Litteratur

Idag har jag varit i Kalmar hela dagen. Den vägen är verkligen den tråkigaste som finns att åka. Idag slapp jag iaf onödig trafik, men alla kringelikrokvägar med 30,40,40,60,70 gör mig galen haha. Inte så många gånger kvar som tur är! 

Idag har våran inneboende lämnat in nycklarna så nu är hela vårt hus bara vårt. 174 kvadrat för oss själva, och det känns underbart. Det var på gång såklart, men jag hade tänkt plugga klart först fast nu blev det tidigare och det är inte mig emot. Städfirman som var här har inte gjort något bra jobb, så jag fick ringa och be dom komma tillbaka. Imorgon bitti ska de vara här igen och göra om det en gång till, förhoppningsvis blir det bra. Jag menar jag är ingen expert på städning, men jag är pedant och vill ha det rent och städat omkring mig. När det är spindelnät i taket, dammigt på varenda list och flammiga fönster så känns det inte helt okej när folk har det som jobb. 

Imorgon är det dags att börja läsa "heart of darkness". Jag tycker det är rätt mysigt att bädda ner sig i soffan och läsa en bok, men det känns så påtvingat just nu. Annars hinner jag inte ens läsa böcker så får väl passa på att njuta nu hehe. Men denna bok ska tydligen vara svårläst och rätt tung, så jag hoppas man kan hänga med någorlunda. Tar alltid längre tid att läsa på engelska med såklart, den ska vara utläst tills på lördag så jag har lite att göra :)










Redo för hösten

Det här med att hinna uppdatera bloggen ni vet haha! En vecka sen sist och det har faktiskt inte hänt så mycket. Inatt var första natten som Travis sov från 19-7 i sin egen säng, sen kommer han in till oss och är skitpigg haha. Det får han gärna vara. Nu är det bara min inställda vakna-klocka som ska sluta väcka mig klockan 5. Nu kanske man får sova hela nätter igen minsann! Skam den som ger sig ;)

I veckan har följande hänt. Måndags, plugg. Tisdags, plugg. Onsdags, seminarie i Kalmar. Torsdag och fredag stod jobb på schemat. Igår var vi i Vetlanda och inhandlade nya höstskor till Travis. Förra helgen när han var och shoppade med sin mormor fick han en höstjacka så nu är han minsann redo för det lite kallare vädret. Det är verkligen inte billigt med barnskor, mycket billigare med skor till mig. Det känns lite märkligt!

När vi kom hem fixade vi lite käk. Sen hade vi mys hela familjen med lite godis och filmen frost på bioduken :) Travis låg i mitt knä med täcket hela filmen och sa inte ett ljud. Så himla mysigt. De tillfällena står verkligen tiden stilla. Idag har jag pluggat hela dagen. Mattias har varit ute och styrt i trädgården hela dagen så Travis lekte först med sin morfar sen åkte han till mormor och mini en stund. Inte han emot, bara mitt dåliga samvete som får sig en tryckare. Jag hann iaf en bra bit och nu kommer jag förhoppningsvis inte behöva plugga så många helger till. Är bara just nu alla 30 poäng samkör och det blir väldigt stressigt. 

Dags för vardag imorgon igen. Travve ska till dagis, jag ska läsa kurslitteratur och Mattias jobba. Imorgon är det föräldramöte på dagis också, det tänkte vi gå på eftersom vi inte kunde gå förra terminen. 











Sova i egen säng

Jag har alltid sagt att Travis aldrig ska sova i vår säng, och det höll länge. Han ville inte sova i vår säng för han trivdes bäst ensam i sin säng. Men sen kommer de här perioderna ni vet där allt ändras. I våras började han komma in till oss vid femtiden på morgonen och så somnade vi om. Det kändes helt okej, men så blev klockan fem istället klockan tre som blev till ett. I somras blev det dock bättre under en perioden, sen kom semestern. Då var vi i Värmland, i Spanien och så Göteborg. Då sov han mellan oss i en månads tid och han vande sig vid det. Efter semestern fortsatte han att komma in till oss om nätterna och ibland hann vi inte ens somna innan han kom. Tillsist tröttande jag på att aldrig få sova utan att behöva trängas och ligga och svettas. Då bestämde vi att vi drog in en madrass på golvet som han fick lägga sig på när han kom. Det funkade jättebra ett par veckor och alla fick sova gott. Efter ett tag började han istället att försöka krypa upp till oss i sängen och nu de senaste veckorna försökte han krypa upp mellan oss en gång i timmen. Det är liksom inte optimalt att vakna så ofta, gå upp halv sex och orka med en hel dag. 

