On me

Vi var nere i Mörlunda förrut och skulle hämta ut lite hostmedicin till Mattias. Vi fick ju bara vänta över en timme för att få ett jävla recept. Verkade som alla hade kafferast eller något för inget hände iallafall. Typiskt sjukvården, vänta, vänta och vänta! Tillslut fick vi den iallafall, och hoppas den hjälper så älskling får sova inatt utan att hosta så mycket :)

Lagade chili con carne när vi kom hem, sen åkte jag bort till pappa en sväng. Där har jag spenderat hela kvällen med att rensa massa skit. Vet inte hur mycket saker jag slängde. Inget som var direkt användbart nu. Sparade lite saker som jag och syster tänkte sälja på loppis på lördag. Säkert någon som köper lite saker. Ett bord och ett sminkbord bland annat :P




Nehe nu blir det tvn och ostbågar :)






How many days

Titta vad som äntligen kom i postlådan, åkpåsen som jag beställde samtidigt som vagnen för jag vet inte hur många veckor sen. Det var en trevlig överraskning. Nu hoppas jag bara på att vagnen och babyskyddet till bilen kommer snart också. Hatar att vänta på saker sådär länge! Sen är nog allt inköpt, bara småsaker och fix kvar. Skönt!









Har tagit världens längsta dusch, gjort ansiktsmask, hårinpackning, peelat hela kroppen och rakat benen. Trodde jag skulle se lite piggare ut, men inte det. Lika blek fortfarande, fan! Aja, får se vad denna dagen har att erbjuda.






On the floor

Hann inte riktigt med allt igår på jobbet, så var där imorse en sväng och fixade klart det sista. Köpte med mig nybakta frallor hem och så åt vi frukost :) Älskling är ju sjuk så har haft han hemma hela dagen idag också. Lilleman har varit väldigt sällskaplig idag och rört sig sen jag gick upp imorse egentligen. Sa precis igår att han säkert har fixerat sig eftersom han varit så lugn på sistone, men tji fick jag för det. Idag har han sparkat på mina revben och bökat runt där inne. Och när Mattias buffar lite på magen, ja då är han inte sen att buffa tillbaka och muckas lite :) Mysigt!

Jag har precis packat upp lite av det vi köpte på Ullared. Eller vi packade upp allt direkt när vi kom hem, men bebisgrejerna åkte bara in på rummet. Men nu har jag varit och rett i det lite. Tycker det är så himla kul att pilla med det hehe. Men får spara lite så jag har något att göra framöver :) Höll precis på att beställa lite nya bläckpatroner till vår skrivare, men det var krånligare än jag trodde, så det får pappa hjälpa mig med imorgon istället :) Tänkte skriva ut lite bilder och fixa iordning i bebis lilla album som vi fick på posten :) Ikväll blir det speedway på tvn hos mamma! Vad jag förstått så är dackarnas match inställd idag, tråkigt.




Babysittern som vi fick med oss hem. Mamma köpte den åt oss :)





Köpte en pyjamas, kofta, sjal, tofflor och så självklart hörselkåpor
för framtida speedwaymatcher ;)








King of my land

Sitter och äter lite pannkakor nu innan jag ska dra mig bort till jobbet. Inventering står på schemat idag. Mindre kul kanske, men gutt med pengar sen :) Vet inte riktigt när jag kommer hem ikväll, så vi hörs imon istället!







I missed it

Idag har vi varit ute och kollat på division 1 speedway ute på banan. Var spännande men bortalaget drog längsta stråt för dagen. Sen har vi varit på kalas och firat syster som fyller år idag :) Grattis igen! :) Nu är det film framför tvn som gäller, eller tror vi förflyttar oss till sängen snart :)












Come on

Glömde ju detta igår :)


Vecka 32:
Nu väger barnet ca 1800 gram och är ca 42 cm långt. Barnet ökar fort i vikt de sista veckorna och då är det extra viktigt att den blivande mamman försöker hålla sig till en näringsrik och sund kost.

Livmodern sträcker sig ca 12 cm ovanför naveln och det är riktigt trångt för barnet i magen. Könsorganen fortsätter att utvecklas och tånaglarna växer. Barnet får mer rundare former och de flesta rynkorna börjar nu försvinna. Nu har barnet fått förmågan att kunna svettas.

