A place on earth

Dackarna förlorade idag mot Valsarna. Dom har verkligen inlett säsongen tungt, inte bra. Men det var riktigt varmt och skönt idag på läktaren iaf. Det var väl ungefär det enda bra med den matchen hehe :) Imorgon är det avslutning i skolan, så då ska jag upp till Kalmar och säga hejdå till alla klasskompisarna. Direkt när jag slutat blir det bara hem och vända ungefär, för då ska vi åka upp till Hagfors över långhelgen. Så vi åker imon och åker hemåt igen på måndag är det tänkt. Alltid kul att komma hemifrån lite :) Man kan hoppas på att värdet håller i sig över helgen också, det vore skönt :)






Bebisen ville absolut inte ligga still denna gång heller. Nu va det ju mycket trängre där inne också, så det blev inte alls lika tydliga bilder som förra gången. Men här ser det ut som han försöker göra en bakåt kullerbytta typ iallafall haha :) En väldigt livlig liten kille verkar det ligga där inne :)






/Take care Nathalie






It's taking me higher

Precis hemkommen från Oskarshamn och ultraljudet. Jag höll på att kissa ner mig i väntrummet innan vi fick komma in för jag hade druckit så mycket haha. Men blåsan ska ju vara full, så det va bara att stå ut. Blev mycket glad när samma barnmorska kom och mötte oss. Väl där inne såg allt bra ut på lilla bebisen. Efter en stund frågade jag om hon möjligtvis såg vad det var för kön för vi var väldigt nyfikna. Jaa jag har nog redan sett det svarade hon, men vi ska kika lite närmare. Mattias sa att han också hade tyckt sig se vad det var. Hon zoomade in lite, och som barnmorskan tyckte sig ha sett så var det en liten pojke. Hon behövde inte ens säga något för det syntes så tydligt haha. Tekniken är ju underbar alltså. Fick nästan lite tårar i ögonen när man låg där och såg att det var en liten pojk. Såå mysigt :) Både Mattias och jag hade hoppats och trott det blev en pojk, och det stämde ju :) Vi fick också reda på att vi behöver åka på ett till ultraljud i v.32 eftersom att moderkakan inte va där den skulle. Hon trodde att det skulle rätta till sig, men för säkerhetens skull så måste det kollas upp innan förlossningen. Har den inte rättat till sig så blir det kejsarsnitt istället. Men vi får hoppas att den har lagt sig rätt nästa gång så man slipper det. Blir ju kul att få se bebis en gång till :) Vi fick med oss ett par bilder hem denna gång också, men det syns inte alls lika väl som förra gången. Får lägga upp ikväll sen så ni får se iaf. Vi firade med mc donalds innan vi åkte hemåt haha :)




Nu ska jag göra mig iordning för att åka ut till g&b arena,
Dackarna Vs Valsarna ikväll :) Skriver senare ikväll igen!







/Take care Nathalie






Strangers in the night

Har precis grillat här hemma vi tre, eller fyra kanske man säger ;) Idag blev det fläskfilé, potatisgratäng, vitlöksbröd och sallad. Gott som vanligt med grillat. Man får ju passa på medans vädret tillåter. Ikväll blir det nog bara lugnt här hemma, lite spelande och tv-tittande skulle jag tro :)

Imorgon ska vi på vårt andra ultraljud i Oskarshamn. Ska bli spännande att se det lilla livet igen, och kolla så allt är bra såklart. Sist vi var där låg den ju inte still en sekund nästan, får väl se hur det blir denna gång hehe. Hoppas vi får samma barnmorska också för hon var så himla trevlig förra gången. Det gör faktiskt det hela roligare. Vi har bestämt oss nu tillslut att vi ska kolla vad det blir för kön också. Har övervägt fram och tillbaka ett bra tag nu. Men nu har vi som sagt bestämt oss att vi vill veta redan nu, så hoppas det syns imorgon. Vårt övervägande låter att vi tror (jag och Mattias) att ingen av oss kommer bry oss speciellt mycket om vad det är för kön precis när bebisen kommer ut, utan då tror vi mer att vi bryr oss om att bebisen mår bra och har tio fingrar och tio tår. Därför känns det som man likagärna kan veta könet redan nu. Då hinner man även tänka ut ett par namn ordentligt och sen kan man förbereda både rum och kläder på ett annat sätt som man inte skulle kunna om man inte visste könet. Jag säger inte att man inte kan klä bebisen i vilka färger som helst, men om vi får till exempel en flicka så är det ju självklart att jag vill klä henne i rosa :) Men det gör man ju såklart som man vill.








