Fredag igen

Godkväll på er!
 
Är precis hemkommen från gymmet, har duschat och bänkat mig i soffan. Har fått i mig lite käk också, och nu är tanken att jag ska fixa iordning det sista på uppsatsen och skicka in den. Man skjuter alltid upp allt i sista sekund haha. Har varit något varje kväll, antingen träning, eller så har man varit trött och sen har vi styrt med altanen. Men nu är det dags att skicka in den eftersom slutdatum är imorgon. Känner egentligen skit sak samma över den. Känner mig liksom nöjd varför ska man hålla på att ändra bara för att andra tycker det? Det är ju egentligen inte "min" uppsats ändå eftersom jag bara skriver om vad alla författare och forskare tror och konstaterar. Så jag känner att den duger som den är, har rättat alla stavfel och ändrat om lite ord det borde duga tycker jag. Jag är bara ute efter ett G i alla fall. Man kan ju få G och VG på högskolan, men det är inte en själ förutom jag som kommer se om jag har G eller VG på olika uppgifter sen när jag tagit examen ändå. Lika bra att göra det enkelt för sig och göra det man ska, och inte mer än så.
 
Imorgon är det helg igen, så skönt. Imorgon är det även en kort dag, slutar efter lunch. Då är tanken att jag ska dra och sola, sen åka hem och byta om till träningskläder och åka mot gymmet. Tror nämligen inte jag hinner träna i helgen så får passa på imorgon. På lördag blir det eventuellt speedway och på söndag ska jag jobba 9-21, fullt upp.
 
 
Celsius är helt klart den bästa uppladdningen inför ett gympass enligt mig. Jag har en smak kvar att prova på, och det är jordgubb/kiwi. Den ska jag smaka imorgon, sen kan jag uttala mig om vilka jag tycker är godast :)
 






Biceps

Kort dag idag, men ack så skönt. Mannen hade maten klar när jag kom hem, gulligt av honom :) Han drog iväg på speedway efter vi ätit upp, och jag plockade undan och förberedde morgondagen. Lägger alltid fram kläder, dukar till frukost osv för att spara så mycket tid som möjligt på morgonen :) Har alltid en tendens till att bli sen haha så om jag inte gjorde allt det där så skulle jag bli ännu senare.

När Travis somnat drog jag till gymmet och mamma satt här hos honom medans han sov. Körde ett rumpa och benpass, vilket jag inte minns när jag gjorde sist. Kollade i träningsdagboken, och jag tror det var typ tre veckor sedan eftersom jag varit dålig nu i två veckor och inte tränat. Så det var tungt idag minsann. Kommer kännas ordentligt imorgon tror jag hehe, gött mos. Har käkat lite kesella med hallon och finn crisp nu. Börjar känna mig redo för att dra mig till sängs. Sover så dåligt nu för tiden, vaknar flera gånger... Inte kul! En hel natts sömn är ju så skönt, och viktigt med förstås när man tränar :)
 
Måste visa en bild på min bicep som är "under progress". Skiljer 1,5 månader mellan bilderna. Är riktigt nöjd, ger mig verkligen motivation till att fortsätta.
 






Hår/sminkmodell

Idag har jag varit i Kalmar. Jag hämtade upp Gabriella när jag kom fram och vi tog en sväng på stan. Köpte en studentpresent och en ny skötväska :) Vi åt en god lunch också innan jag var tvungen att skynda iväg till syster. Jag hade lovar att vara smink/hårmodell åt henne idag. Det blev väldigt annorlunda, men snyggt såklart :) Kom hem rätt sent, skulle tränat men Michaela kunde inte idag så jag hoppade det. Får köra dubbelt så hårt imorgon istället. Jag badade Travis och stoppade honom i säng nästan direkt jag kom hem. Han var trött och gnällig ikväll, men jag hoppas inte det är dags för att bli sjuk nu igen bara, hoppas på trött bara. Det märks imorgon, är han inte pigg så får jag stanna hemma med honom helt enkelt :)
 
