Vårjacka

Dagarna går i ända när Mattias jobbar kväll tycker jag, hinns inte med mycket alltså. Skrev lite på min uppsats idag medans Travis var på dagis. Sen tog jag med mig vagnen och gick och hämtade hem honom. Imorgon är han ledig eftersom det är fredag :) Var dock rätt kallt att gå hem med vagnen, men skönt med frisk luft. Hemma lagade vi mat som vanligt. Idag stod kyckling och ris på menyn. Travis dammsög medans jag lagade mat, både med hans och med våran igång samtidigt haha. Hade rätt ont i huvudet av allt oljud sen. När vi ätit upp gick vi bort med mat till Mattias och sen tog vi en promenad till. Han gillar ju att åka vagnen så man får passa på så länge han gör det. Stannade utomhus när vi kom hem så kan fick leka lite i snön.
 
Nu har jag ätit lite kvällsmat, knäckebröd och finn crisp med avocado, nyponsoppa och te. Gottgott, kan äta hur mycket som helst av det. Inväntar Mattias, sen ska vi kolla några avsnitt av farmen så man kommer ikapp :)
 
 
Tack mamma för denna fina vårjacka som nu är påväg hem till mig <3
Som jag misstänkte tog den slut på nelly direkt, men hittade den som tur var ändå!
 
 
 






Motivation behövs

Denna dagen blev lite mer effektiv vad gäller skolarbete. Kom igång rätt bra, så får hoppas motivationen är kvar imorgon också innan jag tar helg :) Vore skönt att komma en bit in i den nu medans det är lugnt med annat att göra.

Hämtade Travis i vagnen idag i det fina vädret. Var lite för varmt att gå i vinterjacka bara kan jag säga. Helt slut när jag kom hem. Då lagade vi iaf mat, torsk i ugn med en god sås med lök och tomater och potatis. Travis älskar fisk men åt knappt något. Kan bero på att han åt tre smörgåsar och 2 tallrikar med fil till mellanmål på dagis. Får nog säga åt dom att han inte får äta så mycket. Tycker det är bättre han äter upp middagen.

Annars har jag tränat ikväll. Innebandyn börjar lida mot sitt slut nu. Känns både skönt och tråkigt. Då börjar styrketräningen istället, och de ska bli gutt. Min rygg mår så mycket bättre av den träningen. Hinner tyvärr inte med både och, trodde jag skulle det men det tar för mycket till helt enkelt. Skulle verkligen underlätta med ett gym på orten.

Nehe nu ska jag möta Mattias i dörren för en godnattpuss innan jag somnar :)








Inte mycket sömn inatt

Godkväll på er!
 
Har sovit som en jävla kratta inatt rent ut sagt. Fyllde ju även i min tatuering längs ryggraden så jag visste inte hur jag skulle sova inatt. Låg stel som en pinne och vaknade flera gånger. Mådde inte så värst bra när jag vaknade imorse och gick upp med Travis. Hade velat ligga kvar och skickat upp Mattias istället hehe. Menmen det var bara upp och hoppa. Vi gick ut en stund och lekte, sen åkte han iväg till dagis. Jag försökte börja med min uppsats och ja det gick väl sådär. Skrev en halv sida, sen somnade jag. Vet inte vad det är med mig alltså. Är trött och orkeslös just nu och känner inte för att göra något alls.
 
Mattias åkte och jobbade och jag hämtade hem Travis. Vi lagade mat och styrde lite. Sen tänkte vi ta en promenad med vagnen, men det var ingen luft i däcken så det blev ingen lång sådan. Kvällen har inte bestått av många knop. Travis gör hyss och jag försöker lära honom att inte göra dom. Men det går inte alltid så bra. Travis är så himla otålig och kan inte vänta på något, så de är mycket gnäll när allt inte går så fort som han vill när man är ensam med honom. Allt från mat, till att fylla upp badkaret haha. Lilla skitunge!
 
