Vattkoppor

När jag hämtade Travis på dagis igår hade de upptäckt prickar på ryggen. På kvällen kom det några fler, och idag är de ännu fler. Vattkoppor hälsar på, och det var rätt väntat eftersom det suttit lappar på dagis om att det går vattkoppor i en månad typ. Än så länge går det rätt bra. Han kliar sig mycket i huvudet, och på ryggen är det väldigt irriterat. Efter kvällsbadet idag smorde vi honom med lite kylbalsam. Har hört att potatismjöl och xylocainsalva ska vara bra också. Får se om vi får ta till det imon. Fy tycker så synd om honom, ser inte skönt ut. Han har fått väldigt många i ljumskarna och runt omkring där, så han har fått gått utan blöja i omgångar här hemma för att lufta under dagen.

Mattias har tydligen inte haft vattkoppor, jag trodde alla hade det när de var små. När man är äldre kan det bli riktigt illa, så det är bara att invänta det på han med och hoppas på det bästa. Blev så dumt nu när semester är på ingång, och jag hade bytt bort jobb nästa vecka för vi hade planer på att åka upp till Värmland och stanna i en vecka. Men vi får se hur det blir med de planerna helt enkelt. Travis lär ju vara bra till nästa helg, hoppas Mattias är det med. De kanske inte ens har kommit på honom då, läste att det kunde ta 10-20 dagar innan det bröt ut från det att man blivit smittad. Känns lite mer värt att stanna en hel vecka när man väl åker uppåt, så får hoppas på att planerna går att genomföra helt enkelt. Time will tell :)

Imorse var Travis på bra humör iaf :) Nu mot kvällen var det lite kämpigare med allt kliande.








Kommentarer

Uscha:( stackarn! Men skönt att få det bortgjort, Melwin hade ju vattkoppor förra sommaren och de säger ju att det är bra att få det när dom är så små som möjligt för då bryter det inte ut lika mycket! Kylbalsam funkade bra för M, och potatismjöl i ljumskarna :):)

Svar: Ja det är skönt att kunna bocka av detta nu :) Jaså oj fick han det så tidigt. Ja på ett sätt är det ju bra för då förstår de inte så mycket :) Kylbalsam gick hem här också. Sen ville han att man skulle rulla en boll han har med piggar på på ryggen på honom :)
Nathalie Larsson


Kom ihåg






Trackback