Kinamat får avsluta helgen

Sova länge, vad är det? Straxt efter 6 skulle han upp igår, men Mattias gick upp med honom efter en stund och jag somnade om. Hade kunnat sova hela dagen tror jag haha, var riktigt trött. Eller jag är fortfarande, sova ett dygn kanske hjälper? ;) Iaf, vi var på speedway igår. Kallt ute, men vi pälsade på oss och Travis tyckte det var kul. På kvällen hade vi en sån där riktigt skön kväll då vi tittade på film, åt god mat och efterrätt :) Sånna vill jag har oftare! Så skönt att bara vara hemma och ta det lugnt.
 
Idag var det min tur att gå upp med Travve, halv 7 var vi uppe och sen fixade vi frukost. Jag satte mig vid datorn och Travis spelade spel på telefonen. Helt plötsligt blir han skitförbannad på spelet och kastar telefonen i golvet. Det har aldrig hänt förrut, och han lyckades göra glapp i min homeknapp på iphonen. Den funkar lite när det vill nu. Tur att jag troligtvis får hem min nya telefon i veckan, en sony xperia z1. Den har releasedatum första veckan i oktober, så jag hoppas den kommer nu i veckan :) Två år sen sist jag fick pilla med en ny tele så det ska bli skoj. Jag vet vem som bara kommer få sitta i soffan och spela på den, för den ska inte åka i backen minsann haha!
 
Vi storhandlade lite i väntan på att Mattias skulle vakna, kl 11 hade han fortfarande inte vaknat så då gick vi in och väckte honom :) Då drog jag till gymmet och körde ett träningspass. Travis sov när jag kom hem så jag hoppade in i duschen. När han vaknade åt vi lite, sen spenderade vi kvällen i ishallen och tittade på hockey. Travis var helt mupp och gick och slickade på fönsterrutorna? Äckelunge haha, ju mer man sa till honom desto mer skulle han såklart göra det. Nu sover han sen ett tag tillbaka, och Mattias och jag har käkat kinamat. Bra avslut på helgen! Imorgon väntar tentaplugg här hemma :) Wish me luck, jag hoppas mest på att jag inte somnar i böckerna ;) Sängen är väldigt lockande när man pluggar hemma hehe.
 
 
 






Träning x2

Blev en lång dag igår, man är helt slut efter en heldag i Kalmar. Hade tänkt träna när jag kom hem, men det orkade jag inte. Blev sängen tidigt, men 4.40 var det dags att vakna idag också. Kärringen där uppe var uppe och smällde med saker så Travis vaknade, och han somnade inte om förrens halv 7 mellan oss, och då sov vi till 8. Men det gjorde en bara ännu tröttare, för jag somnade inte om samtidigt som han. Vem är uppe 4.40 på natten och smäller med saker? Stor suck på det!!
 
Men det var bara att sparka igång dagen, vi åt frukost sen bestämde jag mig för att åka och träna. Har inte kunnat träna så mycket på de senaste veckorna pga sjukdom och tidsbrist. Innebandyn går ju före nu. Jag körde ett pass, sen drog jag hem och käkade lite lunch och tog det lugnt. Sen drog jag tillbaka igen och körde ett benpass :) Så nu har jag dövt samvetet lite i alla fall. Kör på en vilodag imorgon, sen är det tänkt att jag ska hinna med ett pass på söndag också. Städade iordning och lagade mat här hemma, och Travis var på världens jävelhumör. Rev ut saker och kastade iväg och gjorde precis tvärt emot allt jag sa. Han prövar minsann ibland, och man vill helst slita av sig håret när jag sagt till honom 15 gånger att låta en skåpslucka vara och bär bort honom därifrån, varpå han bara skrattar och springer dit lika fort igen. Sånt kul humör hade han idag haha. Drog på honom ytterkläderna och tog en promenad på kvällskvisten för att lugna ner honom lite. Han fick bada och hoppa i säng när vi kom hem, och jag ber för att han sover länge imon :)
 
 
 






Säljer lite saker :)

Godkväll!

Sitter på soffan och tar igen mig efter en intensiv dag. Den har bestått av bokläsning inför tentan, samt satt post-it lappar på sidor som är viktiga i boken. Vi får nämligen ha med oss böckerna in på tentan, och då måste man såklart vara förberedd och dra nytta utav det :) Hann med en halv bok idag, det tar sin tid minsann. Det är bara två böcker till tentan, plus föreläsningarna då givetvis, men tentan är om två veckor så jag känner att jag är ute i god tid. Vi håller på med annat vid sidan av också, så det är lika bra att passa på med förberedelserna medans det är lugnt.
 
