ALV

Har haft en väldigt mysig dag med familjen i Vimmerby på Astrid Lindgrens värld idag. Väldigt varmt och stressigt också för den delen haha. Mattias hade aldrig varit där heller så det blev premiär för båda Perssons. Travis har varit i sitt esse hela dagen. Jobbigt att springa runt efter honom och kånka på honom emellanåt. Han går liksom lite vart han vill. Ska beställa ett armband åt honom med telefonnumret på utifall att han försvinner. Man vet aldrig, tar någon ynka sekund sen är han på nytt ställe. Snabb som attan ungen. Vi har sett pippiföreställning och Emilföreställning och Travis tittade med stora ögon och la in ett skratt då och då haha. Sötunge! Blev en heldag och på hemvägen stannade vi till vid sommarstället och klappade kossorna. En väldigt lyckad avslutning på helgen.

Travis somnade gott ikväll efter den intensiva dagen som han avslutade med att springa i vattenspridaren på trädgården. Ungen med viljan alltså :) Jag har precis tagit en dusch och planerat upp morgondagens lektion. Ska plugga på morgonen sen åker jag och jobbar en sväng.










Underbart väder

I veckan har jag varit med extra under elevens val. Har inte varit så ansträngande. Spelat lite fotboll, la crosse, kört lekar, innebandy, basket och så vidare 😊 Avslutade med show igår som showgruppen satt ihop. Var riktigt kul att se, så himla duktiga alla. Efter de gick jag bort till Jennifer som klippte av mig håret. Har sparat till långt hår länge, men det är riktigt slitet nu så det fick ryka. Är inte meningen att jag ska ha långt hår helt enkelt. Hellre att det är kort och fräscht! Hon klippte av mer än en decimeter så det känns lite ovant än. 

Idag har vi varit iväg och firat farmor som fyller 70 år i veckan. Vi överraskande henne först hemma då hon inte hade en aning om att alla samlats. Sen åkte vi iväg och åt på restaurang och stannade till vid en sjö och fikade och lekte lite leker. Väldigt trevligt faktiskt :) Just nu är det altanhäng som gäller för mig. Mattias är fyllechaffis ikväll, men jag överväger att förflytta mig till sängen mycket snart. Har ändå varit en lång veckan jobb och plugg. Kan gladeligen säga att det enbart kommer vara så i två veckor till, målet i sikte äntligen. Har lite smått kvar att fixa som jag planerar att göra måndag och tisdagkväll sen ska uppsatsen skickas in. 

Travis har varit sjuk hela veckan och varit hemma från dagis. Han är fortfarande lite snorig, men det är bättre så det får bli en kortvecka för honom på dagis nu. Imorgon ska hela familjen spendera dagen på Astrid Lindgrens värld. Hoppas vädret är med oss. Har verkligen varit underbart hela veckan bortsett från regnet som kom idag på förmiddagen. Dock var det välbehövligt för allt pollen, men nu får det gärna bli sol igen :)













Speedwayhelg

I helgen har det mest varit lugnt. Travve är fortfarande hostig och förkyld. Vi har i alla fall varit iväg på lite speedway, och i lördagskväll blev vi bjudna på mat i Vimmerby till gpt. Söndagkväll och måndagkväll har gått åt till att göra en opponering. Fick ihop lite kommentarer tillslut iaf :) Igår jobbade jag hela dagen också. Det är elevens valvecka på skolan så jag hjälper till på idrotten.

Idag har jag dock inte varit där. Idag har vi haft provopponering i Kalmar. Åkte med syster imorse eftersom hon behövde ta bilen till skolan. Smidigt! Det gick väl bra, men det är så sjukt jobbigt att sitta still och lyssna mellan 8-13. Fick lite kommentarer på vad som ska ändras så får väl försöka sätta mig med det någon kväll. Vill bara bli färdig med detta, blir less av bara tanken att öppna upp dokumentet. Blö på skiten! Hoppas verkligen att ändringarna inte tar lång tid och att det är så gott som färdigt inför den riktiga opponeringen som är om två veckor. Är svårt att avgöra vad man ska göra för ändringar för alla tycker ju olika... Vill mest bara bli godkänd så jag kan bocka av vårterminen. 

