Taking one for the team

Idag har jag och Mattias varit i Vimmerby och besiktat bilen. Fick två töntiga anmärkningar som vi var på bilverkstan direkt efter och släckte. En bromsslang var lite sliten och parkeringsbromsen tog bra, men för högt upp. Så det var ju skönt med sånna fel som gick att åtgärda direkt. Åkte till Hultsfred en sväng efter det och åt lunch och passade på att tvätta bilen. Nu ikväll har vi ätit pizza och kollat idol, fredagsmys :)



Vecka 37 (36+0):

Barnet fortsätter att öka i vikt men växer nu inte så mycket mer på längden. Det väger nu ca 3 kg och är ca 47 cm långt. Vid en födsel efter 37 hela veckor beräknar man barnet som fullgånget och färdigt.

Det ska nu klara att möta världen utanför livmodern, förhoppningsvis utan några komplikationer. Vid tvillingfödslar är det vanligt att kvinnan föder i denna veckan. En tvillingraviditet varar i genomsnitt 36 till 37 veckor.

Många kvinnor upplever att magen krymper de sista veckorna i graviditeten och detta är ett tecken på att barnet snart kommer att födas! Barnet sjunker djupare ner i det vidgade bäckenet och förbereder sig inför förlossningen. Många gravida kan lida av störd nattsömn pga täta urinträngningar, barnet håller igång och sparkar och man kan ha svårt att hitta en skön sovställning m.m. Tänk på att vila under dagen och stressa inte i onödan de här sista veckorna. Du behöver all den energi du kan få den dagen förlossningen sätter igång.


 taget från: (http://www.gravidkalender.se/tredje-trimestern/vecka-37)










But tonight it's all over

Idag har jag varit på den andra träffen på föräldrarutbildningen. Var betydligt mer intressant idag än förra gången. Tittade på en film om förlossningen bland annat, och så berättade några tjejer i den hur de hade upplevt sina förlossningar. Det kröp på mig en konstig känsla i kroppen att shit det där är jag om några veckor. Det handlar nu alltså bara om veckor... Rättare sagt 4 veckor kvar till BF idag, och det känns helt sjukt.


Bestämde mig för att packa ner lite i BB-väskan ikväll, för man vet ju aldrig. Jag var beräknad till den 26:e oktober, men kom den 12:e. Så min bebis som är beräknad till den 27:e oktober, kanske får för sig att titta ut typ den 13:e. Man vet aldrig :)


Jag har lagt ner:
Tandborstar
Tandkräm
Schampoo
Balsam
Tvål
Tuggummi
Tofflor
Mjukisbyxor
T-shirts
Bh och linne
Underkläder
Strumpor
Amningskupor
Bindor
Blöjor
Kläder till bebis
Toffsar
Hårnålar
Kofta
Napp till bebis
Kortlek
Ipod

Saker som ska i:
Mobil + laddare
Kamera + laddare
Plånbok
Mvc-journal
Lypsyl
Smink
Kläder att åka hem i
Toalettartiklar (deo, ansiktscreme, ansiktstvätt, borste)
Godis


Tror inte det är något jag har glömt?!









Köpte en overall till, ett par vantar och skor till bebis igår :)






Breath




Gissa vart jag har varit idag? Inte så svårt va haha. Följde med mamma och mini till Ullared för en shoppingtur. Jag följde med för att ha något att göra samt för att köpa nya gardiner och dukar. Men som ni ser blev det en hel del annat också. Har inte ens packat upp det ännu, väntar tills Mattias kommer hem från jobbet vid elva :) Blev lite till bebis, lite kläder och smått och gott. Alltid kul med lite shopping såklart. Får tacka mamma och mini för dagen, var jätte trevligt. Följde med dom hem sen och kollade på speedwayen. Så himla skönt att Dackarna är klara för elitserien nästa år. En lättnadens suck får man väl säga för det hade inte varit någon höjdare med allsvenskan nästa år.