Mer än så har jag inte att skriva. Händer inte så mycket i detta tråkiga väder. Måtte det vända så solen tittar fram snart igen. Vore trevligt med fint väder till studenten nästa vecka. Måste köpa något att ha på mig. Testade en maxiklänning idag som jag tittat på ett tag som jag tycker är snygg. Men jag är inte säker på om jag tycker det är snyggt på mig eller inte, kan inte riktigt bestämma min åsikt hehe. Får suga på den karamellen ett tag, eller inte så länge eftersom studenten är nästa onsdag :)
 
Dålig bild, och dåligt ljus men ni ser litegrann i alla fall :)
 






Morsdag

Jag har haft en trevlig dag idag trots det tråkiga vädret. Vi överraskade mamma med en morsdagmiddag bestående av hasselbackspotatis, fläskfilé, gräddsås, grönsaker och vinbärsgelé :) Mycket gott! Sen drog vi på ljusparty hos Michaela och inhandlade lite goda sommardofter.

Jag åkte hem och bytte om till träningskläder efter det, och åkte vidare mot gymmet. Sprang 3 km och ökade på med vikt i alla övningar. Riktigt tungt idag, men sååååå gött. Armarna skakade en bra stund efteråt. Solade en stund och tog mig en lång dusch innan jag åkte hemåt igen. Har stoppat i mig lite käk, och nu ska jag förbereda lite inför morgondagen. Vardag på schemat igen. Sängen blir skön om några minuter :)








Vimmerby en sväng

Besöket kom igår eftermiddag och då käkade vi lite tacos och bänkade oss framför tvn. Travis spelade pajas och underhöll som vanligt :) Imorse vaknade jag vid sex redan, sen låg jag bara och väntade på att klockan skulle bli mer. Strax innan åtta hoppade jag in i duschen och gjorde mig klar för dagen. Fixade iordning frukost och så åt vi allihop innan vi gjorde oss klara för att åka iväg. Bestämde oss för att dra in till Vimmerby en sväng och titta lite.

Travis fick lite nya sommarkläder av dom. Det går alltid åt :) Fikade lite innan vi åkte hemåt också. Ikväll jag vi grillat och ätit gott. Travis somnade som en stock i sin säng för en halvtimme sen. Var riktigt trött eftersom han knappt sov någon middag idag. Vi sitter ute på altanen nu i det sköna vädret. Vill verkligen ha klart här ute nu, men jag måste träna massa den här veckan också. Tiden räcker aldrig till, men det ska nog snart bli klart :) Träna är ett måste nu när jag varit dålig och inte kunnat träna på nästan 2 veckor. Abstinens nu, man känner sig ur form direkt man är borta från det ett tag.







Koja

Tittar in och säger hej. Har haft fullt upp denna vecka, är helt slut nu. Pollen och jag är inte vänner just nu. Man blir så tung och trött i huvudet, orkar ingenting. Men man har ju saker att göra så allt har fått gått på rutin denna vecka. När Travis lagt sig har jag målat ute på altanen. Bara kämpa sist dagen imorgon sen är det en välbehövlig helg som väntar. Mattias mamma och sambo kommer ner och hälsar på oss i helgen. Har inte planerat mer än så, en lugn och skön helg vore härligt. Lite sömn vore heller inte så dumt. När Mattias klocka ringer vid tio i 5, förstör den hela min sömn. Är alltid i djupsömn vid den tiden, så därför blir man som en zombie på morgonen.

Travis och jag byggde en koja idag medans vi väntade på att pappa skulle komma hem :)










Kärcher fönsterputs

Effektiv dag minsann. Alla fönster är putsade, huset är uppstädat och altanfixet är i full gång. När Travis somnade för kvällen målade jag klart det sista, medans Mattias styrde med taket. Kommer bli supersnyggt när det är klart. Det kommer antagligen gå rätt fort, men det som bromsar upp allt är att vi behöver hitta en altandörr som passar vilket vi inte gjort än. Vi kan inte börja med golvet förrens vi har en dörr eftersom grannens jävla katt är uppe på vår altan och pissar. Vi ska ju lägga in en matta för x antal tusen, och den vill man helst inte ha kattpiss på. Hoppas vi hittar någon snart, vill ha klart den nu så man kan sitta där ute och mysa om kvällarna :) Nu tänkte jag däcka i sängen, hej!


Fick denna av mamma. Hur bra som helst att putsa fönstren med :) Snabbt, enkelt och det blir bra!