För övrigt så blev jag riktigt nöjd med gårdagens resultat av tatueringar iallafall. Den blev mycket bättre med lite rosor till texten på lårt, och den på armen gjorde sig riktigt bra tycker jag. Var där rätt länge eftersom jag fyllde i ryggen med. Men nu är det gjort så nu får jag väl lugna ner mig ett tag :)
 
 
Vill ha sommar, sol och semester nu!!!
 
 






Tattoo igen

Hade ju tatueringstid idag igen. Detta blev dagens resultat :) Skriver mer imon nu ska jag sova, trötttrötttrött!










Somna om är guldvärt

Skön söndag som började med att jag fick sovmorgon. Mina killar gick ut på gården och lekte, och jag somnade om i en och en halvtimme. Underbart skönt var det :) Gick upp och styrde med lite hushållssysslor. Travis somnade skönt efter lunchen och då passade jag på att ta mig en dusch och titta på Sveriges mästerkock som jag missade i veckan.

Fick väcka Travis efter det och han ville börja leka i samma sekund som han slog upp ögonen haha, som vanligt! Ikväll har vi ätit fajitas och styrt med tvätt som brukar vara standard på söndagar. Travis är badad och sover sen kl 7, och vi ska se på en film nu :)

Skönt med huvudmassage :)







Update, nu var det ett tag sen

Oj har visst inte skrivit här sen i tisdags! Fullt upp här hemma. Travis verkar trivas på dagis och det känns jätteskönt att det har gått så bra. Han behöver inte vara där så länge heller och det känns också skönt. Tycker det är viktigt att han får den sociala biten där, men några timmar tycker jag räcker :) När Mattias jobbar förmiddag är han oftast där mellan 10-14, och är ledig fredagen om jag är hemma. När Mattias har sina eftermiddagsveckor, så får han vara där mellan 11-14, eller tills jag kommer hem om jag är iväg i skolan. Även de veckorna är han hemma fredagar eftersom Mattias alltid är ledig då. Tycker de funkar kanonbra! Sen kommer det ju givetvis lite avvikelser ibland, men tycker detta blir en perfekt början. När jag ska ha praktik sen i mars till och med juni börjar jag vid 8, så då kommer han få gå upp och åka dit någon timme tidigare.
 
Igårkväll var vi och spelade bowling med Matilda och Tim. VI har inte setts på evigheter. Varför vet jag inte haha, riktigt dåligt av oss för det är alltid lika kul när man umgås. Nu får det bli skärpning på det och vi får ses oftare :) Vi käkade en pizza innan vi skiljdes åt också. Mamma och mini satt här hemma hos Travis som sov, perfekt.
 
Idag drog vi iväg till Oskarshamn när vi vaknade för att bada lite. Tyckte det var en mysig simhall, det enda som var dåligt var att inte "lilla vattenlandet" var uppvärmt. Det är man bortskämd med att det är i hagadal. Tycker det är väldigt dåligt faktiskt, till och med jag tyckte vattnet var kallt. Travis var jätteblå så vi kunde inte vara där så länge. Vi höll till i bassängen med upphöjningsbarbotten, för den var uppvärmd. Men då kunde han inte springa runt själv vilket han gärna vill så det var synd. Vi satt också i bastun, kul att de hade en gemensam, och sen var vi i bubbelbadet en stund. Det gillade Travis, varmt och skönt :) Resten av dagen har vi lekt och slappat. Nu blir det lördagsmys framför melodifestivalen med chips och dipp!
 
 
Såhär gött som på bilden nedan somnade Travis i bilen på vägen hem från badet. Utan napp också hehe. Helt slut med andra ord. Bar in honom från bilen när vi kom hem, han vaknade till när vi klädde av honom, men sen somnade han i sin säng en stund till.
 
