Valborg

Imorse var en helt tvärtommorgon från igår. Hur skönt var inte det :) Travis vaknade och började prata medans jag satt och åt frukost. Gick in och tittade till honom. Då visade han alla sina gosedjur, la sig ner och myste med dom, pekade på alla hans leksaker och berättade var de hette. Han lät mig klä honom utan bråk och vi kom i tid till dagis. Win win! Denna dag åkte jag till praktiken och var på ett bra humör :) Vi hade bara en lektion dag, sen planerade vi upp de tre kommande veckorna. Är inte långt kvar till sommaren nu alltså, så himla skönt. Dagarna bara försvinner, och snart är denna termin på högskolan också avklarad. Målet är i sikte :)
 
Kom hem lite tidigare än vanligt så Mattias och jag åkte tillsammans och hämtade Travis. Han blev jätteglad haha :) Han hade varit på bushumör idag på dagis. Går och skrattar för sig själv och flinar sådär lite retsamt hehe. Lilla skitunge! När vi kom hem drog Mattias på speedway och jag och Travis lagade baconpannkaka till middag. Det gillar vi båda. Sedan har vi lekt hela kvällen, och Travis åt blåbär till kvällsmat och avslutade med ett bad. Efter det myste vi ner oss i vår säng och jag läste en bok för honom. Tänkte att det skulle gå bättre för honom att sova då. Men icke, precis som de föregående kvällarna är det bara gråt, gråt och gråt. Är nog någon fas han kommit in i helt plötsligt, och det är inte kul. Googlade runt och det verkar som fler har det problemet med18-månaders barn. Travis blir 18 månader idag lilla bubben. Så det är väl något som förhoppningsvis går över, för det är inte kul med gråt, gråt och gråt. Imon ska han bara få sova en kort middag för att se om det gör saken bättre. Det hoppas jag för såhär är inte kul att ha det om kvällarna alltså. Vi hade planer på att åka till gbg på lördag, men det går ju inte om han ska hålla på såhär. Gör ont i hjärtat att han ska behöva gråta sig till söms, och samtidigt blir jag så irriterad på honom för han larvar så mycket. Helt plötsligt börjar han prata om massa annat när man går in till honom. Åhhhh att en sån liten unge kan få en att må så bra samtidigt som man vill slita håret av sig, och dra kudden över huvudet och bara skita i allt.
 
 
Inte jättekul att spendera valborg ensam i soffan, men så blev det nu...
 






För mycket energi

 

Travis har för mycket energi. Han har sprungit runt i 10 minuter runt, runt nu haha. Förstår inte att han aldrig är trött ungen.







Trots

Jag har bråkat med en trotsig unge hela morgonen idag. Var helt slut efter den ansträngningen. Jag har tagit Travis om mornarna 6 dagar i veckan nu i över en månad eftersom Mattias bytit bort eftermiddagsveckan varje gång. Det är påfrestande minst sagt och framförallt stressigt. Denna lilla herrn är precis som sin pappa och har ibland ett morgonhumör från helvetet. Han testar precis alla gränser som finns med mig och gör verkligen allt för att driva mig till vansinne. Det blir många djupa andetag vill jag lova, speciellt imorse. Han vaknade halv sex och var hur trött som helst, men skulle han somna om? Nää först böka lite, sen gråta lite, gnälla lite och kissa i sängen. Då fick han komma till mig men då skulle han busa bara. Fast ögonen gick i kors skulle han inte somna. Tjöt mer eller mindre av trötthet hela morgonen, skulle inte äta, sen skulle han äta. Ja herregud, ni ska vara glada att ni inte var Nathalie imorse :)

Hur trött jag än var så var det bara att sätta sig och skriva uppsatsen. Blev klar tycker jag, ska läsa igenom det en gång till bara innan jag skickar in den. Hann även med att städa iordning lite här hemma innan Travis skulle hämtas på dagis. Han var på bättre humör då tack gode gud för det. Drog och tränade ikväll, mer har det inte blivit av dagen. Travis vill inte somna om kvällarna nu sen han var sjuk. Himla styr innan han tillslut vill somna in. Hatar dessa sjukdomar, förstör alla rutiner bara.


Travis äter upp smöret först sen smörgåsen haha :)







Storhandling

Det var min sovmorgon imorse, och Travis vaknade vid halv åtta, så jag tänkte somna om en bra stund. Vaknade strax innan nio och var pigg, så då var det lika bra att upp och hoppa. Städade iordning här hemma och åt frukost, sen drog jag till gymmet. Fick hem mina nya handskar i fredags så de invigde jag idag. De satt perfekt så nu slipper jag få blåsor i händerna. Tog en snabbdusch när jag kom hem sen åkte vi till Hultsfred för storhandling. Har bestämt att ta en paus i matkassen och då innebär det att skriva matscheman igen. När vi bodde i lägenheten hade vi så stort kylskåp att vi kunde handla för 2 veckor i taget, men det går inte nu. Vore skönt med ett större kylskåp, men det är ingen prioritering just nu. Funkar att veckohandla med :) Grillade kycklingfilé, majskolvar och sen gjorde vi egen potatissallad till middag idag. Supergott! Travis älskar majskolvar, åt en hel själv.
 
Travis har badat och sover, redo för dagis imorgon igen. Nu var det ett bra tag sen han var där så hoppas det går bra vid lämningen. Jag har slagit mig ner på soffan. Ska fixa lite kvällsmat, sen blir det sängen tidigt. Imorgon väntar sista rycket på min uppsats. Måste verkligen bli klar för den ska in på torsdag. Blööööö!
 
 
Travis styr med sin lilla bebis. Det är pussar, kramar och sen går han och vaggar den :)
 






Svar på kommentar

Fick en kommentar om det här med Travis napp...
 
"Det du har läst om nappar stämmer inte, alla barn har ett visst sugbehov. Oh blir dom ledsna och lite oroliga när dom ska söva så är det nappen dom vill ha. För de är en stor trygghet för barnen. För som jag läst nu lite grann på vissa inlägg så är de tydligt att de är nappen som behövs. För Han är trots allt inte så gammal än, och de märks på dina inlägg att de är den Han vill ha."
 
