Rain starts to fall

Det hände inget igår egentligen förutom jobb 11-21. Eller jo det var ett riktigt bra gp på tvn när jag kom hem. Det var riktigt kul att Jonsson tog hem det också. Det var han värd. Sen kom ju favoriten Greg tvåa såklart. Han är ju kung denna säsong, och jag hoppas han blir världsmästare iår :) Lindbäck hamnade på tredje plats, inte illa. Han körde bra under hela tävlingen faktiskt :) Däckade i sängen efter det ja haha.

Vaknade innan klockan ringde idag, så det var bara att ligga och vänta på att den skulle ringa så man kunde åka och jobba ungefär. Har precis ätit lite lunch nu, sen är det på att igen i 5 timmar till innan man får gå hem. Ska bli riktigt skönt att vara ledig imon, då får gärna solen vara framme också! Sen kör vi jobb tisdag-lördag igen haha. Tur det bara är 2 veckor med schema kvar. Denna sommaren har gått sjukt fort. Jag antar att det är för både jag och Mattias längtar så mycket till oktober. Ser inte fram emot att behöva gå hemma typ i 2 månader och inte göra någonting egentligen. Men det kan vara skönt och framförallt behövligt att vila upp sig efter denna intensiva jobbperiod under sommaren. Det är lika bra att passa på innan man får fullt upp också ;) Är mycket som behövs planera med, imorgon återkommer syon på skolan från semestern så jag hoppas hon kan boka in en tid med mig nu!






Out of words

Blev en mycket trevlig kväll ute hos Sandra igår, och jag kom hem ganska sent. Men när klockan ringde imorse var det bara att gå upp och jobba :) Mådde dock väldigt dåligt hela dagen på jobbet. Mådde illa, var yr och ryggen värkte. Vet inte riktigt var det är, men kunde iallafall gå hem en timme tidigare så det va ju skönt. Jag la mig och vilade direkt när jag kom hem och somnade i två timmar. Nu mår jag lite bättre, så får hoppas jag piggnar till ordentligt. Jobbar ju nämligen 11-21 imon och 9-21 på söndag så då måste man vara pigg. Mormor och morfar var här en sväng förrut och satte upp gardiner som hon sytt till lillemans rum. Hon är så duktig och det blev jätte fint :) Längtar tills vi fått iordning allt där inne :)




Vecka 28:
Barnet fortsätter med att träna på att andas, hjärnan växer och börjar att formas. Det börjar bli trångt i livmodern, men det finns fortfarande plats över för lek och träning.


Barnet öppnar och stänger ögonen regelbundet och kan skilja på ljus och mörker. Om barnet utsätts för starkt ljus utifrån mammans mage, vänder det sig instinktivt bort från ljuset. Barnet börjar nu att minnas och lära sig saker. Vid en förlossning i denna vecka, har barnet goda chanser att klara sig utan men.


Moderkakan väger ca 400 gram och som kvinna är det vanligt att du gått upp ca 5-11 kg i vikt. Tänk på att ta hand om dig. Ät rätt, vila och rör på dig i den utsträckning du orkar. Tankar kring förlossningen kanske nu börjar dyka upp. Vissa känner mycket oro och rädsla inför det som komma skall. Ta kontakt med din barnmorska, en kurator och prata med din sambo om hur du känner. Det finns hjälp för alla att komma över en eventuell förlossningsrädsla. Glöm inte bort det viktigaste! Din kropp är skapt för att föda och att för varje värk kommer du ett steg närmare ditt efterlängtade barn.



taget från: (http://www.gravidkalender.se/tredje-trimestern/vecka-28)











Lost it someway

Älskling och jag var i Hultsfred en sväng förrut. Hittade lite kläder till lilleman. 3 bodies och en mjukisdress för 148 kr blev det. Som hittat ju :) Hade väl egentligen kunnat köpa mycket mer. Med dels har vi redan mycket kläder och sen var det väldigt utplockat. Lite tråkigt när det bara är enfärgade kläder också :) Nu har jag duschat och gjort mig iordning. Ska åka ut till Grönkulla nu för tacos och spelkväll med Sandra, Emma och Jonna :) Skojigt :)













Who knows

Det går inte att förebygga brisningar sägs det. De uppkommer allmänt när huden expanderar snabbt och är kopplade till hormonförändringar. Vetenskapliga studier stödjer tydligen också det. Men samtidigt är det många som säger sig ha smörjt in sig under graviditeten med typ wiledas havandeskapsolja eller cocoabutter från the body shop och undvikt bristingar. Jag undrar om det bara är ett sammanträffande och just dessa personer har haft turen med sig, eller om det faktiskt kan funka. Jag själv har köpt en kräm som heter "solutions body stretch mark" från Avon. Den finns inte att köpa i affärer i Sverige. Man kan hitta på den till exempel tradera, där jag köpte min kräm. Den har fått väldigt bra omdömen och kommentarer när man söker på den. Det står inte på engelska på baksidan av den, men jag antar att man smörjer in sig i förebyggade syfte och inte bara när man fått bristningar. Det är helt klart värt ett försök det med att smörja in sig och hoppas att man har turen att slippa bristningarna. Jag tror själv att de är större risk att jag får det på låren än på magen. Låren har nog blivit dubbelt så stora som de var innan, och då överdriver jag inte. Fast det har väl min mage ioförsig också, men den ska ju växa. Tycker det räcker med att magen gör det, resten kan väl få vara som det är :)


Vad tror ni om detta?