Travve på speedway i söndags 😊 Så gulliga kinder när de blir ihoptryckta haha. 










Derbyfotboll

God kväll!

Efter en ytterliggare vecka med jobb och intensivt skrivande på uppsatsen känns det skönt med fredag idag. Travis fick vara hemma från dagis idag för han har åkt på hosta och snorig näsa. Vi var på sommarfest igår med förskolan, efter det var han väldigt hängig och har sovit dåligt inatt pga hostan. Så vi tog en hemmadag idag. Blev först stressad för jag skulle nämligen börja på opponeringen idag, men vi blev inte tilldelade uppsatsen förren efter 12 idag. Känns stressigt med bara en och en halv arbetsdag för att korrekturläsa och kommentera en uppsats. Menmen kvalitén får ju bli därefter också. Får försöka sätta mig med det på söndagkväll. Vi har iallafall haft en riktigt rensardag här hemma. Vi har städat ur och torkat kylskåpet och skafferiet. Sen städade vi och rensade ur städskrubben. Passade även på att byta alla sängkläder, tvätta och tumla 😊 Gjorde en ny sats med egen müsli och så var vi vid återvinningsstationen och slängde skräp. När vi kom hem städade jag toaletten och dammsög hela huset. När Mattias kom hem fixade vi lunch, kyckling, potatissallad och melon blev det idag :) Så vi hade en effektiv förmiddag minst sagt. Travis är pigg för övrigt, men näsan rinner konstant och han blir trött av allt hostade. Hoppas han piggnar på sig i helgen, nu var det länge sen han var sjuk. 

Ikväll hängde jag med Emma och Elliot och tittade på derbyfotboll i det fina vädret :) Nu händer det inte allt för mycket. Travis sov när jag kom hem, hoppas natten blir bättre för honom. Han fick lite honungsvatten av Mattias innan han la honom för natten. Det brukat hjälpa litegrann :) 


Hade lite långtråkigt igår när jag jobbade och satt och väntade in mina elever som var ute och sprang :)









Nya tag

Ny vecka på ingång! Hade en trevlig dag igår på fredensborgs herrgård med innebandyn. Kvällen var inte lika kul med plugg medan regnet öste ner utanför fönstret. Travis stackarn kom och suckade och undrade varför jag måste plugga. Stackarn, inte lätt att förklara sina måsten för de små. Kom i säng alldeles för sent som vanligt så det är lite segt idag. Är på skolan och jobbar. Fick mig en liten kortare rast såhär på förmiddagen, det är inte av vanligheten. Ska alldeles strax upp till Hagadal och ha lite idrott. Mycket på gång i mitt liv, men ändå inte. Lite svårt för min hjärna att hänga med i all osturktur, men jag lever ;) 

Nehe dags att förbereda för svenskan i eftermiddag. Blir mycket kopierande med papper osv :) 










Beställning från kicks

Godkväll!
 
Handledningen gick bra igår, fick lite ändringar som jag fixade till imorse innan jag började jobba. Skickade tillbaka det idag för att se så vi uppfattade varandra rätt och fick några kommentarer till. Ska fixa till de små ändringarna i helgen tänkte jag. Fick även besked att deadline ändrades från måndagmorgon till tisdagkväll. Det känns skönt för då behöver jag inte stressa lika mycket med att skriva i helgen. Är alldeles för stressad i kroppen just nu. Och vet ni hur det ger uttryck för mig? Jag får finnar, världens sämsta hy och spänningshuvudvärk. Det glammiga livet som student ni vet! Kan nog inte nämna tillräckligt hur skönt det ska bli att lämna universitetsstudierna bakom sig. Har aldrig haft problem med finnar osv innan, inte ens i tonåren. Kunde få någon finne då och då, men det senaste året har min hy blivit kaos. Har aldrig innan i mitt liv haft så mycket finnar som jag har nu. Hela mina kinder är rödprickiga, vet inte riktigt vad jag ska göra åt det heller. Det enda som hjälper är nog att inte stressa, men den möjligheten finns inte förrän sommaren kommer om hjärnan får "vila" litegrann. Jag beställde nyss smink och ansiktsgrejer från kicks. Allt sånt tog slut samtidigt denna gång så räkningen kommer bli saftig. Man får ju i alla fall försöka underlätta för hyn lite. Hemklickat den här gången blev lite ansiktsmasker, ansiktstvätt, mascara, ögonbrynspenna, nagelfilar och lite tillbehör som gått sönder :) Skulle egentligen köpt en nytt solpuder också för mitt har gått sönder, men då har man såklart oturen att min färg var slut. Som sagt så rinner det lätt iväg på den sidan, är så mycket man vill ha :) Ändå använder jag inte så mycket smink, men basgrejer vill man alltid ha hemma.
 