Kollar just nu på breaking news, dricker mitt te och inväntar Mattias.
Förresten Virre och Elin som kommenterat att ni druckit teet också. Hur tidigt började ni dricka det? :)






The next to be with you

Besöket hos barnmorskan i förmiddags gick bra som vanligt. Tycker varje besök går snabbare och snabbare. Min graviditet har gått så himla smidigt så det finns inte så mycket nerskrivet på mig i journalen. De mått barnmorskan har tagit varje gång är sf-mått, blodtryck och fosterljud. Såhär har de sett ut:

v.24 sf 24, bt 110/55, fl 154
v.29 sf 27, bt 100/55, fl 150
v.32 sf 29, bt 110/65, fl 135
v.35 sf 31, bt 110/55, fl 141

Mitt symfys-fundus mått som det så fint heter egentligen är det måttet som ligger under kurvan varje gång. Men som jag sa till barnmorskan idag, vår bebis har helt enkelt sin egen kurva :) Magen har ju växt lite iallafall, och det är huvudsaken. Efter besöket var jag minst sagt oroad då man inte blir igångsatt förrens efter 42 fulla veckor enligt barnmorskan. Men går jag över en vecka så kommer jag minst sagt lägga in mig själv på bb om det ska vara så. Jag tänker inte gå en bra bit in i november över tiden.


När jag kom hen från Hultsfred kom syster hit. Vi bakade vaniljrutor som blev hur goda som helst :) Dock såg dom helt missbildade ut när de hade jäst och varit i ugnen, men man ska inte döma dom efter utseendet, för dom var kanon :) Käkade 3 stycken på rad förrut, så jag tror det har jäst i magen hela dagen haha. Annars har jag varit på speedway ikväll bara. Vinst för Dackarna och det var ju skönt. Nu sitter jag här och halvglor på tvn med mitt hallonbladste. Ska snart gå och lägga mig och läsa lite tänkte jag :)





Saknar min man<3







We're done

Orkade inte skriva blogg igår. Låg i sängen typ hela dagen och mådde illa och hade halsbränna. Inget roligt. Känns som i början av graviditeten igen nästan. Mellan vecka typ 6-11 mådde jag skit illa varje morgon, och var helt orkeslös. Och för någon som har spyfobi så är illamående väldigt jobbigt. Nu är illamåendet inte på samma sätt som då, inte lika farligt men ändå jobbigt när det bränner i halsen. Det är iallafall bättre idag, så det går väl lite upp och ner.

Idag har jag inte gjort något vettigt direkt. Eller jo jag lagade köttgryta idag. Riktigt gott blev det :) Sen tittade jag på filmen 101 dalmatinerna som gick på fyran haha. Sen tog jag mig en långdusch och bänkade upp för en tvkväll med mitt hallonbladste. Blev väldigt livligt i magen när jag satte mig ner, men tror inte det berodde på teet utan mer att han är lite busig där inne. Sägs ju att de ska lugna ner sig mot slutet av graviditeten för det är så trångt, men inte vår kille minsann. Han gör sig plats så han kan röra sig som han vill  haha. Igår stack det ut en hand vid höften helt plötsligt. Inte skönt kan jag lova hehe!




Imorgon står ett besök hos barnmorskan på mitt schema, alltid lika mysigt :)






That's what you get

Mådde bättre idag, så i förmiddags bar det av till Kalmar. Hann med mediamarkt, ikea, modehuset och elgiganten :) Köpte för en gångs skull något till mig själv. Blev en tröja, leggings, bh, foundation+borste och ett par tofflor. Hade velat ha ett par snygga höstskor också, och jag hittade ett par som var precis som jag tänkt mig. Sen fanns dom bara i storlek 40 och 41, hur störande är inte sånt haha? Menmen, får åka och kika någon annanstans efter ett par andra skor. Kom hem för en stund sen, har packat upp sakerna här hemma bara. Nu ska vi laga fläskfilé på grönsaksbädd med klyftpotatis, sen blir det gp speedway på tvn. Mysig lördag med mitt hjärta :)













All around the world

Vecka 36(35+0):

Barnet ökar mellan 25 och 30 gram per dag och vikten är ca 2750 gram. Om bebisen skulle födas nu skulle den klara sig utmärkt utanför livmodern, då allt nu är fullt utvecklat.

Nu ligger nästan alla barn med huvudet nersjunket i bäckenet vilket gör att magen sjunker ner mer. Detta kan öka trycket på kvinnans urinblåsa vilket gör att hon behöver kissa oftare. Samtidigt minskar trycker på lungorna och det blir lättare att andas.

