Trollgölen

Jag har haft en underbar lördag idag, en sån dag då man går runt med ett leende på läpparna hela dagen lång. Inledde dagen med sovmorgon ända till halv elva, och om ni bara visste hur mycket jag behövde det. Har inte vaknat och känt mig utvilad på länge, men plötsligt händer det. Gick upp och pussade lite på mina killar, åt frukost, styrde med lite saker och sen frågade jag Travis om han ville åka och bada eller om han ville åka till leklandet. Han valde att åka och bada med trollen, så vi packade väskan och åkte. Mattias stannade hemma så jag frågade Travis om vi skulle ringa någon annan och fråga om någon ville följa med, men han sa nej mamma vi åker ensamma. Så vi åkte och vi har haft en jättemysig dag :) Vi plaskade länge i trollgölen, fikade lite och sen var vi i mellanpoolen en bra stund. Mitt uppe i allt säger han att han måste göra nummer två. Så det var upp snabbt och gå in till omklädningsrummen. Travis frågade vart pottan var haha, så jag fick förklara att det inte fanns någon där och att han var tvungen att gå på toaletten. Det var inga problem inte, det gick jättebra :) Han är bara för duktig helt enkelt, såna saker gör en väldigt stolt. För det kan vara lätt att glömma bort såna saker i allt stim, men nepp inte denna gången i alla fall. Sen åkte vi stora rutschkanan fem gånger, och det var han snabb att berätta för pappa när vi kom hem.
 
Måste bara berätta om en grej som hände i dusch/omklädningsrummen. Två stockholmsungar i åldern 5-7 på ett ungefär duschar med sin mamma. För det första står dom och skriker som bara den, mamman säger inte till. Sen tar flickan vattenslangen och sprutar vatten över alla handdukar och saker som ligger i mitten på bordet, mamman säger lite lätt sluta, men slutar flickan? Nää vi fick torka oss med blöta handdukar och fikapåsen var dyngsur, kul. Precis innan vi ska gå ut från duschrummet ställer sig killen som är äldre en tjejen och pissar över alla duschsaker som ligger på golvet. Mamman säger usch vad äcklig du är, sen var det inte mer med det. Så jävla vidrigt alltså! Sen i omklädningsrummet får ungarna festis och bullar. Givetvis hade de skåpen precis intill oss, så Travis står lite försiktigt och tittar på dom. Då sitter båda ungarna och grinar illa åt stackars Travis som bara står och tittar. Mamman ser det och säger bjud honom på en bulle istället varpå de fortsätter räcka ut tungan åt honom och göra miner, sen säger flickan jag ger inte bullar till någon jag inte känner sen håller hon upp bullen framför näsan på Travis och mamman varken säger eller gör något. Jag blev riktigt jävla irriterad, men jag tänkte att jag säger ingenting utan tog bara alla saker och gick därifrån. Uppfostran vad är det?
 
Utöver den lilla incidenten så var det jättetrevligt i hagadal. När vi kom hem lagade vi mat och idag blev det ytterfilé, klyftpotatis och beasås. Efter maten åkte Mattias och Travis och handlade och jag städade iordning lite här hemma. När de kom hem hade Travis köpt lördagsgodis och var överlycklig haha. Vi spenderade resten av kvällen i soffan och tittade på byggare bob, biet Maja och Meckar-Micke. Kan snart replikerna i varenda avsnitt tror jag ;) Travis somnade fort, och jag har legat i soffan och tittat på film resten av kvällen. Nu blir det sängen!
 
 
 






Gravidsnack

Jag hann färdigt med det jag skulle så Travis fick vara hemma med mig igår. Jag hade inte med i min planering att han skulle vakna innan klockan fem, men så blev det. Vi åt en mysig grötfrukost i mörkret. Lite senare begav vi oss till Hultsfred och åt lunch och efter det fick jag och Jennifer massage av Caroline :) Resten av dagen spenderades inomhus eftersom det regnade hela dagen. 

Idag startade dagen också innan fem eftersom jag skulle till Kalmar. Seminariet gick bra tror jag, sen hade vi grupparbete efteråt också. Diskussionerna flöt iväg väldigt mycket eftersom 4/6 i gruppen har barn och två är även gravida så det finns en hel del spännande att prata om. Är kul att höra på andras erfarenheter kring förlossningar osv :) Man kan inte annat än att bli sugen på bebis när man är uppe i de diskussionerna, men såfort jag har en examen så :) Synd bara att ingen i närheten har en bebis som man man mysa lite med sålänge, för här hemma har jag minsann ingen. Ungen är så stor och pratar så viktigt att man nästan blir lite rädd ibland haha. Helt sjukt att vår lilla kille fyller 3 år iår. 

När jag kom hem idag gjorde vi tacos till middag. Sen väntade badet för Travis, och efter de dröjde det inte länge innan han somnade. Jag spenderar resten av kvällen i soffläge, är riktigt trött. Ha en bra helg allihopa!











Morfar har fyllt 70 år

Hej på er!

