Marängdaimtårta med nutella

Idag har vi haft kalas för Mattias eftersom han fyllde år i veckan. Han fick massa bra saker av mamma och mini :) Vi åt smörgåstårta och tårta. Testade att göra en som jag aldrig gjort innan, en marängdaimtårta med nutellafyllning. Den blev jättegod, dock väldigt söt så man kan inte äta så stora bitar av den. Men det är ju bra på ett sätt också för då räcker tårtan till många. Den var väldigt smidig att göra också, sånt gillas.
 
Annars har det bara varit lugnt idag. Skönt med lugn och ro om helgerna :) Vaknade 8.20 imorse av grannen. Det har blivit en vana, så ikväll var jag och satte upp en lapp att man faktiskt kan gå tyst och inte smälla i dörren haha ;) Travis har också vaknat av det flera gånger så nu har jag fått nog av det. Hann gå upp och göra mig iordning innan Travis ville vakna straxt efter 9. Garanterat att han kommer sova ännu längre imon när det är min sovmorgon haha. Så är det alltid :) Just nu glor jag på melodifestivalen. Har ätit grillad kyckling med potatissallad och vitlöksbröd. Förkylningen vill inte ge med sig, så har ätit mycket vitlök nu hehe. Melodifestivalen för övrigt är bara skit som vanligt. Ändå sitter man här varje år och tittar på de. Iår kollar man väl bara för att Danny är med :) Mattias sitter inne vid datorn och spelar, så vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu!
 
 
Här är receptet på tårtan:
Du behöver:
4 dubbeldaim
marängbotten
5 dl grädde
nutella
 
(4 äggvitor, 1 krm ättika, 2 dl strösocker)
 
Antingen gör du en egen marängbotten eller så köper du en färdig om du är lat eller om det behöver gå snabbt :) Gör du en egen botten så gör följande: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna med elvisp till ett fast skum. Tillsätt ättika och vispa ytterliggare någon minut. Tillsätt sedan socker lite i taget och vispa lite kraftigare i några minuter tills äggvitorna blivit ett fast och blankt skum. Bred ut på bakplåtspapper i en ugnsform med höga kanter till ett jämnt lager. Lämna ca 5 cm runt kanterna. Sätt in marängerbotten i ugnen och grädda ca 1 timme. Stäng av ugnen de sista 20 minuterna (efter 40 minuter). Ta ut och låt marängbotten svalna på galler. Pilla försiktigt loss marängen från pappret, och dela den i 2 delar. 

Sedan vispar du grädden. När den är vispad så lägg över hälften av grädden i en annan skål. Till ena skålen med grädde tillsätter du 3 krossade dubbeldajm och rör runt. Bred nutella på den understa marängbotten och lägg sedan daimgrädden på. Lägg på den översta marängbotten. Bred sedan enbart grädde överst på tårtan och täck hela tårtan med den. Strö på den fjärde krossade daimen på som garnering.


Voila! Enkelt va? Idag var jag lat och köpte bottnar, så det gick jättefort att göra den. Den blir extra god om den får stå och gotta sig i kylen ett par timmar :)

 

 

 






Kommentarer

Bor ni inte i hus? Tänkte på grannen, eller är det flerfamiljshus ?

Svar: Jo mycket riktigt vi bor i hus. Men huset är så pass stort att vi har valt att hyra ur vår övervåning eftersom vi ändå inte behöver den just nu :) Vi äger hela huset som sagt, men vår inneboende har egen ingång och en helt egen "lägenhet" där uppe. När man funderar på fler barn känns det mer aktuellt med övervånigen, just nu räcker detta gott och väl :)
Nathalie Larsson

Det är bra! Matte kan behöva käka upp sig några kilo!

Även om det blir rastlöst när han sitter å lirar ska du veta att vi är högst tacksamma och uppskattar att vi får låna honom!

/ de andra nördarna

Svar: Haha njaa det vet inte om han behöver!
Jaaa det borde ni vara "nördarna" ;)
Nathalie Larsson

Detta ska jag testa :)

Svar: Gör det, supergoda :)
Nathalie Larsson


Kom ihåg






Trackback