Kvinnan har kanske gått upp mellan 11 och 14 kg eller mer. Hos vissa kan det börja läcka råmjölk ur bröstvårtorna. Många börjar dock läcka råmjölk redan i ett tidigt stadie av graviditeten. Råmjölken är en gulvit vätska som innehåller mycket näringämnen som barnet får i sig när det ammas för första gången. Råmjölken övergår sedan till riktig mjölk som är vit och tjockare.


taget från: (http://www.gravidkalender.se/tredje-trimestern/vecka-36)




Har inte mått bra idag. Mått illa som bara den. Vaknade inatt och va uppe och spydde, usch. Men jobb stod ju på schemat så det var bara att bita ihop. Jobbade till 9, så kom hem för en stund sen. La mig i sängen direkt och kollar nu på idol som Mattias hade spelat in åt mig. Hoppas jag är lite piggare imon för då ska vi till Kalmar hade vi tänkt.







If today was your last day

Blev bak istället för film. Kladdkakemuffins och dumlekakor. Sjukt gott! Har redan tryckt i mig alldeles för många. Vart ska detta sluta? En klick grädde på muffinsen också, såååååååå gott :)











Good feeling

Idag har jag varit på den första träffen på föräldrarutbildningen. Tyckte det var sådär. Lärde mig inte direkt något idag iallafall, men går nog på de andra träffarna ändå när jag ändå inte har något att göra. Får hoppas Mattias kan följa med då också :) Tråkigt att gå själv. Sen jag kom hem därifrån har bara styrt med hushållssysslor som laga mat, plocka in disk, plocka in tvätt och sånt där kul. Kollar alltid på real housewives of new jersey och unga mödrar mellan 15-16.30 också. Måste ju ha någon rutin på vardagen ;)

Är sjukt sugen på något just nu. Kommer bara inte på vad och det är jobbigt haha. Hm, får nog ta mig en tur till affären och kika lite. Sen blir det film ikväll, tänkte kolla på never let me go. Får se om det är något att ha :) Älskling är iväg i Kumla ikväll och hjälper till med speedway. Hoppas han kommer hem innan jag ska sova iaf :)













Don't bring me down

Jag beställde precis hallonbladste som sägs vara bra inför förlossningen. Såhär står det om teet:

Hallonblad innehåller oxytocin. I kroppen tillverkas oxytocin av hypofysen som ett avslappnande och rogivande ämne. Inom sjuklvården används det bl. a. för att starta förlossningsarbetet. Vid ett avkok blir sällan så påtagliga effekter, som att omgående dra igång en förlossning. Men barnmorskor har i alla tider rekommenderat hallonbladste i graviditetens sista fas, för att förbereda kroppen på födseln och för att allt detta ska fungera stärkt och smidigare. För att den gravida inte ska riskera ett för tidigt förlossningsarbete ska produkten inte tas förrän vecka 35.











beställt från:
http://www.re-fresh.se/catalog/product_info.php?products_id=168





Vad tror ni om detta? Någon som har testat?






In the city

Var uppe tidigt imorse för en gångs skull eftersom vi skulle på ultraljud i Oskarshamn igen. Lilleman hade skött sig och växt ett par hekto och väger nu ungefär 2 kilo. Stora killen haha :) Nä men kurvan låg fortfarande på minus, så han är fortfarande en liten plutt. Sist var värdet minus 14, och denna gång var det minus 5. Så det är ju på bättringsvägen iallafall. Huvudsaken är att han hade växt så det inte står still, eller backar. Så nu kunde man andas ut lite :) Var riktigt svårt att se honom på ultraljudet idag. Den enda tydliga bilden man kunde se var egentligen ett huvud, ryggraden och hjärtat. Det är så trångt där inne nu, så det är bara skuggor överallt. Barnmorskan sa att han låg och tränade på att andas själv precis när vi var där, såg lite häftigt ut när hon visade. Bra att han övar för fullt, för nu vill jag snart ha honom på utsidan!




