Overdrive

Igår drog jagt till Kalmar och käkade lite med Sandra, sen gick vi hem till henne och pluggade lite. Duktiga :) Efter det skulle jag vara med på simskola. Va kuul att bada lite med dom så liven hehe. Fullt ös på dom hela tiden. Satt i bastun efteråt i väntan på tåget hem. Hade tänkt att se speedwayen på tvn när jag kom hem, men tåget var försenat sen halvtimme så struntade i det. Och det gjorde jag rätt i för dackarna vann inte iaf. Så ingen smfinal iår inte, vilket innebär att vi aldrig kommer att komma till smfinal eller? Troligtvis inte eftersom vi har haft det lag vi haft iår, om man inte vinner med det så vet jag inte. Men det går liksom inte köra i en semifinal och ta ett par poäng, håller inte i längden.
Har varit funktionärer vid skoldm i friidrott i Kalmar idag. Va svinkallt på fredrikskans, tror inte jag har tinat upp helt ännu. Just nu sitter jag och väntar på att träningen ska börja. Tänkte hinna plugga en halvtimme nu innan det också. Lite gutt att det är fredag imon, men lång dag går från 8-16, sen är det bara hem direkt och köra seriepremiär! Nybro hemma. Wish us luck!






/Take care Nathalie






Like a blade that cuts right throuh me

Godkväll!
Jag va så jävla trött rent ut sagt i fredags när jag kom hem så jag orkade inte sätta mig vid någon data. Hade feber och va svinhungrig. Så humöret va inte på topp när jag kom hem klockan kvart över 8 en fredagskväll. Men jag överlevde. Det är väl huvudsaken hehe. På fredagen vandrade vi 1 mil med ett antal pauser som tur va innan vi kom fram dit vi skulle slå upp vindskydden för första natten. Hade lite redovisningar och underhållning, sen va det bara att lägga sig i vindskyddet, som inte hjälpte ett dugg och försöka sova samtidigt som man frös ihjäl. Tror jag sov 3 timmar ungefär den natten. Usch! Dag 2 packade vi ihop och vandrade vidare. Den dagen gick vi "bara" 6 km. Kan säga att jag hade så jävla ont i hela kroppen efter att ha burit runt på ryggsäcken som väger 20 kg så jag ville bara lägga mig ner och dö då. Men näääe det fanns det inte tid för, för då skulle vi paddla 1 mil också. Paddlade till någon ö där vi skulle slå upp nästa vindskydd. Resten av grupperna skulle ha redovisning när vi kom fram, så vi fick inte börja med maten förrens halv 10, snacka om att jag va förbannad då haha. Ni som känner mig vet hur jag blir när jag inte får mat :P
Den natten sov jag lite bättre, det va väl för att man va helt slut i hela kroppen. När jag vaknade upp på morgonen så tänkte jag bara hem, hem och åter hem. Men en paddling på 1,5 mil skulle avklaras först. Och denna delen av paddlingen va den tuffast eftersom vi skulle förbi ett antal forsar och stenar. Jag hade gett mig fan på att jag inte skulle välta, men vad händer? Jo vi får världens fart i forsen och åker rakt in i en sten och välter med kanoten. Där låg jag i vattnet och försökte hitta någon att hålla mig i haha. Kan väl tänka mig att de va 10 grader i vattnet, knappt. Näe usch! Mitt humör va inte de bästa efter de. Fick sitta genomblöt och frysa till nästa stopp, trodde jag. Men då upptäckte jag att det hade läckt in vatten genom påsen runt väskan så allt hade blivit blött. Ville typ lägga mig ner och gråta, men det hade ju inte hjälpt direkt. Så det va bara bita ihop, frysa ihjäl och paddla på den sista biten. Kom ju hem tillslut iaf! Och hemma är alltid bäääääääääääääääst :)
Helgen som skulle varit lugn sen blev egentligen inte så lugn. I lördags drog Mattias och jag till Ikea och handlade lite. Sen på kvällen fick vi besök av Linus och vi kollade på gpt och dom drack lite, jag kände inte för det hehe. På söndagen va de fullt upp med att sätta upp saker från ikea osv. Idag har vi haft vår orienteringseximination också. Och ja det gick väl bra, är så genomförkyld så valde att gå. Jag hoppas de poängen jag fick räcker till godkänt iaf hehe :)


Mattias jobbar kväll denna vecka så sitter här själv nyduschad efter innebandyträningen. Gutttt :) Hann inte äta någon middag idag, så kompenserar det med en stor godispåse och en chokladkaka nu :) Marabou sensation cookies cream, den godaste marabou gjort någonsin. Smaka den vetja! Näe nu ska jag koncentrera mig på godiset! Är ju ledig imon, woohoho...














