Äntligen kommer Mattias hem :)

I förmiddags när vi vaknat och ätit frukost drog syster och jag som sagt och tränade. Pappa passade Travis under tiden :) Han brukar leka med honom varje söndag. Körde ett benpass, inte så roligt med det behövs det med. Åkte hem och fixade lunch till Travis och la honom. När han sov duschade jag och städade toaletten. När han vaknade igen drog vi igång med bullbak. Bakade både kanel och vaniljbullar. Igår köpte jag sukrin när vi var i Vimmerby. Sukrin är kalorifritt socker, och det använde vi i bullarna istället. Jennifer skrev att de blev jättegoda. Har aldrig innan bakat så snygga bullar som de idag iallafall haha, och det luktade gott så jag tror henne. Jag tänkte invänta Mattias först och sen äta lite bullar innan vi får lägga oss ihop igen :) Som den snälla flickvän jag är har jag städat, dammsugit, tvättat och bäddat rent i sängarna. Sen får han ju nybakta bullar när han kommer, inte illa det :) Älskar när man inleder en ny vecka med ett rent och fräscht hus. Även att det innebar att jag fick stressa ihjäl mig idag, och Travis som ska ha uppmärksamhet hela tiden gör det inte lättare. Ibland kan han leka så bra med sig själv, men ibland är han helt hopplös med det.
 
Imorgon har jag en kort dag, jobbar bara 9-13. Travis koppor har torkat, tror jag. Hur ser man liksom? En del är och har varit så små hela tiden, så det är svårt att se om de är torkade. Han ska hur eller hur inte till dagis imorgon, onödigt att riskera att fler får det. Plus att jag jobbar bara mån, ti, och onsdag också denna vecka så det blir bara väldigt hattigt med dagis om det blir en dag eller två. Vi får försöka styra upp något så han får gå på sitt sommarlov en vecka tidigare :)
 
 
Nu sitter jag och väntar på att Mattias ska dyka upp :) Travis är sååååå tråkig att lägga nu för tiden. Han springer bara upp ur sängen hela tiden efter att man lagt honom. Efter typ 20:e gången brukar jag bli irriterad och säga till honom på skarpen, men han hånflinar mest och tycker det är roligt när jag jagar honom. Ikväll bytte jag taktik. Jag ska bara god natt första gången, sen när han kom upp så tog jag upp honom i famnen och gick tillbaka med honom till sängen, la ner honom och gick ut. Sa inte ett ord mer till honom. Efter ett par gånger blev han istället tjurig när jag inte brydde mig. Efter 33:e gången låg han still, och nu har jag inte sett till honom mer. Så nu är det minsann 1-0 till mig :) Han är helt hopplös sen han kom på att han faktiskt både vågade och kunde gå upp ur sängen själv, och sen öppna dörren till vårt sovrum.
 
 
 






Snart är det över

Haft några tuffa nätter med väldigt lite sömn nu. Travis har varit vaken och varit väldigt ledsen. Ringde vårdcentralen igår och ville få tavegyl utskrivet. Jag skulle ringa tillbaka vid 3, men då var det stängt. Bra gjort av dom! Fick tag på det iallafall som tur var och inatt sov han lite bättre. Nu har även de flesta kopporna torkat. Skönt att det snart är över!

Mattias är på crossvm över helgen så syster sover här. Känns bättre än att vara ensam :) Vi var i vby en sväng idag, sen hann vi även med ett gympass. Nu har vi gottat oss framför gpt. Blir en tidig kväll idag. Behöver komma ifatt med sömn för att orka med en ny arbetsvecka. Imon blir det ett gympass, sen får vi se vad dagen har att erbjuda :) Hoppas att Travis alla koppor torkat imon så man slipper vara isolerad.