Hämtade hem Travis som vanligt efter pluggandet, är typ bara jag som hämtar/lämnar nu för tiden känns det som. Imorgon ska dock mamma lämna honom. Jag åker tidigt så Travis får åka till konsum och äta frukost, borsta tänder och hjälpa till lite innan mamma kör bort honom till den riktiga frukosten på dagis vid 7.30. Hoppas han sover hela natten så han orkar bli väckt tidigt imon :)
 
Kvällen har bestått av styrelsemöte med innebandyn och sen en träning på det. Riktigt kul att vara igång :) Seriepremiär redan nästa vecka, känns som man knappt hunnit träna något. Men det är bara att köra på! Sitter just nu och väntar på Mattias som varit iväg på hockeymatch. Vet inte om jag orkar vänta eller om jag beger mig till sängen snart. Klockan ringer 4.45 imorgon, så lite sömn skulle inte skada.
 
Säljer lite saker från Travis, hör av er om ni är intresserade :)
 
 
Till vänster helt NYA oanvända Paxkängor till hösten. Storlek 20, innermått 12,6. Pris 250:-
Till höger tygkänga från Pax, använda enbart ett fåtal gånger så det är väldigt bra skick på dom. Storlek 20, innermått 12,9. Pris 150:-
Till vänster höstkängor av märket Lejon i bra skick. Storlek 20, innermått 13,1. 200:-
Till höger vinterkängor av märket Lejon i bra skick. Storlek 19, innermått 12,9. 200:-
Från vänster mössa didriksson 100:- Tunn tygmössa "cool as me" 30:- Varm mössa till vintern från h&m i storlek 80, 50:-.
Snygg jacka som är nästintill oanvänd. Storlek 86/92, men skulle mer säga att det är som storlek 80/86, 100:-
Till vänster baseballjacka i storlek 68, 80:- Till höger, oanvänd (enbart tvättad) jeansjacka i storlek 68, 80:-
 






Gamla egobilder

Har inte så mycket roligt att skriva, dagen har mest bestått av pluggande. Morgondagen ser likadan ut. På torsdag väntar en heldag i Kalmar innan jag tar helg. Idag hade de visst fotat sig utomhus på dagis vad jag fattade det som, tycker jag var lite tråkigt. Alla var jätteuppklädda på dagis idag, i onödan får jag ju säga då eftersom både jacka och mössor lär varit på när de tog kort. Hämtade hem Travis vid två. Dagarna här hemma går hur fort som helst, knappt man hinner med något innan det är dags för hämtning tycker jag :) I alla fall så handlade vi lite fort sen åka vi hem och väntade på att Mattias skulle sluta jobba. Vi lyxade till det lite när han kom hem och lagade tacos, är alltid gott. Sen kom Travis morfar och lekte med honom en stund. De tog en promenad och tittade på traktorerna här borta i skogen. Det är standard hehe men Travis älskar det. Fast det var riktigt kallt ute nu ikväll, så vi har dragit igång en brasa. Den börjar brinna ut nu, men jag orkar inte gå ut och hämta mer ved hehe. Travis har precis somnat också och Mattias är iväg på hockey. Han hade lite svårt att komma till ro ikväll så det tog en timme innan han tillslut somnade.
 
Jag ska snart gå och göra mig lite kvällsmat, te och fiberrost blir det. Såå gott :) Skönt att mysa ner sig på soffan med en kopp te och titta på tv innan man somnar. Inväntar Hollywood fruar på tvn, det bjuder alltid på lite skratt. Har ni hört att Gunilla har hoppat av programmet förresten? Hon gillade tydligen inte hur hon framställdes genom sättet de filmade på. Förstår inte riktigt vad hon menar med det haha, det är ju hon som väljer att berätta de allra konstigaste sakerna framför kameran, samt bråkar hit och dit.
 
 
Är sugen på att klippa av mig håret, så satt och tittade igenom gamla egobilder. Rätt kul att se hur man har förändrats genom åren. Jag kommer alltid se mig själv som blond, och kommer alltid vara sugen på att bli mitt rätta jag igen, men jag tänker inte utsätta mig stackars hår för det. Är för slitsamt att gå till blond från det mörka jag har nu.
 