För en gravid kvinna som tidigare varit mycket aktiv kan det vara dags att dra ner lite på tempot. Aktiviteter som simning, yoga och cykling passar bra när man är gravid. Tänk på att man som gravid blir vigare i kroppen då senor och fogar luckras upp. Detta kan öka risken för att strecka sig, så ta det försiktigt.

Om du har ryggproblem, försök röra på dig i den mån du kan och orkar. Om du lägger dig ner och försöker vila bort värken blir det oftast bara värre. Vid svår ryggvärk kan det vara aktuellt att kontakta en sjukgymnast som kan ge dig passande övningar för att lindra eller bota ryggvärken.


taget från: (http://www.gravidkalender.se/tredje-trimestern/vecka-32)





Precis hemkommen från Motala. Nu har vi spolat tillbaka och ska kolla gpt från början :)







A new world

Jag var så trött igår när jag kom hem så vi gick och la oss när vi packat upp allt. Mina fötter värkte och mina vader såg ut som mina lår innan jag blev gravid haha. Hemskt var det, och det hjälpte inte ens att lägga sig ner för det stack i dom ändå. Men dagen var bra iallafall. Det blev en hel del inköp som vi räknat med plus en hel del annat. Man hittar ju alltid massa skit :)


Nu ska vi alldeles straxt bege oss till Motala. Mattias mekar och jag kollar speedway :) Sen blir det gp på tvn ikväll!





5 kassar med skit, varsin jacka, en babysitter och en mobil till spjälsängen :)







Fix you

Hemkommen från jobbet. Fick en liten presentkorg av chefen idag som tack för hjälpen i sommar. Snällt :) Nu blir det korv med bröd framför tvn och sen blir det sängen för att ladda inför heldagen imorgon :)








Faster va inne på jobbet och hade lämnat en fleeceoverall till bebis, det tackar vi för :)






Find a reason

Alla räkningar betalda så nu åker jag och jobbar 14-21! Ser fram emot morgondagen då vi ska till Ullared. Vet inte hur många år sen det var jag var där, så ska bli kul att se hur det ser ut med alla utbyggen :)











The world seems to break it

Hade en sån där tråkdag igår då jag inte ens orkade sätta mig vid datan. Så det hände inte allt för mycket igår förutom att vi var på speedway igårkväll. Riktigt kul att Dackarna höll ut i det sista och vann samt fick med sig bonuspoängen :)

Ska gå och göra mig iordning och ta på mig snart som jag inte orkat än haha :) När Mattias slutar vid 2 sen så ska vi till Nässjö och kolla på speedway. Eller jag ska kolla rättare sagt och han ska meka :) Hoppas bara inte att det regnar, verkar som det hänger lite i luften idag. Både igår och idag så hade skolan i Högsby ringt när jag låg och sov. Så idag tänkte jag att jag får väl ringa upp. Och dom behövde vikare, så jag sa att de kunde ha kvar mig på vikarelistan, men att de kunde ringa nästa vecka eftersom jag är lite upptagen denna vecka. Lika bra att jobba om man orkar. Är inte kul att bara gå hemma iallafall :)






What did we do

Åh jag blir tokig på Linnéuniversitetet och Sveriges jävla system. Tror dom själv på att jag vill/kan börja plugga i vinter när vår bebis är knappt är 2 månader och allt förmodligen är nytt, man försöker komma in i någon slags rutin och komma in i mammarollen?! Då är väl plugga det sista man har i tankarna. Som tur är så är det ett alternativ. Men det andra alternativet om att börja nästa höst vet dom inte säkert förrens i vår heller. Jag hatar den där ovissheten där jag egentligen inte får ett svar förrens i vår. Mitt egna alternativ om att börja nästa vinter var ju helt kööööööööört. Innan jag hinner ta examen har de nämligen plockat bort mina kurser jag behöver och ersatt dom med andra isåfall. Jippi, vilka valmöjligheter jag har! Imorgon ska jag ringa Halmstad och Falun och kolla upp eventuella distans alternativ inför ht12. Tror tyvärr att de inte har några svar ännu hur deras kurser ser ut heller. Men jag hoppas verkligen de kan hjälpa mig så jag får byta skola! Vår pojk är värd det allra bästa, och därför vet jag att jag måste komma igång med pluggandet. Och självklart kommer jag göra det, men jag vill också njuta av att vara mammaledig och det känns det inte som jag kan när om man blir störd av massa studier. Jag kommer avsluta dom någon gång, men jag vill att de får ta sin tid. Tid som man nu tydligen inte ens kan bestämma över själv...