Dålig uppdatering, eller hur? Sist skrev jag att Mattias pappa skulle komma ner och det gjorde han också. Han var här från onsdag till lördag. Mattias var hemma med Travis på torsdagen eftersom han fortfarande inte var riktigt pigg, sen var Mattias ledig i fredags så då fick de en extra dag tillsammans. Travis har lekt för fullt med farfar, så kul att se att trots alla mils avstånd och att det var länge sen de sågs så bryr sig inte Travis om det. I fredags efter praktiken drog jag till Jennifer och färgade håret och klippte mig. Tog lite längre tid än planerat, så när jag kom hem hade de fixat god mat, fläskfilé på grönsaksbädd med kulpotatis. I lördags på förmiddagen åkte han hemåt, och vi åkte iväg för att fira morfar som fyllde 70 år. Han visste inte om det, så han blev glad. Vi var ute och åt mat hela släkten, det var trevligt.
 
I söndags spelade vi match, börjar närma sig slutet. Vi spelade jättebra, och resultatet 5-2 säger inte så mycket faktiskt. Det stod 3-2 ända in i sista perioden, då lyckades vi de få in två tråkiga mål varav ett självmål. Så blir det ibland, och det är tråkigt! Nu är det bara tre matcher kvar att spela som vi verkligen ska kunna vinna. Eksjö är härnäst och de vann vi mot sist, Vetlanda spelade vi jämt mot och Vimmerby förlorade vi med uddamålet 8-7. Tyvärr är vi så dåligt med folk, men jag hoppas alla ställer upp nu så vi kan spela med fullt lag för en gångs skull. Så tråkigt att det ska behöva hänga på det varje match.
 
Nu är det en ny vecka och sportlov för många, tyvärr inte för vår familj. Jag är dock ledig från praktiken eftersom de har lov, men istället förbereder jag mig inför seminariet i Kalmar på fredag. Jag är klar med det nu, så imorgon ska jag börja på vfuanalysen. Kan inte göra så mycket eftersom den inte är färdig än, men ska ändå försöka komma en bit så jag slipper ha så mycket kvar att skriva efteråt. Sen hoppas jag på att kunna ha Travis hemma på torsdag, och på fredag när jag åker till Kalmar skulle mamma ta honom.
 
 
 
 






Liten sjukling

Travis blev sjuk iallafall som jag trodde. Feber smög sig på under natten mot måndagen så han och Mattias har varit hemma igår och idag. Imorgon kommer han behöva vara hemma också, sen får vi hoppas han är piggare. Jag har varit på praktiken som vanligt, kan ju tyvärr inte missa något så det blir Mattias som får vara hemma. Synd han inte matchade in nästa vecka för då har jag självstudier, men då hade det i och för sig inte blivit mycket gjort ;)

Imorgon väntar en lång dag ända till halv fem, men det brukar gå rätt fort ändå. Mattias pappa kommer ner imorgon också så då kommer Travis bli glad :) Jag känner mig lite piggare så får se om jag åker ner på träningen imon och tar det lite lugnt bara. Annars händer det inte så mycket. Travis somnade i vår säng ikväll igen. Han har sovit hos oss nu när han varit sjuk och jag har därmed sovit som en kratta. Har legat i samma ställning hela nätterna med ett varmt litet plåster slickat i ryggen haha. Man vaknar till och från hela tiden och jag ligger vaken långt innan klockan ringer och bara väntar. Ikväll försökte vi lägga han i hans säng eftersom han är på bättringsvägen, men då körde hon ovanpå igång och han var ledsen. Suck!!










Respekt

Söndag igen. Om helgerna kunde få gå lite långsammare någon gång, det hade uppskattats. I fredags spelade vi som sagt match, mötte serieledarna och förlorade med 11-1. Bättre än sist då det blev 12-0 haha ;) Nä det var inte mycket att orda om, men de ledde dock bara med ett par mål långt in i matchen, men i andra perioden händer det alltid något hos oss, vi spelar jämt skitdåligt. Mattias var också iväg och spelade så jag hade tänkt sätta mig framför tvn och titta på lite missade avsnitt från veckans serier när jag kom hem.

Kvällen fick dock andra vändningar. Vår inneboende kom hem halv elva på kvällen och som vanligt smäller hon igen ytterdörren, dunsar upp för trappan och går direkt till sitt sovrum och börjar smälla med saker. Såhär gör hon varenda kväll, och oftast vaknar Travis eftersom hans rum ligger under. Igår fick jag nog efter månader av detta. Jag tog mod till mig och ringde och och sa snällt att jag skulle uppskatta väldigt mycket om hon kunde vara tystare om kvällarna, speciellt när hon kommer hem så sent. Får till svar att vi får köpa henne en ny ytterdörr för den kan man minsann inte stänga ordentligt, och att Travis fick byta rum för det var inte hennes problem att bry sig om det. Alltså herregud? Där försökte jag säga emot och sa att hon behöver faktiskt inte vara och smälla med saker så sent, men hon sa att hon gick i rummet. Jo tjena, igår lät det som Travis ramlade ur sin säng med ett duns, men i själva verket var det hon.

