Your love is just a lie





Sitter här och lyssnar på Simple Plans nyårskonsert och drömmer mig bort lite. Världens bästa band enligt mig. Deras nya album är riktigt bra precis som alla andra utav deras gamla låtar. Är så glad att jag fick se dom live på Hultsfreds festivalen, det är den bästa spelningen jag varit på i hela mitt liv. Jag hoppas verkligen de kommer till Sverige igen, då kommer jag garanterat vara där!!






Be you

Inledde denna lördag med en rejäl sovmorgon, och vi har inte uppe förrens halv 2 och åt frukost. Men skönt var det! Har blivit en riktig hemmadag idag där vi bara slappat. Man får väl passa på som sagt. Har precis ätit middag, ikväll fick det bli fajitas. Var riktigt länge sen, så det var gott :)










Fortsätter väl denna lördag framför tvn med min stenhårda mage. Tröstäter väl förmodligen lite också för jag insåg att jag fått bristningar på magen idag haha. Om han hade kommit i torsdags när han skulle hade jag sluppit dom! Bäst att han kommer snart innan det blir värre!






When the night falls

Fredag idag och det har inte hänt allt för mycket. Börjar bli en vana :) Älskling är ju iallafall ledig idag så vi var på bambugården och käkade kinamat på lunchen. Då har man tre rätter att välja med och idag var det friterad krabba, biff med bambuskott eller stekt kyckling med vitlök. Vi båda tog den sistnämnda. I kanten på menyn brukar det stå chilifrukter efter hur stark maten är. En chili är lite lagom och fyra är väldigt starkt. Det stod inget på denna rätt, men fyyyyyyyyyy vad starkt det var. Det riktigt brände i halsen där ett tag. Man fick äta fort så man inte hann att känna smaken samtidigt som man sköljde ner maten konstant med dricka. Jag gillar stark mat annars, men detta var på gränsen alltså hehe. Men som ni såg i listan så var ju stark mat ett av "sätta igång" tipsen. Så nu i efterhand kan man hoppas på att det hjälper, men tänker inte käka det igen hehe.



Fick hem en amningstopp idag som jag beställde i onsdags. Barnmorskan rekommenderar den, och den är riktigt skön så den kommer nog användas flitigt. Billig är den också, bara 89:- Ni hittar den HÄR!







Nu ska jag göra varma mackor och fixa lite te, sen bänkar jag mig framför tvn! Ha en trevlig helg gott folk :)






The truth

Hittade en rolig lista på "naturliga" sätt att sätta igång en förlossning på (HÄR) där de föreslår följande saker:


Stimulering av bröstvårtorna
Detta görs genom att man nyper och rullar bröstvårtorna med syfte att sätta igång värkarna, i enlighet med teorin att oxytocin, det hormon som framkallar värkarna, frisläpps när bröstvårtorna och vårtgårdarna stimuleras.

Ricinolja
Man vet inte riktigt varför ricinolja tros sätta igång förlossningen, men det kan ga att göra med att det stimulerar magen och därför livmodern. Man kan få kraftig diarré och bli illamående av ricinolja.

Sex
Sex kan göra så att oxytociner frisläpps, vilket kan sätta igång förlossningen. Orgasm kan också stimulera livmodern.

Ananas
Ananas innehåller enzymet bromelain som man tror mjukar upp livmoderhalsen och sätter igång förlossningen. Större mängder stimulerar också magen, vilket kan påverka även livmodern.

Homeopati
Homeopatiska preparat som Pulsatilla och används ibland för att sätta igång förlossningen. Många kvinnor upplever att det hjälpte dem.

Örter: Kvinnorot och silverax
Kvinnorot (Caulophyllum thalictroides) och silverax (Cimicifuga racemosa) är mycket starkare än homeopatiska preparat och kan vara riskabla att använda. Det är inte lämpligt att självmedicinera med örtmedicin.

Äta curry
Hett kryddad mat rekommenderas ofta som ett sätt att sätta igång förlossningen. Det kan vara så att heta kryddor stimulerar tarmen och på så sätt även livmodern.

Akupunktur
Akupunktur är när man sticker mycket fina nålar i vissa punkter på kroppen. Enligt traditionell kinesisk medicin så stimulerar detta kroppens energier så att specifik effekt på vissa organ kan uppnås.

Hallonblad
Hallonblad kan tas som örtee eller i tablettform. Man tror att det kan stimulera livmodern.

Promenader
Förklaringen verkar vara att tyngden av barnets huvud mot livmoderhalsen stimulerar utsöndringen av oxytocin, vilket förhoppningsvis sätter igång förlossningen. Att vara upprätt gör i sig att tyngdlagen jobbar i rätt riktning.