Lugnade ner mig efter de egentligen meningslösa mötet och shoppade lite kläder till lilleman istället :) Gjorde så himla bra klipp idag! :) Drog en vända på stan, och sen mötte jag upp Sandra och vi käkade på thai silk. Mycket gott som vanligt. Hann även med att kika på hennes nya lägenhet innan jag mötte upp Jennifer och vi tog tåget hem. Nu har vi ätit mat här hemma och jag upptäcke precis att det tydligen är teen mom 2 ikväll. Det var ju säsongsfinal förra veckan, så jag trodde det va slut, men det kanske bara är repriser som börjar om. Hoppas inte det :)



Kappahl har så himla fina babykläder. Här en heldress i storlek 56, men den är och ser gigantisk ut hehe. Fick 25 % rabatt på den, inte dumt. Fick även ett par strumpor på köpet :)





Body med krage som jag fick på köpet den med, och en väst för ynka 30 kr :)




Och dagens gulligaste, ett par uggs för 60 kronor. Så jäääävla söta :):)







Create a profil

Våra gäster åkte hem i förmiddags och när dom hade gjort det så passade vi på att storstäda. Dammade, damsög, torkade av allt, städade toan, tvättade alla sängkläder och bäddade rent i vår säng :) Så nu känns det fräscht igen här hemma. Klarar inte av när det är för skitigt haha.

Älskling och jag har precis duschat och nu blir det mys framför tvn! Imorgon bär det av till Kalmar. Jennifer börjar på Lars Kagg och jag ska visa vart hon ska ta vägen, sen drar jag på möte med syon. Hoppas verkligen hon kan hjälpa mig nu.






Nu fettar vi oss eftersom vi har varit så duktiga idag :)






In and out

Åh vad tråkigt vädret är, man känner ju inte för att göra någonting. Annelie och Ove är på systemet just nu, sen vet jag inte vad vi ska hitta på. Lite senare blir det iallafall tacos och gp challange på tvn som de visar från Vetlanda idag :) Sen får det bli en film framför tvn eller liknande!







Take my hand

Vecka 31:
Barnets hår på huvudet kan nu ha blivit några centimeter långt. Längden på barnet är ca 40 cm från huvud till fot och vikten är ca 1,6 kg. Barnet fyller upp större delen av kvinnans mage och kvinnan kan känna sig tung och otymplig.

De sista veckorna av graviditeten behöver kvinnan vila allt oftare. Precis som i början av graviditeten är det vanligt att man de sista veckorna känner sig extra trött. Ta vilopauser ofta och ät ordentligt. Kvinnans lungkapacitet har ökat vilket är en förutsättning för att orka syresätta sig själv och barnet. Om kvinnan går på kontroller hos barnmorskan, sker nu besöken var 14:e dag fram till förlossningen. Barnmorskan brukar vanligtvis kontrollera hur barnet ligger, lyssna på barnets hjärta, känna om livmodern och barnet har växt. Det är också vanligt att kvinnans blodvärde, blodsocker kontrolleras några gånger under graviditeten, samt att urinprov tas. Kvinnan kan nu ha lagt på sig ca 8-12 kg.