 
Måste bara svara på det...

Ja alla barn har ett sugbehov, men det medfödda sugbehovet försvinner när de är runt 6-7 månader. Sedan handlar sugbehovet bara om en vanesak vad gäller nappen. Ja det är klart jag vet att det var nappen han ville ha eftersom han var van att få den när han skulle sova för natten. Men vi bestämde oss för att ta bort den nu eftersom han bara leker med den. Han sov ändå utan napp på dagarna, och då kände vi att vi likagärna kunde ta bort den helt. Kan vara farligt när han ligger och biter och drar i sugdelen med tänderna, stor risk för kvävning. Sen när han skulle somna ville han bara busa med nappen, och då slängde han den överallt i rummet. I två nätter vaknade han två gånger om natten och somnade om direkt, sen dess har det inte varit några problem. Det tog några minuter längre att få honom att somna några dagar efter det också, men efter det och fortfarande somnar han jättebra utan den. Klart det är en trygghet för barnen, men bort ska den hur eller hur så varför inte ta bort den nu redan? Ser ingen anledning till att dra ut på det. Tror det blir en omställning för de allra flesta barn att ta bort nappen oavsett hur gamla de är, eftersom de oftast haft den som en trygghet. Det gäller bara att vara lyhörd och konsekvent, och ge dem trygghet på annat sätt än genom en napp. Man kan inte bara ge upp, då kommer ju aldrig nappen försvinna...







En heldag med speedway

Såg ut att bli fint väder imorse så vi packade in oss i bilen och körde mot Silverdalen för att hämta upp Matilda och Tim. Vi åkte vidare mot Vetlanda. Solen var framme en stund och det var rätt skönt ute till en början. Travis styrde på läktaren och sen lekte han nere i gräset. När andra tävlingen skulle börja så började det givetvis regna lite. Jag drog på regnskyddet på vagnen och tog en liten runda och då somnade Travis faktiskt. Han sov väl i alla fall 40 minuter, mer än väntat. Hade inte gjort mig något om han hade sovit lite längre, för då hade han antagligen varit på bättre humör när han vaknade. Var lite gnälligt när han vaknade för han visst inte riktigt vad han ville och han var fortfarande jättetrött. Tog en bra stund innan han piggnade till ordentligt, men då var det full fart igen.

Åt på mc donalds innan vi åkte hem. Travis var supernöjd när han fick äta hamburgare och dippa sina pommes haha. Han är i en helt annan värld då, går inte kommunicera med honom ordentligt. Tog en sväng på ica maxi också, Travis tappade ketchup på mina skor så jag köpte ett par tillfälliga tygskor där och sen blev det även en kylbag och lite annat smått och gott. Travis ville ha en docka, så det fick han givetvis. Han säger att det är hans bebis. Han tjatar ju om bebis dagarna i ända. Om man bara visste vart han ville komma med det hehe. Nu har han en egen så nu kanske han slipper prata om bebisar för ett tag :) Vi är nu bänkade på soffan efter dagen. Tufft att vara ute en heldag, man blir helt slut. Det var Travis med, och övertrött så det tog en stund innan han varvade ner och ville dricka sin välling och sova efter att vi kommit hem.
 
 






Trött

Ja trött är väl minst sagt förnamnet på vad jag är idag. Tuff dag minst sagt! Svimfärdig som vanligt blir jag. Måste verkligen kolla upp det, men de blir aldrig av. När ska man hinna liksom? Praktiken gick iallafall snabbt, slängde i mig lite mat sen drog jag till jobbet. Kvällen flöt på bra, mycket folk på fredagar.

Har ätit kyckling, potatissallad och melon nu. Så gott! Satt verkligen fint i magen efter all stress. Ska plocka bort och sen blir det faktiskt sängen. Hoppas på sömn inatt, och sen längtar jag efter att morgonmysa med familjen i sängen :) Ser ut att bli speedway imon om vädret är med oss!








Snart helg

Nä inte mycket sömn inatt heller. Trött är jag... Går i min egna lilla dimma. Kort dag idag iallafall så det var skönt. När jag kom hem tog jag med mig Travis ut på en promenad. Kände att vi båda behövde lite frisk luft. Lagade köttfärssås och spagetti när vi kom hem. Grillade även lite majskolvar i ugnen. Travis åt en halv majskolv och två stora portioner mat. De borde betyda att han är frisk :) Feberfri har han ju varit i två dagar nu så nu borde det snart vända tycker jag.

Jag har varit och kört ett benpass på gymmet ikväll. Kommer garanterat kännas imon, gött. Tog en lång dusch efteråt, det behövdes idag för att varva ner. Har stoppat i mig lite mat och nu får det strax bli sängen. Tuff dag väntar imon med praktik till 3, sen börjar jag jobba kvart över tre till nio. Hinner med andra ord inte se bubbis imon :/








Sömn är väl överskattat

Vi har haft två sömnlösa nätter med en gnällig och kokhet Travis. Är som en vandrande zombie känns det som haha. Igår natt vaknade han vid halv 4, sen somnade han inte om helt efter det. Gnällde hela tiden och kom inte till ro. Han fick komma in till vår säng och där låg han på mig, över mig, sparkade mig, gnällde och snurrade runt. Lätt att sova då. Svar nej! Praktiken igår var med andra ord väldigt tröttsam. Åkte och tränade på kvällen i alla fall, syster hängde med. Trodde Travis hade somnat när jag åkte och tränade men Mattias hade försökt med han nästan en och en halv timme innan han tillslut somnade.
 