 
 






Höstskor

Möttes av lappar på förskolan imorse där det stod att det gick magsjuka. Mådde illa i precis samma sekund som jag började läsa haha. Alltså fy fan rent ut sagt! Ska den skiten börja redan? Orkar verkligen inte med att. Peppar peppar, jag hoppas innerligt att vi slipper det här hemma. Det gick bra att lämna Travve, hans fröken är på semester så det var skönt att det gick bra iaf. Jag har gjort lite nytta här hemma under tiden, och nu ska jag snart iväg och hämta hem honom igen :) Imorgon ska de ta kort på förskolan haha, det ska bli spännande att se hur de ser ut sen :)
 
 
Travis är redo för hösten med ett par gortexkängor och fodrade gummistövlar :)
 
 






Gp i Stockholm

God kväll!

Sitter just nu på bussen på väg hem till lilla Målilla. Igår kom vi fram till Sthlm runt 3 tiden, och då installerade vi oss på hotellrummen en stund. Sen drog vi vidare till friends arena. Vi stannade till på en pub och tog en cider/öl innan vi drog oss in på själva arenan. Träffade på många bekanta ansikten, och det var riktigt mäktigt att sitta där inne bland många andra tiotusentals människor :) Det bjöds på helt okej speedway, och stämningen var riktigt bra inne i arenan. Skönt att sitta inomhus och inte behöva bry sig om att vädret skulle kunna påverka tävlingen. 

Efter ett fint fyrverki var det dags att bege sig hemåt till hotellet igen. Synd att det inte gick vägen för svenskarna. Det tog ett bra tag innan vi äntligen låg i våra sängar och fick sova. Jag stoppade i öronproppar och somnade som en gris :)

Vi hade ställt klockan på halv 9. Jag var vaken vid 7, men somnade om. Vaknade igen och tittade på klockan som då var 5 över 9. Vi hade försovit oss haha. Jag hörde inte ett skit pga öronpropparna och min klocka hade ringt 30 min med massa upprepningar, men Mattias hade inte vaknat. Hur lyckas man haha? Han hade även ställt sin klocka en kvart senare utifall att, men den hade tydligen inte ringt heller. Flög upp och tog på oss, gjorde oss iordning och packade på en kvart sen åt vi frukost nere i lobbyn lite snabbt eftersom bussen in till stan gick vid 10. Hann precis! Blev lite shopping på stan, men jag tycker mest det är jobbigt i Sthlm. För mycket folk och för mycket kaos för att kunna koncentrera sig på shopping. Blev mest till Travv, bilder kommer imon :)











Kalas idag

Travis och jag gjorde en hel del nytta i förmiddags, vi tvättade och hängde tvätt, plockade in disk, skrev matlista, betalade räkningar, handlade, bytte sängkläder och lagade lunch :) Effektiva minst sagt. När det var dags att sova la jag mig också och vilade, så skönt. När Travis vaknade kom han in i vår säng, och så tittade vi på byggare bob. Sen hoppade jag in i duschen och gjorde mig iordning för vi skulle på kalas. Vi fick god mat och tårta, så det var trevligt. Vi tog vagnen dit, så vi promenerade hem och så fick Travis hoppa i badet och lägga sig. Konstigt nog somnade han direkt idag, hoppas även det innebär att han sover länge imorgon :) Jag sitter framför idol och väntar på att Mattias ska komma hem som varit på hockey. Mattias fixade äntligen datorn åt mig idag. Travis har haft sönder datorn, inte bara en gång utan två gånger haha!! Jag tänker aldrig låta den ligga framme längre, eller ha honom bredvid mig när jag har den öppen. Första gången gick hela systemet sönder, vet i fan hur han lyckades? Men Mattias kunde som tur var återställa allt, ett tag trodde jag att min uppsats som jag höll på med i två månader i våras hade försvunnit. Hade så varit fallet hade jag gråtit blod. Numer skickar jag alltid uppgifter till mig själv på mejlen ifall det blir något. Nu senaste gången har han lyckats med att ha sönder någon drivrutin för det gick knappt öppna dokument, det gick inte skriva ut, internet var inte anslutet stod det och den var allmänt seg. Nu är det windows 8 på den och allt verkar funka bra igen, skönt :D
 