Vattkoppor

När jag hämtade Travis på dagis igår hade de upptäckt prickar på ryggen. På kvällen kom det några fler, och idag är de ännu fler. Vattkoppor hälsar på, och det var rätt väntat eftersom det suttit lappar på dagis om att det går vattkoppor i en månad typ. Än så länge går det rätt bra. Han kliar sig mycket i huvudet, och på ryggen är det väldigt irriterat. Efter kvällsbadet idag smorde vi honom med lite kylbalsam. Har hört att potatismjöl och xylocainsalva ska vara bra också. Får se om vi får ta till det imon. Fy tycker så synd om honom, ser inte skönt ut. Han har fått väldigt många i ljumskarna och runt omkring där, så han har fått gått utan blöja i omgångar här hemma för att lufta under dagen.

Mattias har tydligen inte haft vattkoppor, jag trodde alla hade det när de var små. När man är äldre kan det bli riktigt illa, så det är bara att invänta det på han med och hoppas på det bästa. Blev så dumt nu när semester är på ingång, och jag hade bytt bort jobb nästa vecka för vi hade planer på att åka upp till Värmland och stanna i en vecka. Men vi får se hur det blir med de planerna helt enkelt. Travis lär ju vara bra till nästa helg, hoppas Mattias är det med. De kanske inte ens har kommit på honom då, läste att det kunde ta 10-20 dagar innan det bröt ut från det att man blivit smittad. Känns lite mer värt att stanna en hel vecka när man väl åker uppåt, så får hoppas på att planerna går att genomföra helt enkelt. Time will tell :)

Imorse var Travis på bra humör iaf :) Nu mot kvällen var det lite kämpigare med allt kliande.








Efterbilder på altanen

Vi har oljat in altanen, målat allt vitt, lagt nytt innertak, satt dit en dörr och lagt ut en skön heltäckningsmatta :) Lite småpill kvar, men nu är den så gott som klar i alla fall. Hur skönt som helst att ha någonstans att sitta om kvällarna, och slippa myggen också :)
 
 
 
 
 
 
 






Förebilder på altanen

 






Ledig måndag

Gud vad skönt att en jobbhelg av två är avklarad! Var helt slut när jag kom hem igårkväll, men jag satte igång och städade så mycket som möjligt, och tog mig en lång dusch innan jag somnade gutt. Vaknade en timme senare och behövde gå på toaletten, vaknade ytterligare en halvtimme senare av att Travis kom inspringandes på vårt rum. Han skulle nog kolla så mamma hade kommit hem som jag lovade :) Gick tillbaka med han till sängen bara och han somnade om utan några protester. Nästa gång att vakna var 4.40 av Mattias klocka. Tog en bra stund att somna om, men tillslut så. Fick någon skön timmes sömn innan nästa väckarklocka (Travis) väckte mig straxt efter halv 8. Himla skönt det var at få sova efter typ 22 timmars jobb, haha!

Vi har städat och tvättat och tvättat hela förmiddagen. Tog en promenad med Michaela och Marcus också. Nu sover Travis sen ett tag tillbaka, och jag borde ha gjort detsamma känner jag. Men denna lilla timme eller två av egentid är också så skön. Få sätta sig ner vid datorn och styra lite som man aldrig hinner annars :) Mattias jobbar förmiddag denna vecka så när han kommer hem vid två sen ska jag åka iväg till gymmet. Så efterlängtat efter en midsommar då jag syndat rätt mycket ;)
 
 
Midsommarbilder :)
 
 






Midsommar

Jag har inte hunnit sätta mig ner vid datan ännu, men bilderna kommer :) Igår hade vi ett trevligt midsommarfirande hemma hos oss. Jag slutade jobbet vid två, så jag åkte bara hem och bytte om sen var det i full gång. Då lagades det massor med mat och vi blev supermätta. Spelade kubb och körde 5-kamp på kvällen med. Efterrätten bestod av jordgubbar, glass, grädde, maränger och kolasås. Hur länge sen var det inte man åt det. Riktigt gott var det. Blev en riktig fuskardag för mig :)