Natten tills idag blev ungefär likadan när det gäller sömn. Han pep där inne titt som tätt, somnade bara i korta perioder. Man är ju inte van vid detta så när klockan ringde imorse hade jag inga bra tankar som snurrade runt i huvudet. Hade gjort mycket för att få stänga av klockan och sova hela förmiddagen! Funkar tyvärr inte så utan det var bara att släpa sig iväg till praktiken. Hyfsat kort dag i alla fall så när jag kom hem sov Travis middag. Då fick jag ett ryck och började storstäda hela huset. Passade även på att betala räkningar så nu är det avklarat. Klapp på axeln till mig som styr fast jag är trött hehe. Hade velat tränat idag, men kände inte för att åka själv.
 
Travis har fortfarande inte somnat, gråter inne på rummet med jämna mellanrum. Ändå har han varit feberfri idag och rätt pigg faktiskt. Han har lekt, och ikväll badade han och var på gott humör. Vet inte vad det kan vara med honom faktiskt stackarn. Något är det för såhär brukar han inte hålla på. Vägrar somna bara helt enkelt. Är väldigt jobbigt, och det känns som att natten kommer bli lik de föregående. Suck...
 
 
Drog fram skinnjackan idag som mamma köpte åt mig för ett par veckor sedan :)
 






Träna

När jag kom hem från praktiken satte jag mig och försökte skriva färdigt uppsatsen eftersom den ska in nästa fredag. Gick sådär må jag säga, är sjukt omotiverad. Speciellt när jag vet att jag ska skriva tre till under mina tre terminer som är kvar. Det suger med uppsatser, lär mig inte ett smack av det kan jag säga. Blir nog varken en bättre eller sämre lärare med de där uppsatserna så de kan kvitta tycker jag. Kom en liten bit i alla fall, men sen ringde dagis och de hade en febrig Travis där som ville hem. Så Mattias kom hem med honom. Stackarn, han har sovit och legat på soffan hela dagen. Han ville inte äta någon heller. Han som precis blivit frisk igen. Eftersom han kom hem blev det inget mer skrivande, han ville ligga och hålla mig i handen så det var bäst att lyda lilla plutten.

Han har somnat nu och jag tittar på teen mom som dragit igång igen. Skulle tränat idag, men Michaela mådde inte bra så vi fick ställa in det. Inte bra för så fort jag inte tränar kommer sötsuget av choklad. Var tvungen att ta ett par bitar nu medans jag tittar på tv. Perfekt att äta den Marabou med saltlakrits för den smakar så sött så man kan inte äta så många bitar :) Hoppas på att hon mår bättre så vi kan köra ett pass imon, annars får jag nog fasiken dra ensam för jag har träningsabstinens.
 
 
 
 
 
 






Vart tog helgen vägen?

Har haft fullt upp i helgen, inte hunnit med bloggen.
 
Fredags: Drog till Kalmar för att spendera kvällen med Sandra. Tacos, film och trevligt sällskap bestod den kvällen av:) I lördags vaknade vi upp till underbart väder och drog oss in till stan. Kikade lite i affärer och tog en fika på en uteservering. Underbart! Sedan styrde jag kosan hemåt igen. Saknade min lilla skitunge, så det var mysigt att få krama om honom. Hoppade in i duschen direkt när jag kom hem, sedan kom Tim och Matilda hit. Lördagskvällen bestod av grill, speedway, spel och massa snack med dom :) Trevligt!
 
Idag har vi varit ute nästan hela dagen, vi har tvättat av utemöblerna och så. När Travis sov sin middag satte jag mig ute i stolen en stund och bara njöt. Riktigt varmt och skönt i lä. När han vaknade igen gav vi oss på projekt rensa och organisera förrådet. Blev allt lite bättre, men hade hoppats på att vi skulle slänga mycket mer än vad vi gjorde. Nu är det avklarat i alla fall. Nästa projekt är att fixa iordning altanen och tvätta de möblerna. Hoppas vi kan börja få ordning på altanen nu i maj, känns inte mysigt alls att sitta där för tillfället. Måste även städa bilen invändigt. När ska man hinna är frågan bara? Tiden räcker inte till. Denna helg har bara sprungit iväg, och nu sitter man här och har förberett allt inför morgondagens vardag igen. Suck! Måste skriva färdigt min uppsats som ska in snart, och jag känner verkligen att jag inte har tid till det. Planera och planera är det enda jag gör för tillfället, och jag är så less på det.
 
Nu ska jag sätta på en film och trycka i mig choklad och glass, bara för att jag är värd det :) Blev inte träning idag heller, blir galen. När ska vi införa 3-dagars helg i Sverige? Man hinner aldrig med det man vill och framförallt inte sätta sig ner och ta det lugnt. Måst även åka iväg och handla lite vår/sommarkläder någon helg... Orkar inte.. Blöööö!
 
 






Fredag imon

Hello guys!

En liten update. Travis har somnat för 3e natten i rad ikväll utan några protester. Han är så duuuuuktig! Kan man vara stoltare. Mammas stora kille :) Går bra på dagis också när de ska sova middag. De delar ju ut napparna då och alla utan han får, men de går bra som tur är :) Så glad jag blir att det gick bra tillslut. Idag är det en vecka sen vi tog bort den.

Hann inte skriva igår, men händer inte så mycket mer än praktik om dagarna :) Ikväll har vi varit och kört gym Michaela och jag. Gött! Mina kära grabbar duschade upp allt vatten så jag fick duscha iskallt när jag kom hem. Gud va skönt! Fy bubblan, sitter här som en isbit fortfarande. Tror till och med det är balsam kvar i håret. Ny beredare eller något måste införskaffas.

Sitter framför tvn och dricker smoothie nu. Skönt med fredag imon!








Stolt över lilla bubbis

Jag är såååå himla trött, ändå har Travis sovit tre hela nätter i rad nu så förstår inte varför. Det känns i alla fall som vi är back on track utan den där jädra nappisen nu. Ikväll var även första kvällen han somnade direkt utan att protestera med lite gnäll eller tårar. Jag gav han vällingen, sen ville han komma upp i famnen och kramas några sekunder. La ner honom efter det och sa god natt och gick ut. Tro på fasiken att han somnade också. Tumme upp! Är så stolt över honom, han är verkligen duktig. Nu slipper jag ha ångest också förhoppningsvis för nu ska det väl inte komma fler bakslag. Visst var han väldigt trött ikväll med, så kan bero på det att han somnade direkt också.
 