 
 






Busungen Travis

Pluggade hela dagen igår efter jag lämnat Travis på dagis. Tiden springer iväg fort när man sitter och skriver. Hann iallafall få ihop 4 sidor och idag har jag forsatt med granskning och lite tillägg på uppgiften. Så ja nu får man väl säga att det är så gott som klar. Ska läsa igenom den igen om någon dag, då upptäcker man stavfelen som bäst ;) Tränade även igårkväll, men vi var bara 4 stycken så blev inte så mycket till träning. Tråkigt att alla jobbar är sjuka och inte kan vara med mer på säsongen. Men det är bara 2 matcher kvar nu. En spelar vi imorgon och sen är det derbyt mot Svala om två helger.

Imorgon ska jag iväg till Kalmar och hinner bara hem, byta om och sen är det bara att åka iväg till Nässjö för att spela match. Blir förhoppningvis några mcdonalds hamburgare på hemvägen, de får väl vara värt det då :) Att få med sin någon poäng hem vore inte dumt heller. Idag blir det inte många knop här hemma, är riktigt trött. Travis har bråkat med mig hela morgonen också. Han har rivit ut hela badrumskåpet, dragit ut toapapper på golvet, slängt ut saker ut skafferiet, stängt av elementen, pillat ur batterierna på varenda dosa i huset, slängt frukosten på golvet och så slängde han ut alla bollar från bollhavet i köket. Haha fy fan alltså vilken unge. Var helt slut när jag körde honom till dagis :P
 
 






New clothes

 
 
Råkade klicka hem det här inatt när jag satt vid datorn. Blev sugen på lite nytt. Tänkte beställa en vila jacka också. Militärgrön och svart, skitsnygg, men avvaktar nog en stund till. Vet ju aldrig när det blir vår hehe. Då är den säkert slut, men då får jag väl köra på min gamla :) Inte likt mig att beställa klänningar, men tyckte denna var snygg. Inte sådär "fin" som vissa klänningar är. Sen är den öppen i ryggen också, och det är med snyggt.
 
Idag har vi bara haft en slödag här hemma. Inledde morgonen med en promenad i pulkan med Travis. Fick bära honom vissa bitar för det var kalt på backen hehe. Riktigt träningspass kan man säga. Sen gick vi hem och väckte Mattias :) Mer har inte blivit gjort idag. Beställde hem kebab för ingen orkade laga mat. Travis har badat ikväll och sover sen ett tag tillbaka, somnade direkt ikväll. Bra där! Dags för dagis imorgon igen. Hoppas det går bra nu igen även att det varit en helg emellan. Mattias jobbar förmiddag och jag ska plugga hemma imorgon. Skönt!
 
 






Nya tapeterna i sovrummet :)

Såhär såg det ut innan i vårt sovrum. Fler bilder hittar ni i detta inlägg. De som bodde här innan hade en svartrandig fondtapet och en beige tapet i resten av sovrummet.
 
 
 
Nu ser det ut såhär istället :) En silvrig metallictapet och en vit/grå panelfondvägg! Blev riktigt bra tycker jag. Nu ser ni hur det ser ut sen vi öppnade upp en dörr också. Fick flytta ut en garderob till datarummet. Är inget stort sovrum så det är svårt att få plats med allt hehe. Lite nya gardiner och kuddar med. Något mer ska väl upp på väggen framöver också, måste hitta något som passar först bara.
 
 
 
 
 
Såhär såg det ut i vardagsrummet innan dörren
 
Och nu ser det ut såhär istället :)






Sovrummet är klart

Godkväll!
 
Tapeterna blev riktigt bra när de kom på plats i sovrummet faktiskt. Så den hjälpen tackar vi för :) Nästa gång det är tapetseringsdags ska vi ta datarummet. Det ser nämligen förjäkligt ut, och då ska jag testa att tapetsera själv tänkte jag :) Återstår att se hur det går hehe, men det är ingen prioritering just nu. Härnäst vill jag fixa iordning altanen lite inför sommaren och göra den lite mysig. Travis rum ska också få sig en renovering med både golv och tapeter. Men man kan inte göra allt på en gång. Nu har vi gjort sovrummet så nu får det vara lugnt ett tag igen :) Kostar trots allt lite att styra med huset. På altanen vill jag isolera golvet lite och lägga matta, och även fixa ett bättre isolerat tag så man slipper höra regn och så, och det kommer nog bli en hel del pengar på det. Bara att börja spara så vi kan dra igång det om några månader :) Lägger upp bilder på sovrummet imon när vi fått iordning på det :)
 