Är riktigt trött efter den här intensiva veckan så snart blir det sängen så man orkar gå upp imorgon. Hoppas Travis sover till minst 8 =) I helgen har vi inget speciellt planerat. Jag tänkte sola lite imorgon så man känner sig lite fräschare. På söndag är det dags för innebandyupptakt för mig och Mattias ska iväg på speedway.
 
Det här är mina favoriter från kicks. Det första två tuberna är ansiktsmasker som luktar jättegott och jag upplever att de fungerar bra på min hud. Den tredje är en skrubb som gör huden i ansiktet jättelen. Bredvid den är en ansiktstvätt och sedan ett ansiktsvatten från Lumene som jag använder som ska ge en mattare hy. Vet inte riktigt om de ger en matt hy, men det tar bort smink bra och huden känns ren och fräsch efter att man tvättat sig med det och baddat på lite ansiktvatten. Denna gång testade jag även att köpa dagkrämen från samma märke, får se om den är bra också. Har kört på apotekets egna dagkräm innan.
 
 
 
 
 
 
 
 






Jag lever!

Hej på er!
 
Jag lever :) Har haft händerna fulla, och har det fortfarande minst sagt. Jag jobbar, och ja nu har det blivit varenda dag. Man känner verkligen att man lever om man säger så. På mina korta raster och på lunchen skriver jag på examensarbetet och på kvällarna gör jag detsamma. Inte så kul liv, nej. Men det blir desto roligare i sommar när man har mycket pengar över till semestern, försöker tänka så ;) Imorgon är det dags för sista handledningen av arbetet. Jag ska ha den på min lunchrast över telefon haha. Kan bli spännande!  Sen på måndag är det dags att skicka in den inför provopponeringen som är veckan därpå. Sedan har vi en vecka på oss för eventuella ändringar och att göra klart arbetet, sen ska det in inför den riktiga opponeringen. Alltså är det ca 2 och en halv vecka kvar. Det har gått så sjukt fort, vilket även innebär att terminen snart är slut. Det ska bli så himla skönt! 4 veckor kvar sammanlagt sen är vårterminen över, låter guld i öronen men det är mycket jobb kvar. Kommer verkligen bli slit in i det sista. 
 
Jag försöker dock fixa mig ett liv över helgen, men det blir mest att umgås med Travis. i Helgen var vi iväg på speedway. Travve tycker det är kul att titta, men tycker också att det börjar bli lite långtråkigt mot slutet. Då vill han hellre gå ner i depån och vara med pappa. I helgen som kommer har jag inga planer, förutom att arbetet ska bli så gott som färdigt inför deadline på måndag. Bara att kämpa på!
 
Travis är väldigt trött om kvällarna nu för tiden, somnar på 10 minuter i sängen. Det är så skönt för att sitta i hans säng för länge ger ingen bekväm ställning, man känner sig som en gammal kärring när man ställer sig upp igen. Han är inne i en period där han ställer 1000000 miljoner frågor, och undrar och vill ha allt förklarat för sig. Det går inte snacka bort något längre för hans minns minsann. Han drar upp saker som hände för flera dagar sen och återberättar händelserna. Han pratar så himla bra, han är som en liten vuxen i en minikropp haha. Lilla professorn!