Gott nytt år

Gott nytt år alla bloggläsare :) Önskar er ett bra 2015. Själv ser jag fram emot examen, att få börja jobba heltid, bebisgos i april och mammaledighet resten av året. 










Slödag

Idag har det inte blivit mycket gjort. Jag vaknade och kände mig överkörd, var helt slut. Gick upp och gav Travis frukost och så styrde vi lite. Efter det däckade jag i sängen. Orkar inte med denna trötthet längre! När jag vaknade till liv tog jag med mig Travis och åkte och handlade. När vi kom hem bäddade vi sängen och gjorde iordning tills våra gäster skulle komma. Mattias pappa och sambo är nere och hälsar på. Vi lagade hasselbackspotatis, kött och beasås tills de kom ikväll. Supergott tillsammans med vitlöksbröd och melon :)


Söta i matchande underställ :)









En dag ute i snön

Idag har vi varit ute och åkt pulka. Travis kraschade det första han gjorde, sen ville han inte åka mer haha. Han åkte med mig efter det en gång, men sen ville han bara dra pulkan och leka i snön. Det måste komma lite mer snö så det blir enklare att åka bara :) Han åkte snowracer som Mattias fick dra också. Jag var helt slut av att gå upp och ner för backen haha. Man känner sig ju inte så smidigt direkt va. 

Vi grillade korv och drack varm choklad ute som vi hade fixat, så mysigt. Solen kom fram och värmde en sväng medan vi grillade också. Ja det är allt bra härligt att vara ute i det sköna vädret. Man får lite mer energi av frisk luft och dagsljus och det märks tydligt hos mig just nu. Behöver all extra energi jag kan få. Det märks att jag har ansträngt mig mycket nu på sistone för magen blir helt stenhård och drar ihop sig om kvällarna. Inte så att det gör ont direkt, men det blir ömt och man vill bara ligga ner och vila :)

Mattias tittar på hockey och jag ligger på soffan under filten och tittar på fler avsnitt av en unge i minuten :) Travis sover förhoppningsvis gott inatt.










Juldagen

Igår lekte jag och Travis hela dagen lång, riktig kvalitetstid :) Vi byggde ihop hans lego som han fick i julklapp, han lagade mat och bjöd på och så byggde vi ihop tågbanan. Däremellan var vi ninjas och slogs med svärd, vi pusslade och så var vi ute och lekte i den lilla snön som kom på julaftonskvällen. Var helt slut sen haha, han har sån energi lilla killen :) 

Mattias var ute och roade sig igårkväll så när jag lagt Travis blev det ensamt. Jag satt och bläddrade på datorn och hittade avsnitten med en unge i minuten som jag såg på medan jag väntade Travis. Så jag körde igång och såg på ett par avsnitt och satt och grät lite för mig själv hehe. Så häftigt och nu vet man ju precis vad de går igenom. Blev inte direkt sugen på att föda barn, måste vara värre andra gången när man redan vet hur allt känns och går till. Sist var jag mest peppad, men den peppen har inte infunnit sig än. Lite för tidigt kanske, får hoppas den kommer :)

Idag gav vi oss ut på annandagsshopping i Kalmar. En lugn och skön dag ändå. När man inte är ute efter något speciellt är det mycket roligare att gå och strosa runt i alla affärer. Vi åt god mat och fikade på Ikea innan vi begav oss hemåt. Var ett under att jag fick med Mattias haha ;)










Julafton 2014

Igår var vi hos mamma och firade julafton. Inledde med julmat och fortsatte med kalle anka. Travis tyckte det var väldigt bra så vi satt bänkade framför det allihopa. Precis när kalle var slut kom tomten och knackade på. Travis öppnade dörren som ingenting, helt orädd haha. Han fick så mycket julklappar av tomten så ja herregud. Han gick fram och hämtade alla paket och tackade så mycket. Han fick så mycket saker så jag kommer knappt ihåg men bland annat en tågbana, en racerbil att åka på, lego, böcker, traktorer, utklädningskläder, pippifigurer, filmer och massa mer. Nästa år får det absolut inte bli så mycket för det blir alldeles för många julklappar. Han var väldigt nöjd iallafall och skulle packa upp allt så fort vi kom hem. Jag började rensa och städa hans rum medan killarna plockade upp alla julklappar. Travis har verkligen ingen plats för allt på sitt rum så vi får fixa iordning lite bättre imorgon. Det blir bättre när övervåningen blir klar för då ska Travis få ett lekrum/tvrum där uppe som han kan ha några av sina saker i. Är tänk att det ska bli ett litet mysrum där han har sina filmer och kan titta på sina filmer :)
 