Jag smörjer väl in mig litegrann och sen låter sängen lockande :)






Can't get enough

Vaknade för tredje dagen i rad av att lilla pyret sparkar för fullt i magen och trycker på blåsan. Allt för att jag ska gå upp och inte ligga i sängen och lata mig märker jag haha :) Han är inte ute än, men tycks redan ha en stark vilja. Men det är väl trångt för stackarn där inne förstår jag så det är väl inte undra på att han vill att jag går upp :)

Är nyss hemkommen från en kväll på konsum med Sandra. Gick snabbt och smidigt idag så det var ju skönt. Är själv hemma för tillfället. Älskling är uppe i Karlstad på speedway och mekar åt Isomettä. Så han beräknas väl komma hem någon gång inatt. Imorgon är jag ledig för att sen jobba hela helgen. Får se vad som hittas på imon :)




Nu blir det att titta livet på bb och käka riesen choklad!! :)














Everywhere you turn

Igårkväll beställde jag och Mattias varsin ziperall. Har kollat på dom skitlänge, men har liksom aldrig blivit av att man köpt någon. Men nu så blev den hemklickad :) Jag tog en grå och Mattias en svart. Tvekade länge på den rosa, men tyckte den va alldeles för rosa. Det är inte snyggt. Sen tog de en jävla stund innan jag bestämde storlek med. Vill ju inte att den ska vara för tajt, men inte heller för stor. Slutade med att jag tog en S, och får väl hoppas att det blir bra. Får väl ha överseende med att den dock kan vara lite liten runt magen just nu, men det är ju bara tills i oktober förhoppningsvis.

Idag har vi varit och handlat lite uppe i Hultsfred. Var en sväng på apoteket också då mina järntabletter som jag äter nästan är slut. Har mått så mycket bättre sen jag började med dom, så det är bäst att fortsätta. Vi har precis ätit lite här hemma nu och idag fick det bli soppa. Soppa är underskattat tycker jag. Så jäkla gott! Tycker om de flesta soppor faktiskt, och idag fick det bli mexicansoppa :) Ska alldeles straxt åka ut till g&b arena för lite jobb innan speedwayen. Sen håller vi tummarna för ytterliggare en vinst ikväll, de behövs!







Här hittar ni utbudet av dessa: http://www.ziperall.se/
Är riktigt bra priser just nu också :)






She's got it

Jaha idag har det inte hänt så mycket mer än jobb för min del. Sov så himla dåligt inatt. Vaknade flera gånger och hade värk i hela ryggen. Så det fick bli att sova middag en stund när jag kom hem :) Nu ligger jag på soffan och inväntar min måndagsritual alltså teen mom :) Imorgon är jag ledig, så får se vad som hittas på då!











Keep up with you

Har inte blivit så mycket gjort denna söndag. Vi käkade pizza förrut. Beställde en familjepizza, och det blev en hel del kvar som Mattias förmodligen kommer käka upp imon när jag jobbar :) Mamma var här en sväng också med lite smått och gott som hon hade köpt från g-kås där de har varit idag. Vi har planerat att åka dit en sväng i augusti någon gång. Vill dit innan bebis kommer, och innan det kommer bli alldeles för jobbigt för mig att vandra runt där inne en heldag :)

På tal om bebis så har jag haft en helvild liten krabat i magen idag haha. Förrut när jag låg med ipaden på magen och knappt höll i den sparkade han till ordentligt så den höll på att flyga ner. Och han gjorde det inte en gång heller utan på att igen så fort jag la dit den :P Magen har åkt ut på alla möjliga ställen idag när han har snurrat runt där inne. Han har tydligen överskottsenergi som heter duga idag. Dock får han faktiskt stanna där inne iallafall i ungefär 3 månader till :)




Nehe nu blir det att lägga sig framför tvn sen sväng innan sängen. Upp och jobba imon!







And away we go

Jag var så himla roligt sällskap igår kände jag. Kunde knappt hålla ögonen öppna vid kvart över 10, så jag fick helt enkelt säga godnatt och gå och lägga mig. Jag brukar aldrig kunna sova när det är massa ljud överallt, men igårkväll somnade jag direkt. Och skönt var väl det :) Idag har vi haft en sån mysig morgon här hemma. Låg kvar i sängen och myste minst en timme innan vi gick upp och åt frukost. Sen tog vi en låååååångdusch. Underbart :)


Nu har jag precis beställt en vagn till lilla bebisen. Har kikat på den här barnvagnen ungefär sen jag precis fick reda på att jag var gravid. Fastande för den direkt när jag hittade den. Den är av märket Ballila och jag hoppas att den är lika fin och bra i verkligheten som det står i beskrivningen på hemsidan. Men annars är det ju bara att skicka tillbaka den om man inte är nöjd :) Var och tittade på lite barnvagnar i affärer typ de vanliga märkena emmaljunga och brio. Men tyckte ingen föll mig i smaken, så vi satsar helt enkelt på denna och hoppas på att den är bra :) När jag hittade denna vagn hade dom bara vagnen i svart och brunt. Men nu har de fått in i massa häftiga färger. Är sjukt sugen på en zebrarandig. Men mannen tycker den svarta, så vi får köra på den helt enkelt :)



Såhär står det om den på hemsidan:

Gammaldags stil liknade barnvagnen Inglesia men det kostar 10 000 kr.
Barnvagnen Ballila multifunktionella barnvagn med dom absolut bästa detaljerna & möjlighet att installera ligg-och säte i båda riktningar, fram och bak justerbara handtag, justerbart ryggstöd, justerbar benstödet, alla hjul pumpade, 5 punktsbälte.

