Bring me back to life

Då går vi in i vecka 39: (38+0)

Det är nu supertrångt i livmodern och barnet kanske inte rör sig lika tydligt längre. Det fortsätter att lägga på sig hull och väger ca 3 kg. På längden har barnet däremot växt klart. Kvinnan känner sig förmodligen jättestor, tung och trött.

Nu när de är så nära är det bara att härda ut den sista tiden. Men varje dags om går kan kännas som en evighet när längtan är så stor. Eftersom det inte går att veta när på dygnet förlossningen sätter igång är det bra om du kan vara så mycket utsövd som det går. Om du inte kan sova på natten, försök sova på dagen eller åtminstone vila. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du troligtvis ändå att göra när barnet är fött.

Barnet fortsätter lagra näring för att förbereda sig inför det mest påfrestande det någonsin kommer att vara med om, nämligen att födas till världen. Därför är det viktigt att du som kvinna får i dig näringsrik mat, gärna extra kolhydrater, så att både du och barnet har massvis med energi till förlossningen.

taget från: (http://www.gravidkalender.se/tredje-trimestern/vecka-39)










Ni som har piercing i navlen och planerar att bli gravida. Jag rekommenderar verkligen att ta ut piercingen innan ni ens blivit gravida. Annars finns risken att ni kommer få ett sånt där fult ärr som jag har fått. När  jag tog ut min piercing hann det liksom inte läka ihop samtidigt som magen växte, så istället blev de världens  fulaste ärr och nu börjar de brista också som ni ser. Det ser hemskt ut och jag hoppas verkligen det försvinner lite sen eller att det finns något att göra åt det.







Kommentarer

Ärret blir lite bättre sen när magen går ner.. hade också piercing i början.. fram till v18.och fick ett snyggt stort ärr.. men nu är det inte lika farligt .. 14 dagar efter snittet =)

Du bär högt som jag =) Magen kommer kanske sjunka under sista tiden nu?

Jag tog ut det så fort jag plussade men har ändå blivit sådär :( hoppas det går till sig efteråt

haha ja :P

Hur ser ärret ut idag? Prova smörj med serum, det gjorde jag på en liten bristning jag fick vid naveln, och det ser jätte fint ut idag :)

Svar: det ser bättre ut, men det är fortfarande ett är, det har blekts lite. vad för serum? :)
Nathalie Larsson


Kom ihåg






Trackback