Fredag igen

Äntligen helg igen :) Har spenderat dagen med att duscha, fixa tvätt och sen blev det en sväng till Vimmerby. Höll på att få psykbryt på Travis inne i affären när han började trotsa. Han är inne i en period där han gör precis tvärtemot det man säger haha. Mitt tålamod efter denna vecka är inte det bästa heller. Han vet vilka knappar han ska trycka på hos mig, för det är mest mig han gör så med haha. Nästa gång går jag in själv och handlar på öob ;)

Nu blir det ack Värmland och sen väntar sängen, trött mamma :)


Trött och sliten mamma

Jag har i princip varit ensam med båda barnen sen jag skrev förra inlägget så därför har det inte blivit någon uppdatering här. Travis var sjuk hela förra veckan, förkyld och hostig så jag har haft händerna fulla. Han har inte varit dålig utan har velat leka ändå. Colin, som lillebror numer heter, har också varit förkyld och är fortfarande. De första två nätterna sov han på mitt bröst hela nätterna. Nu börjar det bli bättre men han har svårt att andas om mornarna när det täpper igen näsan. Men även att jag inte fått sova något har det bara varit att gå upp och underhålla Travis om dagarna, så jag är väldigt sliten och väldigt trött nu. Jag hoppas Colin börjar sova bättre när förkylningen snart släpper förhoppningsvis. Det är inte alltid lätt inte, man får vara glad om man får duscha utan att någon börjar skrika och är hungrig, glad över det lilla i livet ni vet :) 

Mamma och Jennifer har ställt upp och bjudit på mat i helgen så jag sluppit styra med det iallafall. Idag var Travis tillbaka på förskolan igen. Jag och Jennifer passade på att dra till Vetlanda en sväng för shopping, men jag hittade ingenting som föll mig i smaken. Det fanns ju i princip bara magtröjor och genomskinliga linnen och jag har ingen lust att gå runt och visa min degmage med bristningar på i det i sommar hehe. Får väl hoppas de får in lite roligare kläder snart så man har något att ha på sig i sommar. Långhelg

Helg igen och man blir allt lite veckovill när man går hemma. Vi har haft besök av Travis farbror med sambo i dagarna och det var uppskattat. Blir ju inte så ofta man ses när man bor så pass långt ifrån varandra. Igår var jag själv hemma med barnen när de drog iväg på shoppingrunda i Linköping. Vi var ute och åkte vagnen hela dagen sen blev vi bjudna på grillat hos mamma. Har varit och köpt mig en begagnad syskonvagn. Hade inte tänkt köpa någon först men jag vill kunna ta lite snabba promenader i sommar så då duger denna vi köpte för en tusenlapp utmärkt. Travis vill inte åka på ståbrädan jag köpt och det var krångligt att ha den på vagnen för jag fick gå så konstigt vilket resulterade i ryggvärk. Travis gick hem från dagis själv i veckan men det tar ju sin tid och ibland vill jag bara kunna gå på och då är det smidigt att ha syskonvagnen. 

Idag har Travis varit iväg på kalas. Han är så stor min lilla grabb så jag kan inte fatta det. Han tjatar sönder min hjärna här hemma om dagarna och suger ur mig all energi (resten suger lillebror ut hehe), men jag skulle för allt i världen inte vilja ha det på något annat sätt än precis såhär. Är verkligen lyckligt lottad som fått två fina pojkar att dela mitt liv med :)

Kalasfin grabb :) 

Vägning

Jag har varit och vägt lilleman idag. Han väger numer 4240 gram och är 52,5 centimeter lång :) Spikrak kurva uppåt med andra ord, härligt. Det är allt en liten knubbigare version av Travis som ligger i knät på mig just nu. Mattias började jobba igår igen, men det känns skönt att det bara är en kort arbetsvecka till en början. Eftersom jag inte får så mycket sömn och nätterna ska jag försöka vila så mycket som möjligt om dagarna när Travis är på förskolan. Även fast man har mycket måsten, får försöka hinna med dom om kvällarna istället :)
 