Medföljer: liggdel, sittdel, regnskydd, väska, varukorg
(Delux handskar - för våra kalla vinterperiod ) Ingår tills i Feb.

Totalt dimension
bredd - 54 cm
Längd - 120 cm
höjd - 126 cm

Liggdel dimension:
bredd - 41 cm
längd-88 cm








Här är länk till vagnen: http://www.swekidz.se/ballila-svart-p-432.html
Den kostar 4995:-







Near but far

Hemma från jobbet efter en minst sagt stressig dag på jobbet med utskällning och fullt ös! Så blir det ibland hehe. Skulle ta på mig vanliga kläder när jag kom hem. Men det börjar se mörkt ut i min garderob alltså. Inte många byxor och leggings som passar inte. Blir lite småsur när man inte får på sig sånt man fick på sig förra veckan. Menmen det är väl bara att handla nytt antar jag :P Ikväll blir det grillning!











To be with you

Vecka 27:

Vid den här tiden
av graviditeten tyder mycket på att barnet börjar att drömma. Man har nämligen kunnat observera att barnet har REM-sömn. Barnet väger ungefär som ett mjölkpaket, ca 1 kg. Man börjar nu mäta barnet från huvud till häl och inte från huvud till stjärt som tidigare.


Som gravid kanske du besväras av halsbränna, svullna vader eller andra besvär. Vid halsbränna bör du undvika fet, stark och rökt mat, samt citrusdrycker, juice och kaffe. Prova istället produkter som neutraliserar syran såsom filmjölk, yoghurt, mandlar eller gå till apoteket där det finns lindrande receptfria preparat.


Ligg gärna med huvudet högt när du vilar eller sover. Svullna vader eller ben beror på att mer vätska bildas i kroppen under graviditeten. För att motverka detta är det bra om du rör på dig, sitter med benen högt när du vilar eller införskaffar ett par stödstrumpor som får fart på cirkulationen.


taget från: (http://www.gravidkalender.se/tredje-trimestern/vecka-27)






Fick hem detta från hm idag! 3-pack bodies och en t-shirt till bebis :)










Nu blir det tacos med älskling och mys i soffan hela kvällen. Imorgon jobbar jag nämligen igen!







Round and round

Givetvis ska det ju bli världens jävla åskväder bara för att man är ensam hemma! Det lät som blixten slog ner 3 gånger precis utanför lägenheten. När det var som värst vibrerade det i fönstrena, och himmeln var helt upplyst hela tiden av alla blixtar. Då var jag rädd kan jag säga. Och bebisen där inne va inte sen han till att hänga på mig. Han snurrade och for runt stackarn. När jag äntligen gick och la mig i sängen och pratade med Mattias så ringde det på dörren helt plötsligt. Blev livrädd ju. Men som tur var va det bara min kära mormor och morfar som ville kolla hur det var med mig mitt i natten för de visste att jag var ensam. Haha dom är ju för söta! Så jag hade sällskap av dom någon timme inatt, sen började det äntligen lugna sig så man kunde försöka blunda och sova lite.

Jag är glad att jag inte började tidigt på jobbet idag, det hade jag aldrig orkat. Nu har jag precis duschat och gjort mig iordning lite. Ska bädda rent i sängen, hänga tvätt och åka till jobbet :) Hinner förhoppningsvis pussa lite på min älskling också innan jobbet eftersom han är påväg hem nu, wiiie :)




Hörs ikväll!







Got no where to run

Med brist på annat att göra ikväll, så hittade jag denna lista med lite frågor som jag tänkte svara på :)


- När är du beräknad?
Den 27:e oktober

- Vilken vecka är du i nu?
Just nu i vecka 26 (25+6)

- Hur mycket har du gått upp i vikt hittills?
Fick ställa mig på vågen precis och den visade + 7 kilo

- När fick du reda på att du var gravid?
Den 26:e februari då jag gjorde ett 3:e test då de andra två inte visade något först :)

-Hur reagerade du?
Jag blev hur glad som helst, det bästa som kunde hända hände :)

- Var bebisen planerad?
Ja det var den :) Hade den inte varit det, hade den varit lika välkommen ändå!

-Tänkte du någonsin på abort?
Absolut inte eftersom jag slutade med p-piller

- Hur reagerade pappan till barnet?
Han blev också jätteglad såklart :)

-Hur gammal kommer du att vara när du föder?
Ja jag hoppas på att jag hinner fylla 21 år den 12:e oktober innan bebisen tittar ut :)

-Har du förändras sen du blev gravid?
Ja det måste jag säga. Jag känner själv att jag tänker steget längre och inte bara på mig själv och mognar mer för varje dag.