Och slutligen
Här är ett urval metoder (en del ganska märkliga) som kvinnor rekommenderat. Det finns inga bevis för dessa och vi är inte helt övertygade, om sanningen ska fram!

Blåsa upp ballonger, teorin är att trycket i buken när du blåser hårt sätter igång förlossningen.

Att sitta och studsa på en pilatesboll och att åka bil på skumpiga vägar tycks vara sätt att försöka sätta igång saker och ting genom att skaka om dem lite.

Hyra en riktigt sentimental film och gråta ordentligt.

Ha på dig dina finaste trosor (garanterar tydligen att vattnet går i dem).









Är inte tillräckligt desperat än att jag tänker testa allt det där, men om 1 vecka eller så ska jag fasiken bocka av denna lista om han inte har kommit haha ;)







Try this

Barnmorskan har hela tiden tjatat om att man inte ska ta BF-datumet på så stort allvar. Men idag är det den 27:e oktober och jag har hela tiden varit inställd på att bebis ska komma. Det har inte spelat någon roll att hon påminnt mig varje gång att det bara är ett datum då det är beräknat, inte när han kommer. När de bestämmer hur långt gången man är på första ultraljudet så blir det aldrig exakt utan +/- 2 veckor, kan den repliken utantill i huvudet nu.


Hittade det här på en sida:
"Det magiska förlossningsdatumet är säkert inringat med en stor röd cirkel i din almanacka. Men faktum är att endast fem av 100 kvinnor föder på just den dagen. En stor majoritet av förstföderskorna, sju av tio, går över det beräknade förlossningsdatumet!"


Jag tror egentligen inte att det jobbiga ligger i att han inte har kommit än. För jag vet att det egentligen bara handlar om dagar tills vi har vårat hjärta i famnen. Det handlar mer om allt runt omkring. Jag har riktigt tråkigt här hemma till exempel när det verkligen inte finns något att göra, mattias jobbar och vädret suger. Min rygg vill heller inte hänga med längre. Jag brukar inte klaga över den eftersom att det onda är något jag lärt mig att leva med i vardagen, men nu är det på gränsen till riktigt jobbigt. För er som inte vet så har jag en sjukdom i ryggen som heter skolios. Wikipedia beskriver skolios som ett tillstånd då ryggraden är krökt i sidled, och roterad. Och ja det är väl en ganska bra förklaring på hur min ryggrad ser ut och varför jag har ont. Speciellt nu när jag bara kan sova på en sida.
Jag har hela tiden tyckt att de som skrivit "åhh va jobbigt det är med folk som frågar om han kommit än o blabla" varit lite känsliga. Men jag tar tillbaka de tankarna nu faktiskt. Trycket utifrån är fan lite jobbigt måste jag säga. Jag kan liksom inte göra något åt att han kommit än, och det finns nog ingen som önskar mer än mig och Mattias att han vore hos oss nu. Jag förstår att alla är nyfikna och i väntans tider precis som vi, jag är likadan, men han kommer när han kommer och då lär alla få veta det!

Okej nu fick jag gnälla av mig lite höggravid och full av hormoner som man är haha :)






Vi längtar efter dig, kom snart <3






Nu kommer Michaela och gör mig sällskap över en film och lite onyttigheter! :)






This means

Stolen behövdes inte lackas en gång till, så nu står den här hemma målad och fin :) Gick en promenad med Bella efter att jag hämtat hem stolen. Men jag känner ingenting. Finns nog inget här på jorden som får igång en förlossning. Bebisen kommer helt enkelt när han är redo att möta världen. Måtte det vara snart!

Sen bjöd mamma på mat igen hehe. Blev självklart wordfeud spelade efter det. Lyckades få in ett ord på 153 poäng idag, så det kan vara rekord för mig :) Har precis kollat på greys på tvn, och nu hamnade jag här med tekoppen i handen. Mattias kommer snart hem från jobbet vilket är dagens höjdpunkt typ hehe. Denna veckan tycker jag ändå har gått fort för att vara i väntans tider. Timmarna rullar liksom på, och när som kan jag vara mamma. Det känns helt sjukt!





Stolen innan:




Stolen efter:







Slow down

När Mattias åkte till jobbet idag åkte jag ner till verkstan och lackade stolen som jag målade igår. Får åka ner imon igen och se om det behövs lackas en gång till eller om det duger som det är :) Åkte bort till mamma efter det och vi tog en promenad i skogen med lilla Bella. Sen blev jag kvar där hela dagen hehe. Kom hem till nio då desperate började på tvn :) Sitter och dricker lite te nu och väntar på att Mattias ska sluta jobba.





Strykningen fortsätter, november känns inte långt borta nu!