Lång dag på praktiken, sen var det bara hem laga mat, äta, diska och plocka fram inför morgondagen. Mattias var iväg och bytte till sommardäck så man slipper få böter. Då tar allt lite längre tid här hemma. Från det att jag kom hem efter fyra tills nu när Travis somnade vid sju har allt gått i ett. Avslutade kvällen med att bada en färgglad Travis som hade målat på dagis idag hehe :) Satte mig framför soffan nu och gud så skönt att få sätta sig och ta ett djupt andetag.
 
Nu blir det tv resten av kvällen. Är sugen på choklad, men nej jag ska fasiken hålla mig haha! Imorgon ska jag ha egen lektion igen. Ska förbereda en klass inför nationella provet. Har inte planerat något direkt så imorgon blir det att improvisera och försöka få igång lite diskussioner. Det går nog bra. Börjar komma in mer och mer i det här med att prata engelska, lärorikt.
 
 
Detta vore inte helt fel nu, mumma :)
 
 






Något med kroppen

Idag var jag ensam på praktiken eftersom handledaren var sjuk. Var en kort dag så det gick bra att vara själv :) Har lyckats bli förkyld med så är trött som bara den. Hämtade hem Travis och sen lagade vi mat. Idag blev det kålpudding. Det var länge sen, supergott är det.

Åkte och tränande ikväll, vilket jag kanske inte skulle gjort nu när man är efterklok. Är så kul nu när man kommit in i det så det är svårt att ställa in. Ligger på soffan och snorar just nu. Skrev inte det här tror jag, men i förrgår lyckades jag svimma. Är något med min kropp som inte är som det ska. Kände samma känsla idag igen när vi åkte hem från gymmet. Får nog kolla upp det där. Tror det har blivit något knas med ämnesomsättningen i kroppen. Har känt så många gånger på senaste att jag blir helt yr och kallsvettas. Otäckt var det att svimma i helgen iaf, mådde kasst efter det. Vila blir det imorgon efter en heldag med praktik iallafall!








Helgen över redan

Mycket prat om napp och sömn nu märker jag. Travis vaknade två gånger inatt, och somnade om direkt. Sedan vaknade han vid halv 8, då åkte han iväg till mormor och mini och åt frukost och lekte lite. När han kom hem igen drog jag och tränade gym med Michaela och Marcus. Vi var helt ensamma, riktigt skönt. Vi har ju planerat in våra träningsdagar, söndag, måndag och torsdag. Funkar bra än så länge tycker jag. Vet inte hur jag ska göra när Mattias jobbar kväll bara om det nu ska ta längre tid än vanligt att lägga Travis. Vi har ju varit sjukt bortskämda med att lägga ner honom, ge han välling, stoppa in nappen och sen somnar han. Men nu funkar det inte riktigt så för tillfället. Hoppas det reder upp sig under veckan när Mattias jobbar förmiddag nu, så det går bättre tills veckan därpå. Har ni några bra tips på att få barn att slappna av och sova?
 
Ikväll testade jag att sätta mig ner bredvid sängen när jag lagt honom, sen smög jag ut. När han upptäckte det efter ett tag blev han ledsen där inne så jag fick gå in och göra samma sak, men han vaknade igen när jag gick ut. Då gick Mattias in och la ner honom. Han fick göra så 2 gånger sen somnade han faktiskt. Så gick rätt snabbt idag ändå, 10 minuter kanske det tog. Går alltid bättre när Mattias lägger honom konstigt nog för mig vill han inte släppa. Kanske funkar bättre när han får sin nya säng så man kan ligga ner en stund bredvid honom och ligga och mysa och läsa en bok kanske. Får ta och komma iväg och köpa en säng någon helg framöver.
 
Idag har Elisabet och lilla Astrid varit här och hälsat på oss. Fikade lite och tittade på när de små lekte. Blev ett par pussar och de kikade på varandra haha, så söta. Avslutade dagen med en god middag. Vi åt rotfrukter i ugn och grillad karré. Är inte så förtjust i karré faktiskt, så nästa gång får det bli annat kött. Gott var det ändå, och tzatziki är alltid grädden på moset.
 
 
Älsklingar!






Ångest över nappen

Vi hade en trevlig kväll igår med Emma och Kim :) Åt grillat, premiär för denna säsong. Var mysigt att få hålla lite i Elliot med. Travis var lite nyfiken på honom också, och svartsjuk minsann när han höll honom tror jag hehe, Däremot så var kvällen inte så trevlig gällande Travis. Han vägrade sova. Grät med jämna mellanrum i nästan 2 timmar innan han tillslut somnade. Jag tippar på att det var en kombination av att han visste att bebisen och folk var här hemma/ han hade lite ont i magen/ även ont i tänderna, sen hade han ingen napp på det heller. Blev mycket för han stackaren. Hade verkligen ångest igår. Ville bara gå in och ge honom nappen egentligen för då hade de säkert blivit bra trots det onda. Är de allra sista tänderna som är på g upp nu. Han tar sig för munnen hela tiden och dreglar. Som kompensation sov han till klockan tio imorse, vilket var väldigt skönt!
 
Vi har inte gjort något vettigt idag alls, har bara lekt med Travis. Sedan la vi oss och sov middag tillsammans i vår säng Travis och jag. Han sov nästan i tre timmar lilla bubbis. Han blir lite ledsen precis i samma ögonblick som han håller på att somna in tror jag. För då kommer han på att han inte har nappen i munnen.
 