-Kroppsmässigt?
Haha ja det gör väl alla? Bröst, lår, mage, rumpa, you name it, är större nu hehe.

-Vad är det bästa med att vara gravid?
När jag känner den lille sparka och snurra runt där inne i magen. Och att jag inte behöver bry mig ett dugg om vad jag stoppar i mig!

- Och det sämsta?
När fötter och vader svullnar upp pga av vattensamling.

- Har du några cravings?
Ja det har jag väl. I början var det saltlakrits, sen glass och nu är det choklad och kakor :)

- Är du rädd för en kommande förlossning?
Nej mer förväntansfull just nu.

-Vet du vad ditt barn har för kön?
Japp det blir en liten pojke :)

-Har ni bestämt namn?
Nej det gör vi när vi väl har sett honom i verkliga livet :)

- Hur valde ni namn?
Vi har valt ut ett par som både Mattias och jag tycker om. Det var jag som letade upp massa namn och sen sa han vilka han gillade, och sen valde jag några. Och nu är vi överens om 3 namn som skulle kunna passa :)

-Några speciella likheter du vill att din bebis ska få av dig eller pappan?
Ja han får gärna ha mitt lugn och pappans utseende och humor :)

- Är din bebis lugn eller livlig i magen?
LIVLIG! :) Och det är jag glad för.

-När tror du att din bebis kommer att födas?
Jag tror och hoppas han tittar ut lite innan utsatt datum :)











You turn my world upside down

Igår efter jobbet kom Sandra till mig. Vi gjorde äppelpaj och tittade på filmen the way back :) En krigsfilm som handlade om när några fångar rymde från lägret Gulag i Ryssland. Tyckte den var helt okej. Dock var den lite seg emellanåt när man bara fick följa vandringen. Efter att ha sett kommentarerna på filmen förväntade jag mig att den skulle vara mycket bättre än var den egentligen var. Helt klart sevärd, men tittar nog inte på den igen. Efter filmen konstaterade både Sandra och jag att ingen av oss ville sova ensamma, så det slutade med att vi hamnade sovandes i samma säng hemma hos mig :)


Imorse ringde klockan för jobb. Så jag har jobbat till klockan 3 idag. Jag vet inte hur många gånger jag varit nära på att spy idag alltså. Jag är verkligen överkänslig mot lukter nu medans jag är gravid, och det blir bara värre och värre för varje dag tycker jag. En del människor luktar fruktansvärt illa och jag klarar inte av det alltså. Det är hemskt. Varje gång jag får förbi påsen med gammal frukt på lagret eller när jag går förbi pantmaskinen och det luktar gammal ingnodd öl. Näää fy fan, det är uppe och vänder i halsen varje gång. Allra värst är det med folk som luktar rök! Alla har ju inte vett i huvudet till att gå undan och röka heller. Som i tisdags på speedwayen till exempel står det en idiot och röker framför oss i kön. Och gissa vem som får all äcklig rök på sig, jo jag som står bakom helt oskyldig. Rökning borde förbjudas på allmän plats haha!


Min man kommer tydligen inte hem idag, så det blir att spendera ytterliggare en kväll och natt utan honom. Jag vet inte vad det är med killar och tv-spel alltså. Jag tycker också det är jätte kul på en viss nivå. Sen räcker det liksom, men tydligen inte för dom :) Får väl se om han vill komma hem till oss imorgon!





Massa gamla bilder på Sandra och mig, älskar dom haha :)









Denna sista bild är tagen 06, herregud haha. Ser ni att jag har piercing i
näsan då? Det var tider det, men tur att man växte upp och tog ur den ;)








This one's for you and me

Det blev vinst med Dackarna med 49-41 igår! Riktigt gutt, det behövdes verkligen. Nu lever kampen om att nå slutspel vidare ;) Vi stannade till i Linköping en sväng igår först innan matchen. Vi käkade på max och gick en sväng på biltema. Det var regn hela jäkla vägen, så det kändes som man kanske skulle få vända hem igen utan att ha sett någon speedway. Men precis utanför Linköping klarnade det upp och i Norrköping var det säkert 25 grader varmt och inte ett moln på himlen. Kan ju säga att både jag och Mattias var aningen för påklädda. Höll på att avlida i värmen där ett tag haha. Men man ska inte klaga på solen, kul att det tittar fram någonstans :) Vore ju trevligt om den kunde komma fram här i Målilla också! På hemvägen såg jag den största blixten jag sett i hela mitt liv. Sträckte sig över hela himlen framför oss. Och ju längre vi körde ju mörkare blev det, kändes nästan lite otäckt haha.