Imorgon 10.40 går bussen mot Stockholm. Har skrivit ett helt a4 till barnvakterna haha. Man har sina rutiner, och jag tror att Travis mår bra av dom, sen är det inte lätt för dom att minnas allt kanske. Lika bra att skriva ner det till dom, för en annan går allt på rutin så det är inte så mycket konstigheter där. Det blir nog jättebra, men kontrollfreak som man är behöver jag ha koll hehe :) Ska bli kul att se på speedwayen imorgon, och det ska bli mysigt att sova på hotell bara Mattias och jag. På söndagen väntar hotellfrukost och shopping innan vi åker hemåt igen :)
 
 
Fick fina blommor av älsklingen i veckan :)
 
 
 






Nu väntar helg

Sådär då var heldagen i Kalmar avklarad. Är så skönt att slippa åka så mycket, njuter :) Jag kom hem efter 6, då vare bara slänga i sig mat, bada och lägga Travis. Sen han somnade jag suttit och pluggat, allt för att kunna slappna av i hjärnan i helgen under Stockholmsresan. Även för att Travis ska kunna vara hemma med mig imon istället för att åka till dagis. Sitter hellre och pluggar ikväll så han kan vara hemma imorgon. Tycker fyra dagar i veckan räcker på dagis :) Är så skönt att han har så korta dagar med, det verkar ha löst sig bra för tillfället eftersom Mattias inte har jobbat eftermiddag.
 
Är helt slut i hjärnan just nu. Har haft ont i huvudet hela dagen, och sen behöva plugga såhär sent. Det tar ut sin rätt, men sånt är livet när man läser på universitet. Det blir sängen i tidigt ikväll, trött är bara förnamnet för mig idag hehe :) Ska bli skönt med en mamma och Travis dag imorgon, ett extra plus om han sover till minst 7 ;)
 
I helgen väntar som sagt Stockholm. Vi åker på lördagmorgon och kommer hem på söndagkväll. Vi ska se på gpt, sova på hotell och shoppa lite. Ska bli mysigt att komma iväg lite. Travis ska vara hemma med sin moster och Henrik. De ska sova i vårt hus med Travis, så han kommer garanterat ha kul. Även att det bara är en natt kommer jag sakna honom hur mycket som helst.
 
 
Mina nya höstskor som jag köpte för ett tag sen, snygga ju :)
 
 
 






Maxburgare

Det var ingen inflammation, bara ett envist virus som härjar i kroppen. Vilket betyder att det bara är att vänta ut det. Så drygt! Hade hellre sett att det var en inflammation, ätit lite antibiotika och sen hade det varit bra. Fast så bra var det tydligen inte. Hoppas det ger med sig snart helt enkelt. Dricker te, käkar zyx och sover med bomull i öronen. Har ni testat det? Asgött haha :) Hade tänkt stoppa i mig c-vitaminer i form av kiwi ikväll också, men mystiskt nog följde de inte med hem från affären när vi handlade förut. Jag är bombsäker på att jag la de i korgen, och Mattias säger att han inte packade upp några på rullbandet haha. Får åka och handla imon, frukt är ju så gott.
 
Ikväll stekte vi färska hamburgare som vi åt med maxbröd, maxdressing och grönsaker. Så himla lyxigt och gott :) Doppade morötter och gurkstavar i den goda sourcreme & pepperdippen från max till det också. Mätt och go efter det vill jag lova. Sen Travis somnat har tvn bjudit på idol och nu hollywoodfruar. Imorgon väntar också självstudier, uppgiften ska bli helt klar och inskickad och sen tänkte jag åka upp till bibblan och fixa kurslitteratur till nästa delkurs. Om jag orkar vill säga :) Måste fasiken passa på att vila också så jag blir frisk någon gång. För på torsdag är det en heldag i Kalmar igen som gäller. I helgen väntar även en Stockholmsresa, och då vill man helst må bra :)
 
 
 






Läkaren idag

Nu är jag trött på min hals och mina öron så imorse ringde jag vårdcentralen. Fick en tid klockan ett som tur var. Har lämnat Travve på dagis, och jag sitter med ett arbete som ska vara klart på torsdag sen är första delkursen över. Snabba ryck i början när kurserna bara är på tre poäng. Ska snart ta mig ett break och käka lite lunch innan jag åker till läkaren. Hoppas jag får penicillin så detta försvinner någon gång. Efter det är det bara att hämta på dagis, och ha en lugn och skön tisdag :) Är så tråkigt att inte kunna träna. Det är det värsta med att vara sjuk. Känns som musklerna förtvinar, kommer få börja om på noll sen igen och det är inte roligt. Missar massor av innebandy också, jädra dagisbaciller! Behöver ett bättre immunförsvar helt enkelt haha. Hur bygger man upp det tro?
 
