Taking one for the team

Idag har jag och Mattias varit i Vimmerby och besiktat bilen. Fick två töntiga anmärkningar som vi var på bilverkstan direkt efter och släckte. En bromsslang var lite sliten och parkeringsbromsen tog bra, men för högt upp. Så det var ju skönt med sånna fel som gick att åtgärda direkt. Åkte till Hultsfred en sväng efter det och åt lunch och passade på att tvätta bilen. Nu ikväll har vi ätit pizza och kollat idol, fredagsmys :)Vecka 37 (36+0):

Barnet fortsätter att öka i vikt men växer nu inte så mycket mer på längden. Det väger nu ca 3 kg och är ca 47 cm långt. Vid en födsel efter 37 hela veckor beräknar man barnet som fullgånget och färdigt.

Det ska nu klara att möta världen utanför livmodern, förhoppningsvis utan några komplikationer. Vid tvillingfödslar är det vanligt att kvinnan föder i denna veckan. En tvillingraviditet varar i genomsnitt 36 till 37 veckor.

Många kvinnor upplever att magen krymper de sista veckorna i graviditeten och detta är ett tecken på att barnet snart kommer att födas! Barnet sjunker djupare ner i det vidgade bäckenet och förbereder sig inför förlossningen. Många gravida kan lida av störd nattsömn pga täta urinträngningar, barnet håller igång och sparkar och man kan ha svårt att hitta en skön sovställning m.m. Tänk på att vila under dagen och stressa inte i onödan de här sista veckorna. Du behöver all den energi du kan få den dagen förlossningen sätter igång.


 taget från: (http://www.gravidkalender.se/tredje-trimestern/vecka-37)


Kommentarer

Vilken fin bild Nattiz:)


Kom ihåg


Trackback