Imorse ringde klockan vid 7.30. Fast det var inte min klocka som ringde utan jag kunde så gött sova vidare ;) Det var Mattias som skulle upp och åka till Växjö. Han ska vara där tills imon hos Robin. Så inatt blir det första natten i lägenheten som jag sover utan honom. Blir nog lite vemodigt ikväll de haha ;) Nu ska jag väl städa upp här hemma lite och göra mig klar för jobbet. Lika bra att jobba i det är tråkvädret ju :)





Mörkare och mörkare på hemvägen :P






Vi köpte en sån här badhjälp på biltema igår till badbaljan. Är ju inte ens säkert man kommer behöva den, men man vet ju aldrig. Så då är denna billiga från biltema perfekt att köpa istället för ett ilägg som kanske aldrig används för 4-500 :)












On time

Nehe nu tror jag vi drar oss mot Norrköping inom det närmsta. Där verkar det vara fint väder också. Det var det ju i och för sig här hemma med tills för en stund sen, då det kom världens regnskur och åska på det! I Norrköping blir det att kolla på vargarna när det möter dackarna såklart :) Så det blir en liten roadtripp och vi hoppas på vinst!












Get your stuff

Idag har jag jobbat 8-14. Sen jag kom hem har jag inte gjort ett skit. Det är så jäkla tråkigt väder så man känner ju inte för att göra någonting. Samtidigt vill man ju hitta på massa saker nu på sommaren. Jag sa i våras att jag skulle vilja åka till Öland bland annat. Mattias har aldrig varit på böda, och dit måste man ju åka någongång. Men dit är ju inge roligt att åka om det inte är varmt och soligt. Så länge inte det är varmt förstörs ju de flesta planerna på sommaren. Jag har aldrig varit på skara sommarland så dit hade jag också velat åka, kanske inte är något att tänka på just nu, men någon gång framöver hoppas jag på de :)

Nu ska jag invänta teen mom 2 på mtv och äta min marabou sensation strawberry cheesecake. Mycket gott :) Och teen mom är riktigt bra. Bra tidsfördriv att titta på alla avsnitt av 16 and pregnant som är början av serien. I usa är dom redan säsonger i förväg, och vi i Sverige kan inte kolla på dem på mtv:s hemsida, vilket suger :) Är riktigt svårt att få tag på dom någon annanstans också, så man får helt enkelt lugna sig och kolla varje vecka på mtv.











The real life

Blev en mycket trevlig kväll igår med grillning och lagvm :) Sverige kom ju 3:a som jag hade tippat innan. Polen, Australien, Sverige och Danmark blev slutresultat. Om Bosse hade haft huvudet på skaft så hade han fixat till jokern mycket bättre, och då tror jag Sverige hade kommit bättre till! Efter speedwayen blev det iaf kubbspel, med andra ord, kinect och singstar. Trevligt :)

Sov väldigt länge idag eftersom det blev ganska sent igår, hur skönt som helst! Jag fixade iordning här hemma och städade undan direkt när jag gick upp så det var avklarat. Det är lika bra :) Och på schemat idag står det absolut ingenting, en riktig slappar dag får det bli. Det är välbehövligt ibland.





Therese: jag köpte mina bhförlängare på lindex! Om du vill beställa över internet så finns 
dom på denna sida och även byxförlängare
http://www.minimundus.se/valkommen.htm :)


























Never ever lonely

Vi var som sagt i Vetlanda igår en sväng efter jobbet. Jag köpte en ny bh, och sen bhförlängare. Det var mitt bästa köp på länge kan jag säga haha! Så jävla skönt, nu kan man andas igen när man sitter ner utan att det sitter åt som bara den. Underbart! Dom kommer användas flitigt kan jag lova :) Åt lite på mcdonalds sen tog vi en sväng på godishuset och köpte med lite godis hem. Fast blev inte så lite, plockade för typ 130 kronor, så det blev ganska mycket haha. Är ju så många sorter att välja på så man bara åh några av den, och den, åh sen hade dom den också. Tur man inte är där så ofta ;)

Nu har vi precis duschat här hemma. Passade på att byta piercing i naveln när jag duschade också så nu sitter gravidpiercingen i istället. Mycket skönare :) Jag köpte en när vi var i Göteborg sist, men igår fick jag en ny av mamma också. Tyckte den verkade mycket bättre, så jag har satt i den istället :)
Ikväll kommer Daniel och Jenny hit och vi ska grilla lite och titta på lagvm såklart. Heja Sverige! :)





Här va den jag hade i innan :) Nu ser ni min snygga raggarsträng jag fått sen jag blev gravid också.
De sägs ju att man får en pojke om man får sådana. Så det kanske stämmer, vem vet?!






Och nu har jag denna i :)





BHförlängare, mycket bra köp och mycket andvändbart :)











Remember the time

Efter jobbet igår så kollade jag och Mattias på lagvm i speedway. Det började ju vid 7 så han hade spelat in de så vi kunde titta tillsammans :) Var kul att Sverige gick vidare till finalen på lördag, de körde faktiskt riktigt bra. Förutom Lindgren måste jag säga. Han kom inte upp i standard. Får hoppas han kör bättre på lördag. Fast i finalen tror jag inte de har någon chans ändå tyvärr. Lär bli Polen som vinner iår, men man kan ju hoppas att finalen blir spännande iaf :) Det återstår att se imorgon.

Nu har jag precis duschat och gjort mig klar, ska alldeles straxt åka till jobbet och jobba extra ett par timmar. När jag slutar ska vi åka till Vetlanda en sväng. Kolla lite på stan och äta på mc donalds :) Älskling jobbar ju sista dagen idag, sen har han semester i 3 veckor. Gutt för honom :)




Vecka 26:
Barnet är ca 36 cm långt och väger 750 gram. Hjärtat slår nu med ca 170 slag i minuten, men barnets puls kommer att minska rejält längre fram i graviditeten. Allt mer underhudsfett bildas och barnet öppnar nu ögonen för första gången.