Jag är också väldigt nöjd med mina saker. Fick en filmkamera av Mattias och Travis och den har jag redan använt flitigt. Ångrar verkligen att man inte köpt en ordentlig filmkamera innan och filmat Travis mer. Har ju massa klipp med telefonen, men det är inte riktigt samma sak. Men nu blir det ändring på det, nu ska jag filma allt möjligt :) Sen fick jag pengar och massa bra och ha saker :)
 
 
 






God Jul

 






Fransförlägning

Igår var jag och Emma i Oskarshamn och gjorde en ögonfransförlägning. Det blev jättebra, har lite svårt att vänja mig bara. Än så länge så har man fått tänka sig lite för när man gör vissa saker, men det blir säkert bättre när man vänjer sig. Det var underbart att vakna imorse och redan känna sig sminkad. Mascara är det enda som gör att jag ser pigg ut när jag har så ljusa ögonfransar naturligt, och det enda smink jag egentligen använder. Jag hoppas det håller sig bra, och att man kan fortsätta göra detta för det verkar väldigt smidigt. Sen vet jag inte riktigt hur mycket det sliter på ens egna ögonfransar, men jag hoppas inte att det är så mycket. Det tog ca en och en halv timme att sätta i det, och nu ska det hålla mellan 3-5 veckor ungefär innan man åker och fyller på dom igen. 
 
 
 
Close up :)
 






Vecka 23

Vi gick in i en ny vecka i måndags, välkommen v.23 :) Nu börjar det kännas att man är gravid. Svårt att hitta en skön sovställning, kläderna sitter åt överallt och man känner sig allmänt osmidig haha. Precis som det ska vara!
 

På 1177 står det följande:

Barnet:
Livmodern når nu strax över naveln. Fostret väger runt 550 gram och är 28 centimeter långt. Fostret rör sig mycket, speciellt på kvällarna kan det vara mycket gymnastik i magen. Många kvinnor tycker det känns bra, men några upplever det som obekvämt. Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Mamman:
Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.

Känner du dig stressad? När du stressar frigörs hormoner i ditt blod som sedan passerar moderkakan och överförs till barnet. När mammans puls ökar av någon anledning, ökar också barnets puls. Vi lever i en stressig värld men försök att leva lite lugnare när du är gravid. Planera för ledighet i slutet av graviditeten. De allra flesta kvinnor behöver en tid för vila och för att koppla av från arbetslivet inför förlossningen och nyföddhetsperioden. Du kan för stunden lugna barnet genom att lugna dig själv, till exempel genom avslappningsövningar och vila. Du kan även försöka stryka över magen. Ta väl hand om dig!

Hos många kvinnor ökar sexlusten mellan fjärde och sjunde månaden. Betydligt mer blod cirkulerar i kroppen och könsorganen är mer känsliga för stimulans. Mot slutet av graviditeten kan sexlusten gå ner igen, helt enkelt för att kvinnan känner sig stor och otymplig och kanske är rädd att barnet ska skadas.

Mående:
Ja vikten står kvar som vid förra veckan. Efter den här julen lär den dock ändras ;) Känns konstigt att bebisen redan är så stor i magen. Det börjar såklart märka också att han tar plats eftersom magen känns betydligt större på senaste tiden. Jag har känt mig väldigt stressad, men nu har det ändå lugnat ner sig lite. Försöker tänka på både mig själv och den lille i magen :) Tröttheten hänger i än, går den någonsin över hehe?