Malin: 12:e oktober

Mormor: 14:e oktober

Jennifer: 17:e oktober

Bea: 19:e oktober

Emma: 19:e oktober

Mattias: 20:e oktober

Jag: 21:e oktober

Henrik: 21:e oktober

Mini: 21:e oktober

Pappa: 22:e oktober

Morfar: 22:e oktober

Hugo: 23:e oktober

Veronica: 23:e oktober

Amelia: 24:e oktober
Therese:
25 oktober

Mamma: 26:e oktober

Karol: 27:e oktober

Victoria: 28:e oktober

Julia: 30:e oktober

Patricia: 2:e november

Eva: 2:e november

Erica: 5:e november

Michaela: 7:e november








Lilla damphunden när hon var här på kalas sist :) Hon fick duscha idag efter promenaden också, inte populärt haha!







The fun part

Idag har jag varit hos barnmorskan på en vanlig rutinkontroll. Jag ber till gud att det var den sista så jag inte behöver gå på den tiden vi bokade "ifall att" om 2 veckor. Mamma följde med mig idag också. Allt såg bra ut precis som det har gjort i princip hela tiden. Bebis gillar inte när barnmorskan trycker på magen och protesterar med att köra upp rumpan i handen på henne och muckar lite hehe. Han blir väldigt stressad också när barnmorskan håller hjärtmaskinen lite för länge på magen, och då dunkar det på rejält snabbt. Det uppskattas inte haha! Han verkar helst vilja vara ifred där inne. Men jag tycker verkligen han han komma ut nu. Idag är det 3 dagar till BF, men jag vill ha vår lilla bebis i famnen nuu!!  <3




v.24 sf 24, bt 110/55, fl 154
v.29 sf 27, bt 100/55, fl 150
v.32 sf 29, bt 110/65, fl 135
v.35 sf 31, bt 110/55, fl 141
v.37 sf 33, bt 110/60, fl 138


Såhär såg det ut idag:
v.39 sf 34, bt 110/60, fl 148





Nu ska jag åka bort till mamma som bjuder på hemlagad pannbiff och potatis. Det tackar man ju inte nej till :) Sen ska jag åka bort till verkstan och måla vår 5:e stol till matbordet har jag tänkt. Det har aldrig blivit av liksom, så det är hög tid nu. Kvällen bjuder väl på 16 and pregnant och någon bra film :)







The way back

Sandra och Robin var här en sväng i förmiddags och hälsade på lite. När dom hade åkt hem blev det duschen för att göra sig iordning för lite kalas. Lillkusinen Saga fyller 1 år imorgon, så vi var där på kalas idag och firade henne :) När vi kom hem satte Mattias in babyskyddet i bilen så det är fixat och klart när man ska hem från BB någon gång i framtiden hehe. Efter det blev jag bjuden på middag av min älskling. Det var inte igår :) Det bjöds på fläskfilé, klyftpotatis och bearnesås och det satt riktigt fint denna söndagskväll vill jag lova. Mysigt med tända ljus och allt :) Nu ska jag lägga mig på soffan och kolla på film! Sen hoppas jag på lite mer sömn inatt än föregående natt då bebis tyckte det var jättekul att använda min blåsa som studsmatta alternativt slagpåse, vilket resulterade i typ 10 toabesök och väldigt lite sömn!









Mormor och morfar kom och bytte blommor och gjorde lite höstfint åt oss här utanför. Så snälla så :)






Lay in my bed

Idag var Mattias och jag och kollade på fotboll här i Målilla. Målilla mötte Hultsfred, men det blev tyvärr förlust för dom. Var ganska genomfrusen sen när man kom hem igen. Har inte blivit så mycket mer gjort av dagen faktiskt. Städade upp lite här hemma, sen beställde vi pizza. Nu blir de soffhäng för hela slanten. Min kropp känner inte för så mycket annat än så!




Strykningen fortsätter, igår rök mitt egna datum, attans!:)

Malin: 12:e oktober

Mormor: 14:e oktober

Jennifer: 17:e oktober

Bea: 19:e oktober

Emma: 19:e oktober

Mattias: 20:e oktober

Jag: 21:e oktober

Henrik: 21:e oktober

Mini: 21:e oktober

Pappa: 22:e oktober

Morfar: 22:e oktober

Hugo: 23:e oktober

Veronica: 23:e oktober

Amelia: 24:e oktober
Therese: 25 oktober

Mamma: 26:e oktober

Karol: 27:e oktober

Victoria: 28:e oktober

Julia: 30:e oktober

Patricia: 2:e november

Eva: 2:e november

Erica: 5:e november

Michaela: 7:e november







Born this way

Svar på 2 kommentarer!