Hjärnans utveckling har tagit ordentlig fart och det är därför viktigt att den blivande mamman äter en välbalanserad kost och tar kosttillskott om detta rekommenderats av barnmorska. Lungorna fortsätter att utvecklas inför den dagen då det ska andas luft.

Livmoderns topp ligger drygt en halv decimeter ovanför naveln och växer runt 1 cm under varje kommande vecka. Livmodern kanske trycker mot revbenen, vilket kan ge obehag och smärtor. Det kan nu trycka rejält på urinblåsan och det kan hända att man kissar på sig om man skrattar eller nyser. Genom att göra knipövningar med bäckenbottens muskler finns möjligheten att lättare hålla tätt.



Taget från: (http://www.gravidkalender.se/andra-trimestern/vecka-26)










/Take care Nathalie







Sing out loud

Idag har jag jobbat 11-17. Sen var det bara hem och äta lite mat och byta kläder för att åka vidare på kalas. Michaela fyllde ju 20 år för ett tag sen :) Kom hem precis nu, och nu väntar vi på att fotbollen ska börja på tvn :) Tycker inte det händer så mycket annat i mitt liv än jobb för tillfället. Sen kommer man hem och då är man trött och hamnar på soffan framför tvn. Hm nää i helgen är det dags att göra något skoj :)






/Take care Nathalie






Stop when you're on top

Precis hemkommen ifrån jobbet. Skönt att komma hem lite tidigt någon dag :) Idag har jag kört med mina stödstrumpor som jag köpte på apoteket igår. Och det har faktiskt funkat riktigt bra, även om det inte är så snyggt haha. Men det är ingen som ser det under mina byxor ändå som tur är. Skönt att slippa va svullen om benen så det är värt det alla gånger.

Ska snart laga lite mat sen får vi se vad som händer idag. Jag postade även mitt moderskapsintyg imorse innan jag cyklade till jobbet. Får se när man får tillbaka det från försäkringskassan. Det vet man ju aldrig :) Jag tycker det är en hel djungel det där med föräldrarpenning och mammaledighet. Men varför ska något vara lätt? Det är onödigt! Då får ju inte försäkringskassan något att göra menar jag :)








Visst är det snyggt hehe?! ;)








/Take care Nathalie






Save the world tonight

Igår kollade vi på baksmällan 2. Jag hade riktigt höga förväntningar på den då jag tyckte att ettan var riktigt bra. Och faktiskt så var tvåan rolig den med, så det var ju tur :) Idag har jag städat hela lägenheten i princip. Det behövdes verkligen. Fast det är inget roligt att städa i värmen för man blir helt genomsvett. Men nu är det rent och snyggt här hemma iallafall, man får väl se det så :)

När Mattias kom hem från jobbet så åkte vi till Hulsfred och barnmorskan. Först kollade hon blodtrycket och tog blodprov igen. Jag som trodde jag skulle slippa undan det denna gången, men icke hehe. Fast det är inte så farligt. Det är bara att jag är lite töntigt sen den gången jag svimmade då jag tog blodprov i armvecket när jag var lite yngre. Men efter det så har de gått bra alla gånger, så det är nog lugnt nu :) Sen pratade vi lite allmänt om hur jag mådde och om jag hade några frågor. Efter det mätte hon magen och vi fick lyssna på vår lilla bebis hjärtljud, så myyyyysigt :) Han började sparka där inne så fort hon la på den där saken på magen haha. Allra sist bokade vi en ny tid i mitten av augusti igen, och sen bokade vi även ett nytt ultraljud i Oskarshamn i början av september. Då får vi hoppas att allt ser bra ut så han kan komma ut ordentligt som han ska :)








Lilla hjärtat <3 Där var han inte stor. Längtar som bara den till oktober nu :)






Nu blir det lag-vm i speedway på tvn. Helt underbart att de skrev 5 rader om det i sportbladet i söndags när Sverige gick vidare till race off i lördags som körs nu på torsdag. Större plats än så tycker jag iallafall ett världsmästarskap borde ha i tidningen. Jag skiter liksom i att Mika Myllylä hade känt sig deprimerad ett par dagar innan han gick bort. Det är inget de behöver skriva 3 sidor om...










/Take care Nathalie






Lady in red

Gud vad skönt det var att komma hem igårkväll efter jobbet och lägga sig på soffan med fötterna i högläge. Blir mycket spring på jobbet, och det innebär att allt vatten lägger sig i fötterna och vaderna. Det resulterar i att mina vader ser ut som mina lår på ett ungefär. Och det gör jäkligt ont hehe. Känns typ som vaderna ska spricka. Blev inte liggandes på soffan allt för länge innan jag förflyttade mig till sängen och somnade :)

Idag när klockan ringde var det bara att gå upp och vara på att igen. Tycker ändå att dagen har gått ganska fort hittills. Älskling var här förrut och hade en lunchdejt med mig. Är så tråkigt att sitta själv ute i personalrummet och äta ju :) Nu är det bara lite drygt 3 och en halv timme kvar här på jobbet, sen får jag äntligen åka hem och lägga mig på min kära soffa igen :) Gissar på att det blir en film ikväll innan man somnar också :)



Imorgon ska vi till barnmorskan för första besöket sen inskrivningen, spännande :)






/Take care Nathalie






Believe

Jaha då är det snart dags att bege sig till jobbet för att jobba resten av dagen/kvällen. Inte så lockande när det verkar bli fint väder idag också. Men men man får tänka på pengarna :) Det brukar faktiskt gå ganska fort att jobba så det är ju skönt. Nästa helg är jag ledig och Mattias går på semester så då får man väl hitta på något istället.