Om kvinnan har ett fysiskt tungt, eller riskfyllt arbete kan hon från och med nu bli beviljad havandeskapsledighet. Denna ledighet kan tas ut 60 dagar innan beräknad födsel. Kom ihåg att ansöka i god tid då handläggningstiderna kan vara långa. Om man inte blir beviljad havandeskapsledighet, kan man istället ta ut föräldraledighet de sista 60 dagarna. Hör med försäkringskassan om du har frågor kring detta.


taget från: (http://www.gravidkalender.se/tredje-trimestern/vecka-31)



Fick hem ett gratis paket från saluansvar idag innehållandes:
tidningen mama
blöjor
engångs haklappar
näsdukar
kelloggs bar
bodylotion





Mamma var här förrut med en body och ett par söta byxor som hon hade köpt, tack för de :)





Idag har Mattias och jag varit på banken. Bestämde oss för att skaffa samma bank och göra gemensamma konton istället för att ha var för sig. Känner att det blir mycket smidigare och man får bättre koll på ekonomin :) Ska tillbaka nästa vecka när våra nya kort har kommit för att avsluta våra gamla konton. Det blir kanon!
Nu inväntar vi Mattias mamma och Ove som ska hälsa på i helgen :)




Trevlig helg på er!







Can you prove it

Jobbade två timmar åt Mia i förmiddags så hon kunde åka iväg. Möttes av två löpsedlar om att Daniel och Victoria, alltså kronprinsessan, ska ha barn i mars när jag kom dit. Jätte kul för dom, men börjar bli lite överdrivet va? Det har ju spekulerats sen bröllopet och misstänka babykulor hit och dit, och nu förstår jag att det kommer stå i tidningen i en vecka. Tror absolut inte de ska ha barn i mars, känns lite väl tidigt att gå ut med för dom. Tror bestämt de ska ha i februari, men säger mars för att de ska försöka smyga iväg i lugn och ro när det är dags. Och vem klandrar dom i och för sig, media idag är ju överallt. Står på varje nyhetssida på internet, och där har de börjat skissa upp bilder på hur deras barn ska se ut. På radion idag disskuterade dom deras barns namn och folk fick ge förslag. Herregud är det jag har att säga om det!


Efter jobbet gick jag en promenad med syster och Bella, och sen åkte jag hem och vilade lite. När jag vaknade lagade jag lite mat, och sen kom Michaela hit. Vi började på att göra toscapäron, och då trillade även Jennifer och Henke in en stund. Åt våra toscapäron och tittade på en film :) Hon åkte hem för en stund sen och då började jag städa lite smått. Mattias mamma skulle visst komma ner denna helg, så inget lugn här inte. Men de har ju inte sett våran lägenhet än, så det ska bli trevligt :)










Burning out

Dagen har bestått av jobb. Var så sjukt trött när klockan ringde och jag skulle gå upp. Har sovit så himla dåligt, och sent somnade vi också så det blev inte många timmar med sömn. Men det var rätt lugnt idag på jobbet iallafall så det var skönt. När jag kom hem och kollade posten hade jag fått brev från mcdonalds. Dom har nog lite dåligt samvete över deras dåliga service, så jag fick 4 gratismenyer och mitt lila glas haha. Det är ju inte fy skam det!

Älskling är i Nässjö med Isomettä och mekar åt honom när han kör speedway ikväll. Så han ska jobba nu inatt istället för eftermiddag som han skulle gjort egentligen. Sen är det bara en kväll kvar och sen har vi en långhelg tillsammans. Det ser jag fram emot :) Har för övrigt suttit och kollat på tatueringar ikväll, och det är INTE bra! Nu vill jag bara göra massor igen. Jag vet iallafall 3 tatueringar till som jag vill göra, men det får bli framåt hösten eftersom man inte ska tatuera sig när man är gravid :) Vet bara vart en av dom ska sitta, så då hinner jag ju tänka ut lämpliga ställen till de andra två :)












Nu ska jag koka mig lite te och kolla på livet på bb :)







Go easy

Har lagat mat, diskat, plockat ur diskmaskinen, tvättat, vikt in och hängt upp tvätt idag. Rolig dag eller hur? Är så sjukt uttråkad när jag är ensam hemma så det finnas inte haha. Har inte orkat ta på mig kläder heller, går runt här i min ziperall fortfarande. Men det får bli en sån dag idag helt enkelt. Fortsätter väl att spendera den framför tvn :)



Har jag verkligen varit såhär smal? Det känns väldigt långt borta just nu ska ni veta. Inte finns det i min värld att jag kommer se ut sådär igen inte, men hoppas kan man ju haha. Jag är glad att jag har klarat mig från bristningar på magen hittills, men det är inte säkert att man undgår de sista månaderna nu. Min tatuering har iaf klarat sig från att spännas ut, så får väl hoppas att både den och magen klarar sig i ungefär 2 månader till.








