Midsommar

Hej på er!

Nu var det minsann länge sen jag satte mig ned vid datorn och skrev här inne. Jag har precis lagt över bilder från midsommar på datorn, och tänkte bjuda er på några. Midsommar spenderades med Emma, Kim, Elliot, Sandra, Andreas, Veronica, Mattias och lilla Lennon :) Jag jobbade först till klockan två, sen åkte vi hem till Emmas föräldrars hus och åt massa god mat som de fixat med. Sen blev det 5-kamp, tårta och massa spel hela kvällen. En lugn, skön och såklart trevlig kväll. Vi åkte hem rätt tidigt, klockan var bara halv tolv. Travis var väldigt trött då, och det är omöjligt att få honom att somna bara sådär. Det blir såklart de små som får styra livet nu för tiden, hade gärna varit kvar lite längre, men jag är ändå förvånad över att Travis orkade hålla ut så länge. Han höll sig ända hem, men när vi kom hem och han skulle ta på sig pyjamas brast tröttheten ut i gråt. Som tur var, var vi bara minuter bort från sängen. Vi somnade direkt allihopa och sov till klockan elva dagen efter, det var inte helt fel det. Var ett smart val och inte dricka så man kunde köra hem, annars hade det känts som en evighet hem :)
 
Sen midsommar tycker jag mest att det har varit deprimerande. Det har regnat, varit kallt och allmänt tråkigt. Hoppas verkligen det vänder snart för just nu tycker jag det känns som höst utomhus. Det har med andra ord inte hänt så mycket mer än jobb i familjen Larsson/Perssons liv. Jag har numer ett sommarjobb till eftersom det behövdes hjälp på sommarskolan. Så idag, imon och nästa vecka är jag där och jobbar. Första dagen idag, och det kändes väldigt kul att vara med på det. Jag har gett bort mina tider på konsum och sen jobbar jag på helgerna, så det gick ihop sig. Jag har jobbat hela den här veckan, jag ska jobba hela lördagen och söndagen nu i helgen, sen kör jag på jobb hela nästa vecka. Fredagen jobbar jag på skolan på förmiddagen, kväll på konsum och sen avslutar med en heldag på konsum på lördagen. Fullt ös på jobbperioden med andra ord. Kommer nog vara rätt trött nästa helg ;) Kör sista arbetspasset måndagen därpå sen är det semester äntligen!
 
Mattias är iväg på speedway ikväll, och kommer väl hem inatt någon gång. Jag ska snart bege mig till sängen och försöka få lite sömn. Det är hopplöst med att få sömn nu för tiden eftersom Travis envisas med att komma till oss mitt i natten och ska bråka emellan oss. Han bökar och vrider på sig och fötterna ska helst ligga på min mage eller i ansiktet. Väldigt lätt att sova då! Och framförallt är det varmt, supervarmt... och jag kan verkligen inte sova i värmen. Jag har sagt åt honom att han inte kan komma mer och han lovar att han inte ska det, men likt förbenat kommer han mitt i natten haha... Inte orkar vi ta tag i det heller! Eller jag blir det väl, för Mattias vaknar inte när han kommer :P
 
 
 
 
 
 






Helgen som gått

I fredags hade vi en trevlig kväll med studentfest. Välkomstdrink, massa god mat och lite lekar :) Vi åkte hemåt runt tiotiden och då var Travis jättetrött, han är ju van vid att lägga sig och sova vid sju annars. När vi kom hem satt det massa folk på vår altan och Travis blev lite blyg och ville inte hälsa. Troligtvis eftersom han var så trött, han brukar inte vara så blyg annars. Han somnade tillsist, nästintill övertrött och då är det svårt att få honom i säng. De andra höll låda på altanen ett tag, men jag gick och la mig vid ett någon gång. Travis sov till nio på lördagen vilket var väldigt skönt. Vi åt lite frukost, fixade här hemma, hämtade biljetterna och så körde jag bort Travis till mamma eftersom Travis skulle sova där. Då grillade vi här hemma, och sen åkte vi ut till gpt. Det bjöds på riktigt bra speedway, och sen dansade vi hela natten lång. Kom i säng efter fyra hahha, tror inte jag har varit vaken så länge på flera år.
 