Som sagt, jätte svårt att se. Men vi fick iaf en liten bild här på huvudet
och så har han precis handen framför munnen  :)







Annars händer det inte mycket idag. Ska laga mat nu och sen åka till Hultsfred och storhandla lite. Har knappt något i frysen, eftersom vi har rensat den så vi kunde frosta av den. Efter de kan det bli lite fika hemma hos mamma eftersom min låtsaspappa fyller år idag :)






Right here right now

Snabba ryck med bilen, fick hem den förrut och det var inget dyrt fel. Alltid skönt det haha. Så nu är det fixat och klart. Man känner sig ju handikappad utan bil. Annars har jag bara städat och fixat här hemma idag. Börjar bli ordning på lillemans rum. En sväng till ikea i helgen, sen är det så gott som klart :) Nu ska jag ta på mig massor med kläder och åka ut till banan. Speedway ikväll då Dackarna möter Valsarna :)






Something above

Jag var och lämnade in bilen på verkstan idag. Är något som inte är som det ska, det har stått att kylarnivån är låg ett flertal gånger på sistione. Så ska dit imon igen och hämta den, hoppas dom har kunnat se vad felet är. Ikväll har vi satt upp skötbordet på toaletten här hemma :)



Såhär såg det ut innan





Nu ser det ut såhär









Because of you

Idag är det en sån där riktigt slappsöndag. Man är trött och det är tråkigt väder. Men har iallafall hunnit med lite idag. Har frostat av frysen och diskat ur alla lådorna i den. Sen har jag tvättat lillemans kläder som just nu hänger på tork :) Känns mycket märkligt att hänga upp så små kläder på torkställningen måste jag säga haha. Hade tänkt att få lite bättre ordning på rummet idag också, men har inte orkat med det. Bar in alla saker igen bara. Så får fixa med det någon dag i veckan.

Efter det har vi käkat lite tacos och slappat framför tvn. Nu åkte precis Mattias iväg och skulle spela innebandy. När han kommer hem blir det film och godis i soffan. Hur många lingon finns det i världen ska vi kolla på ikväll! Mys söndag :)












One person left

Nu är golvet lagt i lillemans rum. Blev så jäkla snyggt :) Han kommer få det finare i sitt rum än vad vi har i vårt sovrum. Märkte att det var en jäkla skillnad på golv och golv iallafall. Svärfar hade köpt med sig detta golv, och det kostade lite mer än vad resten av golvet vi har i lägenheten gör. Och man får verkligen vad man betalar för märkte jag :) Hade velat haft sånt golv i vårt rum med ;) Men sen kan man inte lägga ner hur mycket pengar som helst på en lägenhet som inte är ens egen. Får vänta tills det blir husköp helt enkelt! Så vi tackar verkligen för golv och för hjälpen. Nu är det bara börja sätta upp sakerna inne i rummet :) Ni får se bilder sen när det är klart!


När golvet var färdiglagt åkte vi ut till banan och kollade på usm. Kusinen körde och slutade på en fjärdeplats, så det var ju jätte bra :) Sen hann vi bara hem och vända i princip innan vi åkte ut till banan igen. Käkade mat på vippen med familjen, och sen kollade vi på sm. Det kunde ha varit lite mer spännande överlag, men finalen blev iallfall lite spännande där Jonsson vann tillsist. Gutt! :)






Doesn't matter

Vi var i Hultsfred i förmiddags och hämtade ut kort som vi framkallat och så handlade vi lite. Fick även med Anders hem som kom ner från Hagfors igen. Käkade på sibylla först innan vi drog hem till oss en sväng. Gott de! Nu ikväll har vi varit på jsm ute på banan. Väldigt kallt men kul :)



Vecka 35 (34+0):
Barnets hörsel är nu fullt utvecklad. Om du inte pratat med barnet så mycket tidigare kan det vara en bra idé att börja nu. Om du brukar prata ”bebisspårk” med din bebis är detta inget du behöver vänja dig av vid.

Forskning har nämligen visat att spädbarn föredrar ljusa röster framför mörka. Barnet fortsätter att växa och väger nu ca 2,5 kg. Navelsträngen är ca 50 cm lång och tjock som en tumme.

Livmodern är nu riktigt stor och sträcker sig enda upp till kvinnans revben. Kvinnan känner vanligtvis mer andfådd beroende på att barnet kan ligga och trycka mot lungorna. Detta kan kännas väldigt obekvämt, vilket kan göra det svårt för kvinnan att hitta en skön sovställning.


taget från: (http://www.gravidkalender.se/tredje-trimestern/vecka-35)










Always together

Idag sov jag till halv ett. Till halv ett... kan ni fatta haha?! Förstår inte hur man kan vara så trött alltså. Men det var skönt iallafall. Framöver så tror jag bestämt att älskling och jag inte kommer sitta vid köksbordet klockan ett på dagen och äta frukost iallafall haha. Då blir det andra bullar! Och jag längtar som bara den, snälla låt de sista veckorna gå fort nu!