Frida
om
Don't feel like doing anything:
Nattis du såg oförskämt fräsch ut för å vara höggravid!! Ser ut å va bra stövlar..var är de inköpta har letat evigheter efter ett par bra å smygga vinterkängor!
Kram

Svar: Tack Frida, va snäll du är :) Ja dom var inte de snyggaste kanske, men tyckte ändå dom var coola hehe. Och sköna såklart. Hittade dom faktiskt på skokanonen :) Kram



T
om Wait for a time:
Så roligt att ha bilder på hur magen har växt och förändrats under graviditeten! Tänkte fråga hur mycket du gått upp? Är själv gravid och vågen visar mer och mer för varje dag känns det som, inte alls roligt för mig som knappt kunnat gått upp nått i vikt annars..

Svar:
Ja jag är glad för att jag valde att börja med det, kul att ha sen :) Jag har gått upp 12 kilo sammanlagt. Mellan v.25 och v.30 gick jag upp som mest, sen avtog det. Har också haft svårt för att gå upp i vikt innan, men tippar på att det mesta av kilona är bebisen och allt vatten i kroppen, så de mesta lär försvinna direkt när bebis kommit.




Då går vi in i vecka 40 (39+0) och förhoppningsvis den sista veckan:

Allt är klart och barnet får knappt plats att röra sig i livmodern. För vissa kvinnor har graviditeten redan nåt sitt slut och de har fött sitt barn. Om du inte fött ditt barn än hoppas du nu sannolikt på att få göra det. Nu är det inte frågan om månader tills barnet kommer, utan dagar eller kanske timmar! Ändå kan barnet stanna kvar där inne några veckor till.

Det är vanligare för förstföderskor än för omföderskor att gå över tiden. Att gå över tiden kan kännas frustrerande. Oftast låter man inte kvinnan gå över mer än två veckor, sedan sätter man igång förlossningen. Kvinnan och hennes partner har nu förmodligen allt förberett och det som fattas nu är bara att deras efterlängtande barn ska komma till världen.

Grattis till er som blivit föräldrar och till er som snart har er lilla skatt i famnen!


taget från: (http://www.gravidkalender.se/tredje-trimestern/vecka-40)












Don't feel like doing anything

Idag har jag varit i Vimmerby med mamma, Victoria och Michaela. Kikade runt lite i affärerna och tog en fika :) Det var trevligt, och dagarna går lite fortare när man har något att göra. När jag kom hem började jag med maten som Mattias beställt tills idag, kålpudding. Hade aldrig gjort det innan, men det blev faktiskt gott. Lite snålt med krydda men det gick ju att fixa. Är svårt att få mat lagom kryddat tycker jag, kryddar alltid antingen för lite eller för mycket. Dagens problem haha!

Annars så har mitt vanliga nummer hoppat igång på iphonen idag. Ska alldeles straxt roa mig med att lägga in lite kontakter igen eftersom de försvann i flytten. Passade på att göra en rejäl kontaktrensning också. Lika bra när man ändå är igång menar jag. Ikväll blir det lugnt framför tvn precis som vanligt. Skillnaden ikväll är dock att vår goda cheesecake får göra oss sällskap i soffan ;)





Köpte mig ett par nya rejäla vinterkängor idag. Nu lär jag varken frysa eller bli blöt på
alla promenader framöver :)






Lilleman fick sig 2 par kalsonger eller vad dom nu heter för små bebisar haha. Vet inte
om de kommer till användning, men de var så jävla söta så jag var bara tvungen.






Over us

Sov så otroligt dåligt inatt, blev inte alls många timmar med sömn. Så ikväll ska jag lägga mig tidigt har jag bestämt, men vet hur det brukar bli med det. Har iaf tagit en långdusch med hjärtat nu, och det är nybäddat i sängen. Då brukar man somna gott, vi får väl se :)

Annars har det inte hänt mycket idag. Lika regnigt och tråkigt som igår. Lagade kalops och potatis idag. Tog sin lilla tid, men gott blev det. Börjar bli fullt i frysen med matlådor nu. Har nästan mat för 3 veckor framåt att äta upp sen när bebis bestämmer sig för att komma. Det känns riktigt skönt faktiskt.





Nu ska jag göra lite rostade mackor och te, sen är det greys vid 9 :)






Wait for a time

Vilken tråkig tisdag det har varit. Har inte haft lust med något, och ute är det bara grått. Var iaf nere en sväng på verkstan med bilen förrut. Sen hängde mamma med till Hultsfred och handlade lite. Köpte även en present till lillkusinen som redan fyller 1 år på måndag :) Ikväll blir det desperate på tvn såklart och lite hallonte till det :)





En liten tillbaka blick på magen. Den första bilden visar magen i v.7 (alltså ungefär hur den såg ut från början). Sen fortsätter bilderna på v.15, och fortsätter varannan vecka till v.39 :) Klicka för förstoring av dom!










