Sommarvärme

I torsdags fixade jag till arbetet litegrann efter handledningen :) Sen dess har jag tagit lite ledigt eftersom jag inväntar nästkommande vecka då jag kan ut och samla in lite empiri till mitt resultat. Igår var Travis och jag ute och cyklade på förmiddagen. Vi stannade till och fikade hos Travis gmormor och gmorfar och hade de lugnt och skönt. När vi åkte hemåt slutade Mattias jobbet och då åkte vi till Vetlanda en sväng. Jag köpte nya promenadskor och Travis fick nya gummistövlar. Åt tacos när vi kom hem sen gick vi en promenad med Jennifer och Michaela. 

Imorse åkte Mattias iväg på speedway så vi är ensamma hemma. I förmiddags pustade jag alla fönster invändigt plus altanen invändigt. Sen dog maskinen så jag får ta utsidan av altanen ikväll när solen gått ner. Jennifer och Henrik kommer och grillar och tittar på speedway ikväll med oss ikväll också. Just nu är vi hos mormor och leker. Riktigt sommarväder ute, så underbart. 

I torsdags fikade vi ute på studsmattan :)








Hemma igen

I söndagskväll kom vi hem till lilla Målilla igen, det är verkligen borta bra men hemma bäst. Så skönt att få lägga sig i sin egen säng och sova :) Vi har haft det jättebra! Skönt med ett litet vardagsbreak, det behövde jag efter den tuffa veckan därinnan. Travis har trivts, och det är kul att se att han inte är blyg för fem öre utan hänger med på allt. Han har kommit i säng lite senare än vanligt, men han har kompenserat med att sova hela nätter också och det klagar man inte på. Fast troligtvis har han väl vaknat någon gång under natten och känt att jag legat bredvid honom och sedan somnat om. Vi hann bara hem så kom han väl dragandes mitt i natten med sitt täckte och sina kaniner för att lägga sig mellan oss i vår säng haha. Lilla skitunge alltså! Det är så trångt så om ni bara visste. Det är ingen liten kille vi har att göra med längre. En dag får det bli ett slut på det, men just nu har vi varken tid eller lust att ta tag i det. Vi vill inte göra en för stor sak av det heller, det är förhoppningsvis en fas som går över någon gång som allt annat. 
 
I måndags och igår har jag pluggat, alltså skrivit på mitt examensarbete. Just nu har jag kommit till en punkt då jag inte kan göra så mycket mer för tillfället. Jag ska ha handledning i eftermiddag och då får jag väl troligtvis saker att ändra på. Sedan är det bara att invänta nästkommande vecka då jag ska ut med enkäterna till klasserna och intervjua två lärare. Lite drygt att fastna såhär, sen hoppas jag inte hon kommer med allt för mycket ändringar på uppsatsen heller för det är så ledsamt att sitta och ändra hehe.
 
Igår var jag hos Jennifer och färgade mit utväxt också, himla skönt att bli av med den. Kvällen spenderade jag och Travis med att ta en promenad med vagnen till lekparken, det är alltid lika poulärt. Idag cyklade jag och Travis till dagis. Skönt väder ute även om det blåste lite. Snart är det dags för lite lunch, sedan hämta hem Travis och så får Jennifer vara barnvakt medan jag har min handledning över telefon. Skönt att slippa åka till Kalmar!
 
 
 






Värmland över påsk

Hejhej!

Förra helgen hade vi det lugnt hemma bara. På lördagen drog vi dock iväg till Kalmar och lekte på Leos lekland 😊 Det uppskattades av Travis, och lejonet Leo träffade han också. Denna vecka som gått har jag inte haft något liv och då skämtar jag verkligen inte. Jag har jobbat från åtta till halv tre varje dag sen åkt hem och skrivit examensarbete till klockan 4, hämtat Travis på dagis, lagat mat, lagt Travis och fortsatt skriva på arbetet till klockan 10 för att sedan stupa i säng. Är helt jäkla slut nu rent ut sagt. Varje morgon när klockan ringt kvart i sex har jag tänkt många hemska tankar. 

Mattias har varit dålig i veckan, och är inte riktigt bra än, men nu har vi åkt upp till Värmland för att hälsa på över påsk iaf. Försöker koppla bort allt som har med plugg att göra de här få dagarna för att samla nya krafter för att orka köra på igen nästa vecka. Jag har förresten fått ett vikariat i en sjua fram till sommaren också. Kommer verkligen vara fullt upp i maj, och jag är så sjukt stressad över att hinna med allt. Examensarbetet ska liksom in snart och ändå började vi nyss med det. Nä nu ska huvudet få vila från stressen med lite god påskmat och umgänge :)






 






Att somna i famnen

Igår efter jobbet när jag hämtade hem Travis hade jag världens migrän så vi satte oss framför tvn så jag kunde ta det lite lugnt. Rätt som det var kröp Travis upp i min famn och somnade som en stock. Det gick inte väcka honom överhuvudtaget haha. Han såg så fridfull ut och det var så mysigt. Travis slutade somna i famnen väldigt tidigt när han var en bebis så detta är med andra ord inte av vanligheten. Tyvärr var jag tvungen att väcka honom eftersom han egentligen inte får sova middag längre. Han var tjurig hela kvällen sen lilla gubben. Inte lätt jämt :) Som jag misstänkte tog det lång tid att få honom att somna för kvällen sen, satt där inne i en timme innan han gav upp och somnade.