Jag bestämde i tisdags att nu inleder vi operation få Travis att sova i sin egen säng. Sömn är väldigt viktigt och det var verkligen ohållbart. Mattias störs inte lika mycket som jag eftersom han sover så pass djupt och vaknar i princip aldrig. Vi bestämde iaf att vi skulle ta varannan natt och gå tillbaka med honom och stoppa om honom i hans säng när han kom in till oss på natten. De fem senaste nätterna har i princip sett likadana ut. Tre av dom kom han in vid femtiden och två av dom har han kommit vid tvåtiden. Första natten blev det lite omtumlande för honom, men han var ändå med på noterna utan gråt. Vi hade nämligen förberett honom hela kvällen genom att plocka bort madrassen från vårt rum, vi pratade om att han skulle sova i sin säng och sen fick han sätta upp självlysande stjärnor på väggen bredvid hans säng. För varje natt har det gått bättre och bättre, och inatt visste han att det bara var att vända i dörren och gå tillbaka till sitt rum. Vi går på toa med honom, stoppar om honom i sängen säger godnatt och går ut och stänger bara. De första nätterna var det protest om att vi stängde dörren, men nu har han köpt det. Den kan inte stå öppen för då vaknar han såfort Mattias går upp till jobbet. Han har somnat om i sängen varje natt när vi gått tillbaka med honom och sovit ända tills jag väckt honom när det varit dags att gå till dagis. Både igår och idag sov han till klockan åtta i sängen, så vi är såklart väldigt glada och stolta över honom. Jag hoppas och ber för att det kommer fortsätta såhär och till och med att han slutar väcka oss den där gången på natten, att han lär sig somna om själv på sitt rum. Det vore drömmen! Men en sak i taget, nu håller vi tummarna för att Travis fortsätter vara såhär duktig :)

Fick den här bilden snapad igår när jag pluggade och Travis var med mormor och moster och handlade i Vimmerby, och lekte på leklandet hahahha. 









Äntligen fredag

Fredagskväll och vi sitter bänkade framför tvn. Vi skulle sett en film, men så kom Mattias på att det var speedway och ja så blev det helt plötsligt det istället :p Äntligen är veckan över känner jag! Har varit en riktigt lång vecka och jag är riktigt sliten. Idag när jag kom hem från jobbet gjorde vi tacogratäng. Det var länge sen, är så himla gott. I vår använder vi creme fraiche och philadelphiaost som en botten. På det lägger vi blandfärs stekt med lök, vitlök och kryddad med tacokrydda såklart. En burk med krossade tomater på det och så riven ost över. Gott och enkelt :)

Ikväll tog sig Travve ett långt bad efter dagisveckan. Efter det fortsatte vi fredagsmyset framför tvn med gurka, morötter och dipp. Travis valde att titta på Alfons Åberg, så det har vi tittat på. Han somnade på tio snabba minuter ikväll så det var typiskt att man inte tog nattningen ikväll ;) Hur ser eran nattning ut? Vi kör alltid samma rutin som börjar med ett eventuellt bad följt av kvällsmat. Efter det borstar han tänderna, går på toa och sen läser vi godnattsaga i hans säng. Sen säger vi godnatt, släcker lampan och så sitter vi i fotänden på hans säng tills han somnar. Då smyger vi ut och stänger dörren. Förr kunde vi alltid bara säga godnatt och gå ut och stänga dörren, men det funkar inte längre. Vi ska ge oss på att försöka med det snart igen, men nu i veckan har vi precis inlett operation sova i egen säng hela natten så vi får ta en sak i taget helt enkelt. Berättar mer om den operationen imorgon ;) Nu ska jag stoppa i mig lite kladdkaka. 









Babyshower

Hej på er!

Ny vecka har kört igång och jag är fasiken inte frisk än. Himla rethosta som irriterar mig om kvällarna och nätterna. I helgen var jag på babyshower för fina Matilda som väntar deras första barn i oktober. Det var jättetrevligt och jag knåpade ihop en blöjtårta som jag faktiskt blev ganska nöjd med :) Mattias har varit iväg på speedway hela helgen så Travis och jag har fått underhålla oss själva. Dock var han hos moster och underhöll sig medan jag smet iväg på babyshowern. Så kul att se Matildas reaktion :)

Idag var jag varit i Kalmar på föreläsning. Var bara hemma och åt sen åkte jag iväg på inredningsparty. Mamma köpte lite nya krukor och några lyktor till mig. Nu är jag bänkad framför tvn med dåligt samvete över allt pluggande jag går miste om eftersom jag ska jobba hela veckan. Aldrig räcker man till!










