Paradise

God kväll!
 
Det blev aldrig någon speedway i tisdags pga regnet, men vi fick äta väldigt god mat i alla fall :) Annars händer det inte så mycket i mitt liv förutom jobb. Vill slå ihjäl klockan varje morgon när den ringer 5.30. Det är alldeles för tidigt för mig. Ändå försöker jag komma i tid i säng om kvällarna, men det verkar inte hjälpa. Idag har Travis och jag varit ensamma hemma. Mattias är iväg på speedway, och då har Travve passat på att leva rövare haha. Vi tog en promenad efter att jag hämtat honom på dagis, sen tittade vi på pippi, käkade middag och sen har vi styrt med lite hushållssysslor. Ibland kan han vara hjälpsam minsann, men lite bus kan han inte hålla sig ifrån. Kvällen fick avslutas i badkaret eftersom han hade lim i hela facet sen dagis och grus i hela håret hade han också. Nu sover han gott och jag gottar mig med choklad framför paradise hotel. Denna gamling orkar såklart inte vara vaken ända till elva och titta på det, så jag får alltid titta dagen efter. Egentligen är det bara riktig dynga så vet inte riktigt varför jag tittar på det.
 
Imorgon är det äntligen fredag, underbart! I helgen kommer Mattias mamma med sambo och umgås lite med oss. Vet inte riktigt vad det ska hitta på, men jag hoppas det blir sovmorgon i helgen iaf. Det är ett måste efter den här veckan =)
 
 
 






Trött Travis

Travis vaknade samtidigt som vår klocka ringde igår morse. Han ville inte somna om trots att han var supertrött så han fick följa med upp. När jag hämtade honom på dagis berättade de att han hade krupit in i städskrubben och somnat under en bänk där. Haha alltså unge!!! Sov på mornarna istället så slipper du vara så trött. Han hade dock bara sovit några minuter, så hoppas det var sköna sådana haha ;)

Inatt sov han äntligen hela natten i sin säng, men då vaknade han såklart när Mattias började styra med frukosten i köket. Det är så himla tråkigt att köket är precis utanför hans sovrumsdörr. Han behöver nämligen sova den där extra timmen på morgonen annars blir han så tjurig framåt eftermiddagen. Får se vad han hittat på idag sen när jag ska hämta honom. Jobbar till tjugo över två idag, så han hinner iaf få i sig lite mellanmål innan han ska hem.

Ikväll ska vi på speedway och äta lite gott på vippen :)










Speedway

Blev en lugn kväll igår med god mat :) Kom hem runt halv två, var riktigt skönt att komma i säng i tid. Konstigt nog kan man aldrig sova länge när man väl får. Iaf så var vi uppe runt elva, får iaf passa på att ligga och dra sig medan man får chansen. Vi åt frukost, sen hämtade jag hem Travve. Han var jättetjurig när jag kom, himla roligt att hämta hem honom då ;)

Hämtade honom så tidigt eftersom vi skulle iväg på speedway i Västervik. Vi hann knappt en mil innan Travve somnade som en stock. Det var likabra att han fick sova när han han var så trött och tjurig. När vi kom fram hade han istället överenergi och pratade med alla möjliga haha. Inte blyg han inte! Kom hem runt halv åtta och då blev de en snnabbdusch och sängen för Travis. Tog en stund innan han somnade men nu sover han nog gott. Det är precis vad jag ska göra också. Tar på krafterna att vakna flera gånger om nätterna och sen gå upp 5.30 ;)


Hahah som sagt, trött kille. Sover med lite halvöppna ögon precis som mig fast jag är värre ;)










Frissan igår

Igår var jag och färgade och klippte av mig håret hos syster 😊 blev väldigt nöjd, är ju redan höst så det fick bli brownie fast det inte var tanken från början. 