Idag upptäckte jag min första bristning på magen. Vart fan kom dom ifrån? Jag inspekterade magen noga igår (det lilla man ser av den uppifrån) och då kunde jag inte se någon. Men idag så har jag tre streck på sidan av magen. Bröt ihop ett litet tag, och älskling försökte göra de hela bättre med att berätta att jag är lika fin iallafall och att de knappt syns och bla bla. Vem lyssnar på det just då haha? Inte jag iallafall. Trodde ett tag att det skulle förstöra hela denna dagen. Men sen kände jag bara whatever. Har redan världens fulaste ärr över naveln från piercingen, så vad gör de med lite bristningar. Det är väl helt enkelt smällar man får ta tyvärr. Är förjävligt att det förmodligen kommer bli mycket värre under de veckorna som är kvar. Så ikväll tycker vi lite extra synd om mig, tack!



Bakade en äppelpaj förrut och åkte bort till mormor och morfar en sväng med Jennifer. Mormor fyller nämligen år idag :) Så grattis till henne!







Jag undrar varför Mattias inte äter upp hela sina chokladbitar? Ligger fullt av
sånna här småbitar i kylen. Jag trycker alltid i mig hela chokladen jag köper
vare sig jag orkar eller inte.






Living on the edge

Dagen har bestått av vila! Jag ska bli frisk och må bra till helgen när vi ska på sm ute på banan, sådetså :) Har även hunnit med att tvätta bebis sängkläder och göra lite frysportioner. Idag blev det kycklinggryta som blev tillagat och infryst. Nästa vecka tänkte jag laga ännu mer god mat så vi har massa portioner frysta tills vi kommer hem från bb och har mycket annat att tänka på än att laga mat. Skitsmidigt ju! Har hittat massa recept på olika grytor och liknande som ska lagas nästa vecka. Skitkul att laga mat tycker jag när man väl känner för det :)












Älskling har pimpat sig xbox kvällen till ära. Visst blev det fint? ;)







Can't stop me now

Känner mig lite piggare idag efter duschen imorse. Huvudet känns inte lika tungt, men förkyldningen sitter i lika förjäkligt än. Men det är skönt att man känner sig lite okej idag iallafall, det kan bara bli bättre. Har bara vilat framför tvn hela dagen. Har hunnit med ett par samtal också och styrt upp lite saker. 

Nu framåt kvällen har jag pillat lite med en bok som är till vår lilla pojk. Skrev ut lite bilder och började fylla i lite smått i den. Man kan fylla på i boken med massa saker tills han är ungefär 1 år gammal. Skrev i släktträd och lite om hans föräldrar ikväll. Jag skrev även ut lite nya bilder till fotoramarna vi har här hemma. Det var behövligt :) Är så smidigt att ha en egen fotoskrivare, bara sätta i ett usb, välja lay out och trycka på print! Sen har man massa fina bilder utskrivna :)














Ska kolla på idol nu samtidigt som liveuppdateringen på speedwayen är uppe på datan!






Time to do other things

Jaha vad har jag gjort idag? Inte mycket till nytta iallafall måste jag säga. Har spenderat dagen på soffan och underhållt mig med datorn och tvn. Mår inget vidare idag heller tyvärr. Nyser hela tiden, och hjärtat i magen gillar verkligen inte det utan trycker på som bara den. Har inte haft någon matlust alls heller, så har fått tvinga i mig lite mat för ett bebis iallafall ska få lite näring. Jag hoppas verkligen det är lite bättre imon, orkar inte må såhär. Är glad över att jag iallafall kan vara hemma med gott samvete och bara vara sjuk än att ha press på mig att bli frisk igen för att det finns massa andra saker att göra.

Har ioför sig skrivit en lista på massa saker jag ska göra nu medans jag är hemma och väntar in oktober månad. Den är ganska lång men har redan börjat stryka lite saker. I helgen kommer Mattias pappa ner och ska lägga nytt golv i bebis rum, och efter det finns det massa saker att pilla med där inne. Det ser jag fram emot! Känns onödigt att börja göra iordning nu när man ändå ska riva ut allt igen. Ska tvätta bebiskläderna någon dag framöver också. Har inte velat göra det innan, för jag tycker de luktar så konstigt om kläder om de får ligga tätt tillsammans länge utan att man rör dom. Så det får bli nästa veckas underhållning när jag kan vika in dom i byrån och styra i rummet :)





Vetekudden är guldvärd när ryggen värker såhär framåt kvällen!







