att ligga på soffan och bara ta det lugnt.

När Travis vaknat lagade vi mat och lekte, sen kom hans morfar hit. Travis har inte sett honom på över 2 veckor eftersom han varit utomlands, så han blev glad :) Ikväll har både jag och Mattias tränat innebandy. Var nästan en månad sen så man var allt lite ringrostig. Skönt att vara igång igen iallafall. Har käkat smoothie och avokado nu. Är så himla hungrig hela tiden haha, mat är livet :)


Två nakenfisar i badet igårkväll :)








Tips inför dagis mottages :)

Hörre ni jag skulle vilja be er om lite hjälp. Kan ni tipsa mig om vad man kan tänkas behöva och tänka på inför dagisstarten? Allt från kläder till smarta lösningar :) Vi ska nämligen åka och shoppa lite i veckan inför den. Ska fylla på garderoben med många ombyten. Är svårt med storleken just nu bara för han är mitt emellan storlek 80 och 86. En del 80 kläder är förstora och en del sitter som korvskinn.
 
 
 
 
 
 
 
 






Bildbomb på min finaste

Jobbade 9-15 idag och de timmarna flög bara förbi. Det var rätt lugnt på jobbet också så det var skönt. Passade på att veckohandla inför kommande vecka på rasten. Inte van att planera mat ju hehe. Nästa vecka ska vi beställa matkassen igen :) När jag kom hem gjorde vi egen pizza och Travis tyckte det var jättegott. Han är så duktig nu för tiden och både äter och dricker själv. Han blir skittjurig om man försöker mata honom. Nu ska han även hålla muggen själv och dricka. Vi har använt vanliga plastmuggar åt honom från början, har bara haft pipmugg när vi har varit iväg och så. Ja han är så duktig så den lilla skitungen. Man märker verkligen att han har blivit större. Vi badade tillsammans ikväll och hade mysigt. Han somnade direkt i sängen, och jag hoppas han sover bättre inatt. Var inte helt 100 natten tills idag heller, men idag var förkylningen bra så inatt borde det bli bättre.
 
Slänger upp en bildbomb från Travis ettårsfotografering av Emma :) Vi hade med gåvagnen ut eftersom han då inte kunde gå helt själv i sina ytterskor. Knepigt att gå i kängor, men nu har han lärt sig det ganska bra :)
 
 
 






Massor av snö

God kväll!

Skrev tentan idag, men har ingen aning om hur det gick. Vi skulle iallafall skriva 4 små essays om de olika 4 böckerna vi läst i litteraturkursen. Och de gjorde jag, men är inte säker på att jag var så avancerad som han vill att man ska vara. Aja nu är det gjort iaf! Tog mig knappt till skolan för hela Kalmar var igensnöat, och alla gångbanor var inskottade.

Var hemma straxt efter 2 idag, sen har vi bara slappat resten av dagen. Ingen orkade laga mat så vi beställde varsin kebabrulle. Travis har sprungit runt och gjort hyss som vanligt. Han var riktigt trött ikväll för han sov bara en halvtimme idag på förmiddagen. Han hade ändå svårt att somna. Undrar om hans normala sovrutiner att somna snällt och max vakna 1 gång om natten för han tappat nappen ska komma tillbaka snart?? Börjar undra vad som händer lite, är inte van att behöva vakna om nätterna längre. Har fortfarande inte sovit ikapp all missad sömn sen sjukdomarna.

Nu har vi ätit banan med smält choklad, grädde och glass :) Mycket gott! Imon väntar jobb 9-15.










En glad Nathalie

Igårkväll när jag låg i sängen loggade jag in på ladok på mobilen innan jag somnade. Ladok är vår portal där alla våra result från tentor osv kommer upp. Då fick jag till min förvåning se att läraren redan rättat måndagens uppsatstenta och den lös grönt. Snacka om bra nyhet innan man skulle sova hehe. Fick sova hyfsat bra iallafall. Travis vaknade framåt morgonen och var lite ledsen eftersom han var täppt, så jag hann inte somna om innan klockan ringde vid kvart i sex, men jag överlevde det ändå. Nattens drömmar var om litteraturord. Spännande!
 