Let's make a promise

Allt gick bra hos barnmorskan idag och den lille sprattlade runt för fullt som vanligt :) Mina värden såg bra ut och vi pratade närmare om förlossningen denna gång. Fick med mig en lapp hem som jag kan fylla i om speciella önskemål och ta med mig vid förlossningen om jag vill. Så det kan nog bli ett par rader på den tror jag :)


Sen åkte Mattias direkt till jobbet efter besöket hos barnmorskan. Då åkte jag till mamma en sväng och fick även lite mat. När jag hade kommit hem sen kom de förbi med spjälsängen som min låtsaspappa har målat :) Den blev så fin så. Nu står den på plats i lillemans rum vilket känns skönt. Nu börjar det bli mindre och mindre på att göra/köpa listan som tur är haha. Det är mest småsaker som ska köpas nu, sen ska även golv läggas och skötplatsen ska fixas. Men det tar vi i september någon gång. Min faster var även förbi förrut med lite kläder som jag fick till bebisen, jätte söta. Så det tackar vi för :) Ska ta mig någon dag nu framöver och tvätta och vika in allt.




Såhär ser spjälsängen ut :) Jag hade den själv när jag var liten,
men nu när den är nymålad ser den helt ny ut faktiskt :)








Här är kläderna jag fick ev min faster. 2 bodies, en omlottröja,
en mössa, två par strumpor och en overall :)








Någon undrade vad jag har för storlek på min ziperall, och jag har storlek S. Den är
ganska stor, men jag vill ha den stor så jag skickade inte tillbaka den ifall XS hade
blivit för liten!






Nu ska jag fortsätta att titta på teen mom och äta min monas paj som jag gjort :)






Turn back time

Igår grillade vi lite hemma hos oss, sen åkte vi ut till g&b arena för att titta på gpt såklart :) Det gör man ju allra bäst på plats så man inte missar den underbara stämningen som ligger i luften. Och vilket jäkla gp det var! Riktigt bra speedway, och humöret var på topp hela kvällen. Jag hoppas verkligen att Målilla får gp igen nästa år, vore riktigt tråkigt om de väljer att ta bort de bästa gpt i Sverige. Efter fyrverkerierna så käkade vi varsin kebabtallrik innan vi satt i bilkö typ 40 min för att komma ut. Men vad gör det om 100 år, hade mycket roligt folk att kolla på under tiden haha.

Idag åkte alla våra gäster hem, så det blev tomt och tyst i lägenheten. När de hade åkt straxt efter 12, la vi oss i sängen och somnade om någon timme. Hur skönt som helst! Men det var inte lika skönt när man var tvungen att gå upp för att åka och jobba. Som tur är så är det inte så länga iallafall, 15-21. Det funkar! Sista arbetspasset som är på schemat för mig. Sen blir det bara lite inhopp då och då. Såååå underbart! Har precis fått i mig lite mat nu och rasten börjat lida mot sitt slut. Bara 4 timmar kvar sen ska jag hem och mysa med hjärtat!




Igår straxt innan tävlingen började på g&b arena!






Imon står städning och ett besök hos barnmorskan på schemat. Alltid lika spännande :)







Yesterday love

Vecka 30:
Nu har tre
fjärdedelar av graviditeten passerat och det är bara tio veckor kvar. Det blir bara mindre och mindre plats för barnet i livmodern, men än så länge finns det tillräckligt med plats nog att göra kullerbyttor.


Barnet väger
ca 1,5 kg och är ca 27 cm långt från huvud till rumpa. Det fortsätter att öva på andningen genom att dra i sig fostervatten via den översta delen av luftvägarna. Denna träning stärker lungorna och får dom att mogna. Barnets hjärna veckar ihop sig mer för att få plats och hjärnan fortsätter att växa.