Mattias är iväg på speedway ikväll och jag sitter framför tvn och tar det lugnt. Längtar efter sommaren och värmen nu :)
 
 
 
Man kan sitta och titta på detta väldigt länge :)
 
 
Kvinnokroppen

Alltså hur fantastisk är inte kvinnokroppen egentligen? För två veckor sedan låg det en bebis på 3,8 kilo i den här magen. Nu är det bara en liten degmage kvar som ska tajtas till i höst igen. I sommar får träningen bli lite promenader och enkla lyft för att träna rygg/axlar som inte mår så bra just nu. Magområdet får vänta så det hinner läka ordentligt. Jätteviktigt så inte magen läker ihop fel och blir utåtbuktande. Jag ställde mig på vågen idag och den visade att jag har tre kilo kvar till vad jag vägde innan lillebror flyttade in i min mage. Är inte så kilofixerad utan jag hoppas mest att jag inte går ner mer nu. Sist när jag ammade gick jag ner alldeles för mycket utan att jag kunde hjälpa det. Jag hoppas inte det blir så denna gång för då har jag mycket att jobba på sen, vill ha kvar lite former på kroppen :) Tyvärr får jag stå ut med fula bristningar på magen, det blev en hel del som kom de sista dagarna som gravid. Nu är de blå/lila och fula men så är det när man burit på det finaste här i världen. Ändå hoppas jag såklart att de bleks framöver. Får köra på heltäckande på beachen i sommar ;) Man får väl ändå vara nöjd över att se ut som man gör efter att ha burit två barn inne i magen. Lammsläpp

Hej hörni!

Dåligt med uppdatering här men jag njuter av livet för tillfället. Lillebror är fortfarande namnlös, men vi jobbar på det :) Han är en nöjd liten bebis som äter hela tiden. Han vill inte ha nappen ännu utan vill hellre tutta på bröstet. Det innebär att jag inte får så mycket sömn för tillfället, men det blir snart bättre hoppas jag. Det känns som jag är vaken hela nätterna. Jag hinner somna, sen är det matdags igen. Så får jag somna om en stund, sen runt 4 är jag egentligen vaken till och från fram tills Travis kommer upp vid sjutiden. Blir knappa 4 timmars sömn per natt och då inte sammanhängde hehe. Så ja trött är man allt. Där emellan är det diverse blöjbyten också såklart. Börjar bli mindre än vad det var första dagarna iaf :) Så om nätterna hinner jag aldrig hamna i djupsömn utan jag drömmer och drömmer. Ändå kan jag inte vara lyckligare, trött men lycklig :) Men jag hoppas ungen sover om nätterna istället för på dagarna snart ;)

Idag gav vi oss ut på lammsläpp. Där hälsade vi även på kossorna och fikade ute i gräset. Mysigt att komma ut lite, dagarna blir lite roligare då. Viktigt för Travis att få komma ut och hitta på saker också :) Han är så fin mot sin lillebror. Ingen tendens till avundssjuka där inte, verkligen en perfekt ålder. Han hjälper mig med allt och förstår så himla mycket. Ibland känner man sig lite tjatig på honom stackarn, men allt är lite ovant med två barn i början såklart och det blir ju att det går ut över Travis. Han försöker såklart spela lite på det ibland också och dröjer gärna kvar lite extra när man ropar om han ska äta eller något. Ändå känns det så naturligt med en liten till i familjen, det känns komplett på något sätt :) 


När lillebror kom till världen

Skrev en förlossningsberättelse när Travis kom till världen så jag tänkte göra detsamma nu. Det är svårt att minnas och sammanfatta allt som händer under en sådan häftig upplevelse, men jag ska försöka så gott jag kan. 
 