Travve fotar sig själv hehehe
 
 
 
 






Halvsjuk

Blev ingen rolig natt i lördags som jag misstänkte, mycket uppvaknade så vid halv 6 fick Travis komma in till vår säng för vi orkade inte springa fram och tillbaka mer. Då somnade han om på tvären mellan oss givetvis till klockan 10. Det behövde hela familjen kan jag säga :) Då vaknade han även pigg och feberfri, mycket märkligt. Vi tog en lugn dag här hemma i alla fall bara.
 
Imorse var det dags för skola igen. Jag var så sjukt opepp när Mattias klocka ringde kvart i 5. Har så ont i hals och öron. Känns som det bara ligger och gror i kroppen och inte riktigt bryter ut. Det gör en trött i alla fall, och eftersom Travis var mer vaken än han sov även inatt så sved det lite extra i ögonen när man var tvungen att kliva upp efter 5. Gjorde mig iordning och åt frukost, sen väckte jag Travis och körde bort honom till mamma på jobbet. Där fick han äta frukost och borsta tänderna medan jag åkte till skolan. Sen gick hon bort och lämnade honom på dagis vid halv 8 när det var frukostdags "på riktigt". Kommer antagligen köra på det konceptet när jag måste åka så tidigt för jag är verkligen inte bekväm med att lämna honom på dagis till någon han inte känner igen. Känns inte rätt mot honom.  
 
Har haft seminare kring mobbning idag, och det gick bra eftersom jag blev godkänd. Somnade som en gris på tåget hem, och sen har jag varit trött hela dagen. Travis med tror jag för det har varit lite gnälligt. Vi har i alla fall lagat mat, och tittat på tv och lekt litegrann. Gjorde även lite bollar som Travis säger haha, negerbollar alltså. Han tycker det är skoj så tänkte det skulle få honom på bättre humör. La honom vid 7, men han har inte somnat riktigt än. Det är mycket styr för den lilla grabben innan han somnar. Vi har i alla fall fått in en bra kvällsrutin som ser ut som följer. Vid 6 tiden försöker vi få honom att lugna ner sig lite (tv eller ipad är oftast bäst), är det badkväll så badar han också. Sen är det på med pyjamas, kvällsmatsdags, tandborstning och sen godnattsaga. Efter godnattsagan ska han ligga och tjakla själv i sängen ja ungefär en halvtimme innan han somnar. Man får gå in och lägga ner honom i sängen ett par gånger för att han ska fatta att det är sovdags :) Men nu verkar det vara tyst där inne. Har alltid på babyvakten för jag hör så himla dåligt annars.  
 
Imorgon väntar självstudier, skönt att slippa åka tåg!  
 
 
 






Vetlanda idag

Godkväll!
 
Idag bestämde sig jag och Travis för att följa med Jennifer till Vetlanda och shoppa lite. Vi var där strax efter att affärerna öppnade, och det var rätt lugnt med folk. Skönt! Hittade inte så värst mycket, men en stickad kofta med nitar på, samt lite basic tröjor från hm fick följa med hem. Passade även på att göra en manikyr eftersom de hade ett hösterbjudanade då det bara kostade 150 kr. Har aldrig gjort det innan, och det kändes lite lyxigt. Däremot var nagellacket inte helt torrt när jag gick därifrån, och hon bad mig vara lite försiktig. En 2 åring i affärer och vara försiktig hänger inte riktigt ihop, så några naglar har redan fått sig lite hack i. Men va fasiken, kul med lite färg på naglarna i alla fall :) Har själv aldrig tålamod till det, och väljer jag att försöka mig på det slutar det oftast med att jag går och tvättar av det direkt hehe. Förresten så var det en gammal fyllegubbe som cyklade rakt in i vagnen med Travis i. Jennifer drog honom och jag gick bredvid, sen helt plötsligt snett bakifrån kör han rakt in i oss. Som tur var fick Jennifer värsta smällen. Vi såg honom inte komma så ingen av oss hann reagera förrens det var en cykel rakt i vagnen. Fan vad vi skrek på honom, jävla idiot alltså! Tänk om vagnen hade vält där mitt på asfalten... Tur att det inte hände något. Skrek åt honom att gå av cykeljäveln och dra den för han var verkligen inte i tillstånd att vara ute överhuvudtaget. Han fattade ingenting så han satte sig bara och cyklade vidare och höll på att köra in i tre småflickor längre fram. Herregud, folk alltså.
 