Får återkomma imorgon när vi kollat så bebis mår
bra och om vi sett vad det blir för kön :)






/Take care Nathalie






To lonely

Målilla vann stort över Smederna idag. Kulkul :) Det var kul att träffa Elin också och sitta och prata lite, för det var ett tag sen vi sågs nu. Men i sommar blir det förhoppningsvis lite fler gånger :) Blev pizza här hemma sen. Alltid fint att avsluta en söndag med det hehe. Och så kollade vi självklart på bb ikväll,  där händer det grejer. Tycker det va riktigt elakt att lura Sara och Simon att de är i final. Menmen, det blir ju lite spänning också. Anders, Mattias kompis från Hagfors är här ikväll också. Eller han ska sova här tills på tisdag då det är dags för match mot Valsarna :) Just nu sitter de och spelar tvspel, vi har kört lite kinect också. Va ett tag sen nu :)

Känner att det är dags att gå till sängs snart då man inte fick alldeles för mycket sömn natten som var. Men jag ska ju faktiskt inte till skolan imorgon eftersom jag inte orkar med geocatching som står på schemt tyvärr. Inte alltid lätt att vara gravid då man blir väldigt trött av att gå. Men ikväll är det helt underbart för den lille ligger och rör sig där inne hela tiden. Mysigt som bara den att lägga handen på magen :) Tror nog h*n vaknade till liv ordentligt igår av all musik för den har rört på sig väldigt mycket sen igårkväll hehe.






/Take care Nathalie






Last man standing

Hade en riktigt trevlig kväll igår på Emma och Kims fest. Tror inte vi var hemma förrens halv 5 imorse haha. Jag som alltid brukar bli trött efter klockan 12, men det va kul att umgås med alla igen för det var allt för länge sen. Mattias har just nu åkt ut till g&b arena för han ska meka åt en kompis hemifrån idag. Jag, Sandra och Robin ligger på soffan och glor på vem vet mest på svt2. Kul program faktiskt, en del är ju värdelösa hehe. Fast det är riktigt svåra frågor som kommer ibland. Iaf så ska de snart åka hemåt och då ska jag åka till mamma en sväng på morsdag :) Vid klockan 3 sen kör Målilla mot Smederna så då ska jag ut och kolla på den matchen tänkte jag :)




Lite bilder från igårkväll :)




















/Take care Nathalie






Party people

Snart kommer Sandra hit :) Robin är redan här och han och Mattias spelar tv-spel såklart. Ikväll ska vi till Emma och Kim och fira dom, ska bli riktigt skoj. Sen sover dom här. Ska bli kul att umgås lite, blir ju inte allt för ofta när man bor en bit ifrån varandra. Så ser min lördag ut, hoppas ni får en trevlig kväll :)




/Take care Nathalie







Guess what

Vecka 19:
Tillsammans väger nu livmodern, fostervattnet och fostret och ungefär 1 kg. Fostret är drygt 15 cm långt och väger runt 240 gram. Lite hår har börjat växa på huvudet och bebisen har fått ögonbryn. Livmodern fortsätter växa och slutar nu strax under naveln. Runt vecka 19 rekommenderas vissa kvinnor att ta extra järntillskott.

I vecka 19 är hjärnans nervtrådar kopplade till kroppens muskler och kan nu kontrolleras medvetet av fostret. Du är nu snart halvvägs i graviditeten och livmodern fortsätter att växa ca 1 cm varje vecka. Mammans viktökning har tagit ytterligare fart, inte minst pga att brösten växer.

(taget från
http://www.gravidkalender.se/andra-trimestern/vecka-19)




Detta är en bild i vecka 7, alltså är det på ett ungefär hur magen såg ut från början





Och detta är taget idag i vecka 19







Hjälp mig att gissa vad det blir för kön nu :) Kommentera
vad ni tror det blir, är det en tjej eller en kille? :)







/Take care Nathalie







Catch them

Hade fått taxfree katalogen i postlådan idag när jag kom hem. Det börjar närma sig med andra ord :) När jag kom innanför dörren här hemma var jag helt inställt på att gå och lägga mig och sova. Men Mattias sa hela tiden att jag inte fick de, blev lite irriterad trött som man va haha. Vi började med maten iaf. Sen helt plötsligt plingar det på dörren och där står det en äldre man med en bukett blommor som var till mig. Fattade ingenting först haha. Men det var ju självklart älsklingen som hade fixat de, han är ju för söt min bästa :)