Nu har jag precis gjort mig redo för kräftskiva ikväll. Har bakat två kycklingpajer som ska med. Hoppas verkligen de är goda haha, har aldrig gjort någon innan nämligen. Vill ju gärna att de ska smaka okej när andra ska äta med hehe. Hoppas på en rolig kväll 😊










Energi till överflöd

Man får ta vara på de få stunderna då han är såhär mysig och still ❤️ 










Alv-besök

I söndags drog hela familjen iväg till Astrid Lindgrens värld. Vädret var inte det bästa, men det var uppehåll hela tiden medan vi var där iallafall. Hösten är verkligen på ingång, och det känns i luften minst sagt. Trots en grå och kylig dag hade vi det jättemysigt. Travis var nöjd och vi fick se på massa bra teater. Det är verkligen hur bra som helst med allt skådespelari där. Pippi var såklart höjdpunkten på dagen för Travis. Väldigt mycket pippi för den där killen just nu. 
 
Igår var det dags för vardag igen. Jag ska som sagt jobba två veckor på skolan innan min egen skola drar igång den första september. Travis var ju två timmar på dagis förra veckan som en introduktion efter ledigheten, och det gick jättebra. Igår när jag skulle lämna honom var ingen av hans kompisar där, och så var det en helt ny pedagog som han aldrig har träffat innan. Det kändes inte helt hundra att åka när han stod där med gråten i halsen, men sen när jag hämtade honom sa han att han inte hade saknat mig haha. Imorse var det precis likadant, då kom det ett par tårar när vi skulle vinka. Det hade dock gått över direkt, och när jag hämtade honom idag tog det evigheter att få med honom hem för han skulle leka med allt han gick förbi. Det är väl säkert allt med det nya som känns annorlunda för honom, men imorgon när jag lämnar honom är det hans gamla pedagog som kommer vara där så då hoppas jag på att det kommer gå bra som innan sommaren :)
 
Igår eldade vi faktiskt här hemma, och skönt var det minst sagt. Augusti är inte ens slut än, men det är snart hög tid att sätta på elementen. Nu börjar det bli kallt här inne, och det är det värsta jag vet att behöva frysa inomhus. För övrigt går det superbra på skolan, och idag har jag haft hem och konsumentkunskap. Just nu funderar jag faktiskt över varför jag inte valde det ämnet. Det vet jag såklart svaret på eftersom jag egentligen läser mot gymnasiet och där har man inte det ämnet, men det är riktigt roligt. Någon gång i framtiden kanske man kan läsa in 30 hp i det, och förhoppningvis räcker det för att kunna undervisa i det :)
 
 
 






Bio och god mat

Igår när Travis och jag hade ätit frukost och gjort oss iordning åkte vi och hälsade på Vv och lilla Lennon 😊 Vi fikade, pratade och såklart passade jag på att mysa lite med Lennon. Travis tycker allt det är lite spännande med bebisar och är nyfiken på allt som händer. Han gungade honom så gullig i babysittern med 😊 Han kommer bli en sån duktig storebror framöver, det tvekar jag inte på. 

När vi kom hem slutade Mattias jobbet och då drog han och Travis iväg till Vetlanda. Jag åkte istället iväg med Sandra som kom på besök till Oskarshamn. Vi åt god mat på lilla krogen, sen tittade vi på filmen into the storm på bio. En väldigt bra film var det faktiskt. Vi tog en kvällspromenad när vi kom och snackade lite skit innan vi avslutade kvällen i soffan. 

Idag var vi en sväng och kollade på loppisen sen åkte hon hemåt igen. Ikväll skulle det varit gpspeedway på tvn, men det blev inställt. Mattias hängde på några kompisar på utgång, och jag hamnade framför tvn :)









Tummen upp för förskolan

Idag var Travis på dagis mellan 9-11. När vi gick in höll han sig väldigt nära mig och berättade många gånger att han kommer sakna mig. Jag bad honom visa min runt på nya avledningen och sa att jag skulle sakna honom också, men att jag kommer tillbaka snart. När han visade mig runt var det mycket nytt att titta på, och då började han leka för fullt. Han följde med ut i hallen och vinkade glatt och gjorde slängpussar i fönstret :) Då kändes det bra att åka därifrån. När jag kom hem passade jag på att storstäda i två timmar innan det var dags att hämta hem honom igen. När jag kom med bilen var han ute på gården, och det första han sa när jag klev ut bilen var "kommer du redan mamma?" följt av "jag har inte saknat dig". Jag antar att det är bra betyg haha. 
 