Vi längtar efter dig där inne! <3







To the beat

Den här dagen blev det inte så mycket gjort utav. Vaknade som vanligt vid halv 10 tiden för toalettbesök. Sen tänker jag alltid att jag ska lägga mig i sängen och dra mig lite. Men vad händer? Jo självklart somnar jag om och sover till 12, halv 1 haha. Men skönt är det iallafall, och jag njuter till fullo av mina sista sovmorgonar. Men jag hoppas på en förändring på dom snart, väldigt snart :)
Mattias och jag tog oss en promenad i höstvädret förrut. Riktigt kallt ute nu, men väldigt skönt. När vi kom hem hoppade jag i min ziperall och satte mig framför tvn med lite te och choklad. Livskvalité :)




Nu är det ett par strykningar på bf-gissningen :)

Malin: 12:e oktober

Mormor: 14:e oktober

Jennifer: 17:e oktober

Bea: 19:e oktober

Emma: 19:e oktober

Mattias: 20:e oktober

Jag: 21:e oktober

Henrik: 21:e oktober

Mini: 21:e oktober

Pappa: 22:e oktober

Morfar: 22:e oktober

Hugo: 23:e oktober

Veronica: 23:e oktober

Amelia: 24:e oktober
Therese: 25 oktober

Mamma: 26:e oktober

Karol: 27:e oktober

Victoria: 28:e oktober

Julia: 30:e oktober

Patricia: 2:e november

Eva: 2:e november

Erica: 5:e november

Michaela: 7:e november








Såhär finner man mig om kvällarna nu för tiden. Antingen liggandes på soffan eller i sängen med mobilen i handen och spelar wordfeud :) Tycker inte ens det är kul, men ändå spelar jag. Det är ju mycket märkligt. Börjar få lite för bra självförtroende i det också efter typ 12 vinster på raken höhö ;)







To late

Mattias och jag ställde oss vid halv ett inatt och gjorde cheesecake till kalaset som var idag haha. Kände oss som lite jobbiga grannan som stod med elvispen i högsta hugg så sent, men så blir det ibland. Idag har vi alltså haft lite kalas igen fast istället för pappa och den släkten. Trevligt :) Har precis städat upp och så här hemma nu. Jag har även installerat programvaran till min nya kamera, så nu har jag lite att styra med i veckan :)






Älskling klippte sig hos Jennifer igår med. Så fint så :)






Nej nu blir det pizza och soffhäng resten av söndagen! :)






Put your heart in the air

Igår hade vi lite kalas här hemma för mig. Mamma, mini, jennifer, mormor och morfar var här och åt smörgåstårta och polkakladdkaka :) Jag fick pengar, presentkort och en systemkamera. Så behöver väl inte säga att kvällen igår blev lyckad haha? Blev så jävla glad, kom till och med en liten liten tår sen när de hade åkt. Känner mig lite bortskämd för tillfället faktiskt. Men är så himla kul med en bra kamera nu lagom tills bebis kommer så man får massa fina kort. Happy happy :) Har världens bästa familj :) <3









Mamma och mini var i Västervik igår och då passade dom på att ta med sig våran bilbarnstol hem. Hade egentligen inte tänkt att hämta hem den förrens vi åker in till BB i Västervik, alltså samtidigt som lilleman kommer, men eftersom de ändå var där så kunde de ju lika gärna ta med den hem nu :) Den är av modellen akta graco logico s!






Nehe nu ska jag ta på mig och åka hem till mamma och umgås med henne och syster. Speedway sen ute på banan vid 3 också :)






Bring me back to life

Då går vi in i vecka 39: (38+0)

Det är nu supertrångt i livmodern och barnet kanske inte rör sig lika tydligt längre. Det fortsätter att lägga på sig hull och väger ca 3 kg. På längden har barnet däremot växt klart. Kvinnan känner sig förmodligen jättestor, tung och trött.

Nu när de är så nära är det bara att härda ut den sista tiden. Men varje dags om går kan kännas som en evighet när längtan är så stor. Eftersom det inte går att veta när på dygnet förlossningen sätter igång är det bra om du kan vara så mycket utsövd som det går. Om du inte kan sova på natten, försök sova på dagen eller åtminstone vila. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du troligtvis ändå att göra när barnet är fött.

Barnet fortsätter lagra näring för att förbereda sig inför det mest påfrestande det någonsin kommer att vara med om, nämligen att födas till världen. Därför är det viktigt att du som kvinna får i dig näringsrik mat, gärna extra kolhydrater, så att både du och barnet har massvis med energi till förlossningen.

taget från: (http://www.gravidkalender.se/tredje-trimestern/vecka-39)










Ni som har piercing i navlen och planerar att bli gravida. Jag rekommenderar verkligen att ta ut piercingen innan ni ens blivit gravida. Annars finns risken att ni kommer få ett sånt där fult ärr som jag har fått. När  jag tog ut min piercing hann det liksom inte läka ihop samtidigt som magen växte, så istället blev de världens  fulaste ärr och nu börjar de brista också som ni ser. Det ser hemskt ut och jag hoppas verkligen det försvinner lite sen eller att det finns något att göra åt det.