Travis vill inte somna ensam längre sen han började på dagis. Vet inte om det är alla nya intryck eller att han blir van med att ha någon bredvid sig när han sover sen dagis. Han har alltid velat sova själv annars, så nu är det lite konka och bära innan han bestämmer sig för att lägga sig och sova tillslut. Funderar på att skaffa en ny säng snart. Kan kanske känner sig lite instängd i sin spjälsäng. Går ioförsig att ta bort ena sidan med spjälor och dra ut sängen mer, kanske ska testa det först. Frågan är då bara om han ligger kvar hehe. Kan tänka mig att han smiter ut och sätter sig och leker istället för att sova. Han börjar bli så stor vår kille. Känns helt konstigt att han böjar bli en så pass egen invidid med så mycket vilja. Han var ju en liten bebis nyss :)
 
 
Vad skulle vi göra utan dig lilla älskling? DU är allt <3
 






På g

Tapetsering på g. Travis tycker att hörselkåporna måste vara på när man hjälper till :) Nu tar han en välbehövlig vilopaus, medans Mini tapetserar. Konstigt nog somnade han i allt liv, och tur är väl det annars hade nog hans humör pendlat lite utan sömn ;)








Poäng idag

Inledde dagen med sovmorgon, skönt :) Åkte sedan mot bibblan och lånade böcker. En till en uppgift där vi ska planera en läsuppgift för gymnasiet, och resten för b-uppsatsen. Annars idag har vi rensat ut vårt sovrum. Imon ska vi nämligen tapetsera där :) Äntligen, ska bli spännande att se hur det blir.

Ikväll har jag spelat match. Spelade faktiskt lika så det får vi vara nöjda med. Meeeen vi skulle ha vunnit! Skitmål verkligen och domarna var helt urkassa idag. Suger när de förstör matcherna. Förstår att det inte är några superdomare i lägsta damdivisionen, men ibland är det katastrofalt dåligt. Som idag, och det är tråkigt.


Åt god mat idag skinksnitzel, potatis, ugnsrostad paprika och whiskysås :) Gjorde även en tårta som vi får äta upp imon :) Travis tyckte det var gott med grädde!











Allahjärtansdag

Hade för första gången en lämning på dagis utan några som helst ledsna miner från Travis. Så himla skönt! Kunde åka mot Kalmar med gott samvete. Men det var bara en dryg dag idag. Hela dagen har bara bestått av att åka buss, tåg och att vänta. Så ledsamt för ett seminare på en och en halv timme. När jag kom hem hade Travis gjort en allahjärtansdag present till mig på dagis :) Det är ju så man smälter lilla gubben :) Då blev genast dagen bättre. Men jag är trött och halsen bråkar fortfarande. Skulle behöva sova ett dygn känns det som!

Nu ska jag bänka mig framför tvn och bara ta det lugnt. Ledig fredag för hela familjen imon, underbart!









Nappar

Ja som rubriken lyder tänkte jag diskutera nappar. Har läst massa diskussioner om det ikväll. Vad anser ni om dom? Jag var väldigt skeptisk till att ge Travis nappen överhuvudtaget i början. På bb hade han den inte, men när amningen kommit igång hemma så fick han den ibland. I början brydde han sig inte så mycket om den, men under en period när han var runt 5-6 månader så vaknade han av att han tappat nappen heeeeela tiden, och det var riktigt jobbigt. Vet att många låter barnet använda tummen istället, men jag tycker nog att nappen faktiskt är bättre isåfall. Medans de är så små har de deras sugbehov och jag kan tänka mig att nappen fungerar som en avlastning mellan matningen för många. Det behövdes aldrig för mig. Travis åt tills han var nöjd sen släppte han. Många ligger ju kvar och "myser" vid bröstet, men Travis var aldrig sån. Det var nog därför de gick så bra att sluta med amningen också.
 