 
Fredagen den 24e april satt jag och Travis och fikade här hemma med min mormor och morfar som var på besök. Helt plötsligt kände jag att det blev blött mellan benen. Herregud nu kissade jag ner mig var min första tanke, ni som har varit gravida vet att det är typ det man fasar för under hela graviditeten hehe. Jag gick in på toa, bytte underkläder och tänkte inte mer på det. En stund senare kände jag samma sak igen, och igen och igen och jag bytte bara underkläder och fattade ingenting. Sista gången så började det att rinna vatten ner för låren, och då började det koppla i hjärnan att det var vattnen som måste ha gått. Med Travis gick allt vatten direkt, men nu hade det istället "bara" börjat sippra fostervatten. Klockan var ungefär halv tre när detta drog igång, och när vi satt och åt middag klockan sex gick vattnet helt. Jag kände inga värkar, men jag ringde ändå in till förlossningen för att kolla läget, och där tyckte de att jag skulle avvakta och se om något drog igång och då skulle jag ringa direkt eftersom det kan gå väldigt fort andra gången och speciellt när vattnet hade gått. Jag fick även en tid på förlossningen klockan nio dagen efter, eftersom man alltid får kolla upp så bebisen mår bra när vattnet gått. Klockan nio på fredagskvällen började värkarna komma. Började att klocka dem och det var allt mellan 4-10 minuter mellan värkarna. De höll på i två timmar till klockan 11, då gick vi och la oss. Klockan tolv vaknade jag igen och då kändes de helt plötsligt intensivare, men inte så att de gjorde jätteont. De höll på över en timme med 6-7 minuter emellan värkarna, och då bestämde jag mig för att ringa in till förlossningen för att rådgöra.
 
På förlossningen ville de ha in mig, dels för att jag var omföderska och sedan även för att jag har gjort ett vändningsförsök och även haft bakterier i urinet den senaste tiden under graviditeten. Kände själv att jag egentligen inte ville åka in, men vi satte oss i bilen och värkarna fortsatte. Blev uppkopplad på ctg när vi kom in, men då dog värkarna ut. Vi fick iallafall ett rum och jag fick morfin för att få sova lite ifall det drog igång igen. Vi vaknade runt åtta på morgonen på förlossningen utan att något mer hade hänt under natten, och då gick vi och åt frukost och blev sedan utskickade på stan för att se om det drog igång något. Jag hade några få sammandragningar då och då, men inte mer än så. Vi var tillbaka på förlossningen klockan ett för att göra en ny kurva, men den visade inte så mycket. Vi blev då erbjudna ett rum för att stanna kvar, men jag kände bara att jag ville hem så vi bestämde oss för det. Det var så skönt att få komma hem och ställa sig i duschen och sen lägga sig och vila i sängen. Sov hur skönt som helst till klockan fem på lördagseftermiddagen då jag vaknade av att vattnet gick i sängen. Här har man sovit med skydd i sängen den senaste månaden ifall att, och så tänker man inte på att ta med det när man lägger sig och vilar. Det var bara in i duschen igen och tvätta alla sängkläder och täcken för att senare bädda rent i sängen igen. Just i det tillfället var jag bara så less på allt. Vi hade en tid på söndagsmorgonen för kontroll igen, och jag visste att bebis senast skulle komma på måndag eftersom jag hade blivit igångsatt då om han inte kommit tidigare. Men fy fan rent ut sagt vad jag svor i duschen då, allt man ville var att få det överstökat. 
 