Vad tycker ni om min nya design och header förresten? Snyggt ju :) Det är den här tjejen som gjort den http://katarinaz.blogg.se/, kolla in hennes blogg vetja! Hon är skit duktig tycker jag :) Så det tackar vi för, jag är super nöjd!



Här har ni den gamla! Lite skillnad...





Och förresten tack för tipsen vart lion white finns haha. Fattar inte hur jag har missat
det, kollar alltid det i affärer jag är inne i. Men det fanns tydligen närmare än vad man tror ;)










/Take care Nathalie







Innocent

Vecka 25:
Detta är början på den sista tredjedelen av graviditeten. Kvinnans mage växer nu i rask takt och vissa får bristningar i huden på magen. I vecka 25 kan magen vara tung och trycka på kissblåsan, vilket gör att man kan behöva kissa ofta. Ryggont och värk i fötterna är inte heller ovanligt nu. Livmodens topp är nu ovanför naveln.


Barnet är ca 35 cm långt från hjässa till häl och väger 650 gram. Det börjar bli riktigt ont om plats i livmodern för att sparka och göra kullerbyttor. Lungorna börjar bli färdigutvecklade och bebisen andas in upp till en liter fostervatten varje dygn, vilket kan göra att det hickar.


Ansiktet är färdigt och har fått karaktäristiska drag. Håret på huvudet fortsätter att växa samtidigt som ögonbrynen blivit allt tydligare. Hörseln är mycket väl utvecklad och barnet känner nu igen mammans och pappans röst. Föds barnet nu är chanserna mycket goda till att det klarar sig bra, även om det förmodligen måste vistas ett tag på sjukhuset.



taget från: (http://www.gravidkalender.se/andra-trimestern/vecka-25)






Bild tagen idag :)





Sandra och Robin har varit här ikväll och vi har spelat kort och haft det trevligt :) Nu blire sängen. Hörs imon!








/Take care Nathalie







Move forward

Idag är jag ledig eftersom jag ska jobba hela helgen. Så då får man väl ta vara på denna dag lite då :) Vaknade väl vid 11 efter en natt med sömn heeeela natten tills Mattias klocka ringde vid kvart i 5. Vet ni hur skönt det va eller haha? Har inte sovit hela nätter på jaa, jag vet inte hur länge. Alltid vaknar jag för det är varmt, jag har ont någonstans eller så måste jag på toa. Men någon gång ska man väl få sova ut ordentligt :)

Ska duscha lite nu och göra mig ordning. Sen ska vi åka till Kalmar när Mattias kommer hem från jobbet. Ska gå på ikea en sväng (igen hehe), ska kika lite på barnvagnar också och sen blir det väl en sväng på modehuset, för det hann vi ju inte med sist :) Blir även käk på mc donalds idag, för jag vill ha dom snygga glasen dom gör reklam för :) Igår fick dom förresten ut torkskåpet efter mycket om och men. Så nu ska vi fixa till den platsen lite, sen får ni se bild på hur det blev.







/Take care Nathalie







Maybe another time

Kom precis hem från jobbet. Varuleveransdag och mycket att göra, men då går även tiden snabbt :) Ska laga lite mat nu och äta. Sen kommer mamma och mini förbi en sväng och ska hjälpa oss att slänga ut vårat torkskåp. Vi använder det aldrig så det känns bara onödigt att det står där och tar plats. Är planerat att det ska bli ett skötbord där istället, men vi får se hur det ser ut när det är borta :)







De här goda ligger på lager i skafferiet. Blev skitglad när jag upptäckte att de
hade sånna på Zakynthos och köpte med mig massor hem :) Riktigt goda. Men
har aldrig sett dom i Sverige tyvärr=/







/Take care Nathalie






Beside me

Igår jobbade jag hela dagen. Så det hände inte mycket mer än så :) Eller jo, det är en ny bloggdesign på g. Så den kommer inom det närmsta. Den är jätte fin, och det var verkligen behövligt med en ny kände jag :)

Idag hängde jag med mamma och Jennifer till Vimmerby en sväng. Köpte mig ett par tunna mjukisbyxor som va super sköna. Annars kikade vi bara runt lite. Fikade innan vi åkte hem, och nu kom vi hem för ett tag sen. Håller på att laga lite mat. Sen blir det att hoppa in i duschen och åka ut till g&b arena. Speedway ikväll då Dackarna tar emot Indianerna. Hoppas på bra speedway, vädret verkar ju vara med oss ikväll iallafall så det är skönt!