Ikväll har vi grillat igen, är så gott med marinerat kött i alla former. Vitlöksbröd och sallad till med, så underbart gott och enkelt. Tog ca 15 minuter för Travis att somna ikväll. Handlar nog om att han måste lära sig att slappna av utan sömnmedlet som varit nappen tror jag. Hur lång tid det tar vet jag inte, hoppas det blir snart i alla fall. Annars kommer jag ångra mig att vi tog bort det. Ingen rolig procedur, men han är i alla fall jätteduktig. Är mest jag som har ångest över detta nu. Man vill ju sina små älsklingar det allra bästa såklart. Har läst runt massa om detta ikväll, och tydligen ska det allra bästa vara att ta bort den vid ca 7 månader, runt 18 månader som Travis är nu kan vara svårt läste jag. Det hoppas jag inte på nu när vi redan har börjat så vi har förstört hans sömnrutiner som varit så bra. Men vi får nog ge det ett par dagar, några dagar till med ångest får man nog ta. Blöööö! Måste vara en stor omställning för honom såklart.
 
 
En nybadad och välkammad älskling kvällen till ära :) Lika blå om läpparna som sin mamma när hon fryser ;)
 






Rotfrukter

Här kommer världens enklaste middagsrecept som är såååå underbart gott.
 
Rotfrukter i ugn med marinerade kycklingspett (4port):
1 kålrot
några morötter
några potatisar
2 palsternackor
timjan
olja
 
4 kycklingfiléer
olja
soja
salt &peppar
 
Sätt ugnen på 190 grader. Skär kycklingen i små kuber. Blanda 4 msk soja, 4 msk olja, salt och peppar i en bunke och lägg ner kycklingen där. Låt stå i kylskåpet. Börja skala kålroten, morötterna och palsternackorna. Skär dem i tärningar och lägg på en smord plåt. Skiva potatisen i tärningar antingen med skal på eller utan och lägg dessa på plåten också. Ringla över lite olivolja och krydda med timjan, och blanda runt allt. Sätt in i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. Under tiden trä på kycklingbitarna som legat i marinad på grillpinnar. När det gått ca 25 minuter, lägg in spetten på plåten och låt allt vara inne i ytterligare 15-20 minuter.

Servera detta med lite sallad och tzatziki. Tzatzikin gör du enkelt själv: Blanda 3 dl gräddfil, en halv riven gurka som du klämt ut vattnet ur, 2 vitlöksklyftor, salt och peppar :) Voila, en underbart god middag är serverad!
 
 
Bild lånad från google






Över förväntan

Natten gick helt klart över förväntan. Han vaknade första gången runt ett, men Mattias la bara ner honom i sängen och så somnade han igen. Nästa gång att vakna till var klockan tre, och denna gång upprepades samma procedur. Sedan sov han hela natten ända till klockan 7.15. Lite väl tidigt att vakna, men det blir nog bättre när han vant sig lite mer :) Jag fick ett sms imorse efter min klocka ringt att min handledare var sjuk, så jag valde att stanna hemma idag också. Såg ingen anledning till att åka dit själv och inte ha koll på nycklar, salar eller så. Fick mysa i sängen med mina killar istället, det var inte fy skam. Är så stolt över Travis, hoppas det bara blir bättre nu.
 
Vi har styrt här hemma på förmiddagen och även varit och handlat lite. Nu när vi skulle lägga Travis på dagen tog det en bra stund innan han somnade. Mattias testade först, sen gick jag in. Travis ville inte lägga sig i sängen utan höll fast i mig som en igel. Han försökte somna i famnen och så fort jag rörde mig slog han upp ögonen och höll så hårt det bara gick om mig. Testade att gå ut, men han blev ledsen så Mattias gick in igen. Han satte sig bredvid sängen bara och sa åt honom att lägga sig. Vilket han gjorde och tillslut somnade han och Mattias kunde smita ut. Sover gör han än och har gjort i över timmen, så det är nog inte helt omöjligt detta.
 
Jag har som vanligt inget att göra när han sover så jag sitter här och glor vid datorn lite. Väntar på att han ska vakna så jag får pussa lite på honom :) Ikväll kommer Emma, Kim och lilla Elliot hit och grillar lite med oss. Ska bli trevligt :)
 
 
Huliganen!
 






Sova utan napp

Det är inte alltid roligt att vara hemma med sjukt barn inte. Imorse vaknade Travis vid halv fem, och somnade inte riktigt om efter det. Han kastade ut sin napp från sängen typ 10 gånger, och då tog mitt tålamod slut. Bestämde jag mig helt enkelt för att nä nu slutar vi med den förbannade nappen för han bara leker med den ändå. Vid klockan sju bar jag över honom till mig i sängen och då gick hans ögon gick i kors, men inte skulle han sova. Ett dåligt humör hela förmiddagen blev resultatet av den morgonen. Vid halva elva bara grät han och grät och inget hjälpte så då la jag honom i sin säng. Han sov väl en halvtimme, sen vaknade han och var ledsen igen. Han har inte haft någon feber idag i alla fall, men kan vara så att de sista tänderna är på g också. Han tog sig för munnen och det verkade som han hade ont där. Han är så envis den lilla ungen alltså, han skulle inte somna om då fastän han var trött. Han ställde sig i ett hörn och grät, och jag försökte med allt. Vill du komma upp i famnen Travis, ska vi lägga oss i min säng och sova, vill du sova mer i din säng, ska vi dricka, äta osv. Men han stod där i sitt hörn och tjurade haha. Inte lätt att vara liten och trött :) Lilla bubben!
 
Till sist efter han gråtit i typ 40 minuter för ingenting somnade han över mina ben och sov en halvtimme till. Alldeles för lite, men det var alltid något. Vågade inte röra på mig så jag satt blickstilla i sängen och mobilen låg inte inom räckhåll, jobbigt haha. När han vaknat gick vi upp och åt lite mat, sen fick han leka med vatten i diskhon och då blev han lite gladare. När Mattias kom hem åkte jag och tränade och då hade Travis visst somnat i 10 minuter på soffan och efter det var humöret bättre. Michaela och jag körde på helkropp på gymmet idag, gött. När jag kom hem badade Travis, och då var han sig själv och glad igen, skönt att se. Gör verkligen ont i hjärtat när han är sådär ledsen. Är inte ofta han är så ledsen, så när han väl är det undrar man vad det är.
 