 

 






Julgodis

Igår hade vi en mysig dag i Oskarshamn. Vi gick på stan, fikade och  åt på mc donalds innan vi avslutade dagen med ett biobesök. Travis har sovit så duktigt i sin säng nu den senaste tiden så vi lovade honom att hitta på något kul om han fortsatte vara duktig. Så igår drog vi iväg på bio och han fick köpa popcorn och festis. Det gick jättebra och han kollade spänt hela filmen :)

Idag inledde vi dagen med filmmys i Travis säng medan pappan i huset hade sovmorgon. Efter det åt vi frukost, klädde oss och väckte Mattias. När vi var klara tog vi med Travis i vagnen och gick bort till bandybanan och åkte skridskor. Gick lite bättre idag än förra gången, men Travis ger upp alldeles för lätt. Inte mycket tålamod hos den grabben inte :) När vi kom hem åkte vi iväg och handlade sen lagade vi hemmagjord hamburgertallrik, mums! Ikväll har vi klätt granen och när Mattias åkte iväg och åkte skridskor en sväng till bakade jag och Travis julgodis. Vi gjorde knäck och wienernougat. Ska nog göra sånna där goda med cornflakes och choklad någon dag med :) Nu sover Travis och Mattias och jag ska kvällsfika på lussebullar, pepparkakor och knäck såklart. Hoppas de går att äta :) 











Biobesök

  

Travis har varit på sitt första biobesök idag :) Vi har sett Tingeling, legenden om önskedjuret. Mer om det imorgon för nu är det godnatt!






Snart julledigt

Travis har fått vara hemma från förskolan hela veckan. Han är fortfarande lite snorig men så går det magsjuka också, och det har jag verkligen ingen lust med att han drar hem lagom till jul. Visst man kan bli smittad överallt, speciellt eftersom många inte håller 48 timmarsregeln, men här chansar vi inte i onödan. Det är verkligen hemskt att ha det, och jag kan bara tänka mig att det är ännu hemskare när man är gravid. 

Idag var min mormor och morfar snälla och ställde upp och underhöll honom halva dagen. Imorgon ska jag ha handledning över Skype och då ska han leka med mini en stund. Annars idag har det varit julpysseldag på skolan och sedan julavslutning för personalen. Efter handledningen imorgon tänker jag låta min hjärna gå på julledigt jag också. Känner att man behöver ett litet break nu och bara ta det lite lugnt och hitta på kul saker tillsammans. Jag hoppas det går bra imorgon bara så jag kan på på lite ledigt med gott samvete. Jag har förresten fått in poäng från mina första kurser under veckan. Nu är halva terminen alltså avklarad officiellt fast det bara är fyra veckor kvar på den ;) Jag fick G på första kursen och VG på andra. Jag bryr mig inte så mycket om betygen nu utan jag vill bara ha in mina poäng så jag får min examen :) Nu är det med andra ord bara min 15 poängs uppsats som allt hänger på. Känns skönt också att veta att det bara är en sak man behöver fokusera på nu. Enligt mig är den helt klar nu, men får invänta feedback imorgon först innan jag tar ut något i förskott. 


Travis har sett på alldeles för mycket Turtles på viaplay nu när han varit hemma. Han leker att han är en ninja och hoppar på robotar i bakgrunden haha. 












Första kläderna

Idag har jag varit hemma med Travis. Han är fortfarande alldeles för förkyld för att gå till dagis. Han ska vara hemma med Mattias imorgon när jag jobbar, sen får vi hoppas han kan gå de sista dagarna innan vi går på ledighet :) Travis hade inte lust att göra något idag så vi låg och drog oss till halv tio innan vi gick upp och åt frukost. Sen som vanligt när jag är gravid är min städmani ännu värre än vanligt. Hade tänkt vänta till helgen, men jag storstädade toaletten och tvättade mattor och handdukar. Sen gick jag på Travis rum och bar ut alla saker och dammsög och torkade golven ordentligt där inne. När det alltid ligger leksaker i vägen är det inte lätt att dammsuga överallt, men nu är det rent och fint. Travis tyckte det var kul när alla hans leksaker befann sig i köket :) Efter det dammsög jag och torkade övriga golven i huset också. 