Vi käkade lite innan vi åkte hem, och Travis däckade i bilen direkt. När vi var hemma så vaknade han i samma sekund och var väldigt gnällig. Vi följde med Jennifer in till mamma en stund, och han ville helst ligga i sängen. Kände att han började bli varmare och varmare och det var väldigt puttinuttigt. Så vi åkte hemåt, han grät hela vägen hem. Tur vi bara bor 500 meter bort. Jag bar honom in som en liten bebis, och han bara grät och grät. Tog tempen som visade 39,5 så i med alvedon och på med pyjamas, sen somnade han en stund framför tvn. När det började bli gnälligt strax innan halv 7, matade jag honom med lite yoggi så han skulle få i sig något, sen somnade han direkt. Har gnällt ett par gånger redan där inne, så denna natten lär inte bli rolig. Jag som behöver soooooooova. Klockan är bara 9 och jag skulle typ kunna lägga mig för natten nu haha, känner mig gammal och sliten. Min hy är även katastrof just nu, som en tonårings. Förstår inte... Fick knappt finnar eller något alls förrut, men sen jag var gravid och fick Travis så har jag världens flötigaste hy, massa pormaskar och får finnar titt som tätt. Nu på senaste har det varit hemskt alltså... Det gör en på väldigt dåligt humör, känner inte ens för att sminka mig för det hjälper liksom inte ändå.
 
Hoppas inte lilla plutten ska bli sjuk nu igen. Han har ju varit hemma 10 dagar för att krya på sig sen förra förkylningen, sen är han tre dagar på dagis och blir sjuk igen :( Han måste garanterat ha fått sin pappas immunförsvar.
 
 
 
 
 






Snart väntar en lugn helg

Hade en bra lämning på dagis imorse. De skulle precis ut till lekparken när vi kom, så jag fick en puss och kram sen var det hejdå. Det innebar att min dag började bra och att jag kunde åka vidare till Kalmar med gott samvete. I Kalmar väntade en hel eftermiddag med föreläsningar om mobbning och kränkningar. Ett faktiskt ganska intressant ämne ändå. Ett seminare väntar i det på måndag så imorgon måste jag förbereda för det så att jag klarar det. Vill inte hamna efter. Men det tar nog inte så lång tid, för sen vill jag ta helg :) Är så fruktansvärt trött hela tiden, och det är sjukt jobbigt. Vet inte vad det är med mig. Känns som det aldrig blir bättre, för nu har det varit såhär ett par veckor. Jaa minst sagt frustrerande för med en snart 2-åring i huset behöver man ha energi över när man kommer hem från skolan, och jag har ingen energi alls under hela dygnet. Aja det vänder väl snart hoppas jag...
 
Har fortfarande inga direkta planer för helgen, så får se vad som hittas på. Mattias ska iväg på speedway på lördag så då är vi ensamma. Har legat på soffan sen Travis somnade ikväll. Han styr så himla mycket innan han somnar. Tar nästan en timme för honom att somna inne på rummet. Får ta ett par vändor in dit, men sen hör man hur kan ligger och pratar med sig själv och styr, sen tillslut är det tyst haha. Ja han är rolig han :) Har tittat på lyxfällan och nu är det hela Sverige bakar som har seriepremiär idag. Kul att titta på tycker jag :) Jag älskar också att baka, men jag hinner typ aldrig och det är lite tråkigt.
 
 
 






Höstväder

Ny vecka som dragit igång igen. Denna vecka ska jag bara till Kalmar på torsdag vilket är lika med en glad Nathalie :) Har pluggat hela dagen och imorgon blir det en repris på det. Lika bra att vara så effektiv som möjligt och inte göra allt i sista sekund. Lämnade Travis på dagis imorse och det var väldigt länge sen han var där vilket resulterade i tårar när han insåg att hans favoritpedagog inte hade kommit än. Jobbigt att åka därifrån, men hon hade kommit några minuter efteråt och så hade de gått till skogen och plockat blåbär. Då vet jag att han haft det skoj :) Varje morgon får man dra samma visa så han är beredd på vad som händer, mamma lämnar dig, sen leker du med barnen och fröken, sen kommer mamma. Och han är med och pratar och förstår, men det är väl annat när man sätter det i verklighet sen. Hoppas det går bättre imon :)

Känns som att hösten är på igång ordentligt nu. Känns ändå skönt på ett sätt, men det betyder också sjukdomar osv. En annan som inte har tid med sådant ligger risigt ute om det händer. Pepparpeppar! Sitter och funderar på vad som händer i helgen och har kommit fram till inget? Minns inte sist vi hade en helg helt utan planer. Skönt :) Då blir det massa träning!










