Get it moving

Ligger på soffan och myser lite med magen :) Vaknade vid 9 tiden imorse, men låg kvar tills klockan var efter 11. Är så himla skönt att ligga kvar i sängen på mornarna ju. Blir aldrig att man gör det annars för då ska man oftast iväg någonstans. Inväntar jobbet klockan 14. Mattias slutar vid 13, så hinner väl säga hej till honom innan jag åker iallafall!



Vecka 34 (33+0):
Barnet väger nu runt 2250 gram och är ungefär 45 cm långt. Underhudsfettet ökar för att skydda barnet mot temperaturskillnader om det skulle födas. Organen är helt färdiga men lungorna behöver lite mer tid på sig för att mogna.

Barnet reagerar på mammans och pappans röster och trots att det är väldigt trångt i livmodern nu kan kvinnan fortfarande tydligt känna hur barnet rör på sig. Det går även att uppfatta åt vilket håll barnet ligger. Om du känner mycket sparkar och rörelser på höger sida så är barnets ben och fötter sannerligen placerade åt det hållet. De allra flesta barn ligger faktiskt vända åt höger i livmodern.

Vissa gravida får problem med klåda, vilket uppkommer när huden tänjs ut. Om klådan är begränsad till ett visst område räcker det med att smörja det angripna hudpartiet med salva eller mjukgörande hudkräm. Om du däremot har klåda över hela kroppen bör du kontakta sjukvården då det kan vara ett tecken på att du har förhöjda levervärden. Detta bör då undersökas och övervakas.




taget från: (http://www.gravidkalender.se/tredje-trimestern/vecka-34)







Kommentarer

Kom ihåg






Trackback