Kvinnans mage
är nu ordentligt rund och barnet gör sig ständigt påmint genom ganska kraftiga rörelser och sparkar. Vid den här tidpunkten brukar den gravida kvinnan känna av om barnet hon väntar är livligt eller lugnt. För en del förstföderskor kanske barnet huvud nu fixeras. Huvudet tränger ner i bäckenet och ligger kvar så fram till förlossningen. För omföderskor brukar fixeringen ske några veckor senare på grund av att barnet har mer plats att röra sig på. Om man väntar tvillingar brukar ett extra ultraljud ske runt vecka 30.



taget från: (http://www.gravidkalender.se/tredje-trimestern/vecka-30)





<3





Nu ska vi käka och sen blire lite förfest. Ikväll blir det ut till banan :)







The real life

Måste bara säga så jävla skönt det är att ha diskmaskin!! Kommer aldrig mer vara utan en sån kan jag säga. Idag har jag jobbat 13-21, och det gick väldigt snabbt. Imorgon och på lördag är jag ledig, sen gör jag schemats sista arbetspass på söndag. Fint ska det va! Mattias pappa och hans sambo Åsa kom idag. Vi tittade bara på tv en stund ikväll, sen gick de och la sig och jag hamnade här i väntan på att Mattias och Andreas ska komma hem. Dom är i Norrköping ikväll och kollar på speedway.

Lilleman underhåller mig så länge medans jag väntar. Drack mjölk förrut, men tror den var för kall för han hade hicka i mer än 5 minuter sen stackarn haha. Just nu ligger han och buffar lite på datorn som ligger på magen. Magen är ett perfekt "bord" för saker just nu hehe. Är precis lagom stor för att man ska kunna ställa saker bekvämt där. Rätt var det är så får han för sig att vända sig ett helt varv och tillbaka där inne, och då åker magen ut och de känns som den ska spricka när han spänner ut sig haha. Men det får man väl stå ut med :P Roligt när man får lite kontakt där inne :)






Nu kom älskling innanför dörren, så nu fårde bli sängen! :)






Play around

Jobbade 11-17 idag, sen när jag kom hem så grillade vi lite. Gottgott :) Men det är inget direkt grillväder eller sommarväder överhuvudtaget idag. Vaknade av att de haglade och åskade, sen har det bara varit 13 grader och nu är de knappt 10 grader ute. Så man kan nog säga att sommaren är över, och hösten på ingång. Fy vilken tråkig sommar. Har inte suttit ute en enda gång i solen för de har inte varit väder till det. Vill åka utomlands igen!!

Mattias och Andreas har mest spelat tv-spel ikväll, drog en runda med yatzy också. Sen blev det tv-tittande och schwarzwaldtårta. Lite gott :) Nu väntar sängen, jobb imorgon igen!





Fick hem våra zipperaller idag som vi beställde för ett tag sen, sååååå sköna :)









To get away

Nu är det rent och fint här hemma, och det känns alltid lika skönt när man är klar :) Vi fick även vår diskmaskin installerad ikväll också. Den har stått i flera månader bara men nu ska den äntligen fungera, ska testa den imon. Så jäkla skönt det ska bli med diskmaskin :) Att diska är det värsta jag vet, usch!

Såg precis att speedwaymatchen uppe i Hagfors slutade 45 lika. Det var riktigt tråkigt. Dock verkar det som Anderas blev skadad i sista heatet och det är är inte bra inför gpt i helgen isåfall. Hoppas det inte var något allvarligt! Nu blir det lite kvällsmat och sen sängen. Mattias bror kommer hit inatt sen, så det är bäddat och klart i lilla rummet :)











I get this feeling

Igår passerade vi 200 strecket :) Så idag har jag varit gravid i 201 dagar och det är 79 dagar kvar tills bf. Kan inte riktigt fatta att det har gått så fort redan. Inte alls långt kvar till oktober nu då vi äntligen får se vår lilla bebis. Det är obeskrivligt hur mycket jag längtar till de. Fast jag har också tänkt på hur mycket jag kommer sakna det lilla livet i magen sen när man vid det här laget är van vid att det sprattlas runt där inne hela tiden. Kommer till och med sakna den tjocka magen sen ju. Men det är helt klart bättre att få ha vår lilla pojk i armarna sen än i magen :)


Kom precis hem från jobbet nu. Idag står städning och handla på schemat i princip. Ska försöka få lite ordning på allt här hemma tänkte jag. På torsdag kommer ju Mattias pappa och sambo, och då kan det gärna få se lite vettigt ut :) Återkommer ikväll!






