Say what

Nu vill jag ha er hjälp. Jag ska nämligen på efterkontroll nästa vecka och bestämma nytt preventivmedel. Så jag vill gärna att ni skriver lite om vad ni har använt eller använder. Sen för/nackdelar bieffekter osv med de olika alternativen, och vad ni rekommenderar.

Innan har jag själv alltid använt p-piller och det har funkat bra för mig. Men när man ammar har jag förstått det som att man inte får äta det.














Kommentarer
» Lollo

Jag har testat tre olika preventivmedel: P-piller, minipiller och nu kopparspiral. Jag var jättenöjd med mina p-piller, hade Neovletta och det funkade kanon för mig! Lagom regelbunden mens, inga humörsvängningar, viktöktningar osv. Kruxet var att jag fick högt blodtryck, antar att p-pillrena bidrog lite till det och jag har det i släkten. Fick då byta till minipiller som jag ökade lite i vikt av, sen hade jag ingen mens över huvud taget. Efter ett år började jag känna att jag skulle vilja ha en skvätt åtminstone, haha. Kändes inte alls bra att inte haft den på så länge så då blev alternativet kopparspiral. Och här är jag nu! Jag har hört/läst någonstans att dom rekommenderar kopparspiral till dom som har fött barn i första hand av någon anledning, vilket jag inte har, men det har ju du :) Jag har regelbunden mens nu, men funderar faktiskt på att byta till minipiller igen då jag mådde bättre av dom. Har väääldigt mycket PMS nu vilket jag inte har haft problem med förut. Kommer förmodligen inte ha mens då, men känns bättre nu när jag vet att den kommer igång så fort jag slutar med minipillrena. Så ja..det är verkligen positivt och negativt med allting! :)

minipiller får man äta när man ammar har jag för mig.

Piller funkade inte för mig, jag glömde hela tiden. Så satte in p-stav men den krångla i dom ca 2 åren jag hade den. Visste aldrig när man kunde blöda så fick ha skydd jämt. Nu efter att Mysan kom satte jag in hormonspiral, den är jag nöjd med. Blöder ca var tredje,fjärde månad i typ 2-3 dar.

Men alla preventivmedel funkar ju olika på alla. Så be din bm om info om alla som du kan tänka dig att använda.

Jag har cerasett (stavning?) även samma jag hade innan jag blev gravid.

Har bara tagit dom i en vecka nu men var nöjd innan graviditeten. Sen att man slipper mensen är ju ett stort plus.

Å aaa jag ammar Wilde så de fick man tydligen ta. Men funderar på p-spruta efter jag slutat amma :)

Jag som skrev kommentaren över :) mobilen var lite snabb

:)

» Maria

Jag har ätit ppiller sen jag var typ 14-15 år, så nu efter grav. under amning äter jag minipillret cerazette. Bra alternativ om man inte vill ha spiral. Jag ville absolut inte ha spiral så därför gjorde jag detta valet. Cerazette ger mer skydd än mini-P och liknar nästan vanliga piller. Så om det funkat innan, testa cerazette i 3 månader och avgör sen. Kan inte kommentera några biverkningar och så än, då jag bara ätit i 3 veckor.

Jag använder mig av p-stav och tycker det fungerar hur bra som helst! Dock så har jag inte haft mens mer än 1-2 gånger på ett år nu när jag har den, och visst det kan väl både vara för och nackdel med det men tydligen så är det inget fel utan det är beroende på personen, vissa får blödningar hela tiden medan andra inte får det alls! Jag rekommenderar det, funkar riktigt bra iaf på mig :)


Kom ihåg






Trackback