Men tillbaka till nappen. När han var mindre hade han den när han skulle sova, åkte bil eller var ledsen väldigt länge. Bara för att han började gråta kom vi inte springades med någon napp och körde in i munnen direkt som jag sett många göra. Ville inte att nappen skulle vara någon självklar tröst utan oftast räckte det med att vara i famnen. Detta tror jag verkligen vi kommer ha nytta av när han väl ska sluta med nappen. Jag har varit jättehård med att Travis inte ska ha nappen i munnen "bara för att". Dels hämmar det tänderna, det kan underutveckla språket och det kan leda till diverse sjukdomar med tänder osv. Och det allra värsta är att jag inte tycker det ser bra ut på äldre barn. Förstår självklart att mindre barn har det, men efter året har de verkligen inget sugbehov längre utan nappen blir mer som en vana eller en rutin. Travis får bara ha nappen när han ska sova nu och det vet han såå väl. Han ger oss alltid nappen när han vaknat, och hittar han en napp mitt på dagen så vet han att mamma eller pappa ska ha den. Ibland brukar han stoppa den i munnen och då frågar man honom "Travis ska du ha nappen nu?", "Kan mamma få den?" Då kommer han och ger den till mig direkt. Han har så medveten om det även att han inte är så gammal än. Han ser nappen som en trygghet när han ska sova fortfarande och han kommer få ha den tills han är mogen för att ta bort den. Men kan inte förstå att barn som är typ 4 år fortfarande har napp, verkligen inte bra för tänderna. Den ska bort långt innan det i detta hus iallafall!
 
 
Sen finns det ju såklart undantag, när man är magsjuk och jätteynklig till exempel :)
 






Tatuering

Efter att ha väntat i 3 månader så var det äntligen dags för en tatuering idag :) Blev nöjd som vanligt. Är så kul med tatueringar. Har en ny tid om 2 veckor, då ska jag fylla i den på ryggen och göra en ny ;)

Texten är från en Guns n' Roses låt, ni ser förmodligen vilken hehe. Den är såklart för Travis. Är kul med personliga texter tycker jag. Den är svullen än, så bilden är inte den bästa. Får ta en ny när den läkt :)







Tatueringdags igen

Hann inte skriva här igår. Umgicks med Travis hela förmiddagen innan jag åkte iväg på match. Jennifer kom även hit och klippte oss lite :) Drog till Västervik vid tvåtiden och vi förlorade med 8-1. Bättre än 10-1 som resultatet blev sist iallafall! De leder ju trots allt serien och vi ligger sist ;) Fick sätta dit ett mål, var ett tag sen nu. Har blivit noll för oss de senaste matcherna, skönt att kunna spräcka det. Var rätt snyggt på ett frislag faktiskt! Käkade på mcdonalds efteråt, och åkte hem i snökaoset. Gick inte skynda sig hem, men jag hann hem och lägga Travis själv :) Han orkade visst vara uppe till 8, så det blev jag glad för. När jag lagt honom styrde jag upp hemmet, disk, tvätt osv. Mycket plock när man har barn har jag märkt hehe.
 
Tillsist hamnade jag i tvsoffan och tittade på inspelningen av melodifestivalen samtidigt som jag satt vid datorn och försökte bestämma min tatuering jag ska göra imon till 100 %. Men är inte det än tyvärr, är stilen på texten jag inte hittar. Vet precis i huvudet hur det ska se ut, men hittar inte en sådan någonstans. Får hoppas Jimi kan hjälpa mig med det imon :) Längtar, är så jäkla kul med tatueringar :D
 
Så imon blir det att leka massor med Travis innan han åker till dagis. Pluuuuugga medans han är där. Hämta hem honom, lämna honom hos mamma ett par timmar för att åka och tatuera sig. Hem och hämta honom, äta mat och tillsist åka och träna :) Mattias jobbar ju kväll, så hoppas någon kan sitta här imon medans han sover så jag kan träna. Vet inte när jag var på en innebandyträning sist nu eftersom de varit så mycket sjukdomar hos oss.
 