/Take care Nathalie






Lift me up, and let me go

Ojojoj vilket bra sm det var i lördags då! Gott sällskap, god dricka och riktigt bra speedway. Blev ju inte bättre än så. Jag hade dock hellre sett att Lindgren hade vunnit, för det var han faktiskt värd! Men han vinner nästa år ;)
Avslutade kvällen i Virserum, och jaa det va väl sådär hehe :)
I söndags vare match (inget prat om den hehe), sen snabbt hem för att rösta och följa valvakan på tvn. Men när jag insåg vad som skulle hända orkade jag inte kolla mer.

"Blondinbella" skriver såhär:
Socialdemokraterna och vänstern driver ingen jäkla godhjärtat politik utan de bedriver en politik som får folk beroende av en stat. En politik som får svaga människor ännu svagare och ännu mer beroende. Godhjärtat är en politik som gör allt som går för att lyfta dessa människor och ge alla en möjlighet till frihet.

Jag har fullt förtroende för alliansen, och ja de har lett oss genom finanskrisen och man kan säga att vi kommit vinnande ur den. Men jag vill inte ha ett samhälle där vi gör de rikare, rikare och de fattiga, fattigare. Jag vill inte bo i ett samhälle där man inte har råd att bli sjuk eller sjukskriven. Jag vill inte ha att samhälle där de rikare får det bättre genom privata sjukhus och dyra privata sjukhusförsäkringar. Det ska inte bli en klass skillnad i Sverige som de har i USA, där man sparkar på de som redan ligger ner! Så ja blondinbella jag kan förstå att du som redan är snorrik vill ha dina pengar för dig själv, men att inte ge en tanke åt de som är så pass sjuka att de inte kan jobba är fan jävligt egoistisk. Hon skriver att "Om det är något som är egoistiskt så är det er rögröna-röra där man ska leva som en parasit på andra". Så tydligen så är det mer okej att stötta alla som redan har det bra och skita i alla som har det sämre? Bra där blondinbella, där fick du till att!









Måndag igår och dags för ny skolvecka. Den sugigaste skolveckan på hela året tror jag. Orientering igår, och orientering idag. Men jag stannade hemma idag och skrev klart vårt arbete på 8 sidor. Så nu är det inskickat och klart, skönt de! Imon är det dags för sommarfriluftsliv då vi ska ut och vandra ett par mil, paddla och sova över i vindskydd mitt ute i ingenstans i TVÅ nätter! Har ont i magen, jag vill verkligen inte. Ett extra plus är ju bara detta fina väder vi har! Fy fan, vi hörs på fredag och jag har överlevt dessa bravader.







Tummen upp för sm:et (Y) Och ett stort lycka till till Dackarna ikväll, kom igen nu!!!!!






/Take care Nathalie






Club can't handle me

Igår var jag för en gångs skull ledig från skolan, och hade lyckats klämma in ett besök till frissan. Frågan var ju då hur jag skulle färga håret. Bestämde mig tillsist för att bara färga utväxten, så jag är fortfarande väldigt blond. Klippte även av mig 5 cm, så de är kort nu, men jag har de ju oftast uppsatt så tror ingen ser skillnad ändå hehe. Det är så tråkigt att man alltid ska behöva få mörk utväxt fastän man är en liten blondie sen man var liten. Va kritvit i huvudet upp till högstadiet då jag fick för mig att använda spray blond på stranden på öland i en vecka. Då visste jag ju inte att det är precis som att bleka håret, men aldrig tvätta ut färgen. Det va det sämsta jag kunde göra. För efter det har jag alltid haft utväxt. Hatar  den där råttfärgade fula jävla utväxten! Nästa gång blir det nog att tona ner det blonda lite, är ju mest snyggt att bara vara såhär jätteblond till sommaren. Är ändå lite sugen på att göra de lite mörkare som jag hade det i vintras när jag kollar på bilder. Men jag kände mig så blek då, så jag vet inte om jag vågar göra de igen. Får se helt enkelt :) Nog om det.

Resten av dagen igår var inge vidare rolig alltså. Pluggade från halv 3 till halv 11 på kvällen. Vårt arbete ska vara på 6-8 sidor och jag skrev 5 sidor på alla de timmarna igår. Fy fan! Va helt slut sen. Men när älskling kom vid 12hem blev de inge sova på ett tag för han hade fått hem halo reach dagen till ära. Själv orkade jag inte spela men han satt uppe och nördade halva natten. Men måste ju såklart se hur det är jämfört med de andra, så får bli lite spelande i helgen :) Idag har vi varit på södra utmarken i Kalmar och spelat fotboll på konstgräsplanen där. Helt plötsligt började det spöregna, samtidigt va det storm, och den stormen drog med sig all goda lukt från reningsverket som låg en bit bort. Härlig start på dagen haha! Men det va kul att spela lite fotboll iaf. Nu sitter jag och väntar på att innebandyträningen ska börja, vi har träningsmatch i helgen igen.
En annan rolig grej som händer i helgen är ju såklart sm! Jsm imon, och det riktiga sm:et på lördag. Ser vi fram emot även om det kommer vara svinkallt att kolla. På lördag ska vi även hinna med kina för att fira mormor som fyllde 65 igår :)





Mörk VS Blond














Så vilket är snyggast?






