All around the world

Vecka 36(35+0):

Barnet ökar mellan 25 och 30 gram per dag och vikten är ca 2750 gram. Om bebisen skulle födas nu skulle den klara sig utmärkt utanför livmodern, då allt nu är fullt utvecklat.

Nu ligger nästan alla barn med huvudet nersjunket i bäckenet vilket gör att magen sjunker ner mer. Detta kan öka trycket på kvinnans urinblåsa vilket gör att hon behöver kissa oftare. Samtidigt minskar trycker på lungorna och det blir lättare att andas.

Kvinnan har kanske gått upp mellan 11 och 14 kg eller mer. Hos vissa kan det börja läcka råmjölk ur bröstvårtorna. Många börjar dock läcka råmjölk redan i ett tidigt stadie av graviditeten. Råmjölken är en gulvit vätska som innehåller mycket näringämnen som barnet får i sig när det ammas för första gången. Råmjölken övergår sedan till riktig mjölk som är vit och tjockare.


taget från: (http://www.gravidkalender.se/tredje-trimestern/vecka-36)




Har inte mått bra idag. Mått illa som bara den. Vaknade inatt och va uppe och spydde, usch. Men jobb stod ju på schemat så det var bara att bita ihop. Jobbade till 9, så kom hem för en stund sen. La mig i sängen direkt och kollar nu på idol som Mattias hade spelat in åt mig. Hoppas jag är lite piggare imon för då ska vi till Kalmar hade vi tänkt.







Kommentarer

Kom ihåg






Trackback