Defence

Tog mitt förnuft till fånga och gjorde något bättre åt gårdagen än att vara irriterad haha. Spelade tv-spel och käkade grönsaker och dipp. Det är inte dumt de :) Sen satte vi oss ner och kollade lite på allt med försäkringskassan och försäkringar. Jämförde lite gravidförsäkringar här http://www.gravidförsäkring.se/jamfor-gravidforsakringar. Och det slutade med att vi bestämde oss för en gravidförsäkring hos folksam. Bättre sent än aldrig, men nu har vi en iallafall. Den gäller tills bebisen är 6 månader, sen fortsätter vi att köra vidare på en försäkring hos folksam som Mattias har genom jobbet som kommer kosta 84 kronor i månaden. Det blir nog bra!

Idag är Mattias tillbaka på jobbet efter 3 veckors semester. Och jag har egentligen bara denna vecka kvar att jobba på schemat. Sen är det lite inhopp då och då. Skönt säger jag! För nu börjar det faktiskt bli lite tugnt att jobba, men samtidigt vill jag inte bara gå hemma och vänta hela tiden. Så jag hoppas på lite inhopp då och då fram till oktober iallafall :) Då hinner man vila upp sig lite emellan, för nu har det gått ett i ett hela tiden. Det blir ganska påfrestande tillslut för jag är ju trots allt i sjunde månaden och det är inte bra med för mycket stress och tunga lyft som detta jobb innebär (speciellt på sommaren med turister).



Nehe dags att göra sig klar och åka till jobbet, jobb 14-21!






Can't see anything

Är precis hemkommen från Oskarshamn och jag är irriterad som fan just nu! Jävla mcdonalds. Det är inte första gången man är besviken när man varit där. När vi kom dit var det kö ut genom dörren. Man bara jahopp kul. Men det var bara att ställa sig i den. När man väl kommer in är det 30 grader inne i restaurangen och det känns som man ska svimma där inne i stimmet. Kommer fram till kassan, och jag ska äntligen få mitt sista glas som jag samlat på de här 6 veckorna. Då ställer hon fram ett blått glas. ETT BLÅTT! Det var för fan förra veckans färg. Ber om ett lila, men då säger hon att de är slut. Skämtar hon med mig eller?! Det är söndag, sista dagen för glaset, jag har åkt 5 mil är hungrig och vill ha mitt glas. Men nej då har de inga kvar!
Det finns till en början inga sittplatser, servetterna var slut, inget papper på toan och det var trångt som fan. Orkade inte ens gå och hämta ketchup i allt kaos. Kolsyran i maskinen var slut så vi drack läsk utan kolsyra till maten. Det var ju mycket gott! Mattias fick en hamburgare med allt innehåll bredvid hamburgaren. Är det något nytt de börjat med eller? När vi skulle slänga skräpet sen var det helt överfullt vid soporna och de stod typ 30 brickor där och det låg skräp överallt. Måste man bo i närheten av Sveriges två sämsta mcdonalds, alltså i O-hamn och Vetlanda. Helvete Lars-Olof!











No tears for you

Godkväll!
Dagen har bestått av jobb. Var riktigt segt att gå upp idag eftersom jag sover så himla dåligt. Får hoppas det blir bättre. Ligger alltid minst en timme innan jag somnar, sen vaknar jag mellan 2-5 gånger och behöver gå upp på toa och så blir man pigg igen hehe.
Efter jobbet vilade jag lite, sen blev det duschen. Ikväll har vi varit en sväng och kollat på marknaden i Virserum. Inte mycket att hurra för när man inte är där för att festa. Men köpte såklart lite marknadsgodis, senap, munkar och sen köpte Mattias 2 t-shirts till bebis :) Nu ska jag mysa ner mig i sängen med godiset och mitt hjärta :) Jobb imonbitti igen!



Vecka 29:
Nu börjar barnet få ett mer bebisliknande utseende och det börjar nu att reglera sin kroppstemperatur. Barnet har i tredje trimestern ett större näringsbehov, så det är viktigt att den gravida kvinnan äter näringsrik mat.


Hos pojkar vandrar nu testiklarna ner till pungen och hos flickor sticker klitoris ut mer än den kommer att göra vid födseln då den är skyddad av blygdläpparna.