I helgen inhandlade vi de första sakerna till bebis. Jag vet att vad som helst kan hända, men eftersom det bara är fyra månader kvar vill vi dela upp det som behövs inhandlas på de månaderna. Nu har lillebror ett babyskydd att åka i. Det är ett likadant som vi hade till Travis när han var liten fast Travis hade ett rött. Modellen är en acta graco med en bas till. Tyckte den var väldigt bra sist, enda nackdelen är att den är lite tung, men barnet sitter bra i den så :) Jag är förvånad över att jag hållt mig såhär länge från att köpa kläder, men i helgen sprack det. Jag har sagt att jag ska sätta mig i lugn och ro under julledigheten och rensa ut Travis gamla bebiskläder och se vad vi behöver köpa nytt. Men jag köpte bara ett litet sött set med body, byxor och en liten mössa. Även om vi har massa kläder är mycket slitet, sen kommer lillebror vara liten under sommaren och behöva lite lättare kläder än vad Travis behövde. Sen är det såklart kul att köpa nytt, så lite mer kläder kommer inhandlas så fort jag rensat ut alla kartonger. Det lär ta ett tag :)









Inhandlat kläder

Hej på er!

Nu var det ett tag sedan jag hann kika in här. Jag har haft händerna fulla med jobb och min uppsats. Tro det eller ej men nu är uppsatsen helt färdig inför sista handledningen nästa vecka :) Så himla skönt känns det! Jag känner mig nöjd med den, så nu tror jag inte det finns så mycket mer att ändra. När jag inte har haft fullt upp med att skriva uppsats så har jag haft fullt upp med att rätta alla sista uppgifter eleverna gjort på jobbet och så har jag satt mina första egna betyg någonsin. Det känns rätt stort! Det var dock inte lätt, och man har velat många gånger, men i slutändan så tror jag det blev riktigt bra! Nu är det bara en vecka med jobb kvar innan ledighet väntar. Det är verkligen efterlängtad vill jag lova! Har varit värt att lägga ner arbete dygnet runt för att få allt färdigt och kunna slappna av någon vecka och få njuta av jul och nyår tillsammans med familjen innan allt drar igång igen. Det är man mer än värd :)

I torsdagsmorse var vi på luciafirande på Travis förskola. Travis hade bestämt att han skulle vara tomte, och det bjöds på härlig skönsång och fika. De var verkligen jätteduktiga på att sjunga alla små barnen :) Travis har övat i flera veckor och går runt och sjunger julsånger hela dagarna. Han var en liten teaterapa under uppvisningen minsann och bjöd på rörelser till sångerna hehe.

Travis var dålig igår när han kom hem från dagis och har hostat hela natten tills idag. Han har fortsatt hosta hela dagen lång konstant, och den kommande natten ser inte så lovande ut. Är så trött på skiten! Den där hostan åker han på varannan vecka på förskolan. Vet inte vad man ska göra. Känns inte optimalt att han ska få det så ofta. Är äcklig rethosta och hur mycket han än får hosta så blir det inte bättre. Går inte en minut utan att han hostar så han är helt slut av det stackarn. Måste få något utskrivet som man kan ha hemma när det blir såhär så han får sova. Annars idag har vi varit i Vetlanda och handlat. Jag köpte ett par mammajeans och ett par mammaleggings. Sen hittade jag även två koftor och två tunikor som fick följa med hem. Känner att garderoben börjar tryta, speciellt av kläder att ha på underdelen :)


Ena koftan ser röd ut men den är plommonlila :) Jeansen satt riktgt bra också, det är inte av vanligheten när det gäller mig.








Vecka 21

Idag går vi in i vecka 21, och mer än halva tiden har redan gått. Herregud vad snabbt det går, hinner inte med. Såhär står det på 11 77 om vecka 21:
 
Barnet
Nu har alla organ bildats men det kommer att ta många veckor innan de mognat och börjar fungera. Fostret har blivit ungefär 26 centimeter långt och ökat i vikt till omkring 400 gram. Det kan höra och reagerar på både ljud och ljus.Livet i livmodern är inte ansträngande, fostret lever i ett viktlöst tillstånd och behöver inte göra av med mycket energi. Det är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför mammans mage.
 
Mamma
Nu upplever många att en behaglig tid börjar. Magen syns väl, men är inte alltför stor. Illamåendet och tröttheten har ofta gått över, men vissa fortsätter att må illa. Har du oroat dig för missfall så har troligtvis den oron minskat markant vid det här laget. Humöret brukar vara mer stabilt och diverse småkrämpor du kan drabbas av i slutet av graviditeten kanske inte har börjat än.
 