Lite kvällstankar...

Jag har överlevt första veckan i skolan. Känns helt okej, och jag ser det bara som ett "måste" fast på ett bra sätt. Konstigt förklarat kanske tänker ni. Men alltså ni förstår själva... gå upp tidigt, komma hem sent, åka 11 mil enkel resa, buss och tåg hit och dit, passa tider, promenader till/från buss och tåg, fixa skjuts hem när jag inte kommer ända hem, plugga kvällar osv. Att det är på ett bra sätt är för att varje dag är jag ett steg närmare en 4 1/2 års utbildning på ett universitet. Något som jag kommer bära med mig hela livet, och kan luta mig på. Det är numer mest för Travis skull jag gör detta. Jag vill att han ska kunna vara stolt över mig, och jag vill kunna ha ett jobb där jag tjänar tillräckligt bra för att kunna ge Travis mycket av det goda här i livet. Jag vill kunna finnas där kvällar och helger när han växer upp, och jag är glad för att min mamma har tjatat på mig att utbilda mig så jag inte fastnar där hon gjorde. Säger absolut inte att det är något fel, men det är inget för mig, och det vet hon också annars hade hon aldrig legat på mig om att skaffa mig ett " bra jobb". Ni ska inte tro att detta är enkelt... Det är folk som inte klarar av detta som är ensamma och ändå har all tid i världen att plugga. Jag har även en familj och ett hus att ta hand om och tänka på. Nu är det "bara" 3 terminer, ett och ett halvt år kvar. Förmodligen de längsta och tuffaste terminerna också, men jag har kommit fram till att jag är en överlevare. Två händer räcker nog inte till för att räkna hur många gånger jag gråtit över skolan, hur nedtryckt och värdelös man känt sig ibland. Men har jag klarat av att föda barn ska jag nog klara av att stå upp för mig själv och fixa detta... Jag har en bra egenskap som heter envis. Om man ser till pluggandet är det en väldigt bra och positiv egenskap, i andra sammanhang kan den vara sämre ;) Vet inte vart jag vill komma med detta, men hur tufft det än är och kommer att vara framöver så vet jag att det bara är att bryta ihop och komma igen. Jag är en sådan person som helst inte gör mer än vad jag behöver vilket resulterar i att jag oftast hamnar precis under gränsen för godkänt på arbeten/tentor. Men allt lyser för tillfället grönt på min resultatsida, och det ska jag även se till att det gör framöver också. Kanske inte på första försöket, men jag kommer inte ge mig förrän jag har mitt examensbevis i handen i januari 2015. Pepp till mig själv kanske? Ja jag räknar dagar fast det är hur många som helst kvar.
 
För övrigt har Travis varit väldigt dålig i veckan, vilket har resulterat i ytterst lite sömn, och på det behöver man gå upp vid halv 5. Tänker ungefär skjut mig varje morgon när klockan ringer, men man ändrar sig om det när det har fått gå några minuter. Plugga är inte det lättaste när huvudet är som spagetti, men det kan man inte direkt säga till läraren hehe. Jag har själv valt detta, så vem är jag att klaga. Önskar bara att man kunde få en utbildning på närmare håll ibland. Travis börjar bli lite piggare i alla fall. Har jag sagt att han är världens goaste unge? Jag har verkligen aldrig tråkigt med honom, och jag ångrar inte en mikrosekund att jag skaffade honom medans jag fortfarande pluggar. Han är mitt allt, och fastän klockan är halv 12 på kvällen och mina ögonlock hänger ner till knäskålarna så längtar jag redan tills jag får hämta upp honom i hans säng imorgon. Därför tror jag att jag ska bege mig till sängen för lite sömn. Min lilla stjärna har nämligen börjat tycka det är kul att vakna runt 6 på morgonen, men imorgon får jag morgonmysa med honom och sedan blunda och somna om. Det behöver jag, min kropp och mitt stackars huvud.
 