Kika in senare ikväll så kommer den utlovade bilden :)






/Take care Nathalie






A lot of love

Semineriet idag gick bara bra så det va skönt. Efter det blev det lunch på thai silk med Sandra, och sen hann vi med en sväng på stan också innan tåget gick hem :) Hade turen att bli bjuden på mat hos mamma idag när jag kom hem så slapp man laga mat till enbart sig själv. Det kan ju vara bland det tråkigaste som finns! Hängde med Mamma och Henke till Hultsfred efter maten när Jennifer skulle träna. Under tiden var vi och handlade lite :)
Har just nu förbett mig lite inför morgondagens seminarier som är det sista vi gör i denna kurs ungefär. Ska bli så skönt att komma hem imon och känna att man är klar med det.


För tillfället saknar jag mig man som jag knappt sett denna vecka då han jobbar eftermiddag. Hatar att gå och lägga mig ensam utan att känna hans närhet. Är så himla glad för att jag träffat Mattias och för att det har blivit så pass bra som det har mellan oss. Vill inget hellre än att vara vid hans sida hela livet. Han är verkligen den som lyser upp tillvaron i mitt liv och den som får mig att le. Han har varit ett så otroligt bra stöd nu under graviditeten för mig. I början när jag mådde illa varenda morgon var han den som fick mig att gå upp ur sängen, han fixade mat åt mig, hämtade saker åt mig utan att jag behövde resa mig och försökte hela tiden få mig på bättre humör. Nu när jag kommit över illamående stadiet och istället börjar bli större låter han mig inte bära något utan hjälper mig alltid med tunga grejer, han masserar mig och påminner mig alltid om hur fin han tycker jag är. Är inte det världens bästa pojkvän och sambo så säg? Snabbare än vad vi vet ordet av så har vi vår älskade bebis hos oss också. Det kan knappast bli bättre än såhär. Jag älskar dig mest i hela världen Mattias Persson <3












Imorgon får ni en bild på magen! :)






/Take care Nathalie






Experience more

Även om jag inte red idag så har jag haft en skit rolig dag :) Va kul att alla vågade sig upp på hästarna och alla travade till och med. Inte illa! ;) Började dagen med en rundvandring i stallet och pratade sedan lite allmänt om hästsporten. Sen fanns det 3 stationer att gå runt emellan och de var film om hästens beetende, ridning och lära sig sadla/tränsa och sådant som hör till :) Så det har varit en riktigt rolig dag, va länge sen jag var och pysslade om hästar :)

När jag kom hem var jag och hämtade våran bil som har varit på verkstan. Ac:n i den läckte så vi va tvunga att fixa de för de går inte åka i en bil utan ac. Ingen billig nota inte, 5000 kostar de att fylla på nytt och fixa när den läcker. Men som sagt de får de helt enkelt vara värt för ac måste man ha :) Sen har jag bara styrt här hemma. Man hinner inte med så mycket mer när man kommer hem halv 7 om dagarna. Nu ska jag iaf kolla på greys anatomy, sen får det bli sängen för att ladda inför terminens näst sista seminare som är imon!
























/Take care Nathalie






Break down

Har varit hemma från skolan idag. Kampsport stod på schemat, så kände att jag inte hade gjort så mycket nytta där :) Är ju så tråkigt att sitta vid sidan av också, då vill man ju bara hoppa in och vara med. Menmen, jag har fått lite gjort här hemma iallafall. Har läst ut boken vi ska ha seminarie på på torsdag så det va skönt. Annars har det mest varit lugnt här hemma när Mattias jobbar.

Dackarna förlorade ikväll med 46-44 borta mot Lejonen, inte bra inte bra. Får hoppas de går bättre på tisdag när de möter Valsarna här hemma. Kollar just nu på desperate housewives. Ska fixa matlåda tills imon och hoppa in i duschen innan det är dags för sängen också tänkte jag. Imon ska vi ut till Smedby och rida, det ska bli skoj :)





/Take care Nathalie






Lost in the moment

Matchen slutade med vinst för hfk/lojal med 2-1 mot rosenfors. Det va ju kul för dom :) Jennifer fick dock en boll mitt på huvudet och blev yr och illamående, så hon spelade bara första halvlek. Kom hem för en stund sen. Är lite småsur för att jag glömde sätta teen mom på inspelning. Började en ny säsong förra veckan, tråkigt att missa avsnitt. Men om jag förstått mtv.se (sämsta hemsidan) så går det en repris på lördag. Får hoppas på det. Tycker de är riktigt dåligt att man inte kan gå in på mtv.com och titta på avsnitten där. De ligger ju redan uppe där men är spärrade för oss i Sverige.