Din viktökning ligger troligtvis någonstans mellan fyra och sju kilo men viktuppgången är individuell. Om du äter näringsrikt behöver du inte oroa dig för några extra kilo. En del kvinnor blir mer inåtvända och intresset för omvärlden minskar. Detta beror på att barnet i magen nu upplevs alltmer som en individ och dina tankar, fantasier och önskingar allt oftare rör sig kring barnet. 
 
Mående
Jag har redan gått upp fem kilo upptäckte jag precis, här springer det iväg haha. Jag mår än så länge ganska bra förutom att jag är trött hela tiden. Tröttheten är väldigt jobbig när man ska upp så tidigt om mornarna och orka med hela dagarna. Jag tror att jag behöver extra järntillskott, men hur vet man? Jag ska inte till barnmorksan förrens i mitten januari, och det är ett par veckor kvar. En anledning till tröttheten är delvis att Travis fått för sig att vara uppe och springa om nätterna och sen är min rygg inte bra. Jag måste verkligen träna mer! Jag vaknar flera gånger varje natt och måste byta ställning för det gör så ont. Ikväll fick jag en gravidkudde som ska med mig i sängen ikväll, och jag hoppas det avlastar ryggen lite. Ikväll passade jag på att träna lite igen, men har svårt att komma åt ryggen. Får googla på lite mer ryggövningar som man kan göra hemma :)
 
 
 
 
 
 






Skridskoskola

I lördags drog Travis och jag med Jennifer och Henrik till leklandet. Det var ett tag sen nu, så det var uppskattat av Travis. Åt en sen lunch där, sen lekte vi hela dagen lång. Var helt slut när jag kom hem, och Travis också för den delen. Vi hann bara se på julkalendern och äta lite kvällsmat sen var det sängdags. I söndags var det dags för skridskoskola. Travis har pratat om det länge och vi köpte nya skridskor och hjälm till honom. Mattias var ute på isen och åkte med honom, och de första fem minutrarna tyckte han det var kul i alla fall. Sen tröttnade han, och blev lite sur haha. Mattias körde runt honom lite i bocken, och så provade han att åka igen innan det var slut. Jag tror inte han kommer vilja åka mer än, men han säger själv att han ska åka på söndag igen. Vi får väl se, tänker inte tjata på honom, men samtidigt kommer det ta ett par gånger innan han börjar uppskatta det. Alla kompisar var där också, det är säkert det som lockar mest. Vi får åka bort med honom lite själva någon dag och prova igen, bara han kommer på hur man gör blir det nog lite roligare.
 
Fick svar på min anmälan till bamsegympan igår också, och den drar igång vecka tre på onsdagar kl 16.30. Väldigt tråkig tid då jag jobbar till 16.30 på onsdagar, plus att jag den första onsdagen kommer missa gympan helt eftersom jag är i Kalmar och opponerar då. Kommer missa början på den varje gång, men jag får väl åka dit senare helt enkelt. Vill ju se min lilla kille när han springer runt och busar :) Hoppas han kommer tycka om det för det är bra kordinationsträning för barnen.
 
Idag sparkade vi igång en ny vecka, nu närmar det sig julen med stormsteg. Jag har arbetat på min uppsats hela dagen, och nu är mitt första fulla utkast inskickat. Imorgon väntar först jobb sen handledning. Jag hoppas och ber för att hon kommer gilla det och inte vill att jag ändrar alldeles för mycket i den. Är nämligen riktigt less på att sitta med ändringar, är sjukt påfrestande att läsa det om och om igen man blir nästan galen tillslut. 
 
 
 






Pizzabullar

Äntligen fredag säger jag! Idag har uppsatsskrivande stått på schemat. Det är nu den tråkigaste delen av allt börjar med ändringar, omformuleringar och småfix. Jag får ångest när jag klickar upp dokumentet för det är så jobbigt att sitta och läsa det om och om igen. Men jag har sagt det innan det är inte att klaga utan bara att hänga i, nu är det snart förhoppningsvis över. Vid klockan ett hämtade jag hem Travis från förskolan och vi handlade lite, sen åkte vi hem och slängde ihop pizzabullar till mellanmål. Tog genvägen idag och gjorde dem på färdig deg. Supersmidigt och det blir väldigt gott också. 