Idag har jag jobbat som en idiot med examensarbetet. Klockan gick så fort till tre då det helt plötsligt var dags att lägga ner för dagen och hämta Travis. Skrev ihop 3 sidor, och hade nog kunnat skriva mer om jag fått fortsätta. Kom in i det bra, men jag vet inte om det var tillräckligt för att slippa jobba i helgen. Får tänka på det för tiden går fortare än vad man tror. Är inte många dagar kvar att jobba med det och jag ska upp i cirka 40 sidor så har en hel del kvar att göra. Men samtidigt är helg en helg. Man behöver ledigt och slappna av i huvudet, men frågan är ju om jag kan göra det om jag vet med mig att jag egentligen behöver jobba. Får se hur har gör... Imorgon väntar en heldag med jobb sen blir det fredagsmys här hemma. 










Bella är i himlen

Oj har visst redan gått en vecka sen jag skrev här. I helgen var Mattias iväg på speedway så på fredagen sov syster här och på lördagen kom Sandra hit och umgicks och sov kvar här. Skönt att slippa vara ensam :) I lördags hände dock en väldigt tråkig sak. Mamma ringde helt plötsligt och sa att jag fick komma och säga hejdå till vår hund Bella. Hon hade blivit jättedålig så i lördags fick hon somna in. Hon har varit med oss i hela 13 år, så det kändes jättekonstigt att säga hejdå till henne. Blev många tårar, och det kom så plötsligt hann inte riktigt förstå vad som skulle hända. Vet att hon har det bra nu, men det gör ont när man tänker på hur tomt det kommer vara varje gång man åker och hälsar på hos mamma. Älskande Bella vad vi kommer sakna dig, har så många minnen tillsammans❤️
 
Igår körde en ny vecka igång med en lång dag. Jobbade på förmiddagen, hoppade på tåget till Kalmar och km inte hem förrens kvart över sex. Idag har jag jobbat och jag ska göra det även imon och på fredag. Känner mig så sjukt stressad över att jag inte skrivit en enda rad på mitt examensarbete och heller inte letat upp en enda användbar artikel att använda som referens. Varför gör jag mitt liv ännu stressigare än vad det redan är? Blir så trött på mig själv... På torsdag tackade jag nej till jobb. Den dagen måste jag vara så jäkla effektiv och försöka komma igång. Efter gårdagens handledning har jag massa ideér, men samtidigt har jag ingen aning om vart jag ska börja. Allt jag ville skriva i min bakgrund tyckte inte de var passade eller relevant för min frågeställning. Är så nollställd nu när man ställt in sig på det, och även sett att många andra som skrivit liknanade arbeten haft med sådant som jag tänkt i min bakgrund. 
 
 
Nehe nu blir det förberedelser av morgondagen sen sängen med mitt dåliga samvete... Kommer jag inte igång på torsdag får jag sitta i helgen och det suger ju. 
 
 

Lilla älskling! Bella är i himlen som Travis säger...






Tränat ikväll

Idag har jag som sagt vikarierat. Fullt ös hela dagen lång när man har idrott. Imorse fick jag väcka Travis klockan sju precis innan vi var tvugna att åka, och jag tror bestämt han hade kunnat sova minst en timme till om jag inte hade väckt honom. Får hoppas han gör det i helgen också för då är Mattias iväg så det vore skönt att få någon timme sovmorgon iallafall :) Dagen har gått bra, men man är trött i huvudet när man kommer hem.

Det var drop-in fika på förskolan idag så Travve och jag fikade innan vi åkte hemåt. Då var det bara att sätta igång med de dagliga vardagsbestyren så som plocka in/ut disk, laga mat, plocka iordning och förbereda inför morgondagen. När allt var klart var redan klockan halv sju, herregud så fort de få timmarna går här hemma om eftermiddagarna. Jag gav mig då ut på en liten springtur för att värma upp inför hemmaträning. Mattias badade Travis under tiden och så la jag honom när jag kom hem och då gav sig Mattias ut på en runda :) Smidigt hehe. När Travve somnade körde jag igång lite styrka. Kämpar mot klockan varje dag, hade velat träna så mycket mer men jag hinner verkligen inte. Nu har jag precis tränat klart och duschat och är skittrött. Blir sängen mycket snart, klockan ringer  halv 6 imorgon sen bär det av mot Kalmar. Orkar veklingen inte vara uppe om kvällarna längre, är helt slut. Tänkt tillbaka på perioden när Travis vägrade somna om kvällarna, och jag är superglad över att det går så smidigt just nu så man får de där två-tre timmarna för sig själv innan läggdags.