Lördag med speedway

Travis sov till kl 8.10 imorse, det får man väl vara glad för :) Jag tycker mest det är skönt när han inte vaknar på natten så man får sammanhängde sömn. Han har vaknat iaf en gång om natten nu sen har var förkyld, men nu verkar de vara bättre med det igen. Men min förkylning däremot gjorde så jag vaknade till och från. Ogillar verkligen de för de förstör min sömn något enormt eftersom jag alltid har problem med att somna om igen.

Vi stoppade i oss lite korv med bröd till lunch och lämnade ett soligt och 25 gradigt Målilla för att åka på speedway i Västervik. Blåste en hel del där, och så började de regna en sväng från ingenstans. Blev helt genomfrusen jag som bara hade shorts. Tur vi kunde gå in i cafeterian och värma oss. Travis var på bra humör hela tiden. Till och med i bilen på genvägen även att han inte sov någon middag idag. Vi var hemma klockan 7, och då åkte han i säng direkt. Trött kille då minsann :) Hoppas han får en god natts sömn nu för det behöver han efter denna dag. Vi satte oss istället framför tvn och tittade gp. Inte världens spännande gp idag direkt. Nu blir de bara soffhäng och sedan sängen :) Sömn är såååååå gött!








Kvalitetstid med min fina Travis

Är inget bättre alls idag, fyyy. Tror pollen är den största boven i detta elände. Näsan är som en jäkla kran alltså. Har man legat ner en stund och ställer sig upp så är det bäst man har papper i närheten. Det är hemskt när det sitter uppe i bihålorna. Det var en jobbig dag på praktiken med andra ord, ville bara hem och lägga mig. Men att lägga sig ner och vila när han har en 18månaders Travis att ta hand om när man kommer hem är inte det lättaste. Energiknippet nummer ett. Jag hade lovat honom att cykla en sväng idag och köpa glass. Så det var bara suck it upp och hålla vad man lovat. Var skönt att cykla en sväng i alla fall, och Travis var nöjd när han fick välja sin glass.
 
Vi har varit ute hela dagen idag. Syns på Travis kinder att han fått färg i ansiktet. Imorgon om det ska vara såhär varmt får nog solkrämen åka på så han inte bränner sig för mycket. Han fick ha långärmad på sig idag, annars hade han säkerligen blivit helt röd. Termontern visade 37 grader i solen idag, så ja det har varit riktigt varmt. Tycker det är så svårt med kläder osv när det är varmt. Travis vägrar att gå in också, han vill verkligen vara ute och leka hela tiden. Det är kul förstås och jag tycker med det är skönt att sitta ute. Han var helt svettigt av allt lekande så tröjan fick åka av en stund nu när solen började skymmas bakom träden, och då njöt han minsann. Han fick bada med så svettigt som han var innan sängen. Vägrade sova idag gjorde han med. Han skulle bara busa, lägga sig ner på kudden vad är det liksom haha? La ner honom typ 40 gånger i sängen innan han insåg att det var lika bra att ligga kvar. Alltid ska man behöva bråka med den envisa lilla skitungen varje kväll. Han drack iallafall sin välling då och somnade på direkten. Han har haft väldigt bra sovtider denna vecka. Somnat runt 7, och vaknat eller blivit väckt halv 9 som först. Hur skönt har inte det varit. Bara för jag skriver så nu ska han säkert upp tidigt imon haha. Jag som vill sova lääääänge :)
 
 






Upptagen

Anledningen till att det ekat tomt här inne är för att jag har haft fullt upp med att förbereda opponering och fixa en redovisning inför idag. Var i Kalmar för att slutföra uppsatsen i förmiddags, och ja jag tror det gick bra :) Det återstår att se de kommande veckorna! Nu lämnar jag det bakom mig för stunden.

Jag har även lyckats bli genomförkyld, och det har satt sig i bihålorna. Har ett helsike med det, ont gör de. Hoppas verkligen det går över fort för jag vill träna... Alla planerna på det förstördes nu, så tråkigt.

Vi har varit ute hela dagen idag. Travis har hjälpt till att klippa gräset, och styrt där ute. Han blir så ilsk när vi ska gå in haha! Han med humöret :) Sitter på soffan med en stor skål med frukt och tar igen mig nu. Ska bli riktigt skönt med fredag imon, och jag hoppas jag blir bättre över natten.