Eftersom min tenta inte började förrens 11.20 idag åt jag frukost med Sandra innan. Vi snackade och hade det trevligt, plötsligt fick jag ett sms från Gabriella där hon skrev att hon blev godkänd på grammatiken. Då stod jag mellan dilemmat att logga in och titta och antingen bli glad eller förbannad, och det sistnämda vill man helst inte bli innan en tenta. Men jag är för nyfiken så jag loggade in, och där lös det grönt på mig också. Så jävla glad jag blev. Ett lugn spred sig i hela kroppen. Nu var pengar säkrade för våren. Så sjukt är det när man pluggar vet ni. Har man inte 20 av 30 poäng godkänt i slutet av terminen så får man inga pengar av csn förrens man fixat dom. Och eftersom alla våra tentor ligger i slutet, så måste man klara hälften av dom för att hinna få de poängen. Riktigt dåligt planerat av lärarna, men så dumt hade de faktiskt planerat. Nu behövde jag inte bekymra mig om det utan det var bara att gå och göra dagens tentan utan bakhåll. Var skitnervös innan jag gick in, har aldrig gjort en muntlig tenta nämligen. Men det visade sig gå bra och jag fick godkänt :) Fick springa till tåget i snöstormen och halkan eftersom det drog ut på tiden. Hann med en marginal på två minuter. Tur! Andan i halsen och genomsvett på köpet hehe.
 
Nu är alltså tre tentor godkända från denna veckan, den fjärde väntar imorgon. Får hoppas tåget kommer fram i tid imorgon så jag inte missar den. Måste bara skriva att jag är så jävla stolt över mig själv! Har lagt ner så mycket tid på att plugga, och äntligen ger det utdelning. Ikväll ska jag fira med en lång dusch, sedan chips och dipp framför gladiatorerna :) Den största belöningen får jag nästa vecka när jag får en hel vecka ihop med lilla älsklingen :)
 
 
Har invigt min snygga ryggsäck som jag fick i julklapp :) Kan inte ha väska med axelrem längre, min rygg pallar inte det. Brukar vara svårt att hitta snygga ryggsäckar, men denna fastnade jag verkligen för :)
 






Pluuggaaa

God kväll!

Dagen har bestått av plugg i Kalmar och seminarie om våra två dagar ute i skolan. Jag gick faktiskt lite tidigare för att hinna med tåget. Är så drygt att missa det med 10 minuter och sen behövs vänta och ta omvägsbussen som åker över Oskarshamn. Tar hela två timmar att göra det. Nästa termin blir det att jag får åka den bussen nästan jämt. Så drygt! Att man inte kan lägga träffar i skolan 10-12 istället för 13-15. Förstör hela dagen för mig som pendlar, men det är det väl ingen som tar hänsyn till tyvärr. Gick mitt i när de pratade om upplägget inför nästa kurs. Får hoppas han tar upp det igen på kursintroduktionen.

Kvällen har bestått av plugg och för en gångs skull har Mattias hjälpt mig ;) Inte dåligt! La Travis straxt innan åtta och han somnade direkt utan att jag behövde gå in och lägga ner honom igen. Har nämligen behövt det sen har blev sjuk, han har inte riktigt varit sig själv. Så jag tänkte hoooooppas att jag får sova en hel natt utan att störas nu då, men det började inte bra. För en stund sen vaknade han och var jätteledsen. Näsan var täppt så han fick lite saltlösning. Tror han har lyckats få ont i halsen med, för han försökte svälja men grät hela tiden. Är ju typiskt om han blir förkyld nu med, men jag har säkert smittat honom. Är inte direkt lätt att hålla sig ifrån varandra. Hoppas på sömn iallafall, är verkligen desperat av det nu när jag inte fått sova på nästan två veckor. Hela dagar i Kalmar plus plugg tar på krafterna. Så nu håller vi tummarna för en bra natt och att tentan imorgon går bra :)

Godaste kvällsmaten, knäckebröd med avocado, hallon&banan smoothie, ägg och lite frukt te :)