 
En nyklippt liten snygging :)
 
 






Fredagskväll med mig själv

Kom hem till ett halvtomt hus då Mattias dragit iväg så Travis och jag har haft mys med varandra ikväll :) Blev tyvärr ingen lång stund eftersom jag kom hem så sent idag. Tog ett bad också innan sängdags. La honom straxt efter 7, men han ville inte somna. Trodde det var näsan först så gav honom nässpray, men han pep fortfarande där inne. Tillslut satte jag mig ner i hans puff med honom i famnen och då somnade han tillsist. Han som aldrig vill somna i famnen utan själv. Var mysigt, men inga repriser på det tack. Är skönt att han vill somna själv :) Kan varit växtvärk, tänder eller vad som. Han är fortfarande förkyld så de täpper till när han ligger ner. Han tyckte förmodligen det var skönt att hamna i ett lite mer upprätt läge och passade på att somna så :) Hoppas han sover länge nu imon när han somnde så sent. Jag har glott på gladiatorerna och farmen, och nu har jag tittat på typsnitt till tatueringen. Hittar inget bra fasiken... Blöö orkar inte leta haha.
 
Imorgon får det bli barnvakt till Travis nästan hela dagen eftersom jag ska iväg och spela innebandy. Gillar inte att behöva ha barnvakt så mycket, men tur man har folk som ställer upp. Vill ju helst ta hand om mitt eget barn, men man måste lite intressen också. Denna helg blev helt enkelt inte bra när Mattias åkte iväg.
 






Mellanmålsmuffins

Frukost- och mellanmålsmuffins med smak av kanel 8 st

2 ägg 
1 dl havregryn
2 msk mjöl av valfri sort 
1 tsk bakpulver
1 rivet äpple 
2 nypor salt 
4 tsk kanel 
2 msk olja

Vispa ägget en bra stund med elvisp. Riv äpplet och kläm ur saften. Blanda sedan ner alla ingredienserna. Häll upp i muffinsformar och grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Ha gärna i ännu mer kanel än vad som står så blir det lite godare :)

 

 

 

Mellanmålsmuffins med banan och kokos 12 st

2 välmogna bananer
1 dl yoghurt
1 ägg
½ dl flytande margarin
1½ tsk bakpulver
1½ dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl kokos
(2 msk socker om du vill)


Mosa 1½ banan med en gaffel i en bunke. Spar den sista halvan till dekoration. Tillsätt yoghurt, ägg och flytande margarin och rör om. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i banansmeten så att allt blandar sig. Klicka ut i formar. Skär resten av bananen i tolv skivor och tryck ner en skiva på toppen på alla muffinsar. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 8-10 minuter tills de är fasta och fått fin färg. Jag skulle nog säga att skippa banen som dekoration och ha allt i muffinsen istället. Tyckte inte en bananskiva på muffinsen var så gott, men en smaksak :)

 







Dagisdags för Travis igen

Godkväll!
 
Travis var piggare idag och fick åka iväg till dagis. Han har inte varit där på nästan en vecka så jag förstod att det skulle bli nytt för honom igen. Men vi pratade lite när vi stod där och de sa säg hejdå och gå det är nog det bästa. Så jag gjorde det, och Travis blev såklart ledsen. Ringde dagis 10 min efter och skulle höra hur det gått. Då satt han nöjd och glad och åt banan så det hade gått över direkt. Skönt! Hoppas lämningarna kommer gå bättre när han har fått komma in i det lite mer :) Imon ska han dit igen mellan 8-14! Jag åker ju redan 6.30 så mamma ska sitta här och sen väcka honom och lämna han vid åtta så han får sova lite längre iallafall.
 