Jag hade en bok som behövdes lämnas tillbaka till biblioteket så Travis och jag åkte med den till Hultsfred. Vi passade på att gå in i barnrummet och så fick Travis välja några böcker att låna. Han valde tre stycken, sen tog jag två böcker jag hittade om att få syskon. Tänkte det kunde vara kul att läsa för honom, och lite förberedande för vad som komma skall :) Mattias är iväg på julbord med jobbet ikväll så vi fick laga mat till oss själva. Vi har tänt en brasa också, efter typ försök nummer tio tog det sig äntligen haha. Så nu är det varmt och gott här hemma. Kvällen avslutade vi med att titta på tv och mysa. Travis sover sen en stund tillbaka och jag ligger på soffan i värmen med en godispåse och en julmust och inväntar finalen i idol. Skön fredagskväll!




 






Pepparkaksbak

Godkväll!
 
Idag kom jag hem i hyfsad tid från jobbet, skönt! Jag hade dock väldigt ont i magen, så jag hade först ingen lust till att göra något. Jag har blivit så bred runt höfterna redan så byxorna jag hade på mig idag skavde in alldeles för hårt i nedre delen av magen tror jag. Måste nog köpa på mig lite gravidbyxor eftersom jag ska ju ändå gå hela vintern med en stor mage. Sist när jag var gravid med Travis var jag ju som störst under sommaren, sen gick jag med leggings eller haremsbyxor den sista tiden utan att frysa. Nu blir det lite omvänt så jag måste nog investera i ett par jeans och ett par tjockare mammaleggings. 
 
När jag hade tagit tag i mig själv fixade jag mat, och sen bakade Travis och jag pepparkakor. Han är så rolig att umgås med just nu, han är verkligen inte tyst en enda sekund. Munnen går i ett och han ska diskutera och återberätta saker och så går han runt och sjunger på massa julsånger. De övar för fullt inför lucia nästa vecka, och han är jätteduktig på att komma ihåg alla låttexter och sjunga. Jag brukar också sjunga med, men då blir han irriterad för han vill sjunga själv oftast haha. Så söt är han! Vi bakade för fullt och gjorde fina pippipepparkakor och hästar och stjärnor. Jag tycker det är äckligt med egna pepparkakor, men Travis åt för fullt. Deg åt han också alldeles för mycket trots varningar från mig, så han lär väl vakna upp inatt med magont ungen. Kvällen avslutade vi framför brasan. Jag satt i stolen och han satt på golvet och pusslade. Samma pussel om och om igen, han tröttnar aldrig. Så ska han diskutera samtidigt såklart, en sak som är på kartan att diskutera just nu är julkalendern. Den har han fastnat i, och det har han faktistk gjort varje år. Iår tycker jag den verkar lite halvdan, tycker inte sol och bad passar i en julkalender, menmen :)
 
 
 
 






Ultraljud

Igår åkte vi till Västervik för rutinultraljudet. Allt såg bra ut och det var mysigt att få se bebisen igen. Han var rätt lugn i magen, men viftade lite med armarna och höll dom framför ansiktet :) Det är fortfarande en lillebror i magen, så vi har inte trott fel hehe. Med Travis fick vi åka på två extra ultraljud, ett för att kontrollera moderkakan och ett för tillväxt. Nu låg moderkakan rätt redan nu så vi behövde inte åka på något extra för den skull. Får se om vi behöver åka på tillväxtul denna gång. Travis kom ut och vägde 3340 så det var bara i onödan, för magen växte och likaså han :)

Igår tackade jag även ja till en tjänst så jag har med andra ord en heltidstjänst att börja på direkt efter examen. Känns bra och väldigt kul! Nu är det äntligen på riktigt. Det är 44 dagar kvar till examen och för första gången på evigheter så känns det som man kan ta på målet. Ska bli superkul att komma igång att jobba, och jag hoppas jag får må bra så jag kan köra på tills lillebror vill titta ut :) Jag valde mellan två tjänster, men denna kändes bäst eftersom jag inte ska jobba hela terminen ut. Är tacksam för att jag har ett jobb att gå till, och förhoppningsvis även komma tillbaka till efter mammaledigheten.