Ny bilbarnstol

Vi köpte en acta graco idag så nu har vi två bilbarnstolar. Kanoners! Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Jag har försökt plugga lite och resten av familjen har underhållt sig på annat sätt. Hade gärna joinat dom, men jag har tyvärr inte tid för lek denna vecka. Jag ringde även till dagis och nu är det löst. De rekommenderade inte två veckors inskolning för det blev för utdraget. Så vi gjorde något mitt emellan och har en vecka på oss med inskolningen nu. Den 28e januari är det dags för vår lilla älskling att börja. Jag kan vara med första dagen och det är jag glad för. Andra dagen får Mattias vara med 9-14, sen är det tänkt att vi båda ska testa att lämna honom ensam den tredje dagen :) Hoppas det kommer gå bra! Vi har två extra dagar på oss annars så det löser sig. En positiv inställning från mamma och pappa så blir det nog bra!
 
Jag har planerat min lediga vecka som jag har nästa vecka för fullt. Det kommer innehålla bad i trollgölen, bus på leklandet, bak av frallor, storkok av kalops, färgning av ögonbryn, lek på öppna förskolan, träning, match, examensfest, shopping och massa kvalitetstid :) Ser verkligen fram emot det kan jag säga. En hel vecka ägnad åt Travis, och en hel del egentid när han sover. Underbart!
 
 
 






Tentor och inskolning

Soffläge efter ytterliggare en heldag, 5-18 i Kalmar. Tentan var 10 gånger svårare än det första, just my luck. Så lär få göra om den en gång till, kulkul. Drog och käkade efteråt iaf, sen pluggade jag och Gabriella till fredagens tenta. Satt från halv ett till kvart över fyra och försökte få ned bra beskrivningar av orden vi har tenta på, och ändå hann vi inte riktigt klart. Men det var välbehövligt för dessa litterära termer har jag noll koll på. Så imon vet jag minsann vad jag ska göra med min enda lediga dag. Plugga för er som inte fattade ;)
 
När jag kom hem kopplade jag bort allt som hade med skola att göra och ägnade den lilla stunden innan sovdags åt Travis. Vi lekte på rummet, läste böcker och sen avslutade vi med ett bad. En lite piggare Travis idag, så hoppas det går åt rätt håll nu. När han somnade satte jag mig och tittade på teen mom och bara tog de lugnt. Det behövdes! Imorgon väntar som sagt en pluggdag, ska även åka till vby och titta på en extra bilstol åt Travis. Kan vara bra nu när han ska börja dagis. Mattias ringde till dagis idag, och fick till svar att de inte visste om de hann med två veckors inskolning nu som vi bestämde när jag ringde i november? Ofta säger jag då eftersom vi har fått en plats från mitten av januari, och man har rätt att kostnadsfritt välja mellan 2 veckor eller 3 heldagar. Imorgon är det jag som ringer och bestämmer att de fasiken får ta sig tid till det! Jag känner att 2 veckors lugn och fin inskolning passar oss bäst, istället för att stressa med 3 heldagar och sen måste Mattias börja jobba hur det än går. Nej tack så vill vi inte ha det. Jag vill gärna också kunna vara med någon dag, och med två veckor hinner han vänja sig ordentligt vid allt nytt, och man kan prova att lämna honom någon timme ensam utan att behöva känna stress om det inte skulle funka. Eventuella sjukdomar hinns också med då. Så ett samtal till dagis från mig väntar minsann imorgon!
 
Nu är det bäst att knyta sig så man orkar med en pluggdag imon, vill gärna fixa de resterande två tentorna :) Körde på lyx idag och åt club sandwich, sååå gott :) Ni följer väl instagram? Oktober90
 






Måndag

Dag ett, 5.00-18.00 med en timme och en kvarts sömn inatt. Behöver inte skriva att jag är helt slut va? Travis också eftersom han inte sov inatt. Vad enkelt de vore om de kunde prata så man vet vad felet är. Försökte med allt, men inte. Nu vill vi ha tillbaka vår Travis!! Tentan ja hur gick den? Den som lever får se. Nu checkar jag ut för dagen och hoppas på lite sömn, kl ringer 5.00 imon igen! Godnatt på er!








Söndagskväll

Hade hoppats på att få känna mig lite pigg idag, men näe. Huvudet hänger inte med än. Går inte plugga med ett 100 kg tungt huvud märkte jag. Så det är väl bara att åka och göra tentorna och vara glad :) Går det så går det! Ska upp vid 5 imorgon redan för att åka iväg. Ska stanna efteråt och försöka plugga lite till tisdagens tenta med Gabriella iallafall. Tog mig en lång dusch förrut, gjorde hårinpackning och ansiktsmask. Sen filade jag och smorde in fötterna. Ett försök till att känna sig lite fräsch inför morgondagen hehe.
 
Vet ni hur underbart det är med en egen ingång till sovrummet eller haha? Det är så jävla skönt och man slipper planera flera steg i förväg bara för man inte kan komma in dit när Travis somnat. Förstör såklart tvrummets helhet, men jag tyckte att det blev bra ändå. Huvudsaken är att vi har en dörr :) Nu ska vi bara få upp tapeter, eller rättare sagt Mini ska få upp nya tapeter i sovrummet. Hoppas han har tid att hjälpa oss någon helg snart. Tapeterna står redan ute i förrådet och väntar :) Sen skulle jag vilja ha en hel länga i sovrummet med skjutdörrar så man kan dölja dörren till Travis rum på så sätt. Satt och kikade lite, men fasiken det var inte billigt alltså. Många många tusenlappar. De blaffiga garberoberna som stod när vi flyttade in passar liksom inte in någonstans nu. Så kaos är förnamnet i sovrummet just nu eftersom det inte är så stort.
 
Hahha hittade gamla cambilder på fisen. Kul att se sig själv på datan :) Kommer sakna dig denna vecka lilla älskling!
 
 
 
 
 






Egen ingång på g

Jag lever men det är väl knappt. Att vara sjuk, inte få någon sömn och inte äta ordentligt tar ut sin rätt på kroppen. Ser ut som 10 svåra år och och är helt blek. Kul :) Toppa det med en dunderförkyldning också! Man kan nog inte ha mer otur än så tror jag. Travis gnäller i ett också, man vill bara trycka på paus och bli frisk. Har inte bestämt om jag ska åka och göra tentorna än. Känns helt meningslöst när man ändå inte pluggat, vet inte om jag kommer orka att gå upp kl 5 heller. Haha alltså allt känns bara hopplöst just nu.

Det enda positiva är att vi snart har våran egen igång till sovrummet på plats. Stackars Mattias pappa som jobbar ihjäl sig här bland oss sjuklingar. Så himla snällt iallafall, det ska bli så skönt :)







Helvetes natten

Ursäkta tråkig blogg och gnäll. Har upplevt natten från helvetet. Travis vaknade var 10e minut och var ledsen och Mattias spydde hela natten. Jag fick sova i 40 minuter... Försökte med allt, men Travis skulle inte ha något att äta, de dög inte att ligga bredvid mig. Givetvis lyckades han kissa i sängen, och samtidigt smög sig en förkyldning på mig. När jag gick upp imorse började magen köra, baaam magsjuka igen. Alltså kan man ha mer otur? Mattias pappa kom hit igår också, kul sällskap vi är. Det här med att gå upp i vikt gick ju bra till juldagen, men nu äts kroppen upp inifrån. Bara rasar i vikt, fan också!

Travis har inte ätit något idag och han vägrade vällingen ikväll också. Fortsätter det såhär kommer han behöva läggas in för uttorkning ju. Konstigt nog var han ändå pigg idag och har lekt med farfar. Tack för de för jag orkar knappt stå på mina ben, kroppen är helt lealös. Nästa vecka väntar tenta måndag, tisdag, fredag och lördag. På torsdag slängdes även ett seminarie in helt plötsligt. Gå in i väggen.com!? Jo det verkar så, kommer inte hinna/orka plugga.