Annars har det inte blivit så mycket mer av dagen. Vi var ute och lekte i sandlådan och hoppade studsmatta förrut :) Sedan blev det soffläge med pippi på tvn. Nu ikväll har syster varit här och friserat Travis lite, håret började bli långt på honom igen. Jag har duschat och precis satt mig och lagt över alla 740 bilder från iphonen till dator. Puuuh! Det tog tid det att sortera upp allt. Mattias är iväg på speedway och kommer hem inatt någon gång. 
 
 
Tittade igenom massaa gamla bilder på hårddisken när jag la över de nya :) Saknar allt den där magen!
 
 
 






Recept på bröd

 

Enkla frukostbrödet
 
8-10 bitar
 
1/4 pkt jäst
2 dl fingervarm mjölk
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5-6 dl rågsikt

 

GÖR SÅ HÄR:

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Forma degen till en slät boll.

2. Tryck ut degen till en rund kaka i en form, ca 24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper. Nagga sedan degen med en gaffel och strö över lite mjöl. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Sänk värmen till 225 grader och grädda brödet mitt i ugnen i 12–15 min. Lyft upp brödet i papperet och låt det svalna under en bakduk.

 

Visst är det enkelt? Nästa gång ska jag dock tillsätta någon form av krydda så brödet får lite mer smak :) Jag har varmluftsugn och vet att allt brukar gå fortare där, så jag körde på 225 grader från början och hade endast inne brödet i 10 minuter. Detta kommer jag definitiv göra fler gånger. Jag gjorde dubbel sats och delade upp i två formar. Detta recept hittade jag på google.

 

 
 






Att unna sig

Imorse kom min snälla mormor och morfar och var barnvakt åt Travis en timme. Jag skulle nämligen på fotvård, och gud så härligt det är. Man går på moln efteråt vill jag lova. Har sånna problem för jag kliver snett med fötterna så det gör väldigt ont efter ett tag när det blir förhårdnader på ena sidan av foten. Nu är problemet löst för tillfället, får hoppas det håller sig såhär ett tag nu. 

Åska och regn verkar vara standard just nu mitt på dagen. Vi blev inne idag efter att jag kom hem och storstädade och rensade i Travis rum istället. Det var välbehövligt. När vi ändå var igång passade vi på att bädda rent alla sängar också. När Mattias kom hem lyxade vi till det lite och grillade. Nu klarar jag verkligen inte av att gå hemma längre, så det var väl för väl att jag blev inringd på jobb i två veckor framöver tills min skola börjar :) Ser faktiskt fram emot den hektiska vardagen, men det kommer jag ångra att jag skrev om någon månad hehe. Travis ska därför till dagis imorgon i två timmar och leka som lite introduktion. Hoppas det går bra att lämna honom nu när han varit ifrån det hela sommaren. Han ska börja på ny avdelning också, så lite nervöst är det allt. Har försökt förbereda honom så gott det går idag :)










Bakat bröd idag

Helgen bestod av shopping, jobb och rensning här hemma typ. I fredags var vi iväg och handlade en bil till mig. Numer kör jag runt i en blå Peugeot 307 :) Väldigt nöjd med köpet så får hoppas att den håller ett bra tag nu. I lördags drog vi iväg till Linköping för inhandling av lite nya kläder. Hittade rätt mycket faktiskt så jag är nöjd :) Vi åt på pizza hut där med. Det var verkligen supergott, fräscht och trevlig personal där. Där kommer jag garanterat käka igen :) 

Annars har jag rensat massor i vårt datarum. Jag har organiserat om och rensat bland alla papper så nu sitter alla papper i pärmen och det är ordning och reda :) I söndags jobbade jag hela dagen och Mattias var på speedway så Travis var hos mamma och mini hela dagen. Låg efter med en söndag pga att jag bytte bort en helg tidigare i somras. 
Nu måndag och tisdag har Travis och jag klättrat på väggarna här hemma typ. Tråkigt väder och det finns inget att göra. Idag inledde vi dagen med att göra egen müsli och baka bröd iaf. Jätteenkelt bröd och det blev gott. Kan fixa recept och lägga in imorgon :) Annars har vi bara försökt att hålla lådan med att leka. Imorgon däremot får vi försöka hitta på något :)










Bildbomb från Mallis

 
 
 






Utlandsresan

Hej på er!
 