Uppsats lider mot sitt slut

Skönt att ha Mattias hemma, nu är allt som vanligt igen :) Idag har jag fixat med uppsatsen medans Travis var på dagis. Har inte riktigt koll på vad som ska ske på torsdag då jag måste åka till Kalmar för en opponering. Jag skrev ett mejl och frågade läraren eftersom jag inte får veta så mycket nu när jag är på vfu, men fick ingen svar, hmm... Ska i alla fall prata lite på skype med en tjej som går i klassen imorgon på förmiddagen och se om det löser sig. Vi ska opponera på varandras uppsatser så :) Är glad att det gått så bra som det gjorde. Var riktigt orolig ett tag att jag inte skulle ha tid till allt, men det lönade sig att jobba röven av sig i början så slapp man göra så mycket arbete nu mot slutet.
 
Cyklade och hämtade Travis på dagis idag, han blev jätteglad. "Hjälm me" säger han så fort han ser en cykel haha. Bra att han vet att han måste ha det :) Vi stannade ute och lekte när vi kom hem. Sandlåda, blåsa såpbubblor och gunga bestämde han att vi skulle styra med. Har varit på gymmet och kört ett pass ikväll. Duschade där för det är så skönt att komma hem och bara slå sig ner och äta mat :) Tittar på teen mom just nu och äter lite. Roligare än så blir det inte idag :)
 
 






Upptakt

Gutt att inleda dagen med ett gympass :) Kvällsvikten visar en uppgång med 2.8 kilo sen jag började träna. Känner redan att ryggen svarar jättebra på träningen. Ja det är mest positivt med träningen, förutom att tiden inte räcker till. Vill träna mycket mer, men har inte tid för det. Tar nästan över 2 timmar med resa, gym, ombyte och dusch. Tänk att man blivit helt omvänd, hatade verkligen gym innan. Nu längtar man till nästa pass.

Blev inte mycket mer gjort av dagen. När Travis vaknade lagade vi mat, sen åkte vi på innebandyupptakt. Passade på att veckohandla på Willys innan vi åkte hemåt igen. Då blev det bad och sängen för lilleman. Han vägrar alltid lägga sig ner och dricka vällingen nu för tiden. Man får bråka med honom i 5 minuter innan han tillslut ger upp och lägger sig och äter upp vällingen. Efter de somnar han när man går ut, men de ska tydligen vara jättesvårt att lägga sig på kudden. Haha ja han är rolig han! Han vägrar närhet just nu med. Minns inte sist jag fick en puss. Frågar man om en puss eller kram skakar han bara på huvudet :( Det som är så mysigt.. Fick alltid massa morgonpussar innan. Bara inse att han är stor och envis och går sin egen väg nu för tiden.


Imorgon kommer äntligen stora hjärtat hem, längtar! Ensamstående, nej tack :)








Grillning

När vi gjort oss iordning imorse hämtade vi upp Jennifer och drog en sväng till Vimmerby Travis och jag. Vi strosade runt lite och tog en fika innan vi åkte hemåt igen. Skönt att komma utanför huset lite. Travis fick sova en stund när vi kom hem, och när han vaknade åkte vi mot Hultsfred. Åkte hem till Lovisa för att grilla lite med henne och Jennie. Gott som bara den var det :) Var hemma vid 8-tiden för Travis blev så trött. Han somnade nästan direkt, och jag har suttit framför tvn och glott bara. Sjukt uttråkad är jag! Finns inget att göra, och på tvn visas det bara massa strunt.
 
Pappa ska passa Travis imorgon på förmiddagen en stund så jag kan dra till gymmet. Han skulle dyka upp vid 10-tiden, så det blir lagom att jag kommer hem tills det är dags att lägga Travis och sova efter lunchen :) Sen får vi se vad som hittas på imorgon.
 