/Take care Nathalie






Round again

Söndag och jag måste ju säga att det inte har hänt allt för mycket. Har kollat på de avsnitten av teen mom som jag missade när vi var utomlands :) Riktigt bra serie, har följt det ända sen det började plus 16 pregnant. Sen satte Mattias upp byrån som vi köpte igår. När han gjorde det sorterade jag upp alla kläder som vi har köpt till lilla bebisen. Det känns som man har köpt hur mycket som helst, men när jag väl la ut det och tittade så var det inte så mycket ändå. Tror vi behöver lite mer kläder så man slipper åka och handla direkt när bebisen har kommit. Har kollat på några sidor om hur mycket kläder man behöver köpa innan, men det står så olika överallt. Så man får väl köra lite på känn själv. Vi har ju tvättmaskin i lägenheten, så det är ju skönt iallafall :)

Har ätit köttbullar, färskpotatis, gräslök och gräddfil idag. Och då var jag nöjd :) Fick ju inget på midsommar så det satt fint. Det kan jag lova att det blir mycket av i sommar, man kan ju äta hur mycket som helst av de utan att tröttna :) Nu blir det bara tvn resten av kvällen. Imorgon jobbar jag kväll, likaså Mattias så det känns ju skönt :)







Syster och jag :)









/Take care Nathalie







Try to hold on

Sandra åkte precis hem efter en trevlig kväll med grillat, skitprat och en bra film :) Kollade på the town, och den kan jag rekomendera. Va riktigt bra faktiskt :) Det gäller att passa på att umgås nu medans man kan när man inte är så långt ifrån varandra för en gångs skull :) Det blev ganska tyst här inne i lägenheten nu när hon åkte. Sitter bara och väntar på att Mattias ska komma hem så vi kan lägga oss. Han har varit ute och kollat på tractorpullingen som var ute på banan ikväll. Men vad jag förstått så blev det inte så mycket av den eftersom det verkade strula för dom :P

Plockade upp lite smått av alla saker vi handlade på ikea förrut. Köpte bland annat täcke, kudde, madrass, påslakan, örngott, lakan, madrasskydd, badbalja, byrå, gardiner, lampor och en hel del annat annat :) Så det är ganska fullt i lilla rummet nu :) Funderar på om jag ska ska börja sätta upp allt nu eller om jag ska vänta tills i september då jag ändå bara är hemma och inte gör någonting. Fast då kanske man är för trött för att fixa med sånna saker. Kliar ju i fingarna nu och jag vill ju bara få ordning på rummet och se hur det blir :) Tål att tänkas på :)







/Take care Nathalie






Take it easy

Har som sagt varit i Kalmar idag. Drog en vända på stan först. V köpte lite bebiskläder och sen lite leggings och sådär till mig på hm :) Sen hämtade vi ut vår babybox på babyproffsen innan vi åkte ut till ikea. Blev en hel del välbehövliga saker där. Känns skönt att ha lite saker inhandlat :)




Här har vi bebiskläderna från hm :)










Och här har ni innehållet i babyboxen :)








Nu kommer snart Sandra hit, vi ska käka och sådär ikväll :)








/Take care Nathalie






Time to change

Idag har jag jobbat 11-17. Det känns på jobbet att man börjar bli stor nu. Jag har svårt att bära och ta mig fram och så vidare hehe. Men har en väldigt förstående chef så det är skönt iaf :) När jag slutat åkte vi och handlade lite i Hultsfred. Nu har vi precis käkat pitabröd med kebab, mycket gott :) Kvällen fortsätter med filmmys!

Imorgon blir det att gå upp i tid för då ska vi åka till Kalmar och shoppa lite. Ska bland annat gå på ikea och köpa saker till bebis. Sen behöver jag lite nya leggings och linnen eftersom mina vanliga kläder inte passar längre :P Jag vägde mig igår och insåg att jag har gått upp 5 kilo sen inskrivningen. Så nu är det väl okej att kalla mig för tjock haha. Känner mig ganska otymplig, och när man gått hela dagarna på jobbet så märks det att vaderna svullnar upp. Så funderar starkt på att köpa ett par stödstrumpor imorgon på apoteket som jag kan ha när jag jobbar iallafall.




Vecka 24:
Om barnet föds vid den här tidpunkten i graviditeten har det en god chans att överleva, även om risken för komplikationer är stor. Vikten är ca 600 gram och längden ca 30 cm.


Barnet tränar sin finmotorik ofta och sparkarna känns mer tydligare. Barnet växer och nu börjar det bli trängre i magen. Balansorganet har utvecklats vilket gör att barnet kan skilja på vad som är upp och ner. Lungorna börjar att tillverka ett ämne som kallas surfactant. Detta ämne är livsviktigt för att hindra lungorna från att kollapsa vid utandningen.


Vissa gravida kan svullna om benen och samla på sig vatten. Detta märks ofta vid dagens slut om man har stått och gått mycket. För att undvika detta kan du använda stödstrumpor, samt lägga upp benen på en kudde så att de kommer i högläge när du ligger ner. Det är mycket möjligt att den blivande pappan nu kan känna barnets sparkar och rörelser från magens utsida.


Taget från: (http://www.gravidkalender.se/andra-trimestern/vecka-24)








/Take care Nathalie