Heavens above

Hade en trevlig lördagskväll med fyllona här hemma hehe :) Så jävla skönt det är att vara nykter faktiskt. Det är många som har frågat om det inte är tråkigt nu när man inte kan dricka alkohol på ett bra tag. Men nääe! Det är inte de minsta tråkigt. För det första så är det självklart så värt det. Vi får ju en liten förhoppningsvis frisk bebis i vårt liv istället. Sen är jag inte mycket för att dricka alkohol överhuvudtaget. Känns som att den perioden när man drack alkohol nästintill varje helg är förbi i livet för ett bra tag sen. Tycker det finns viktigare och roligare saker i livet än att supa sig full och må piss hela dagen efter det. Sen självklart ser jag fram emot att gå ut någon kväll framöver och ta ett par glas med mina vänner, men sen räcker det liksom. Tror man kommer uppskatta sina få utekvällar mer då :) Jag har inte druckit sen juldagen förra året. Så nu är det ett jäkla bra tag sen!


Inatt vaknade jag och mådde piss. Kunde knappt öppna ögonen för de var helt svullna, halsen värkte och jag kunde inte andas med näsan för jag va helt igentäppt. Tyvärr var det fortfarande kvar när jag vaknade idag. Inte kul! Har ingen lust att vara sjuk nu :( Tog febern förrut och jag hade 37,3. Vilket i mitt fall innebär att jag har lite feber eftersom jag normalt har undertemperatur på ungefär 36 grader. Känner alltid själv i kroppen när jag börjar få feber för jag får ont i lederna och hela systemet blir nedsatt. Är lite känslig av mig så fort feber kommer in i bilden för då brukar jag bli jätte dålig. Hoppas verkligen det blir bättre! Ska ut och kolla på sista division ett matchen i speedway idag, sen ska jag hem och krypa ner i sängen. Där tänker jag spendera min söndagskväll :)





Dom tyckte tydligen det var kul att jag kunde ställa mitt glas på magen haha.
Skitsmidigt ju så slipper man böja sig fram varenda gång :)





Anton mår bra? :P







Turn around

Goddag!

Vi var uppe ganska tidigt imorse för Mattias ville åka och titta på bilspeedway eftersom han aldrig hade sett det. Så vi var ute vid banan straxt efter 10 och kollade. Jag vet inte riktigt om jag tycker det var något att ha, inte direkt som vanlig speedway inte hehe :) Kollade en sväng iaf, sen blev Mattias kvar där ute och skulle hjälpa till när några skulle testa på att köra speedway. Då åkte jag och syster till Hultsfred en sväng. Var inne på systemet och köpte lite dricka som Mattias skulle ha till kvällens gp. Får även besök från Hagfors ikväll i form av Anders och Anton så den ölen lär väl gå åt :P

Nu ska jag stoppa i mig något att äta och städa upp lite här hemma. Sen ska jag köra syster till Hultsfred. Och efter det blir det pizza och gp på tvn :) Bra lördag!






Fick en body och ett par velourbyxor till bebis av min farmor igår :)






Get it moving

Ligger på soffan och myser lite med magen :) Vaknade vid 9 tiden imorse, men låg kvar tills klockan var efter 11. Är så himla skönt att ligga kvar i sängen på mornarna ju. Blir aldrig att man gör det annars för då ska man oftast iväg någonstans. Inväntar jobbet klockan 14. Mattias slutar vid 13, så hinner väl säga hej till honom innan jag åker iallafall!



Vecka 34 (33+0):
Barnet väger nu runt 2250 gram och är ungefär 45 cm långt. Underhudsfettet ökar för att skydda barnet mot temperaturskillnader om det skulle födas. Organen är helt färdiga men lungorna behöver lite mer tid på sig för att mogna.

Barnet reagerar på mammans och pappans röster och trots att det är väldigt trångt i livmodern nu kan kvinnan fortfarande tydligt känna hur barnet rör på sig. Det går även att uppfatta åt vilket håll barnet ligger. Om du känner mycket sparkar och rörelser på höger sida så är barnets ben och fötter sannerligen placerade åt det hållet. De allra flesta barn ligger faktiskt vända åt höger i livmodern.