På natten vaknade jag strax efter två och då drog värkarna igång igen. På något sätt kände jag att nu är det på riktigt denna gång. De höll i sig längre, var kraftigare och kom tätare och tätare. Vid klockan fyra var det 3-4 minuter mellan värkarna helt plötsligt och då blev jag nästan lite rädd själv när de kom så tätt, så då var det bara att väcka Mattias och så ringde vi in till BB och sa att vi var påväg in. Mattias körde till Västervik på 35 minuter haha, han trodde väl att jag skulle föda i bilen tror jag när de kom så pass ofta. Vid klockan fem låg jag uppkopplad med ctg och det första jag sa var att de skulle ringa narkosläkaren för jag ville ha en epidural. Jag kände någonstans på mig att det var på god väg och jag ville verkligen hinna med att få den. Barnmorskan säger då att narkosläkarna är upptagna med en allvarlig operation, och efter att ha legat med kurvan en stund så känner hon hur mycket öppen jag är. Jag var då 7 cm öppen, och då skrattar hon till lite och säger att det ändå är försent att få epiduralbedövningen. Det var inga vackra ord för öronen, men det var bara att ställa sig in på att göra detta utan bedövning, fanns inte så mycket andra alternativ liksom. 
 
Vi fick ett eget rum strax innan klockan sex och jag var uppe och gick drygt en timme, sen var det alldeles för jobbigt att vara uppe och gå. Förra gången provade jag lustgasen en gång och skickade iväg den för jag mådde illa. Men denna gång eftersom jag inte fick epiduralen som jag ville bestämde jag mig för att ge den ett nytt försök. Denna gång kändes den faktiskt okej, så det fick bli min livlina denna gång. När jag la mig kände hon igen, och då var jag öppen 9 cm. Det började närma sig tänkte jag, och då var klockan runt 7. Sen började den tuffa biten. Jag fick värk på värk på värk och jag hann knappt andas emellan för de var så intensiva. Trots att jag hade ett sånt intensivt värkarbete, var helt öppen och bebis var redo för att komma så ville han inte komma ner tillräckligt i bäckenet. Förra gången fastande Travis i bäckenet då det var för starkt och höll honom tillbaka, och jag kände bara nej gud ska det bli likadant denna gång. Efter klockan nio valde de att koppla på mig värkförstärkande eftersom vi bara låg och väntade. Jag som hade så intensiva värkar redan var väl inte överlycklig över det, men det var bara att göra som dom sa för ut skulle han ju. Det gjorde tillsist susen och efter tio fick jag tillsist mina krystvärkar. Jag tror den där masken satt fast runt mitt ansikte tillsist haha, var helt hög på den där lustgasen. Vid ett tillfälle försvann hela perspektivet och allt bara spolade förbi. När jag kom tillbaka trodde jag att allt var över, men så var inte riktigt fallet. Det var riktigt tuff att krysta ner bebis i bäckenet, men jag fick bra hjälp av både Mattias och barnmorskan. Barnläkaren var inne strax innan bebis kom för att titta så allt stod rätt till då det ändå stått still så länge som det gjorde, men han gav sitt godkännande att fortsätta och vi ville helst undvika sugklockan som behövdes sist. Rätt som det var kände jag hur huvudet tittade fram. Kände aldrig det sist heller pga av bedövningen, men nu kände jag precis allt, och då menar jag allt haha! Fick en liten panikkänsla i det läget när han stod där, men barnmorskan fick mig att hålla fokus och invänta nästa värk. Någonstans vet jag ändå hur viktigt det är att lyssna trots den obehagliga känsla som rådde i hela kroppen eftersom man inte vill gå sönder där nere liksom. När hon hade lugntat ner mig och jag kände att nästa värk var på ingång så andades jag egentligen bara ut resten av kroppen och det var en sån sjuk känsla när han bara gled ut i slutet. Så himla häftigt! Det första jag såg var världens största huvud och sen fick jag upp honom på bröstet. Jag fick aldrig upp Travis på bröstet eftersom de sprang ut med honom direkt, så det här var riktigt mäktig. Som sist bara försvann all smärta direkt, nu var lillebror äntligen här och han mådde bra. Han föddes söndagen den 26 april klockan 10.42 och han var 50 cm lång och vägde 3800 gram. Helt perfekt!