Jag behövde såklart aktivera mig idag. Började med att storstäda hela huset, damma, torka allt, sprita handtag, dammsuga, torka golven, bädda rent sängarna, städa toaletten, tvätta tvätt och plocka iordning :) Det tog över 2 timmar, puuuuh. Fortsatte med att baka. Gjorde två plåtar av Travis favvofrallor, grahamsbullarna :) Kolla under recept om ni är sugna på dom! Testade även att göra mellanmålsmuffins. Två plåtar med banan/kokos och två med äpple/kanel. De sistnämna gick att äta, man känner såklart att det inte är socker i, men helt klart ätbara :) De med banan i föll mig inte i smaken, Travis däremot gillade dom :) Lägger upp recepten i ett inlägg! Sen blev det dags att hämta hem skitungen, älskar leendet när man kommer och han förstår att han ska få följa med hem :) Kvällen har bestått av plugg och tvhäng med te och lite choklad!
 
Imorgon väntar heldag i Kalmar. Åker 6.30 och kommer hem 18-05! Blööööö på det. Men mår lite bättre nu så det är väl tur det iallafall.
 
 
Såhär ser mitt ena ärr ut nu förresten. Inte snyggt alls, hoppas och ber för att det ska synas mindre!
 






Vabb

Igår vabbade gmormor och gmorfar hos Travis. Idag var det hans mormor och mosters tur. Han var även hos doktorn och fick hostmedicin utskrivet idag. Så jag hoppas han får sova inatt nu. Jag har varit tvungen att åka till Kalmar dessa två dagar, men imon är det min tur att stanna hemma med Travis. Har egentligen skola, men mår inte bra själv heller. Huvudet dunkar och jag hostar hela tiden. Sjukt trött på detta.. Blir nästan omskolning på dagis om han nu ens kan gå på torsdag, inte säkert.

Nä nu är jag sjukt trött efter kvällens pluggande så ska sova. Har inte blivit mycket av det när jag och Travis hostar om vartannat.








Blööööö på detta

Är så trött på allt som har med sjukdomar att göra just nu så jag vill bara kräks på det. Efter måndagens visit på dagis där var och varannan unge satt och hostade och snorade om vartannat så visste jag att vi skulle bli sjuka. Men varför har man inte barnen hemma om det är så pass? Visst lite förkyld förstår jag att man är i dessa tider, men en del var extrema alltså. Både Travis och jag har vaknat om varandra inatt med att hosta och snora. Jag har liksom inte tid att vara sjuk, måste till skolan. Kan inte bara ringa och sjukanmäla mig. Åhhh, jag har legat däckad hela kvällen, febern lurar i kroppen, huvudet dunkar och jag känner mig tröööööött. Blir inte bättre när jag tänker på saker som behövs göras.
 
Travis var jätteledsen nu ikväll och näsan han runnit konstant hela dagen. Han är helt illröd under den av allt torkande. Han har sån där riktig slemhosta också. Gav han bricanyl och alvedon nu när jag skulle sova så får hoppas han kan sova lite nu. Han ville inte ens ha välling ikväll, det betyder att han är dålig. Förhoppningsvis är det bättre imorgon när vi vaknar. Jag ska ju lämna honom för första gången på dagis imorgon. Om vi nu kommer dit lär han säkert bli ledsen när jag lämnar honom. Förhoppningsvis går det över fort isåfall, men jag kommer definitivt ha svårare att lämna honom än Mattias. Liten mammagris som han är så :)
 
Nä nu ska jag förbereda morgondagen och jag hoppas verkligen vi mår bättre imon så vi kan åka till dagis och skola. Sen ska jag lägga mig och sova! Blev inte mycket av sömn inatt...
 
