Colin Mattias Elvin

Igår döptes Colin Mattias Elvin och det blev jättelyckat. Han var glad hela tiden i kyrkan och somnade direkt när vi kom hem. Vi hade bjudning hemma hos oss efteråt denna gång. Vi hade byggt upp ett tält på trädgården där vi hade dukat och gjort fint med dekorationer från myperfectday.se. Fick tyvärr ingen bild på det, men jag hade vikt servetter som skjortor som jag gjorde på Travis dop. Sen hade jag köpt en bordslöpare i blått nät och så hade vi confettihjärtan på. På väggarna satt det vimplar och ballonger och i taket hängde det pom poms :) Blev väldigt nöjd. Jag hade även köpt fina engångsartiklar i mintgrönt från Ullared och det passade in perfekt. Vi fick massor utav fina presenter till Colin, bland annat doptavla, gunghäst, speldosa och ramar :)
 
 
 






Sjukstuga

Bacillerna däckade oss alla. Vi har varit ute hela helgen och fixat i trädgården inför dopet, och i lördags började jag känna att jag fick ont i halsen. Igår fick jag feber också och förkylning och hosta. Travis hostar och snorar än och igårkväll blev Colin dålig också. Hans ögon är helt kladdiga och han snorar och nyser om vartannat. Detta var verkligen precis vad vi behövde, not! Har massor att stå i denna vecka för att fixa det sista till dopet. Är lite kvar att baka, sen servettvikning och städning. Det tar sin tid det och om båda barnen är hemma så lägg på den dubbla tiden haha. Idag fick Mattias vara hemma från jobbet för jag mår så pass dåligt att jag inte orkar ta hand om två sjuka barn själv. Ber till högre makter att vi piggnar på oss fort så dopet blir av.








Grötpremiär

Så i tisdags började Travis på förskolan igen. Han sprang iväg med kompisarna och började leka direkt, skönt. Fick hämta honom så han fick vinka i fönstret :) Guess what? Han är redan förkyld haha. Det krävdes knappt tre dagar på förskolan för näsan rann idag när han kom hem. Hoppas inte det blir värre än så! Jag är livrädd för att dessa baciller ska vara envisa nu i början för jag vill verkligen inte att Travis ska vara sjuk när vi ska utomlands om fyra veckor. När de slås ihop såhär i början brukar det ju vara mycket sjukdomar. Dop väntar nästa helg också så slipper gärna sjuka barn då.

Det har iaf varit skönt med lite lugn och ro här hemma. Tror minsann jag och min lilla trotsherre höll på att gå varandra på nerverna eftersom vi spenderar all tid ihop. Nu kan jag ägna mig lite åt Colin också som faktiskt börjar bli så pass gammal att han också behöver lite uppmärksamhet. Idag inledde vi dagen med promenad till dagis sen tog Colin och jag en vilostund i sängen. När han vaknade blev det grötpremiär. Han smackade på och åt så det är ju positivt haha. Ungen vägrar flaskan och jag ska börja spela innebandy så vi får se hur detta ska funka. Vill inte amma varannan timme dygnet runt längre. 

Efter gröten somnade han och jag passade på att dra igång träningen. Nu är vardagen igång och då måste jag börja stärka min kropp igen känner jag. Min stackars rygg är kaos så jag hoppas träningen hjälper igen. Skönt att vara igång. Colin vaknade i slutet av passet vilket blev perfekt då han fick vara med när jag stretchade lite. Har blivit sjukt stel i mina höftböjare efter graviditeten. Mina magmuskler behöver vakna till liv där inne också haha. Ser fram emot att känna sig lite stark och pigg i kroppen igen. Har själv valt att lägga allt på hyllan under sommaren för att verkligen bara ta det lugnt och njuta av semestern, men nu är det dags att ta tag i den. Undrar hur min kondition kommer att vara på innebandyträningarna. Får se först när Colin tänkt börja äta något annat bara så jag kan åka iväg och träna i lugn och ro och veta att han är mätt. Ett himla styr detta. Man tror liksom att alla barn tar napp och nappflaska, men inte Colin inte. Men vi tragglar och ger ersättning på sked så vem vet det kanske lossnar snart :)










Liseberg

Helgen som varit har vi spenderat i Göteborg. Vi åkte på fredagen och stannade till i Jönköping för lite mat och kikade lite i affärer innan vi fortsatte bilresan. Väl framme checkade vi in på gothia towers och gjorde oss redo för en kväll på Liseberg. Travis åkte massa karuseller och vi hade det jättebra. På lördagen käkade vi god hotellfrulle och tog det lugnt på hotellet innan vi vandrade ner till Liseberg igen. Travis var i full varv med karusellerna direkt, sen spelade vi och vann både en stor mjölkchoklad, chipspåse och gott och blandat haha. Travis vann även en liten bilar och twister. Det var mycket mer folk på lördagen men jag tycker ändå det är mysigt att strosa runt på Liseberg. Vi hade tänkt åka in till stan en sväng men vi blev kvar där hela dagen. På kvällen tittade vi på gpt i sängen med massa godis haha.

På söndagen var det dags att bege sig hemåt. Vi åt frukost sen åkte vi direkt så Colin kunde sova i bilen. Vi fick även en fripassagerare som åkte med från Landvetter. Colin sov ända till Vetlanda vilket var perfekt för där släppte vi av Robin. Vi stannade även och tittade på speedway där innan vi åkte hem.

I måndags började Mattias jobba igen. Tråkigt att semestern är över, men vi har ändå Cypern att se fram emot i september. I måndags var det också derbydags i speedwayen så vi var ute på banan och tittade såklart. Fint väder och spännande speedway där Vetlanda tillsist drog längsta strået. Igår var det speedway igen så Mattias var iväg i Eskilstuna så vi fick roa oss på egen hand hela dagen. Vi är lediga denna vecka också, nästa tisdag är det dags för Travis att börja förskolan igen. Ska bli skönt med lite rutiner och att kunna vila lite om dagarna förhoppningsvis haha. Även kunna styra med hushållssysslor utan att Travis behöver ha tråkigt medan man håller på med tvätt osv. Det tar verkligen längre tid att göra allt haha. Ibland får man va glad om man hinner dammsuga :)










Kolmården

I söndags åkte vi äntligen till Kolmården. Det var väldigt mysigt och uppskattat. Vi sov kvar på hotell över natten och det är jag glad för eftersom jag tycker det behövdes två dagar för att hinna med allt :) Bäst var helt klart delfinshowen, helt underbar! Vi fick toppenväder med sol också så det kunde inte ha blivit bättre. Barnen var snälla och glada till och med Colin för det mesta :) Kul att komma iväg lite. Nu har vi varit hemma och landat, så imorgon bär det av på lite nya äventyr :)