Time to change

Idag har jag jobbat 11-17. Det känns på jobbet att man börjar bli stor nu. Jag har svårt att bära och ta mig fram och så vidare hehe. Men har en väldigt förstående chef så det är skönt iaf :) När jag slutat åkte vi och handlade lite i Hultsfred. Nu har vi precis käkat pitabröd med kebab, mycket gott :) Kvällen fortsätter med filmmys!

Imorgon blir det att gå upp i tid för då ska vi åka till Kalmar och shoppa lite. Ska bland annat gå på ikea och köpa saker till bebis. Sen behöver jag lite nya leggings och linnen eftersom mina vanliga kläder inte passar längre :P Jag vägde mig igår och insåg att jag har gått upp 5 kilo sen inskrivningen. Så nu är det väl okej att kalla mig för tjock haha. Känner mig ganska otymplig, och när man gått hela dagarna på jobbet så märks det att vaderna svullnar upp. Så funderar starkt på att köpa ett par stödstrumpor imorgon på apoteket som jag kan ha när jag jobbar iallafall.




Vecka 24:
Om barnet föds vid den här tidpunkten i graviditeten har det en god chans att överleva, även om risken för komplikationer är stor. Vikten är ca 600 gram och längden ca 30 cm.


Barnet tränar sin finmotorik ofta och sparkarna känns mer tydligare. Barnet växer och nu börjar det bli trängre i magen. Balansorganet har utvecklats vilket gör att barnet kan skilja på vad som är upp och ner. Lungorna börjar att tillverka ett ämne som kallas surfactant. Detta ämne är livsviktigt för att hindra lungorna från att kollapsa vid utandningen.


Vissa gravida kan svullna om benen och samla på sig vatten. Detta märks ofta vid dagens slut om man har stått och gått mycket. För att undvika detta kan du använda stödstrumpor, samt lägga upp benen på en kudde så att de kommer i högläge när du ligger ner. Det är mycket möjligt att den blivande pappan nu kan känna barnets sparkar och rörelser från magens utsida.


Taget från: (http://www.gravidkalender.se/andra-trimestern/vecka-24)








/Take care Nathalie







Kommentarer

Kom ihåg






Trackback