Jag har haft semester från bloggen. Märks det? Sen vi kom hem från Mallorca har allt gått i ett, har varken haft tid eller lust att sätta mig ned vid en dator. Men ikväll kände jag för att lägga in lite bilder iaf, tyvärr är det bara tråkiga iphonebilder. Vi glömde systemkameran hemma, men jag tror inte att det hade blivit så mycket kort med den iaf. Skulle behöva köpa mig en liten smidigt digitalkamera som är enklare att ta med när man är ute på saker. Iaf så har vi haft en jättebra utlandsresa. Flyget gick jättebra med Travis, tog ju bara tre timmar ner så det gick jättefort. Lagom resa med barn. Vi hann i princip bara lyfta, äta mat, läsa en tidning sen var det dags att landa igen. Travis spelade lite på ipaden, målade och tittade ut genom fönstret. Vi landade på kvällen, men fick stå nästan två timmar och vänta på bagaget pga att så många landade samtidigt. Det var lite drygt, men sen kom vi äntligen på transferbussen och checkade in på hotellet. Hotellet var helt okej, vi bodde i en lägenhet och det var väldigt skönt så man hade någonstans att ta vägen när Travis sov i sovrummet. Dagen efter utforskade vi poolområdet, och där finns det ingenting att klaga på. Jättefina barnpooler, och det var också en av anledningarna till att vi valde det hotellet. Till stranden var det ca 500 meter, och det var lite drygt att gå faktiskt. Vi hade hyrt en sulky där, och det är jag glad för att vi gjorde. Den hade vi inte klarat oss utan :) Vi var på stranden tre dagar bara, för Travis tyckte inte det var sådär jättekul med vågor och så. Men stranden och vattnet var superfint, långgrunt genomskinligt vatten och kritvit sand. Precis som man vill ha det! Tyvärr är ju Mallorca känt för att vara lite molningt, och vår första dag och den näst sista var det väldigt molningt. Det var varmt i luften så man kunde såklart bada och så, havet var varmt iallafall, men det blir inte riktigt samma sak när solen gömmer sig.
 
Det negativa med resan är egentligen bara folket på hotellet. Då menar jag inte de som jobbar där, för de var hur bra som helst, utan jag menar gästerna. Hotellet var till största delen fyllt med tyskar. De var högljudda, allmänt jobbiga, oförskämda och trodde i princip att de ägde hela stället. Orkar inte gå in på några detaljer, men liksom man stänger av kranen efter sig, man flyttar sig när någon vill gå förbi, man ursäktar om man råkar köra på någon med en barnvagn och man håller framförallt koll på sina barn när de badar. De flesta la sig bara i en stol och solade och struntade i sina barn. Var så många ungar som hade behövt bli tillsagda, men icke. Jag eller Mattias var med Travis hela tiden i poolen, såklart. Inte lämnar man sina barn där även att de har armpuffar. Var vi inte med honom i satt vi precis vid kanten eller drog solstolen nära kanten och satt och tittade på honom när han lekte. Flyget hem lyfte vid klockan sex på kvällen, så vi landade väldigt sent. Jag hade hoppats på att Travis skulle somna på planet, för han höll nämligen på att göra det på planet dit, men icke. Han höll lådan ända tills vi landade. Bagaget kom väldigt fort sen styrde vi kosan direkt mot Göteborg för att sova på hotell.
 
Där stannade vi i två nätter, gick på liseberg och hade det allmänt mysigt :) Behövs dock fler dagar i Göteborg för att hinna med allt tycker jag. Var väldigt skönt att komma hem till sitt eget hus sen vill jag lova. Men tonvis av tvätt såklart, men det gick smidigt tycker jag. Nu har vi varit hemma en vecka, och det har varit så skönt. Men nu börjar jag bli rastlös igen haha. Mattias började jobba denna vecka så Travis och jag är ensamma hemma. Vi måste hitta på något imorgon och komma ifrån huset för nu börjar det bli väldigt långtråkigt.
 
 
 
 
 
 Verkar vara något fel med publicering av bilder, får försöka lägga in fler imorgon :)