 
Mina nya converse kom hem igår, så jag var och hämtade ut dom idag. Dom passade kanoners :D
 
 






Lediga dagar

Ursäkta mitt avbrott, men har haft ett par stressiga och långa dagar. Mattias åkte iväg till Italien i torsdags, så är hemma ensam med Travis nu. Har varit skönt att vara ledig torsdag och fredag, men Travis är fortfarande förkyld och hostar. Hoppas han blir bättre snart, är så tråkigt med dessa sjukdomar. Största nackdelen med dagis verkligen.
 
Så en sammanfattning på vad jag har haft för mig. I tsdags var det en lång dag på praktiken och träning på kvällen. Var så jäkla pep, sprang 3 km och sen körde jag gym 1 och en halv timme. Var ensam och kunde lyssna på min egen spotify. Härligt var det :) I onsdags var det också lång dag med konferens och på kvällen umgicks jag med Mattias innan han åkte. Igår blev det träning på förmiddagen, sen tittade vi på derbyfotboll på kvällen. Jennifer var här på kvällen och tittade på film också. Idag har det blivit en promenad med Travis, för då är han tyst och njöd haha. Väldigt gnälligt annars, sen drog jag och tränade igen. Nu tittar jag på någon film som visas på tvn... Känner mig inte pigg. Mår illa, huvudet värker och kroppen värker. Hoppas bara det är något tillfälligt. Har tryckt i mig världens största fruktskål ikväll. Är så gott, och jag har ingen lust att bli sjuk så vitaminer går åt.
 
 
Lördag imorgon och jag hoppas Travis vaknar upp och är piggare, känner för att hitta på något. Klippte gräset i onsdags och Travis tittade på och åt frukt :)
 






Fixardag

Har haft en riktig fixardag idag. Började med att plocka i/ur diskmaskinen och sedan diska. Har tvättat 4 maskiner tvätt, bytt rent i sängarna och vikt in tvätt. Fortsatte med att damma och torka av alla hyllor och bänkar, putsa insidan på alla fönster, dammsuga och torka golven. Städade iordning allt här hemma och vattnade blommorna. Åkte och slängde skräp och pantade också. Sist städade jag toaletten, är så gutt när det luktar klorin, då vet man att det är rent och fräscht :) Detta tog x antal timmar kan jag lova, men nu är det gjort för en stund framöver.
 
Travis har inte riktigt varit på humör idag. Han hostar och är förkyld igen, hoppas det går över fort. Han var så trött så han somnade redan 18.30 utan några protester. Michaela och jag var på gymmet ikväll. Hade hoppats på att hinna hem och pussa honom god natt, men han hade visst inte orkat vara vaken. Körde ben idag vilket är tråkigast att köra enligt mig hehe, men de måste ju också träna lite :)
 
 
 






Trevlig helg i gbg

Hej!
 
Tittar bara in en snabbis för att skriva att vi haft en jättetrevlig helg i Göteborg. Vi lämnade av Travis hos mamma och mini runt 10 igår, sen drog vi vidare med bilen. När vi kom fram checkade vi in på hotellet och gjorde oss hemmastadda, sen tog vi en drink nere på ett fik. Efter det gick vi ner på stan och åt mat med Mattias pappa och sambo som också var i Göteborg. Åt på en mysig restaurang som låg under marken. Gott var det, köpte en jättegod melondrink sen åt vi vitlöksbröd med tzatziki till förrätt och fläskfilé medaljonger med rostad potatis till varmrätt. När vi var färdiga traskade vi bort mot Ullevi för att titta på speedwayen. Inte den roligaste speedwayen då, som vanligt. Men det är alltid kul att titta ändå. Sista året i Götet nu, sen kommer det förhoppningsvis till Målilla nästa år igen.
 
Gick tillbaka mot hotellet när det var slut. Köpte med oss varsin subwaymacka upp på rummet och bäddade ner oss i sängen och åt. Somnade sedan skönt i vår säng. Saknade bubbis såklart, var länge sen vi sov utan honom nu. Så roligt att det enda man typ pratar om när man är ifrån honom är just Travis haha. Vi pratade mycket om honom under kvällen, och man får alltid ett leende på läpparna när man berättar olika saker om honom för varandra. Kunde inte tänka mig för några år sedan att det skulle vara såhär. Barn ger så otroligt mycket kärlek, de tar kärlek till en helt ny nivå än vad man visste fanns innan. Så underbart! Bara längtar tills tiden är inne för syskon :)
 