Trött var jag, och lika trött var jag när jag vaknade klockan åtta av att hon som bor ovanför oss fick besök. Hann precis somna om sen ringde klockan och Mattias skulle iväg på speedway. Då började de andra vakna också så det var bara att gå upp. Inte många timmar sömn inte. När värmlandsbesöket hade åkt hem gick jag och la mig en timme innan jag hämtade upp Travis. Vi lekte ute sen kom min pappa och ville gå med han en sväng i vagnen. Då passade jag på att plocka undan allt, städa toan, städa gäststugan, dammsuga och plocka disk. Sen tvättade jag sex maskiner med tvätt resten av kvällen. När de kom hem igen från promenaden beställde vi hem en pizza, sen chillade vi framför tvn resten av kvällen. Mattias kom hem precis när vi badat och Travis skulle sova. Vi tittade lite på speedway sen somnade vi också, riktigt skönt att somna tidigt. 
 
Idag sov Travis också rätt länge, halv nio och det får man vara glad för. Vi åt gofrukost sen började det regna så vi la oss i sängen igen och tittade på serier och filmer. Myspys! Efter ett tag kom Jennifer, då käkade vi lunch sen åkte vi till Hultsfred för jag behövde en ny kalender eftersom min bara sträcker sig till juli. Annars har jag storhandlat idag, sen har det inte blivit så mycket mer. Travis är i säng sen ett tag tillbaka för imorgon väntar dagis för honom och jobb för mig. Jag ska vara på konsum i fyra veckor sen ska jag vara mammaledig resten av sommaren. Blir precis lagom det tycker jag! Är tacksam för att jag får vara där, och det är smidigt eftersom jag varit där varje sommar sen jag var 17 år :)
 
 
 






Gphelg

Återkommer imorgon med ett inlägg :) Har varit fullt upp ända tills ikväll!

Min lilla kärlek och jag ❤️ 









Fler bilder från studenten

Idag har jag varit på avslutningsfika på skolan. Vi vikarier var också inbjudna att vara med och äta lite tårta. Vi fick även varsin ros som tack för hjälpen under terminen som gått :) Kul!  Efter det var vi i familjen och tog passfoto. Alla tre behövde ett nytt, Mattias gick ut i mars, mitt går ut nu i juni och Travis har inget :) Det skulle komma hem om en vecka, och fotot blev lika hemskt som vanligt haha. Det såg ut som jag hade botox i hela ansiktet, och Mattias såg ut som en ganster haha. Travis kort blev i ialla fall jättebra! Sedan är vi som gott som redo för att dra till Mallis :) Ikväll har vi städat lite och så här hemma, imorgon kommer nämligen besök från Värmland eftersom det är gpspeedway på lördag. Imorgon väntar även studentfest för syster. Så imorgon blir det en fullspäckad dag med dukning, fix med mat, välkomstdrink osv :)
 
 
 






Student 2014

Idag har vi varit i Kalmar eftersom syster har tagit studenten. Vi gick ut och åt efteråt sen kör vi studentfest på fredag istället :) Är så stolt över henne så som hon kämpat med att åka tidigt och komma hem sent och åka fram o tillbaka mellan Kalmar i tre års tid. Det är tufft, trust me I know. Idag kom äntligen belöningen för allt slit, och om två veckor börjar hon jobba på sitt jobb. Inte förvånad så duktig som hon är :)










Spanien i juli

Idag har jag inlett mitt sommarlov. Var och färgade mitt hår på förmiddagen sen tittade jag och Travve när lärarna mötte eleverna i fotboll på skolan. Vi fikade lite innan vi åkte hem, och sen åkte vi på utvecklingssamtal på förskolan. Ikväll har Travis levt rövare här hemma haha, han somnade rätt fort sen. Mattias har jobbat hela dagen och kom hem för en stund sen så nu får det bli sängen. Har sovit som en kratta inatt med en unge som inte kan ligga still och Mattias som vänder sig så man nästan trillar ur sängen. Lägg till en olidlig värme på det haha, inte mycket sömn alltså. 