De små höll låda till nästan halv 10 innan vi stoppade dem i säng. Det var första gången Travis var uppe så länge, men det gick bra :) När de små somnat plockade vi fram ostbricka, frukt, nötter, chips och dipp och hade det allmänt gött ute på altanen. Imorse ringde klockan 7.45 och jag ville inget hellre än att somna om vill jag lova. Fy kände inte för att åka och jobba, men det måste man ju så efter mycket om och men gick jag upp. Satte på babyvakten inne på toa, ifall Travis skulle vakna. Helt plötsligt hör jag några små steg utanför toadörren och att någon öppnar ytterdörren. Det var Travis som vaknat och gått upp på en liten runda haha. Han hade varit inne i vårt sovrum, men han såg mig ju inte där så han letade antagligen efter mig :) Lilla sötnos!

Nu är det bara 5 och en halv timme kvar på jobbet. Sen ska jag banne mig hem och sova så jag orkar med att jobba 11 timmar imorgon med. Vore skönt att få sova ut på måndag, men nä då ringer Mattias klocka 5, sen om jag har turen att somna om så ska väl säkert Travis upp vid 7. Här blir det inget sova inte, men det vore välbehövligt.


Tog fler bilder med systemkameran också, men ni får dessa så länge:)











Jobb idag

Goddag!

Sitter på jobbet och har precis slängt i mig lite lunch. Slutar vid kl.2 och då ska jag först hämta hem min huligan, sen ska vi åka och handla all mat till midsommar :)

Igår hade vi bord ute på vippen på speedwayen, så vi käkade lite god mat. Var riktigt bra derbyspeedway också där Dackarna drog längsta stråt, gött!

Altanen är klar, nu ska bara lite småpill som återstår. Det blir att fixa till imorgon så det är klart på fredag när det kommer lite folk på midsommar. Så imorgon får ni bilder ;)








Går på schema imon

Haft en trevlig helg, men en stressig sådan också. Shoppade i lördags i Vvik och Travis sprang runt som en huligan i alla affärer. När vi var i Karlstad för något år sen såg vi någon som gick med sitt barn i ett koppel typ. Alltså barnet hade en sele och mamman gick och höll i snöret. Tyckte minst sagt det såg roligt ut då, men nu ser jag faktiskt annorlunda på det haha. Man hinner inte titta på mycket i affärerna när han springer runt alltså :p En trevlig och solig dag hade vi och jag avslutade den med gptittande med Matilda och Tim.

Idag har det bara varit en stressdag. Massa måsten och fullt ös med altanen. Vi fick aldrig vår matta i fredags som vi skulle, men jag hoppas verkligen den kommer imorgon så det blir klart nu. Då ska ni få se massa bilder :) Hann iallafall med ett pass på gymmet, och det var väl för väl det. Inte tränat på en vecka nästan, tiden räcker inte till som man vill tyvärr.

Imorgon går jag på mitt schema på Konsum som sträcker sig fyra veckor framöver. Sen har jag tänkt ta ut lite mammadagar under Mattias semester så vi får tid ihop :) Tror inte jag har så många kvar, men va egentligen bara mammaledig mellan november och maj, så borde ha några kvar iaf. Förstår inte det som står på försäkringskassans login om dagar. Krångligt mest tycker jag med massa siffror bara. Kan inte utläsa hur många dagar som är kvar där iallafall.


Har inga bilder att bjuda på får bli en gammal :)








Fredag redan

Idag har Travis och jag varit i Kalmar och umgåtts med Sandra :) Blev Ikea, lunch, shopping och lite fika. Mycket trevligt :) Tråkigt väder bara, men det vänder väl snart igen. Hittade lite smått och gott och även mörkläggningsgardiner. Ska sätta upp dom imon tänkte vi. Altanen blir färdig i helgen, ska bli så skönt. Ska iväg till Vvik imon och leta efter lite mer inredning.