Ikväll började då operation sova utan napp (ordentligt denna gång). Travis la sig ner först och försökte somna, skrek till lite efter några minuter och då gick Mattias in och la ner honom igen. Så höll det på ett par gånger, och han var lite ledsen emellanåt, men sen somnade han efter 10 minuter kanske. Sover gör han fortfarande, så det är bara att hålla tummarna för att natten går bra nu. Nu är det färdiglekt med denna dära nappen för junior, och jag hoppas han tar det bra lilla älsklingen.
 
 
Travis kollar så magen är på plats, lite chockad över att magen faktiskt var under tröjan idag också :)
 






Gymgrossisten

Travis vaknade efter klockan tre förut idag, och då la vi oss på soffan och myste alla 3 eftersom Mattias kommit hem från jobbet. Han var het som en kamin, över 40 graders feber hade han stackaren. Han fick Alvedon och blev lite piggare ikväll. Han har ätit och druckit bra så det märks att det bara är en reaktion från sprutan. Vi åt tortillas med köttfärs, grönsaker och tzatziki idag. Mycket gott och Travis älskade tzatzikin, han åt skedar med bara det på haha.
 
Som sagt ikväll har han varit piggare och gått runt själv och styrt lite till skillnad mot i förmiddags då han bara ville ligga i sängen. La honom vid sjutiden, men han har redan hunnit vaka 3 gånger där inne så natten ser inte rolig ut. Hoppas han somnade till ordentligt inne på hans rum nu så vi med får sova. Viktigt med sömn :) Jag är hemma med Travis imorgon med. Det blir enklast så helt enkelt. Jag förlorar inte pengar på det, men skolan kommer säkert vara på mig. Men får man inte vara hemma 2 dagar för vård av sjukt barn kan de ta sig i röven! Tycker inte de kan begära att man ska vara på plats varje dag i 10 veckor, man är mänsklig och kan bli sjuk liksom, och det hoppas jag de kan ta i beaktning.  
 
 
Fick en liten leverans från gymgrossisten idag :)
 






Feber redan

Travis vaknade med feber imorse givetvis, så det var bara att stanna hemma för mig idag. Han har inte varit något roligt sällskap direkt. Vi låg och tittade på tv en stund och läste lite böcker. Han fick pannkakor till lunch och han skulle minsann vara med och göra dom med. Han tyckte vi skulle ha Alvedon i pannkakorna. Det tyckte däremot inte jag hehe. Han älskar medicin, det är namnam så det skulle han äta hela tiden om han fick tror jag.

Nu sover han och har gjort sen strax innan 12. Hade han inte varit dålig hade jag väckt han för länge sen, men idag får han sova så länge han vill. Återstår att se om vi kan pussla imorgon så jag kan komma iväg till praktiken. Är livrädd för att de ska bli krångel med dagarna.








Trött tjej idag

Vilken dag jag haft! Den började väldigt tidigt, vid 3 inatt närmare bestämt. Travis vaknade och ville ha nappen. Jag la mig igen och försökte somna om, men kom på att jag behövde gå på toa. Upp och gå dit sen la jag mig igen, men jag kunde bara inte somna om. Travis snurrade på sig inne i hans säng och när man är klarvaken hörs det rätt väl. Låg och blundade och blundade men nää inte somnade jag om. 4.45 ringde Mattias klocka och då hade jag fortfarande inte somnat. I samma veva började Travis röra på sig där inne igen. Mattias klev upp tillsist och jag tänkte försöka somna om innan min klocka ringde 5.50. Men inte det heller nej! Stängde av klockan innan den ringde och låg och glodde i taket en kvart. Fick väcka Travis som var jäääääääättetrött och låg helt lealös i kroppen när jag skulle klä på honom, kom försent till dagis också. Bra start på dagen hehe.
 
Kom i alla fall i tid till praktiken precis. Lång dag med världens största håla i mitten. Har suttit och planerat lektioner under hela den hålan. Inledde ett projekt med den sista klassen vi hade för dagen som jag håller i själv. Gick väl hyffsat, men alla är så blyga när det gäller att prata engelska så man får inte så mycket respons. Var helt slut när jag kom hem, och det var visst Travis med som gäspade och bara skulle bli buren. Han fick bada och hoppa i säng redan kvart över 6, men han somnade direkt. Hoppas bara han sover hela natten nu. Jag känner mig inte helt 100 så kan vara något hos Travis med som gjorde att han inte var pigg ikväll. Får hoppas en god natts sömn gör susen för oss så vi kan gå till dagis och praktik imorgon. Inte tid med några sjukdomar nu inte :) Nu ska jag kolla på halv 8 hos mig, sen blir de fasiken sängen. Godispåsen framför mig lockar rejält just nu när ögonen håller på att stängas. Men neeeej jag ska låta bli den!
 
 
Vart är du våren och sommaren??
 






Hungrig hungrig

Kommer inte kunna gå imon men det är en annan femma. Härligt med träningsvärk, då vet man att man gör rätt. Körde strax över timmen på gymmet idag. Mini var hos Travis så länge och lekte. Barnvakt behövs på Mattias eftermiddagsveckor så man kommer iväg och kan träna lite. Nästa pass blir på torsdag, men kör på lite hemmaträning där emellan. Kroppen måste få vila lite med, men det är gött att chocka den lite. Det behöver mina muskler :)

Kom hem till ett kaos då mamma som varit i Ullared kom med massa saker. Har fått hur mycket som helst, och Travis fick regnställ, tygskor, kläder och leksaker. Så snällt :) Måste köpa ett par gummistövlar till honom också, de kan väl vara bra att ha på dagis kanske. Har duschat och bänkat mig framför tvn. Åt sen middag idag efter träningen runt halv 7, men är hungrig igen haha. Kommer väl bli en tjockis :p Nä men hungrig blir man när man tränar. Idag blev det chili con carne till middag. Supergott och enkelt att göra :) Imon får det bli en pw eftersom vi inte hann med löpbanden idag på gymmet. Hoppas att solen är framme :) Tillbaka till praktiken imorgon igen!








18 månaders vaccin

God dag!
 