Igår bokade vi en resa till Spanien och närmare bestämt Mallorca, Alcudia. Vi valde mellan två hotell, ett som låg 50 meter från stranden och det andra 400 meter. Blev tillsist det som låg längst bort, dels pga av bättre barnpool och sen verkade underhållning osv bättre där. De hotellen som låg precis intill stranden kostade närmare 30 k och det tycker jag är alldeles för mycket. Jag bryr mig inte så mycket om just hotellet, bara det finns en fin pool och god mat i närheten så räcker det för mig. Självklart en fin strand också :) Alcudia är känt för sin fina vita sandstrand och långgrunt vatten, perfekt för barn. Vi åker den 20 juli från Landvetter. Längtar redan! Ska bli kul att komma iväg och se om Travis tycker om det. 












Fler bilder från balen

Hej på er!
 
Opponeringen i tisdags gick hur bra som helst. Nervös i onödan som vanligt :) Jag inledde dagen med min opponering, och jag fick beröm för den. Jag hade förberett mig väldigt bra och även gjort en powerpoint så jag är supernöjd med den. Att vara respondent gick också kanoners, och sedan satt jag ner med examinatorn och handledaren. De berättade vad de tyckte att jag skulle fixa till osv. De ville att jag skulle tydliggöra valet av min metod, samt korta ner bakgrunden lite. Lätt fixat, så det var skönt! Tog två dagar ledig från uppsatsen och jobbade på skolan istället. Idag satte jag mig ned med den igen. Behövde vara ifrån den ett tag för att få perspektiv på den. Man blir rätt inkörd efter att ha öppnat det där dokumentet dag in och dag ut i två månader. Iaf så läste jag igenom hela och gjorde några småändringar, men ville inte peta för mycket heller för när jag läste det kändes det verkligen som allt hörde ihop. Då är det dumt att börja peta för mycket för då kanske den röda tråden försvinner, och det vill man ju verkligen inte :) Hoppas det duger för nu är den inskickad för bedöming av betyg! Hoppas faktiskt på ett bra betyg, dels för jag kämpat så hårt med den och dels för jag behöver det för att kunna få VG i hela kursen. Har inte brytt mig så mycket om det innan, men nu känns det ändå lite kul när man fått högsta betyg på första halvan av termingen. Då måste man även ha det på andra halvan för att det ska bli högsta i det sammanlagda.
 
Ikväll har jag suttit och redigerat Jennifers balbilder. Skulle verkligen vilja bli bättre på att fotografera, men man kan väl inte vara bra på allt här i världen :) Tyckte bilderna blev fina iaf!
 
 
 






Långledigt

Hej på er!

Hoppas ni haft en bra långledighet, för det har jag haft. Iallafall en effektiv sådan med mycket städ, plock och fixande :) Har även varit iväg på speedway och haft Tim och Matilda här på en grillkväll. Den avslutades med att åka till Kalmar och titta på syster som hade studentbal igår. Har även blivit lite av det tråkiga, plugg med andra ord. Sitter just nu och fixar det sista inför imorgon. Imorgon ska jag till Kalmar för sista gången denna termin på opponering. Blir en heldag så jag åker bil imorgon. Jag hoppas verkligen det går bra, och att det bara blir småfix att ändra tills den slutgiltiga versionen ska in för bedömning på söndagskväll. Spyr lite varje gång jag behöver öppna upp dokumentet så håll tummarna för att det inte blir så många fler gånger. 

Travis och jag har hoppat studsmatta och varit och storhandlat idag. Han ska med överallt och styra och hjälpa till. Det får han så gärna även om allt tar liiiite längre tid :) Ser fram emot nästa vecka för då ska jag och Travis ha kvalitetstid hela veckan, vi ska på student och så är det gp såklart :) Kvalitetstiden och att bara hinna landa i allt har inte infunnit sig de två senaste månaderna. Ska bli så skönt att bara kunna koncentrera sig på annat än att oroa sig för skolan, och då menar jag mest Travis såklart. Han behöver mer uppmärksamhet från mig. Bara en termin kvar sen, då är det all in för nu ska jag bli klar med detta. 

Så fin ❤️