/Take care Nathalie






Shortcut

Aoo ni forsätter ju med att läsa min blogg, så då får väl jag fortsätta med att skriva!

Ikväll tänkte jag skriva lite om valet som är nu i september. Jag är inte så insatt, men försöker bli. Jag gillar politik, och har alltid gjort. Politik var det roligaste på samhällen. En stor del till att jag tänkte läsa samhäll nu på högskolan, men så blev det engelska istället eftersom samhäll är 2 år läsande iställer för 1,5.
Just nu sitter jag och kollar på tv 4 som visar valdebatt med alliansen. Alliansen är alltså dom som leder Sverige just nu. Är alltid lika kul att kolla på dessa debatter, när politikerna kringlar runt svaret, blir upprörda, slänger iväg små hintar av hat mot varandra, höjer rösten jaa you name it. Det är underhållning haha!
Jag har inte bestämt mig för vad jag ska rösta på i riksdagsvalet ännu, men däremot har jag bestämt mig för att rösta på kristdemokraterna i kommunvalet. De tycker bland annat att vi ska bygga en nytt vårdhem i hultsfred, maka och make ska få bo ihop utan att prövas, järnvägar ska rustas upp, tågkommunikationer ska bli bättre, hållplats i målilla, de vill ha vårdnadsbidrag, höjd lägsta ersättning för föräldrarpenning, omställningspeng inom arbetsförmedlingen och avskaffa fastighetsskatt för studentbostäder. Där är några bra saker så det gillar vi!Däremot håller jag inte med Kristdemokraterna över det stora hela, betyg redan i årskurs 6, skolk och uppträdande ska skrivas in i de skriftliga omdömet, 10 nya kärnkraftreaktorer får byggas upp, ingen högskolebehörighet på alla gymnasielinjer och att öka militärt deltagande internationellt.

Men det går ju inte hålla med alla partier om allt. Så jag har inte riktigt bestämt vilken sida jag står för än. Om blått forstätter leda Sverige känns det som att det tillslut kommer sluta som i USA, där de fattiga förblir fattiga, och de rikare blir rikare. Man får inte vara sjuk utan massa utredningar och bla bla. Meen 60 % av människor som gått på sjukpenning som skickats ut i arbetslivet har stannat kvar där. Sånna som trodde de skulle komma undan med att bara vara hemma. Håller med alliansen om att utredningar och kontakten mellan individen och försäkringskassan måste vara bättre.
Om man tänker åt de röda hållet istället, känns som en lite mer human politik. De vill inte ha någon privatvård, där man får betala massa pengar utöver försäkringen för att få den bästa möjligheten till vård. De vill höja studiemedlet för oss på högskolan, medans de vill ha höjda skatter. Jaa detta tåls att tänka på!
















/Take care Nathalie






My lips is like sugar

Dagen efter jag skrev sist blev jag sjuk, och det blev inget pluggande. Men åkte upp på torsdagen och skrev tentan iaf. Gör som jag brukar göra kommer sist, går först. Men va tvungen att gå iväg för jag mådde så illa, och sen kände jag inte för att missa första tåget heller. Illamåendet blev ännu värre när man va tvungen att åka det lilla tattartåget hem från Kalmar som skakar sönder. Så satt mest på toan på tåget och spydde, det va en trevlig hemresa haha. Iaf så klarade jag tentan fick jag veta 2 dagar efter, såååååååååå jävla gutt :)
Nu har vi börjat få ordning på lägenheten med. Är bara en vända kvar till ikea sen är allt klart. Och ikea blir det om två veckor, när det har fyllts på med lite money på kontot.


I helgen har Mattias haft 2 kompisar hemifrån här. Så det har blivit lite alkohol i helgen. Såg gpt här igår med Malin och Max också. Trevligt trevligt :) Vi ska väl stoppa i oss något att äta snart sen beger de väl sig hemåt. Jag skulle behöva plugga idag, men orkar verkligen inte de. Usccch, söndagar ska ju vara en vilodag. Jag vill ha mcdonalds och lite cola sen vill jag bara ligga på soffan med min sköna filt och kolla på tv. Så får det nog bli också! Plugga är överskattat!




 











/Take care Nathalie