Bebis ligger just nu uppe under revbenen och trycker. Sen när jag lägger handen och trycker lite på magen så flyttar den på sig för en stund, men sen är den tillbaka på samma plats igen haha. Jag tycker inte det är skönt när det ligger där, så tycker den ska flytta på sig nu :) Snart kommer älskling hem från jobbet, då blir det myyys :) Går väl och hänger upp tvätten i väntan på det!



Godnatt! :)





/Take care Nathalie






I can I will

Blev ingen segling för mig idag. Såg första gruppen segla och det såg osäkert ut på många håll och det va ett par som åkte i vattnet. Så jag bestämde mig för att inte segla hehe. Hade varit skoj att testa på för det såg kul ut och det är ju liksom inget farligt med att åka i vattnet egentligen. Men nu för tiden har man ju en till att tänka på, så det går ju såklart före att jag har kul. Men vi hade lika trevligt när vi kollade på, vi bjöds på många goa skratt haha :) Förutom att de blåste otroligt mycket idag, så sken solen med iallafall vilket var skönt. Har lyckats blivit lite röd om kinderna såg jag när jag kom hem.

När jag kom hem käkade jag hos mamma. Sen gjorde syster något ringtest på mig som visar hur många barn man får och vad det blir för kön på dem. Enligt det testet kommer jag få 2 barn, och båda skulle bli pojkar. Hon hade gjort testet på ett par andra, och då hade det stämt. Vi får väl se hur det blir med de :) Stannade till och köpte glass på konsum innan jag åkte hem. 40 gb klassiker glassar för 99 spänn. Bra deal tycker jag va? Konsum är billigt ibland. Så nu är en hel låda i frysen fullproppad med glass som förmodligen kommer räcka ett tag framöver, men man ska aldrig vara helt säker på det ;) Ska alldeles straxt åka och kolla på syster när hon spelar fotboll, derby idag då de möter Rosenfors. Kan ju bli spännande :)










Ibland är de ju faktiskt inget dumt program man läser i skolan :)






/Take care Nathalie







Thats just the way it goes

Idag är det iallafall söndag. Har varit på kusinens konfirmation större delen av dagen. Först va vi i kyrkan, sen samlades alla och vi bjöds på smörgåstårta och tårta. Sen blev det lite lekar och sådär. Trevligt :) Gjorde kycklingsallad med bacon förrut när vi kom hem, så det åt vi och vitlöksbröd. Mycket bra avslut på en bra helg. Kollar just nu på big brother, och vi röstar för fullt på Christian. Orkar inte med Gurkan i huset längre, han är så jävla tjurig hela tiden. Han va skön i början, men nu tycker jag han är den falskaste personen som varit inne i huset. Huhu, får se hur det går :)
Imorgon bär det av till Kalmar igen. Åker tidigt imon redan kvar över 6, så det kommer bli segt att gå upp känner jag. Men vi ska ju testa på att segla imon, så det kan ju bli riktigt skoj faktiskt. Får ju passa på att umgås med klassen nu för om lite mer än en vecka skiljs vi ju åt.










Faster Ann, kusin Johan, Johans pappa John och kusin Joel :)






/Take care Nathalie






The place to be

Har fått för mig att det är söndag idag men det är det ju inte, bara lördag än så länge! Va uppe i Hultsfred en sväng förrut. Letade efter en kalender eftersom min som jag har nu slutar i juli. Och jag vill kunna skriva i mitt sommarschema (som jag fick idag) i kalendern, men det går icke eftersom att jag inte hittade en jäkla kalender någonstans. Får kolla i Kalmar någon dag om jag hinner. Sommarschemat såg iaf bra ut, dock jobbade jag 2 av3 helger när Mattias har semester och det känns ju lite sådär. Hade varit kul att hitta på något då, men vi får hitta någon annan helg som passar helt enkelt.

Har käkat kycklingkebab i pitabröd nu, riktigt gott så nu håller man sig nog mätt en stund. Blir nog bara lugnt här hemma ikväll, lite film och så bara. Kanske får i mig godiset vi köpte igår med. Fick nämligen världens magknip och låg dubbelvikt i sängen mesta dels av kvällen igår, så blev inte mycket till godisätande då inte. Jobbigt med mat och magen just för tillfället. Hoppas de blir bättre annars får jag väl prata med barnmorskan nästa tisdag när vi ska dit. