Treårsbesök

Allt är utläst inför imorgon, och boken hunger games gjorde mig jättesugen på att se filmen igen. Nu i november kommer ju den första delen av den tredje filmen ut, så någon helg snart får det bli en filmkväll och se de två första igen. Har ni inte sett dom så gör det, så bra filmer. Den första heter hunger games och den andra heter catching fire. Den som kommer ut den 19e november heter mockingjay, sen får vi vänta ett helt år på del nummer två av filmen. Såklart i en trilogi, då delar de ju alltid upp sista filmen i två delar ;) Ser fram emot en biodejt inom kort, behöver något att se fram emot.


Idag har vi varit på bhv med Travis som hade treårsbesök. Det var inga konstigheter. Han har ju varit duktig med att prata länge. Han fick berätta vad det var på vissa bilder och så frågade hon något i stil med finns det något på någon bild som man kan äta. Så svarade han äpple ungefär. Sen fick han rita ringar, vet inte anledningen hehe och så väga, mäta, sparka boll och hoppa. Det är vardag för Travis så det var inte svårt för honom. Var först lite nervös för att han skulle bli blyg och inte vilja prata, men han körde på redan ute i väntrummet haha. På gott och ont att han tar för sig så mycket. Travis väger numer 12,3 kg och är 92 cm lång. Ingen stor kille, men helt perfekt lagom :) 


Imorgon är det dags att bege sig till Kalmar. Näst sista gången, så det är bara att köra på. Är så skönt att det är höstlov på skolan, det betyder extra tid för plugg i lugn och ro :) 
  

Funderar på att göra dessa till Travis kalas i helgen :)










Hunger games

Godkväll!

Nu är det ett par dagar sen jag skrev här. Veckan har bestått av Kalmarbesök, jobb och plugg. Känns rätt sjukt att det redan är fredag imorgon! Blev erbjuden jobb imorgon också, men var tvungen att säga ifrån annars kommer jag få plugga hela helgen igen... och det har jag ingen lust med. Så imorgon ska jag vara hemma, krypa ner i soffan under en filt och fortsätta läsa hunger games som jag började läsa igår. Har redan hunnit 100 sidor, men den är 400 sidor lång så det är en bit kvar. Ska försöka hinna iaf 100 sidor till imorgon eftersom det måste vara utläst på måndag senast. Har sett filmen och den är riktigt bra, tror det är en fördel för det är lättare att hänga med i boken. Det tar såklart längre tid att läsa på engelska, men den är ganska lättläst så den går rätt fort att plöja igenom. Snart kommer ju den tredje filmen ut i hunger games serien, och det ser jag fram emot :) Då blir det minsann ett biobesök!

För övrigt har jag blivit genomförkyld. Travis har också varit halvdålig så han har varit hemma med Mattias både i tisdags och igår. Hans förkylning gick dock över direkt, medan jag fortfarande inte kan andas och har hostan från helvetet. Travis var glad över att vara tillbaka på dagis idag och ville inte med hem haha. Imorgon blir det en kort dag när Mattias slutar tidigt. Hoppas jag hinner plugga klart tills dess så vi kan njuta av fredagen tillsammans sen :)










Inte så rolig lördagskväll

Det gick tillsist lite bättre med skrivandet i tisdags. Blev ett par rader till och jag har redan fått tillbaka texten med 511 kommentarer på den. Förstår inte hur mycket det finns att kommentera på fyra sidor text haha, men tydligen mycket. Det som var kommenterat sist blev kommenterat igen också. Fick en kommentar sist som löd typ: föreslår att du ändrar detta till följande. Ändrade meningen till förslaget jag fick och nu står det istället vad menar du med detta? Förklara mer. Jag orkar inte! Hur fan ska jag orka med att skriva en text om man aldrig får skriva på mitt sätt. Orkar inte öppna dokumentet efter varje inlämning och ha tio kommentarer på varje sida. Just nu känns det hopplöst, börjar fundera på om det ens kommer bli godkänt i slutändan. Hoppas hon bara är hård i början för man ska få en bra ingång... Annars vet jag inte. Ska fixa kommentarerna någon dag och sen lägga ner det ett par veckor. Hoppas det blir bättre då! För mycket annat i huvudet just nu.

Resterade dagar av veckan har jag jobbat på skolan så veckan har gått fort. Allt jobb har även inneburit plugg som skjutits på. Igår åt vi lite tacos här hemma sen la jag mig tidigt, var helt slut och huvudet värkte. Idag har jag fått sovmorgon. Åh herregud så skönt! Sov ända till klockan nio, och det har nog aldrig varit så efterlängtat. Minns inte sist jag hade sovmorgon. Travis vaknade halv sju och då gick Mattias upp med honom. Imorgon är det min tur, men då vaknar han säkert sex som vanligt när jag ska gå upp med honom ;) Dagen har vi spenderat på leklandet, och kvällen med att rensa och städa Travves rum. När jag lagt Travis så blev det plugg. Har fortfarande massor att jobba ikapp som jag får fortsätta med imorgon för nu har hjärnan lagt av ;) Klockan börjar bli för mycket för att koncentrera sig 










När inspirationen står på noll

Idag har jag varit hemma för att skriva på uppsatsen. Jag började med att fixa till alla kommentarer som jag fått, sen var tanken att jag skulle skriva ett par sidor iallafall. Så blev det inte! Jag satt hela dagen och stirrade in i skärmen och var mest irriterad över att jag inte kom underfund med hur jag skulle fortsätta. Jag fick ihop en halv sida tillsist och försökte även stapla upp lite hur jag jag tänkte så får vi se om hjärnan flödar på bättre imorgon. Eftersom vi är "lediga" från Kalmar denna vecka betyder det extra förberedelsetid och då kände jag att jag kunde avvara två dagar till uppsatsen för att sedan lägga ner den till november. Är enklare att fortsätta då när man kan lägga full fokus på den och vara insatt i det man skriver. Jag hade redan glömt vad jag skrivit och skickat in för några veckor sen. Nu är examensdagen nere på tvåsiffrigt. Alltså det är 96 dagar kvar, som jag längtar ;)

Blev en riktigt myskväll igår när Mattias kom hem. Så tråkigt att spendera sin födelsedag själv, men pappa var här och sa grattis och gav mig present iaf. Sen fick jag faktiskt min present  i förskott av Mattias när vi firade fem år i veckan, fick en ghd-plattång som jag suktat efter länge. Har tyckt den var alldeles för dyr, men nu fick jag den i kombinerad 5års/födelsedagspresent av mina älsklingar så det var ju perfekt :)

Imorgon står alltså skrivande på schemat, jag hoppas inspirationen flödar. Har ni smakat denna nyhet? Jag är inte ett jättestort fan av ostkaka, men jag kan äta det. Tyckte ändå detta var ett smidigt mellanmål :)










Ikea

Nu är den ensamma helgen över. Kan bara konstatera att det är fruktansvärt tråkigt att vara ensam haha. Ändå har jag Travis, men när han somnat så är det väldigt tyst och tomt. I fredags blev det storstädning istället. Sen passade jag på att klippa mig och färga håret. Kvällen avslutades framför idol med syster. Igår körde vi mamma och mini till flygplatsen i Kalmar eftersom de skulle till gran canaria. De ska vara där i en vecka nu, det hade inte varit dumt. Jennifer och jag tog en sväng på Ikea och modehuset innan vi åkte hemåt.

Jag köpte ännu mer saker till övervåningen, sen köpte jag även en ny hallmöbel. Våran andra var svart, sliten och tråkigt. Nu blev det mycket ljusare och finare med en vit ny :) Alltid blir det dyrt på Ikea, man tänker men den grejen tar vi och så den och den, sen tickar summan iväg haha. Men fick med mig massa nya lampor, mattor, handdukar, toasaker osv så det är saker som man måste ha iaf :)

Idag har Travis och jag styrt lite med det vi köpte igår. Sen lekte han med sin morfar en stund och då passade jag på att läsa ett kapitel i boken jag håller på att läsa i skolan. Nu sover han gott och jag sitter framför brasan och inväntar Mattias :)










Fem år

Ja mycket ska man vara med om här i livet. Idag lyckades med att svimma när jag stod och undervisade. Stod och hade genomgång när jag kände hur allt började snurra så jag lutade mig mot en bänk för att vila lite. Men det blev värre så jag sa till eleverna att börja jobba i häftet så skulle jag bara gå och hämta lite vatten. Längre än så kom jag inte, utan när jag släppte bänken så for jag rakt in i väggen och ramlade ner på en bänk. Slog i bakhuvudet rejält och när jag kom tillbaka till medvetandet låg jag där på golvet. Eleverna var snälla och sprang och hämtade hjälp, så dagen fick spenderas på akuten i Västervik eftersom huvudet fick sig en rejäl smäll. 

Jag mår lite bättre nu, men huvudet och ryggen är det lite värre med. Sånt som händer ibland, och jag måste bli bättre på att äta mer mat helt enkelt. Speciellt frukost, det är jag riktigt dålig på. Lite dåligt blodtryck och blodvärde på det så kan man förstå. Hoppas inte det händer igen bara för det är det värsta som finns, usch. Man mår så himla dåligt sekunderna innan man tappar medvetandet. Frågade en elev hur länge jag var borta, h*n svarade att jag var avsvimmad i två minuter, men så länge borde jag inte varit borta för då hade jag nog inte vaknat av mig själv hehe. Stackarna sekunderna blev väl långa för dom när de inte fattade vad som hände. 

Annars idag så har ju faktiskt Mattias och jag varit tillsammans i fem är och förlovade i fyra utav dom :) Därför gjorde jag plankstek när vi kom hem och överraskade Mattias med. Han var med mig idag eftersom jag inte fick köra bil själv så överraskningen blev inte riktigt som jag hade planerat. Men jag körde upp honom på övervåningen och fixade iordning allt. Var första gången jag gjorde det, och första gången våra plankor blev använda så för att vara första gången är jag nöjd :)










Städfreaket är igång

Idag hade jag och Travve mysmorgon här hemma. Han vaknade kvart i sju och då kröp han ner under mitt täcke och tittade på film. Han klappade mig på huvudet och sa blunda du en stund till mamma. Haha min lilla gullunge! När vi sett på filmen åt vi frukost tillsammans innan det var dags att åka till dagis. De skulle precis gå ut när vi kom så det var bara på med regnkläderna och sen var vattenpölarna the place to be. Jag har legat på soffan hela dagen och läst den tredje boken i denna kurs. Jag hann en tredjedel idag, får se när jag hinner avverka resterande sidor. Boken heter the book of not, och den verkar inte speciellt spännande eller händelserik. Hatar sånna böcker! Jag måste gripas tag i för att vilja fortsätta läsa. Nästa vecka ska jag läsa the hunger games, det ser jag mer fram emot :)

Imorgon är det jobb på skolan som gäller. När det är slut för dagen ska jag och Mattias storstäda huset. Jippi haha! Nä men det är verkligen behövligt. Var länge sen det blev en riktig storstädning, har bara underhållt allt så nu känns det att allt behöver en grundlig  genomgång. Jag smygstartade lite smått idag med att byta och tvätta alla sängkläder samt mattor. Imon får jag fortsätta med handdukar för de fick inte plats hehe. Passade även på att plocka iordning allt och vika in tvätt så är det enklare att börja städa direkt imorgon. Måste gå snabbt och smidigt eftersom Mattias sluta är fyra, då äter vi sen lägger sig Travve klockan sju och då måste allt vara klart. Skulle kunna göra det i helgen, men då tar allt dubbelt så lång tid när man är ensam så imon får Mattias jobba hårt med dammtrasan :) 










Saknar innebandyn

Travis fick ett dataspel av oss som vi köpte i Ullared. Det är ett lärandespel som tar upp bokstäver, siffror, färger, former och så vidare. Han verkar tycka det är jättekul! Märks bara att han aldrig fått haft datorn innan för han vill göra samma sak som med ipaden, dra på skärmen haha. Går dessvärre inte så bra, sen kommer han på sig själv varje gång att det är datamusen han ska använda. Sötunge!

Har som sagt jobbat på förmiddagen idag, sen blev det inte så mycket mer gjort av dagen. Just nu sitter jag och väntar på att Hollywoodfruar ska börja, så roligt! Funderar även på hur mycket jag saknar innebandyn. Inte bara själva spelandet utan allt omkring också, att få komma iväg en stund för sig själv och släppa alla tankar, träffa lite människor och det jag saknar mest är såklart matcherna. Åh hur ska jag överleva denna vinter utan det?! Jag har spelat varje år sen jag var 12 år, förutom när jag var gravid med Travis då. Känns verkligen tomt utan det, innebandy ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag hoppas verkligen det blir ett lag nästa år igen! Har inte vågat mig iväg och titta än heller, då blir man väl bara ännu mer deprimerad över att man inte är med ute på planen. 


Nu är det höstfint utanför oss :)










Ullared

Godkväll!

Helgen har varit riktigt bra. I fredags efter jobbet drog hela familjen till leklandet och spenderade kvällen där. I lördags var Mattias iväg på speedway och Travis och jag gick en sväng på marknaden. Han åkte karuseller, köpte en klubba och en Dora-ballong haha 😊 Sen var han nöjd! Efter det slog vi oss ner på soffan, trötta allihop. Jennifer och Henrik var också här! På eftermiddagen bjöd mamma och mini oss på kinamat och så avslutades kvällen med ett långt bad :) Igår hade Mattias och jag barnvakt eftersom vi skulle till Ullared. Hur mycket folk som helst var det, men vi hittade ändå mycket saker. Köpte bland annat födelsedagspresenter och julklappar till Travve, lampor, gardiner, hygienartiklar, underkläder och inredningsprylar. Nu har vi lite saker att fylla övervåningen med iaf. Vi kom hem sent och då var det bara att säga godnatt till Travis direkt.

Jag har varit i Kalmar idag och imon ska jag upp och jobba. Svider i ögonen kan jag säga! Gått upp kl sex i helgen och vardagar ringer klockan 5.40 så jag känner att jag behöver ett break nu. Allt rullar på utan något stopp med plugg och jobb, och ibland känner man bara att man vill ha en paus och hinna andas. I helgen ska Mattias iväg till Danmark så då blir det inte många pauser haha. Har pluggat varenda helg i en månads tid nu, är förmodligen därför jag känner så. Vill bara få vara!