Idag bjöd Travis på sovmorgon till kvart i 9, det var inte igår han gjorde det. Jag hade inte ställt klockan för jag vet att han ändå alltid brukar vakna senast 8, men bara för vi skulle iväg idag så sov han länge hehe. Gick upp och åt frukost och gjorde oss redo för att åka till bvc. VI kom dit i tid, men vi fick vänta för hon vi brukar gå till var sjuk så vi fick gå till en annan idag. Det gick bra, först fick han måla lite och visa att han kunde bygga med klossar. Han tycker dock det är roligare att riva dom än att bygga. Sen kollade hon på talet och vad han kunde för ord. Han kan en hel del ord även om alla inte låter helt klockrent. Sen fick han visa att han kunde kroppsdelar. Jag trodde han skulle vara blyg, men han visade minsann vart allt satt. Allt ifrån tungan, öronen, till fötter och navel haha. Lilla sötnos, så duktig :) Han vägde sig också och nu är han snart uppe i 10 tunga kilo hehe. Sist men inte minst var det dags för vaccin. Han fick sitta på pappas knä och han kikade ordentligt medans armen blev tvättad. När hon tryckte in nålen på honom satt han och bara och tittade ett par sekunder, sen kom han på att det sved till. Då kom det ett par tårar, men det gick över fort när han fick se en pippi utanför fönstret. Han var så duktig så och man kan inte vara annat än stolt när man åker därifrån med mvg :)

Han lämnades på dagis när vi kom hem och Mattias stack till jobbet. Jag har styrt upp lite saker här hemma eftersom jag inte åkte till praktiken idag när vi skulle till bvc. Har bara en lektion och det är svenska idag så det gjorde absolut inget :) Åt goda pannkakor med kesella till lunch idag, så gott. Nu står jag mig till det är dags för mellanmål innan vi drar vidare mot gymmet för ett benpass.
 
 
 
 
 
 






Söndag med träning

Min sovmorgon imorse, men jag var uppe rätt tidigt ändå för att åka iväg och träna på gymmet med Michaela och Marcus :) Var härligt att starta dagen på det sättet. När jag kom hem sov Travis så jag tog mig en lång och skön dusch och åt lite mellanmål efter det. När Travis vaknade drog vi igång med städning här hemma. Jätterolig söndag hehe, men det behövdes.

Vet inte hur många maskiner tvätt som körts idag. Förstår inte hur det kan bli så mycket. Den sista hänger Mattias upp nu sen är vi klara för dagen äntligen. Travis har badat ikväll med och är redo för en ny vecka på dagis. Jag slipper lämna eftersom det är Mattias kvällsvecka på jobbet. När Travis somnade efter badet drog jag iväg till Hfred och handlade lite mat som passar bra ihop med träningen. Är riktigt peppad på detta nu. Envis som jag är så ger jag mig in i något då jäklar kör jag. Nu gäller det första målet att hålla på med detta till sommaren, minst 3 pass i veckan plus massa mat.

Imorgon ska Travis få sin ett och ett halvtårs spruta. Hoppas han inte blir dålig av denna nu som sist när han fyllde ett. Då hade han feber ett par dagar, och det slipper vi gärna nu. Jag har väldigt svårt att vara hemma från praktiken och Mattias behöver jobba nu eftersom han varit sjuk och hemma.


Vi filar på träningspass, måste komplettera lite :)








En dag Vetlanda

I förmiddags hängde jag och Travis med mamma och company till Vetlanda. Jag fick en jacka, ett par byxor och några snygga tröjor, det tackar man för :) Jättesnällt! Det var brandbilsutställning utanför gallerian och det var mycket intressant tyckte Travis :) Han hann inte vara trött när det hände så mycket. Vi åkte vidare mot Sibylla för lite käk innan hemgång. Jag åt kycklingsallad medans resten av gänget fetade sig hehe.

Travis somnade som en gris i bilen på vägen hem, men vaknade när vi klev ur. Lyfte över han till sängen och han somnade faktiskt vidare en stund så det var skönt. Ikväll har jag roat mig med att rensa garderoben, och Jennifer har tittat på. Nu hittar man sakerna lite bättre :) Marcus och Michaela är här nu också. Vi har ätit rotfruktspytt med marinerad kycklingfilé och tzsatsiki. Underbart gott! Mattias är iväg på innebandyavslutning, men tror han kommer hem senare så jag slipper sova själv :) Travis har badat och somnade strax efter 7 förrut. Nu tar vi det bara lugnt framför tvn. Skön lördag!


Hittade ett par byxor på barnavdelningen, inte fy skam med det priset :) Hade velat haft i mintgrönt, men de var för stora. Herregud :p Travis hade lördagsmys med smoothie, russin och majskrokar ikväll!











Mat är livet

Känns allt i röven idag efter alla knäböj igår. Gött! Tog en halvtimme att äta frukost för mig imorse eftersom Travis var en huligan som vanligt :) Klädde på oss och tog en pw efteråt. Det blåste rätt kallt, men så fort de stod still en stund så var det underbart skönt i solen. Nu kommer det antagligen bara bli varmare och varmare, sånt gillas. Ger en mer träningslust. Ska försöka äta lite bättre och framförallt äta mer nu framöver.

Har idag börjat med en portion havregrynsgröt med kanel och ett knäckebröd. Snart är det lunchdags med kyckling och coleslaw igen. Mår mycket bättre när jag äter alla mina mål om dagen så det ska jag hålla hårt på nu så musklerna kommer fram någongång ;) Sötsuget försvinner när man äter mer mat också, perfekt. Har ändå inte så stora problem med de, choklad och cocacola är väl min last. Fast det unnar jag mig mer än gärna.

Bjuder på en osminkad bild för ovanlighetens skull :)







Nytt gymkort

Fick hoppa in och jobba ett par timmar i förmiddags när jag hade lämnat Travis på dagis. Då blev det något vettigt gjort av dagen i alla fall. När jag slutade åkte jag hem och käkade lite lunch i form av grillad kyckling och coleslaw. Så gott! Har dille på kyckling just nu. Städade iordning lite i väntan på att Travis skulle vakna på dagis så jag kunde hämta hem honom. Han var väldigt trött och gnällig när han kom hem, men lite mellis gjorde susen.
 