 






Marängdaimtårta med nutella

Idag har vi haft kalas för Mattias eftersom han fyllde år i veckan. Han fick massa bra saker av mamma och mini :) Vi åt smörgåstårta och tårta. Testade att göra en som jag aldrig gjort innan, en marängdaimtårta med nutellafyllning. Den blev jättegod, dock väldigt söt så man kan inte äta så stora bitar av den. Men det är ju bra på ett sätt också för då räcker tårtan till många. Den var väldigt smidig att göra också, sånt gillas.
 
Annars har det bara varit lugnt idag. Skönt med lugn och ro om helgerna :) Vaknade 8.20 imorse av grannen. Det har blivit en vana, så ikväll var jag och satte upp en lapp att man faktiskt kan gå tyst och inte smälla i dörren haha ;) Travis har också vaknat av det flera gånger så nu har jag fått nog av det. Hann gå upp och göra mig iordning innan Travis ville vakna straxt efter 9. Garanterat att han kommer sova ännu längre imon när det är min sovmorgon haha. Så är det alltid :) Just nu glor jag på melodifestivalen. Har ätit grillad kyckling med potatissallad och vitlöksbröd. Förkylningen vill inte ge med sig, så har ätit mycket vitlök nu hehe. Melodifestivalen för övrigt är bara skit som vanligt. Ändå sitter man här varje år och tittar på de. Iår kollar man väl bara för att Danny är med :) Mattias sitter inne vid datorn och spelar, så vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu!
 
 
Här är receptet på tårtan:
Du behöver:
4 dubbeldaim
marängbotten
5 dl grädde
nutella
 
(4 äggvitor, 1 krm ättika, 2 dl strösocker)
 
Antingen gör du en egen marängbotten eller så köper du en färdig om du är lat eller om det behöver gå snabbt :) Gör du en egen botten så gör följande: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna med elvisp till ett fast skum. Tillsätt ättika och vispa ytterliggare någon minut. Tillsätt sedan socker lite i taget och vispa lite kraftigare i några minuter tills äggvitorna blivit ett fast och blankt skum. Bred ut på bakplåtspapper i en ugnsform med höga kanter till ett jämnt lager. Lämna ca 5 cm runt kanterna. Sätt in marängerbotten i ugnen och grädda ca 1 timme. Stäng av ugnen de sista 20 minuterna (efter 40 minuter). Ta ut och låt marängbotten svalna på galler. Pilla försiktigt loss marängen från pappret, och dela den i 2 delar. 

Sedan vispar du grädden. När den är vispad så lägg över hälften av grädden i en annan skål. Till ena skålen med grädde tillsätter du 3 krossade dubbeldajm och rör runt. Bred nutella på den understa marängbotten och lägg sedan daimgrädden på. Lägg på den översta marängbotten. Bred sedan enbart grädde överst på tårtan och täck hela tårtan med den. Strö på den fjärde krossade daimen på som garnering.


Voila! Enkelt va? Idag var jag lat och köpte bottnar, så det gick jättefort att göra den. Den blir extra god om den får stå och gotta sig i kylen ett par timmar :)

 

 

 






Fredag med soffhäng

Heldag i skolan med föreläsning och grupparbete. Kommer bli tufft för mig framöver när jag hamnat mitt emellan detta jäkla system. Innebär att jag ska ha praktik samtidigt som jag skriver min b-uppsats. Det är mycket att göra med andra ord. Kommer bli en utmaning att gå 8-4 i skolan, hem och hämta Travis, äta osv. Umgås med familjen, träna, planera lektioner och skriva en uppsats om nätterna och på helgerna. Från v.13-23 är Nathalie down! Jag som vill träna också, det får man väl hoppas klämma in någonstans.

Kom hem till en färdiglagad middag bestående av hemmagjord kycklingpizza :) Mycket gott! Annars har kvällen varit lugn. Tog en promenad med Travis och hämtade ut mitt paket på posten. Resten av kvällen har bestått av soffhäng framför gladiatorerna och farmen med grönsaker och dipp :)

Min snygga träningströja som jag hämtade ut :)