 
På lördagar får man äta glass, gott säger Travis medans han psykar tvn som visar byggare bob.
 
 






Lite bilder från överraskningsfesten

 
I fredags hade jag och min kusin Michaela ordnat en överraskningsfest för min syster som fyllde 18 år förra veckan. Vi hade bjudit in hennes gamla kompisar, och det blev verkligen lyckat. Jag hade pratat med Jennifers chef på praktiken så hon fick sluta tidigare, och när hon kom hem stod vi innanför hennes dörr och skrek grattis. Hon hade haft med sig tårta och bjudit arbetskompisarna på, och den höll på att flyga i luften när vi skrek haha. Så kul! Hon hade inte anat någon så vi hade verkligen lyckats. Jag och Michaela hade bakat en marängtårta med rice krispis och chokladkräm. Så himla god var den :) Jag hade även försökt mig på att göra cake pops för första gången. Så döm inte utseendet haha, det var svårt. Fast de blev riktigt goda så det tänker jag absolut göra flera gånger, ser lite festligt ut. Ena sorten var med singoalla citron och vit choklad, och den andra med ballerina kladdkaka och marabouchoklad.

Vi åt exotisk planka som min mamma hade fixat åt oss, och sen lekte vi lite lekar, hade frågesport och sen drog de vidare mot markandsfest. En annan som är gammal drog sig hemåt för jag var så trött haha. Tror förkylningen började leta sig på, för på lördagen när jag vaknade upp var jag inte pigg alls. En kul kvar var det i alla fall :)
 
Idag har jag försökt att läsa ut boken på 250 sidor med världens huvudvärk, gick sådär får jag säga. Tog en promenad för att rensa huvudet lite, men då blev det konstigt nog bara ännu värre. Är svårt att få in en bok i huvudet, så år se hur det går imon. Är väl bara prata lite så löser det sig säkert på seminariet. Nu ska jag glo på idol, sen blir det sängen tidigt så jag orkar upp imon.
 
 






Full rulle

Hej :)
 
Skulle bara säga att jag lever, men har haft full rulle här hemma. I förra veckan fixade jag till min uppsats som nu lyser grönt, så skönt. Alltid en befrielse att börja på något nytt när allt gammalt är gjort. I helgen har jag hunnit med att haft överraskningsfest för syster som fyllt 18 år, varit på sm i speedway och lite annat smått och gott. Travis har blivit sjuk efter 5 dagar på dagis, så Mattias fick vara hemma med honom idag eftersom min skola började idag. Jag är inte frisk jag heller, men man har inte så mycket val än att gå upp på morgonen.
 
Hade introduktion och en föreläsning idag så det blev en "kort dag", om jag hade bott i Kalmar vill säga hehe. Gick upp vid 5 imorse och kom hem halv 3, så kort kan man ändå inte kalla den. Vi satt typ 25 pers i ett litet rum alltså smockfullt med folk plus att det var världens varmaste sal, syret höll på att ta slut tillsist. Fick reda på att vi skulle införskaffat en bok på 250 sidor som ska vara utläst på onsdag, jippi. Som tur var fick jag tag på den på bibblan, så imorgon blir det till att sträckläsa och skriva ner mina egna tankar typ inför seminariet på onsdag. Är lite chockad över hur mycket det är att göra, första delkursen sträcker sig över tre veckor och vi har hur mycket som helst att göra känns det som. Tiderna ligger inte alls bra heller för min del som pendlar. Att ha självstudier på morgonen och föreläsningar på eftermiddagarna är rätt ohållbart för min del de veckor Mattias jobbar eftermiddag :/ Fixar inte det, så en lösning inom det närmsta är välkommen!
 
Travis får vara hemma imorgon, och antagligen fler dagar. Är många febriga barn hemma från dagis just nu, så skickar vi dit honom så kommer han väl hem med det också. Det har vi sluppit, utan det är förkylning och hosta som är på kartan hos Travis. Jag hade velat lägga mig tidigt ikväll, känner mig riktigt sliten, men verkar inte få med mannen på den biten. Så där väntar jag heller än att behöva vakna när han kryper ner i sängen.
 
 
Jag ska försöka lägga upp lite bilder imon från Jennifers överraskningsfest, som vi kämpade med den jag och Michaela :) Och lyckat blev det!