Igår hade Travis sovit utan napp på dagis förresten. Så jag började fundera på om vi ska testa att ta bort den. La honom nu ikväll utan nappen, och då frågade han efter den där vällingen var uppäten. Jag sa att den var borta och bäddade ner honom igen. Fick gå in ett par gånger och lägga ner honom. Tillsist kom det lite tårar och han kom inte till ro helt enkelt, så han fick nappen och somnade då direkt. Han är nog inte riktigt redo för att ta bort den helt än. Är säkert lite skillnad på att sova på dagen och natten med, på kvällen blir det antagligen mer en trygghet när han ska komma till ro och sova en hel natt. Vet att det kommer bli tårar sen hur eller hur, men ikväll kunde jag inte ta det helt enkelt. Får se om vi testar igen framöver :)
 
Ikväll har jag och Michaela varit och tränat lite på gymmet. Testade typ alla maskiner, så vi visste hur allt fungerade. Är ett styr med att höja/sänka och ställa in allt så det passar, men nu tror jag det ska ha fastnat i huvudet. Blev inget vettigt träningspass idag liksom, men vi ska skriva ett ordentligt träningsschema i helgen så man verkligen vet vad man ska göra sen. Även så det blir lite uppdelat på över och underkropp.
 
 
Kesella hallon var ju bara underbart god! Perfekt mellanmål.
 






Trevlig dag

Godkväll!
 
När jag hade lämnat Travis på dagis imorse åkte jag vidare till Hultsfred. Åkte hem till Jennie, vi tog en promenad ner till centrum och fikade lite. Natalie kom dit också :) När vi var klara tog vi en liten runda i Hultsfred och hamnade sedan hemma hos Jennie och tjatade lite. Kom på att vi skulle åka till vby en sväng och det gjorde vi. Käkade middag där, vilket var mycket gott. Gick en runda på öob också innan vi åkte hem. Blev en trevlig dag med andra ord :) Mattias fick hämta Travis på dagis.
 
Han somnade direkt i sin säng idag igen. En mycket trött kille nu för tiden. Han har sovit till nästan 8 om mornarna med nu. Det får han gärna fortsätta med för det är riktigt skönt :) Sommartid passar tydligen lilla herrn bättre. Måste köpa en ny säng till honom med. Lilla klätterapan kommer nämligen ramla ut ur sängen snart som han styr. Skulle kunna ta bort ena sidan på spjälsängen, men är rädd att han inte ska tänka på det om han vaknar på natten, och ställa sig upp och ramla rakt ut ur sängen. Det är rätt högt så vet inte riktigt om det skulle funka. Känns säkrare att köpa en vanlig säng med en hög kant istället.
 
 
 






Färgat håret

Inga tårar idag vid lämningen. De var precis påväg ut när vi kom, och sen var det inte alls många barn idag. Därför gick det antagligen så smidigt, miljön runt om spelar in mycket. Kunde åka därifrån med gott samvete. Åkte vidare mot Hfred och blev lite ljusare i håret av syster. Alltid gött att bli lite ompysslad :) Käkade även lite sallad till lunch ihop innan jag åkte hem igen för att hämta Travis.
 
De hade varit ute på dagis på förmiddagen så vi spenderade eftermiddagen inomhus tillsammans. Har lekt, lagat god mat och sen har Travis badat. När han somnat fixade jag till lite våfflor, blev så sugen på det :) Är inget bra på tvn på tisdagar så har bara suttit här och glott. Så nu får det bli sängen, skönt med lite sömn.
 
Förlåt för dåliga iphonebilder :P
 






Bilder från i lördags

Vilket härligt väder det är när solen är framme. Underbart! Hoppas det håller i sig, nu vill jag ha vår och energi. Travis har styrt ute i eftermiddag. Han gillar att pilla på alla maskiner som finns där ute, gräva med spaden lite och åka rutschkana. Så det är vad han styrt med, fick släpa med honom in till sist. Får hoppas de är ute på dagis lite imorgon när han gillar det. Medans Travis är på dagis imorgon ska jag åka och färga håret. Känns mycket märkligt att göra så, men har inte så mycket annat val än att lämna honom på dagis. Han ska bara vara 3 timmar imorgon, så det är knappt något. Är tänkt att jag ska bli lite ljusare igen, tar ett tag att bli det när jag varit så mörk. Får ta det lite i etapper. Blir nog imorgon och sen en gång till innan sommaren, sen får det solblekas :) Om vi nu får någon sol vill säga, det är inte att ta för givet för svenska somrar längre.
 
Travis sover sen en stund tillbaka, och jag bänkade mig här. Tänkte läsa lite bloggar och snart börjar halv åtta hos mig också. Mycket bra program! Mattias jobbar förmiddag denna vecka som sagt. Har inte så mycket planerat, ska i alla fall åka och hälsa på lilla Elliot någon dag. Travis måste bara bli helt frisk först. Vill inte riskera att Travis smittar ner honom när han är så liten. Även om det är bra är det inte helt 100 för att träffa en nyfödd. Det ska bli mysigt med lite bebisgos. Ska bli kul att se hur Travis reagerar på en sån liten också :)
 
 
Lite bilder från påskmiddagen i lördags.
 






Bädda ner nallarna

Vi fick sova till 8 imorse minsann, det tackar man för. Gick upp och åt frukost tillsammans hela familjen, det blir inte så ofta så det var mysigt :) Travis har varit en pajas hela förmiddagen haha. Hur han orkar undrar jag verkligen. Nu sover han, men borde vakna när som. Tänkte ta med han ut i solen en stund och vädra bort de sista bacillerna innan det är middagsdags.

Travis bäddade ner nallarna i sängen förrut och pussade dem godnatt. Sen stod han och vaktade så ingen flydde ;)