What you say

Fick ju öppna min present igår när Mattias kom hem från jobbet. När jag väl hade kommit in i det väl inslagna paketet så låg det en iphone där :) Är han inte världens bästa sambo så säg. Behövde verkligen en ny mobil, så det var guldvärt. Har suttit och pillat med den hela dagen haha.

Idag har jag varit på den sista föräldrarutbildningen. Bhv (barnhälsovården) var där och pratade lite om hur kontakten med dom kommer se ut efter att bebis har kommit. Det var lite spännanade att höra på. Pratade även mycket om amning. Amning verkar vara ett väldigt laddat ämne hos de flesta. Själv hoppas jag bara på att det kommer funka bra, och jag kommer verkligen försöka att få det att fungera. Gör det de så är det jätte skönt. Annars bor vi som tur är i Sverige där det finns andra bra möjligheter till att ge sitt barn mat också.





Den fina buketten jag fick av Sandra igår :)




Och min nya telefon :)







I'll be there

Idag är det den 12:e oktober och det innebär min födelsedag. Blir visst 21 år redan. Har fått den klassiska frågan "hur känns det?" ett par gånger idag. Och ja hur känns det egentligen? Inget speciellt direkt, trevligt med en dag då man får lite extra uppmärksamhet kanske. Man såg egentligen bara fram emot att fylla 18 eftersom det var en liten milstople i livet kändes det som. Men iallafall, tack för alla gratulationer! :)

Fick frukost av älskling imorse :) Sen åkte han dessvärre och jobbade och lämnade mig ensam här hemma. Plingade på dörren straxt efter han åkt, och då anlände ett blombud. Fick världens finaste bukett av världens bästa Sandra. Blev jätte glad :) Annars har det bara blivit en promenad med Bella idag. Försökte få igång något där inne, men det lyckades dessvärre inte. Läste någonstans att det inte är många procent som får bebis innan bf-dagen. Attans isåfall! Världens bästa födelsedagspresent hade varit värkar, men det ser inte så ut! Skulle tydligen få öppna min present sen när Mattias slutar jobba, spännande ;)






Clementinerna börjar bli sådär goda nu som dom är över hösten/vintern. Har redan tryckt
i mig 4 stycken idag. Det är ju så jäkla gott. Hoppas man inte kan äta för många :)






Your space

Godkväll!

Idag tog jag mig en välbehövlig promenad med Bella bus i skogen. Det var nog det jobbigaste jag varit med om på länge haha. Inte just jobbigt konditionsmässigt, men man är ju så jävla otymplig. Kan inte gå speciellt fort heller, och sen måste man gå lite försiktigt för annars trycker det på alldeles för mycket. Har inte tränat sen i våras, och det ska bli hur skönt som helst att komma igång att träna ordentligt sen igen i vinter! Är liksom inte kul att träna nu även om man nu får det, för när jag tränar vill jag ta i och att det ska ge resultat. Och de förutsättningarna kan man inte direkt träna under när man är gravid.

Annars idag har jag inte gjort speciellt mycket. Bm sa åt mig att inte bara gå och vänta på bebisen. Men vad ska man göra när man inte går i skolan och inte jobbar? Jo gå hemma och vänta. Försöker hitta på saker och aktivera mig så mycket som möjligt, men det börjar bli lite långtråkigt nu inser jag. Är ändå skönt att man kan vara hemma och ta de lugnt innan bebis kommer, det är jag tacksam för. Jag har egentligen inte varit ledig en längre period sen jag gick i 8:an och började sommarjobba. Fullt ös året runt har det varit sen dess.







Blev lite bullbak ikväll iallafall, och Michaela var här och gjorde mig sällskap under tiden! :)






Everybody loves

Idag har jag varit på ett besök hos barnmorskan. Gjorde det gamla vanliga, och allt såg bra ut. Som jag misstänkte hade bebis fixerat sig nu. Förra besöket tyckte hon att han fortfarande var lite ruckbar, men nu var hon helt säker på att han hade fixerat sig. Jag hoppas det innebär att han vill komma ut snart för vår del :) Har märkt själv på sista veckan att magen sjunkt ner väldigt mycket vilket är både postivit och negativt. Det positiva är att jag har det lättare för att andas då han inte är uppe i revbenen och far längre. Och såklart även att han gör sig redo för världen. Men det negativa med det är istället att det trycker på neråt och man känner sig lite klumpigare hehe. Men det är smällar man får ta, och jag bryr mig inte. Bara han kommer ut snart :)


v.24 sf 24, bt 110/55, fl 154
v.29 sf 27, bt 100/55, fl 150
v.32 sf 29, bt 110/65, fl 135
v.35 sf 31, bt 110/55, fl 141