När vi vaknade väntade den goda hotellfrukostbuffén på oss. Jag åt hur mycket som helst som vanligt haha. Inledde med köttbullar, omelett, prinskorvar och ett ägg. Åt en fralla med skinka till. Sedan gick jag och rostade mig en smörgås med marmelad. Fick se att de hade hemmagjord müsli också, så då var jag tvungen att smaka det i lite yoghurt också. Supergod var den! Avslutade med skuren melon... Sedan kan man lugnt säga att jag var proppmätt hehe. Vi checkade ut efter det och begav oss in på Nordstan. Shoppade alldeles för mycket som vanligt när man är iväg. Vi köpte en ny postlåda, matlådor, sommarkläder och skor till Travis. Jag köpte nya jeansshorts, ett par linnen, träningslinnen och shorts, trosor, bh, mascara och en skjorta. Mattias köpte sig en kompressor han istället haha, kul. Pengarna försvinner fort där inne minsann. Hittade ändå inte allt jag var ute efter. Föredrar faktiskt att shoppa i typ Linköping eller Kalmar istället, utbudet är så mycket bättre där. Vi avslutade med att äta på pizza hut innan vi begav oss hemåt. Var så skönt att få krama om bubb igen. Han somnade gott i sin säng, och nu är det dags för oss att förflytta oss dit också. Är riktigt trött och benen värker efter allt spring idag :)
 
 






Sandlåda och gungställning

Godkväll på er!
 
Vi har varit ute hela dagen sen jag kom hem från praktiken. Underbart skönt väder, och Travis är på bästa humöret när han får vara ute och leka. Vi har satt upp hans sandlåda och gungställning som han fått av sin mormor och mini :) Han blev överlycklig när hans gunga äntligen kom upp. Som ni ser på bilden nedan blev han jättesur när jag sa att han skulle lyfta ner honom för vi behövde gå in hehe. Humörsvägningar som heter duga ibland :) Fast det är kul att han tycker om att vara ute och leka, det är ju det man ska göra när man är liten. Morfar kommer och fyller på sand i sandlådan på måndag sen är det bara för Travis att gräva för fullt.
 
Ikväll har vi haft tacofredag. Travis satt nog vid bordet och åt i 40 minuter, han gillar det verkligen. Speciellt vitlökssåsen vi gör, den brukar han ta ensam på skeden och stoppa i mun haha. Han fick även bada ikväll också efter veckan på dagis så han är ren och fin inför helgen. Inte han emot! Jag har duschat och bänkat mig framför tvn nu efter städning av toalett och 3 omgångar med tvätt. Vi har velat hela kvällen, men nu har vi äntligen bestämt oss för att dra iväg till Göteborg imon och titta på speedway. Ska bli kul att komma iväg lite bara Mattias och jag :)
 
 






En härligt utedag

Imorse vaknade vi upp till ett underbart väder, så vi packade in oss och lite fika i bilen och drog till sommarstället. Travis har aldrig varit där innan, och han trivdes minsann. Han fick titta på traktorerna och provsitta i en. Fast åka med i den vågade han inte haha. Han gick runt och vattnade blommorna och styrde. Avslutade med en promenad i skrindan, det gillade han :) En härligt förmiddag i solen! Travis somnade som en stock i bilen på vägen hem. Jag lämnade han sovandes i bilen hos mamma, medans jag åkte och tränade på gymmet.
 
När jag kom hem duschade jag och stekte mig två hamburgare att äta innan jag hämtade hem Travis. Då tog vi oss en promenad med vagnen. Stannade ute när vi kom hem och blåste såpbubblor, det är poppis. Så vi har mer eller mindre varit ute hela dagen. Så himla skönt! Hoppas att det är sol framme nu så luften värms upp lite mer. Nu har Travis somnat, med lite bråk. Inte lika illa som igår som tur var, men det berodde nog på att han var väldigt trött efter dagen. Han sov inte middag i bilen så länge heller. Jag har slagit mig ner på soffan nu. Inväntar greys på tvn och att Mattias ska komma hem som varit borta på speedway hela dagen. Skönt med aktiva dagar. Bara två dagar kvar till helgen nu också, gillar sånna här veckor hehe.