Vissa gravida får problem med klåda, vilket uppkommer när huden tänjs ut. Om klådan är begränsad till ett visst område räcker det med att smörja det angripna hudpartiet med salva eller mjukgörande hudkräm. Om du däremot har klåda över hela kroppen bör du kontakta sjukvården då det kan vara ett tecken på att du har förhöjda levervärden. Detta bör då undersökas och övervakas.




taget från: (http://www.gravidkalender.se/tredje-trimestern/vecka-34)







New episode

Var uppe i Hultsfred i förmiddags med mamma och Jennifer. Jag klippte topparna och Jennifer färgade håret och klippte sig hon med :) Tog inte mycket alls på längden, tycker de kan växa på lite nu för jag vill ha längre hår. Brukar ju växa så fort annars men nu verkar de ha stannat. Iaf, sen fikade vi lite innan vi åkte hem. Alltid gott :)
Lagade mat här hemma sen och efter de städade jag köket. Rensade ut skafferiet och torkade alla hyllor och sånt kul hehe. Känner mig som en riktig hemmafru nu för tiden haha. Nää men det måste va rent och snyggt här hemma. Är sådana saker som man inte gör allt gör många gånger om året, men ibland behövs det :) Man måste ju sysselsätta sig med något också.




Nehe nu ska jag glo lite på tv innan sängdags, imon ska jag jobba lite :)






Makes me wanna

Sådär ja nu har älskling satt ihop vagnen och den var så fin så. Den blir kanon :) Har försökt lära mig hur man fäller ihop den och sådär, tror jag har fattat nu haha. Det är inte alltid lätt med tekniska saker vetni. Har även hunnit med att äta lite mat. Idag fick det bli snitzel och potatismos :) Och jag kan som vanligt bara äta lite mat, sen är jag proppmätt. En halvtimme senare så är jag hungrig igen. Haha ja livet är inte lätt, men det är bara att äta igen. Det blir väl bätte sen när bebisen har kommit ut förhoppningsvis.
Kvällen bjuder nog inte på så mycket mer än tvn. Idol och sen börjar bonde söker fru idag också :) Älskling har fått hem nhl 12 idag så han är nog inte kontaktbar mer denna kväll förstår jag :P





Såhär ser den ut iaf :) Var lite osäker på om jag skulle gilla skötväskan som
medföljde, men den va helt okej faktiskt. Så behöver nog inte köpa en till.










All the right places

Åhhh titta vad jetpak kom och lämnade av hos mig för en stund sen :) Äntligen är vagnen här! Har roat mig med att rensa ut hela garberoben och vikt in alla kläder på nytt idag, och så kom jetpak och plingade på dörren mitt i det :) Ska åka till Hultsfred och hämta syster som kommer med tåget nu, sen ska jag sätta ihop vagnen :) Wiho!










You make me this

Hjärtljudet på den lille var bara bra. Det börjar bli lite lägre nu när man närmar sig förlossningen med stormsteg. Barnmorskan tyckte dock att måttet på magen var lite för litet, så det behövdes kollas upp. Låg en bit under normalkurvan. Men vi skulle ju till O-hamn direkt efter så det var passande. Moderkakan har lagt sig rätt så vi slipper boka tid för kejsarsnitt iallafall. Skönt det :) Men eftersom magen var liten då så skulle hon även mäta den lille på massa ställen. Och han var väldigt liten, vägde bara ungefär mellan 1600-1800 gram. Men hon lyssnade på flödet genom navelsträngen också och det lät bra så han fick tydligen näring iallafall. Men vi fick boka ett nytt ultraljud om 2 veckor igen. Jag som trodde att idag var sista gången vi såg han på skärmen, och att nästa gång skulle vara i verkligheten med icke. Men huvudsaken är ju att bebis mår bra, så jag får väl helt enkelt trycka i mig ännu mer mat än vad jag redan gör och hoppas att han växt på sig lite tills om 2 veckor. Annars blir det att åka till Västervik och ta prover o skit och det slipper jag helst.