Såhär såg det ut idag
v.37 sf 33, bt 110/60, fl 138




Här har vi BF-listan med ni som gissat:

Malin: 12:e oktober

Mormor: 14:e oktober

Jennifer: 17:e oktober

Bea: 19:e oktober

Emma: 19:e oktober

Mattias: 20:e oktober

Jag: 21:e oktober

Henrik: 21:e oktober

Mini: 21:e oktober

Pappa: 22:e oktober

Morfar: 22:e oktober

Hugo: 23:e oktober

Veronica: 23:e oktober

Amelia: 24:e oktober

Mamma: 26:e oktober

Karol: 27:e oktober

Victoria: 28:e oktober

Julia: 30:e oktober

Patricia: 2:e november

Eva: 2:e november

Erica: 5:e november

Michaela: 7:e november



Får stryka listan efter hand så får vi se vem eller vilka som har gissat rätt datum. Enligt lilleman själv så kommer han nu på lördag den 15:e oktober haha. Mattias låg med sin hand på magen igår och sa att han skulle sparka om han ville ut idag, imon, på tisdag osv. När han kom till lördag fick han en rumpa upptryckt i handen. Så vem vet haha, han kanske vill ut på lördag :)







Go for it

Igår var jag hos mamma hela dagen medans Mattias var i Kumla och styrde med speedway. Vi låg på soffan och spelade wordfeud haha. Det har blivit lite för mycket av det, har till och med drömt om det i 2 nätter nu. Då är det illa! Sen åkte jag hem och fixade ihop lite mat tills Mattias kom. Det blev klyftpotatis, fläskfilé och tzatsiki och det blev precis klart i tid till gpt :) Kul att Jonsson fick silvret tillslut, även om det blev avbrutet.

Idag är det söndagen den 9:e oktober vilket innebär att jag och min bästa har varit tillsammans i 2 hela år, och varit förlovade i 1 år. Det har gått så himla fort, vet inte vart tiden har tagit vägen egentligen. Hur eller hur så har det iallafall varit det bästa som hänt mig. Har verkligen inte något att klaga på i mitt liv för tillfället. En underbar sambo, en fin lägenhet, en fin bil, världens bästa familj och såklart det allra bästa som ligger och muckar för fulla muggar i magen. Livet är helt enkelt underbart! Och vår nya familjemedlem är gärna välkommen ut vilken dag som nu.











Mattias fick en fotobok av mig idag som jag har gjort, blev jättefin :)






Far from home

Jag har haft svårt att se kommentarer, men nu verkar det ha ordnat upp sig. Såg nu att jag hade fått ett par på lite äldre inlägg. Jag svarar i kommentarer i inlägget oftast, så kolla där efter svar :) Ska göra en lista på ni som gissat datum då bebis kommer och lägga upp så blir det lite enklare att följa vem som får rätt.

Har precis ätit lite värmande kycklingsoppa i detta stormväder. Väldigt gott och jag får faktiskt konstatera att vi borde äta soppa oftare här hemma. Mattias är iväg och spelar innebandy, kommer väl hem när som skulle jag tro. Ikväll ska vi kolla när hans lag i innebandyn har seriepremiär. Annars blir det bara en lugn fredag framför tvn :)




Vecka 38 (37+0):
De allra flesta barn föds mellan vecka 38 och vecka 42. Barnet väger nu ca 3200 gram och är ca 48-50 cm långt. Det är nu väl redo att möta världen utanför!

Längtan efter barnet är nu stor och många gravida som är otåliga försöker finna tips på hur de kan sätta igång förlossningen. Det finns dock ingen forskning som tyder på att man själv kan påverka när förlossningen ska starta. Man tror helt enkelt att det är barnet som bestämmer när det är dags.

Forskare hävdar att graviditetslängden finns i barnets arvsanlag och det avgör när barnet föds. Det är alltså anlaget, vad som är en normal graviditetslängd för kvinnans och hennes partners familj som är avgörande för vilken vecka barnet föds i.


taget från: (http://www.gravidkalender.se/tredje-trimestern/vecka-38)













Glöm inte att gissa datum i inlägget nedan!! :)







Guess what

Hör o häpnad jag fick ett brev från försäkringskassan idag angående utredningen. Kommer hur eller hur lugnt över gränsen för lägstanivån iaf. Riktigt skönt! Men hade den jävla skatan på fk som jag pratade med i början av sommaren inte ljugit för mig och sagt att jobbet i sommar inte spelade någon roll hade jag tagit ett extra jobb till och tjänat ihop ännu mer pengar för att höja nivån ytterliggare. Så det är lite irriterande måste jag säga. Sånt är livet och vi klarar oss bra ändå, tråkigt med pengar som "brinner inne" bara.