Mer otur tack

Meeeeen jag avlider. Nu har Mattias med blivit sjuk. Plugga var det ja? Hejdå tentorna... Orkar inte med detta längre. Sanera om huset imon igen. Jippi!








Seg dag

Travis har varit världens tröttaste unge idag. Han sov först och främst till klockan 12. Då åt han frukost sen ville han gå och lägga sig vid 1 igen. Somnade direkt och sov till halv 4. Sen har han legat på soffan resten av dagen. Han la sig för natten redan halv 7, och ville inte ens ha någon välling. Lilla gubben, så ynklig idag. Konstigt för igår var han ändå pigg. Idag verkar det värre helt plötsligt. Är väl tröttheten som tar ut sin rätt såhär lite efteråt. Hoppas han är piggare imon igen och börjar få i sig lite mat.

Jag borde plugga men har inte orkat. Satt och stirrade på pappret över en timme förutom. Tror inte många glosor satte sig. Hoppas på mer motivation imon.


Tittar på hockey med pappa :)









2013

Bar in Travis till vår säng en stund efter jag skrev inlägget inatt. Då kräktes han två gånger till, sen sov han mellan oss resten av natten. Jag sov nog 1 timme sammanlagt kanske. Travis rullade ner på mig hela tiden och skulle ligga jättenära, vilket var jättemysigt men det resulterade i ingen sömn. Lilla bubben! Sen slog han upp ögonen kvart över 9 och skulle upp och stå direkt haha. Muppunge! Vi gick upp hela familjen och Mattias fick i honom en halv grötportion iallafall. Sen fick han bada väldigt länge och skrubbas hehe. Medans de styrde i badet så städade jag. Bort med alla sängkläder och på med nya, ut och vädra kuddar och täcken, dammsög, fixade gårdagens disk, körde igång tvätt, tvättade av och städade hela toaletten med klorion och bytte handdukar. Så nu är förhoppningsvis denna sjukdom borta! Travis är ändå rätt pigg idag konstigt nog. Lite gnälligt såklart, men det är förståligt. Han fick i sig lite saftsoppa och några tuggor på en banan innan han somnade igen förrut. Hoppas han sover en bra stund nu för det behöver han.
 
Jag tar igen mig på soffan. Tittar på gustav 2 som går på tv4 och kikar runt lite på datan. Hade tänkt att lägga mig och sova, men var för uppe i varv efter all städningen så jag halvligger här och har det gott. Ska nog be Mattias åka iväg och hämta pizza, börjar allt bli lite hungrig. Hoppas ni hade en trevlig kväll igår kära bloggläsare :) Nytt år, nya tag! Har ni några nyårslöften? Jag brukar inte ha några, men för iår har jag bestämt mig för att försöka ta mig mer tid till träning, äta bättre mat, stressa mindre, ta skolan med en nypa salt (så jag inte går i väggen eller liknande över all press:p) och ge mig själv mer egentid så man orkar med vardagen. Jaa det var nog allt. Leva lite mer harmoniskt med andra ord. Ser fram emot sommaren för då ska jag vara mammaledig hela sommaren med Travis, underbart :)
 
 
 






Stackars lilla älskling

Precis efter jag skrev förra inlägget hörde vi ett illvrål från Travis rum. Sprang in för att titta var det var, och såg att det var spya i hela sängen. Bara att tvätta honom, och byta sängkläder. Trodde det var för han ätit rätt mycket mat ikväll, men denna procedur upprepade sig 2 gånger till. Så vi höll honom uppe en stund efter det, men det fortsatte ännu mer, och nu ligger han däckad på toagolvet. Jag sitter här bredvid honom stackaren, finns inte så mycket annat att göra. Då och då börjar han harkla sig i sömnen och börjar spy slem. Tycker de är då jäkla otäckt så jag lär väl vara vaken hela natten. Så typiskt att han skulle åka på detta elände. Han vägrar dricka också. Hoppas verkligen det gått över tills imorgon. Har aldrig sett honom såhär. Är ännu värre än sist när han fick hög feber. Är hemskt att se paniken i hans ögon. Usch lilla bubben, tycker så synd om dig!