Livmodern sträcker sig nu ca 10 cm över naveln och det blir bara trängre för barnet i livmodern för varje dag. Kvinnans blodvolym har ökat med ca 1,5 liter vilket ger ett ökat tryck på blodkärlen. Detta i sin tur kan ge problem med åderbråck och hemorrojder. För att undvika hemorrojder bör du dricka rikligt med vatten, undvika förstoppning och röra på dig. För att lindra redan uppkomna besvär finns det receptfria salvor på apoteket att köpa.


taget från: (http://www.gravidkalender.se/tredje-trimestern/vecka-29)







Bjuder väl på en bild på magen :)




Dom här köpte Mattias hehe :)







Weak as I am

Godmorgon eller något sånt!
Har ätit lite frukost nu. Ska göra mig iordning och åka bort till jobbet alldeles straxt. Fick hem ett välkomstpaket på posten idag från goboken :)










http://pinkyy.blogg.se/2011/may/utkast-maj-18-2011.html


Här har ni en lista som jag skrivit innan på saker man kan få hemskickat! :)










Worth it in the end

Ajaj, de gick inge vidare på speedwayen igår. Förlust med 44-46, så det var verkligen inget rolig. Den vinsten hade behövts! Men så är det ibland. I förmiddags var vi och fikade hos pappa. Han fyller nämligen år idag :)Så grattis till honom :) Han vann 600 kr på lotterna som han fick. Tänk om en annan kunde vinna mer än 25 kr någon gång hehe :) Sen har jag jobbat hela kvällen. Nu när jag kom hem så har vi gjort pastasallad och vitlöksbröd. Det satt fint i magen. Tittar på livet på bb samtidigt, men Mattias vill inte kolla på det med mig. Förstår inte varför haha :) Visst är det lite äckliga bilder ibland, men jag blir inte direkt påverkad av sånt. Lika bra han vänjer sig för nu är det mindre än 3 månader kvar tills jag själv ligger där :) Som jag längtar! Lilleman ligger raklång från sida till sida i magen idag haha. Han har haft hicka nu nästan varje dag också, det känns lite roligt faktiskt :) Är så mysigt när han är så livlig med, älskar när han snurrar runt där inne :)











Dream on

Kom hem från jobbet precis. Vi ska äta lite korv med bröd nu :) Sen tänkte jag åka hem till mamma en sväng innan speedwayen och busa lite med Bella :) Saknar den lilla rackaren när man inte ser henne allt för ofta längre. Sen blir det som sagt speedway ikväll. Lindgren kraschade igår och ska inte vara med. Det känns ju sådär faktiskt eftersom dom behöver vinna idag! Får hoppas på en bra kväll, vädret är ju fint iallafall :)












Give it all you got

Igårkväll när jag kom hem från jobbet hade älskling lagat mat och gjort mys här hemma. Han kan om han vill ibland :) Va riktigt skönt att gå och lägga sig sen igår, och jag la mig med tanken att jag skulle sova hur länge som helst idag. Men det gick ju som de gick. 7.30 börjar mitt emot grannens hund skälla som ett as. Somnar om, vaknar 8.00 igen då grannen damsuger. Blir irriterad, vänder mig om somnar om igen för att vakna en halvtimme senare av hundjäveln igen rent ut sagt. Blev ingen direkt sovmorgon inte. Sen kommer vaktmästaren med trimmern och ska klippa vår gräsmatta med. Kunde ju inte bli mycket bättre haha! Han klippte hela gräsmattan, men kunde tydligen inte flytta på grillen, så där under är det fortfarande jättelångt gräs eftersom det är över en och en halv månad sen dom var här sist och klippte.


Det var likabra att gå upp efter det konstaterade jag, och idag blev det en städdag här hemma. Alltid lika skönt sen efteråt. Sen har jag bara suttit ute och läst i det sköna vädret. Vi tog en tur på cykeln också förrut. Åkte förbi mormor och morfar och pratade en stund :) Sen blev det chips och dipp framför teen mom :) Har även hunnit med lite tv-spel, men nu känner jag att de får bli sängen. Upp och jobba imorgon bitti!