Idag är det 3 veckor kvar till beräknad födelse. Jag undrar hur många det är som lyckas pricka in sin BF-dag exakt? Skulle gissa på att det inte är många iallafall. Därför vill jag att ni är med och gissar på ett datum då bebis ankommer. Så kom igen och kommentera vilket datum ni tror :) Jag själv tror den 21:e oktober och Mattias tror den 20:e oktober.








Så vilket datum tror ni? :)






Day by day

Sorry för dålig uppdatering! I måndags var jag helt slut i kroppen efter söndagens storstädningen. Så det blev bara lugnt. Igår var jag och Michaela (kusin) i Vimmerby. Fikade, glodde lite i affärer och umgicks :) Det blir inte allt för ofta så det var trevligt. När jag kom hem lagade jag mat, och bytte om till arbetskläder. Min skjorta var verkligen precis att den gick att knäppa i sista laget. Men det blir nog inte så många fler arbetsdagar nu, någon enstaka kanske så jag får väl stå ut ;) Jobbade iaf 15-21 igår, och det gick smidigt. Har snälla arbetskamrater som hjälper en så man inte behöver lyfta osv.

Idag när jag vaknade hade jag och magen morgonmys i sängen hehe. Låg och kollade på gårdagens säsongspremiär av desperate housewives. Lite sorgligt att det är sista säsongen som drar igång. Men kan väl gotta mig med att jag har alla säsongerna (utan den sista då som inte släppts än) på dvd-boxar, så jag kan kolla på dom när jag vill. Jag har även gjort egna köttbullar idag som blev lyckade faktiskt, mycket goda :)

För övrigt kan jag bara konstatera att gänget som jobbar på försäkringskassan är en hög med tröga miffon. Det är beräknat att jag ska ha barn om 22 dagar, men inte fan är dom klara med utredningen om mitt ärende än. Förstår inte hur svårt det ska vara. Skickade in alla papper i augusti helt kompletta. Förra veckan skickar dom precis samma papper igen, fast direkt till min arbetsgivare, utan att jag ens får hem något i brevlådan om det. Men hon skriver på dom igen och skickar in. Och idag ringer dom till arbetsgivaren igen om mina timmar. Vad är problemet liksom? Har pratat med många olika personer där under sommaren, och alla svarar mig precis olika varenda gång. Bäst för dom att de är klara snart och att jag får svar på mina frågor!









Nu är det bäddat och klart i lillemans spjälsäng :) Nu är det bara för honom att komma
när han känner för det. Ni ska få se bilder på hela rummet snart, väntar bara på att en
bokhylla ska bli färdigmålad och komma på plats först!






Not knowing why

När Mattias farmor och farfar åkte hem imorse vid 10-tiden efter en jätte trevlig kväll igår satte jag igång och städade. Mattias åkte samtidigt till Eskilstuna för speedway. Har verkligen storstädat hela lägenheten. Jag har dammat, torkat lister o fönsterbräden, dammsugit, torkat golv, städat toaletten, bytt sängkläder och tvättat. Efter det blev jag bjuden på grillat hos mamma. Satt riktigt fint efter den ansträngningen kan jag lova :) Sen följde mamma och jennifer med mig hem och hjälpte mig med att sätta upp nya gardiner i vardagsrummet och putsa alla fönster. Vi bar ner även alla utemöbler i förrådet. Först nu har jag satt mig på soffan för att ta det lugnt. Blev en heldag med städning jag man säga, men nu känns det så jäkla skönt när det är rent och snyggt. Nu ska jag invänta Mattias, då blir det en välbehövlig dusch och sen blir det nog te och varma mackor framför tvn :)




Sådär blev det med nya gardiner :)




Fick kläder till bebis av dom, en till björnoverall :)





Fick två söta mössor och matchande byxor till samt en body :)




Sen hade hon stickat raggsockor, vantar, mössor och en filt som vi fick :)







Just let her go

Då går vi in i oktober månad idag som förhoppningsvis kommer bli en väldigt bra sådan. Vet inte vad det var med Mattias imorse, men han gick upp innan klockan 7. Lite väl omänskligt en lördag tyckte jag som låg kvar till halv 10 iallafall. Just nu är han i garaget och styr och jag har städat upp lite här hemma och förberett maten tills ikväll. Det får bli köttfärspaj och sallad. Inväntar Mattias farmor och farfar som kommer på besök idag och stannar tills imon :) Tänkte att vi skulle ta en sväng till markanden och kolla lite när de kommer sen. Måste ju köpa på oss lite skånsk senap, den börjar ta slut i kylskåpet nu hehe. Sen blir det antagligen plump ikväll. Brukar se ut så när vi umgås :)