Ny vecka

En ny vecka har dragit igång. Jag väntar bara på att mina betyg ska komma in på sidan så jag kan ta sommarlov på riktigt. Jag går på schema nästa vecka på Konsum och då blir det jobb i 4 veckor innan jag får njuta av sommaren på riktigt.

Idag har jag varit och tränat med Michaela. Fick lägga mig och vila nu på eftermiddagen, blev sådär yr igen. Sen bara försvinner det helt plötsligt, konstigt det där. Skönt att det blev bra iallafall. Har varit ute och lekt med Travis hela kvällen. Vi tog en liten promenad också, skönt kvällsväder ute. Han sover och jag har tittat på teen mom. Blir sängen tidigt ikväll känner jag. Travis har vaknat tidigt de senaste dagarna. Måste köpa rullgardiner, blir så ljust i både hans och vårt rum eftersom solen ligger på där direkt på morgonen.








Grillat idag

Orkade inte dra iväg idag, får åka nästa helg istället :) Måste handla lite inredning till altanen med så det blir perfekt! Travis och jag har lekt ute hela förmiddagen. När han somnade drog jag och tränade. Var riktigt varmt kan jag säga, helt slut sen. Vi grillade när jag kom hem och Travis och jag duschade medans köttet låg på grillen. Mattias stack ut till banan efter maten och jag städade upp efter maten.

Vi åkte också ut och tittade på speedway sen. Det blev en sen kväll för Travis, han somnade runt halv 9. Vi ligger bara på soffan och glor.

Väcka pappa med hammaren är kul haha :)







Jobb och jobb

Hade en jättetrevlig kväll i onsdags. Vi fick massa god mat och tårta hos Lovisa, sen begav vi oss till hulingen. Kul kväll :) I torsdags var det inte lika kul haha. Som tur var bjöd Travis på sovmorgon till halv 10, men jag hade så sjukt ont i magen när jag vaknade, och det blev bara värre och värre. Tål inte allt socker i cider är min gissning, och det blev mest cider den kvällen. Så aldrig mer dricka cider en hel kväll blir läxan till nästa gång. Fick ändå pallra mig iväg till jobbet, men magen redde upp sig mot kvällen som tur var. Idag har jag också jobbat kväll. Nu ska jag ha ledigt till torsdag och det ska bli så skönt. Ska spendera den lediga tiden med Travis och träna. Nu har jag inte kunnat träna på tre dagar, så imorgon är det hög tid att vara på att igen. Hoppas det fortfarande är fint väder i helgen.
 
Mattias ska bygga på altanen och iväg på speedway imorgon, så vet inte riktigt vad Travve och jag ska hitta på. Något skoj blir det allt. Kanske ska dra iväg och köpa en ny pool till honom, han bet ju sönder den han hade. En pool måste han ju ha så det får nog bli så :)
 
 






Dåligt uppdaterat

Hej hopp!

Dålig uppdatering här känner jag. I lördags struntade vi i speedway och drog en sväng på marknaden Travis och jag :) Söndags jobbade jag hela dagen. Så tråkigt att vara ifrån Travis en hel dag sådär. Igår var jag i Linköping och shoppade med Natalie och Jennie :) Det var trevligt! Käkade god mat, och hittade lite smått och gott.

Idag har jag städat upp här hemma. Det var verkligen välbehövligt om man säger så. Har även varit på gymmet ikväll. Mattias hängde också på. Nu har jag målat naglarna, det var ett tag sen hehe. Väntas studentfest och utgång imorgon. Har inte riktigt bestämt outfiten än, men det blir inget med färg så tänkte det kunde vara kul med lite färg på naglarna istället :) Det ser jag iallafall fram emot, ska bli kul :)


Fick hem lite aminosyror idag, snabb leverans. Testade dom på gymmet idag, och vattenmelon var helt okej :)