Skulle fortsätta med att säga att det är vårt hus och vi ska inte behöva flytta han från hans rum för att hon inte kan vara tyst men då sa tanta hejdå och klickade mig i örat. Har ni hört på maken? Jag har dragit mig för att ringa eftersom jag respekterar äldre och har väldigt svårt att säga till om saker, men när Travis var ledsen, rädd och grät hysteriskt igår i nästan en halvtimme så kände jag bara att jag var tvungen. Det tog evigheter innan han somnade om också även att han fick flytta till vårt rum. Sen beter hon sig sådär, finner inga ord för det och såhär kan vi inte ha det så nu hoppas jag verkligen hon skärper till sig för annars kan vi inte ha kvar henne. Hade inte brytt mig om det var mig det handlade om men nu handlar det om ett litet barn som inte kan sova pga av henne. Och hon verkar bara skita i det, för hon hör att Travis är ledsen men ändå fortsätter hon ha andra världskriget på övervåningen. 

Ja gud nog om det. Igår satt jag i sekretariatet på en innebandymatch. På kvällen lagade vi god mat och tände ljus och hade det mysigt. Kvällen avslutades med film, chips och dipp. Idag var det min sovmorgon och den har jag njutit av. Nu ska jag hoppa in i duschen och hoppas jag piggnar till lite. Känner mig lite sådär och likaså Travis. Får se om vi piggnar till och kan åka och titta när Mattias spelar match i eftermiddag :)










Vfu

Hej på er!
 
En liten snabb update i tröttstugan. Snart är första veckan över på praktiken, och jag måste säga att det känns väldigt bra. Detta känns som det kommer vara både den roligaste och utmanande vfuperioden under hela utbildningen. Min handledare är superbra, och jag ska utmana mig själv med att hålla i 12 lektioner med grammatikgenomgångar helt själv, och det känns faktiskt helt okej. Om ni bara visste vad jag kämpat med grammatiken i engelska för att den ska sitta, det gör den inte helt ännu men tillräckligt för att jag känner mig säker på att lära ut engelska på högstadiet. Man kan inte ha allting i huvudet så är det bara, och när man väl jobbar med det sen kommer man hålla det uppdaterat i huvudet. Nu är det över ett år sen jag läste grammatiken, och ja man glömmer minst sagt men när man väl sätter sig in i det så minns man. Och jag är faktiskt svensk, jag kan inte förväntas kunna precis allt tycker jag, för engelsk grammatik när man går in på djupet är fasiken inte lätt i alla väder vill jag lova :)
 
Jag har sovit så sjukt dåligt som senaste nätterna så tröttheten kryper sig på. Jag ska ta tillfället i akt att gå och lägga mig efter detta inlägg och hoppas på att faktiskt få somna såhär tidigt också :) Imorgon är det fredag igen, och imorgonkväll väntas innebandymatch :) Sen måste jag avsluta med att skriva att jag är så jäkla stolt över Travis som nu varit blöjfri både dag och natt i snart en månads tid. Jaaaa jag skryter om min unge, för det är han värd. Han har varit så otroligt duktig, och det har gått så himla fort. Han börjar verkligen bli stor min lilla älskling. Jag hade väntat mig lite olyckor då och då, men jag har inte haft med mig ett enda par nedkissade kalsonger hem från dagis sen han åkte dit utan. Bäst är han lilla killen :)
 
 
 






Hockeydag

Godkväll!

Helgen är redan förbi och det känns som vi inte gjort någonting egentligen. Jag var med och spelade på träningen i onsdags iaf, nyttig träning. I torsdags pluggade jag som fasiken för att plugga ikapp allt jag missat när jag jobbat under veckan. I fredags var jag först i Kalmar på seminarie, och det är så skönt att man får veta direkt om man blir godkänd eller inte så man kan åka därifrån lugn. På kvällen hade vi myskväll och tittade på film. Vi såg white house down, en riktigt grymt bra film den rekommenderar jag. Igår hade vi kalas för Mattias och fikade lite. På kvällen åkte vi till Vimmerby och blev bjudna på god mat på kinarestaurangen. 

Idag var vi uppe tidigt och var och åkte skridskor. Travve tyckte det var sådär, svårt för honom. Men mot slutet så var det roligare, och allra roligast var att sitta och kasta puckar i målet haha. När vi kom hem gjorde vi varm choklad och fikade. Mattias åkte iväg på match och Travis och jag lagade kalops. Nu ikväll var vi och tittade när Mattias spelade, det gillade Travis. När vi kom hem var det bara att hoppa in i duschen, äta kvällsmat och stoppa den lille i säng.

Nu har vi precis ätit kycklingbaguetter och kikat på farmen. Nu ligger vi redan i sängen och klockan är bara över nio, så skönt. Imorgon väntar första dagen på praktiken, hoppas det blir bra.