Sjuk

Jag har legat sjuk och därför har det varit dåligt med uppdatering här. I onsdags efter vi hade varit lediga vaknade jag och hade ont i halsen. Under dagen blev det bara värre och jag kände hur febern smög sig på när jag satt på föreläsning i Kalmar. Däckade på soffan när jag kom hem och tänkte tvinga mig upp på torsdagen för en heldag i Kalmar. Men Mattias sa åt mig att jag verkligen behövde stanna, och ja vem försökte jag lura haha. Glad att jag valde att stanna hemma för jag mådde riktigt dåligt. Låg hela torsdagen och fredagen. I lördags var första dagen jag var uppe och försökte piggna till. Duschade någon gång mitt på dagen, och efter den ansträgningen var jag helt anfådd. Då vet man att man varit dålig. Igår tog vi det bara lugnt, men då var det istället Travis som fick min hosta och förkylning. Så han har varit hemma med Mattias idag medan jag har varit i Kalmar på föreläsning. Imorgon ska jag vara hemma med honom istället. Ska försöka få lite skolarbete gjort under dagen, men annars får jag ta det imonkväll när han sover helt enkelt. 
 
Så är läget här just nu! Jag är fortfarande genomförkyld och dras med irriterande rethosta, men känner mig piggare i huvudet iallafall. Kände mig riktigt stressad igår när jag satt och försökte ta igen missat plugg, men nu känns det lite bättre igen. Är redan inställd på att jag kommer ha fullt upp ända fram till januari, ingen vila liksom kommer bara vara att köra hela tiden för att fixa godkända betyg. Finns ju inget annat nu liksom när examen ligger och knackar på dörren i januari. Då vill jag stå där och veta med mig att jag inte släpar med något.
 
Hoppas Travve är lite piggare imon, vi får väl mysa framför tvn och dega lite med lera som är poppis just nu :) Hittade två gamla blondiebilder medan jag satt och bläddrade på hårddisken :)
 
 






Ledig dag på leklandet

Efter sovmorgon och filmmys i sängen kom vi äntligen upp imorse och gjorde oss redo för dagen. Vi styrde bilen mot leklandet och spenderade dagen där. Vi åt lunch, fikade och lekte hela dagen lång. Travve var nöjd och vi var lika trötta båda två när vi kom hem :) Jag tittade på ett avsnitt av teen mom och Travve spelade lite på iPaden Jag tror att vi kunde somnat i soffan både han och jag haha. Det är så varmt på leklandet så man blir helt slut av allt krypande.

När Mattias kom hem gjorde vi kycklingwok till middag, sen var det kvällen redan. Dagarna går fort minsann! Jag duschade efter maten sen var det Travves tur. Passar alltid på att duscha när han fortfarande är vaken så man kan föna håret utan att störa honom. Sen går det så mycket bra på tvn när man lagt honom så man har inte tid för duschen då heller ;) Idol, big brother och paradise. Ja fullt upp om kvällarna. 










Alv

I helgen var vi på ett regnigt Astrid Lindgrens värld, men det var väldigt trevligt ändå. Sista helgen det var öppet för säsongen så det var väldigt mycket folk. Igår städade vi lite efter besöket i helgen, var på kalas hos syster och förberedde inför vardagen igen.

Idag drog höstterminen 2014 igång. Jag tog bilen idag, och kommer göra det i de tio veckor jag behöver åka till Kalmar. Lite dyrare, men sparar så mycket tid på det så för mig blir det mer värt i slutändan. Introduktionen kändes okej, skönt att vara igång men jag vet också att det här förmodligen kommer att bli det tuffaste halvåret ever. De första nio veckorna kommer att vara intensiva så jag kommer inte behöva fundera på vad jag ska göra på fritiden. Vi har ett litet mindre projekt där vi ska ut och samla in empiri till en mindre uppsats, ha seminarier på det, vi ska läsa fyra skönlitterära böcker, ha seminarie på dem, läsa ytterligare en bok till kursen och planera upp en fyraveckorsplan för att arbeta med litteratur i gymnasiet. Det betyder att man behöver läsa en bok till. Sen en muntlig redovisning på det. Varför är det då såhär komprimerat? Jo för lärarna ska utomlands sen så vi trycker ihop kursen, men har kvar alla uppgifterna likadant fast på mindre tid. Just my luck!

Aja det blir säkert jättebra, känner att jag bara vill bli färdig med detta så det är bara köra på. En omställning igen att bara höra allt på engelska, inget man lär vänja sig vid heller på denna korta tiden. Efter dessa veckor kör c-uppsatsen igång, ska in till Kalmar för ett introduktionsseminare redan nästa vecka. Ska då ha en plan på vad jag ska skriva om så har ni förlag, ös på ;) Det ska vara kopplat till litteratur på något sätt. 

Imorgon är förskolan stängd så då ska Travis och jag smälta all info och mysa tillsammans här hemma. Får se vad vi hittar på :)