Barnmorskan sa samtidigt att både jag och Mattias är inte speciellt stora så det vore ju konstigt om vi fick en jätte bebis också hehe. Min kropp är inte direkt gjord för att få och bära en 4,5 kilos klump där inne i magen :) Så vår lilla pojk kanske helt enkelt bara är liten av sig också. Det går hoppas på det med, men jag tror minsann han växer till sig. Han är pigg och sparkar flera gånger om dagen iaf och det är bra :)



Är precis hemkommen från speedwayen nu. En viktig vinst för Dackarna ikväll. Kul! :)






Jag som inte skulle köpa mer kläder till bebis, men det är svårt att hålla sig.
En kofta från lindex och ett par skor till från kappahl fick följa med hem idag :)









Take a bullet

Ska alldeles straxt åka iväg till Hultsfred. Väntar bara på att Mattias ska komma hem från jobbet. I Hultsfred ska vi till barnmorskan och lyssna på den lille och kolla så allt är bra :) Sen direkt efter det ska vi till Oskarshamn på ultraljud. Nu håller vi tummarna för att allt har rättat till sig och man förhoppningsvis slipper kejsarsnitt!


Återkommer ikväll!







Important

Lilla hjärtat gillar inte när jag har datorn på magen och tyckte visst det var kul att sparka ner den. Tur att man har snabba reaktioner innan det åkte i golvet! Har roat mig med att städa och tvätta dagen till ära. Inväntar att älskling ska komma hem från jobbet så jag får lite sällskap :) Är hungrig också så får väl börja med maten snart. Kyckling, ris och currysås får det bli idag :)






Eagle eye

Igår var vi som sagt på loppis. Sålde faktiskt för 800 kronor, och det var egentligen bara skit som skulle slängas på tippen. Så det var ju ganska bra :) Åkte upp till Hultsfred och åt på sibylla efter det. Kvällen avslutades med spelkväll hemma hos mamma med Jennifer och Henke också. Trevligt :)


Kom precis hem från Motala nu. Åkte dit vid ett idag för att kolla på speedwayen. Blev förlust tyvärr, ser inte ljust ut ljust nu. Hoppas verkligen på en vinst samt bonuspoäng på tisdag. Ett måste!!






Lilla Bella fyller hela 10 år idag, så hon är inte så liten längre busen :)
Det märks dock inte på henne då hon snarare beter sig som en valp
fortfarande haha. Tror hon har 15 pipleksaker där hemma!






Sounds crazy

Har jobbat 14-21 idag och det gick snabbt och smidigt. Skönt att jobba lite så man får något att göra :) Hoppas på lite fler inhopp framöver i september så tiden går fortare.
Det är klart att det blir gp speedway i Målilla nästa år också. Så jäkla kul :) Visserligen blev det bara ett 1-års kontrakt, men det är bättre än inget. Vi fick även lag-vm nästa år i Målilla, så det händer grejer minsann. Kul tycker jag när man får sånna arrangemang på hemmaplan och slipper åka iväg så långt :)



Jaha idag går vi för övrigt in i vecka 33 (32+0):
Barnet väger denna vecka ca 2 kg och är ca 42 cm långt. Lungorna är nästan färdigutvecklade och barnet fortsätter samla på sig fett som skyddar huden. Barnet märker av om det är dag eller natt, eftersom det lärt sig att skilja på ljus och mörker.

Huden blir nu mindre röd och mer slät och barnets skelett börjar att hårdna. Benen i kraniet har dock ännu inte växt ihop och är fortfarande mjuka. Detta underlättar förlossningen då barnets huvud pressas samman på vägen ut.

Den gravida kvinnan och hennes partner har nu säkert börjat tänka på förlossningen. Att skriva ett förlossningsbrev kan vara en bra mental förberedelse. I brevet kan du ta upp vad du önskar för smärtlindring, hur din graviditet har varit, om du tränat profylax, om det finns något du är rädd/orolig för och om du behöver extra stöd kring något. Ta även upp om du har några specifika önskemål under förlossningen som te x dämpad belysning, musik, partnerns roll m.m. Det är dock viktigt att komma ihåg att förlossningbrevet ska ses som ett verktyg och inte en manual. Det går ju aldrig går att förutspå exakt hur en förlossning kommer att gå.


taget från: (http://www.gravidkalender.se/tredje-trimestern/vecka-33)






The good ones out

Vilken slödag! Har inte gjort ett skit förutom ätit pizza. Kollar just nu på semifinalen i allsvenskan. Rospiggarna är klara för final, får se om det blir Smederna eller Masarna de får möta :) Blir väl lite tv-spel sen och sängen. Jobb imon!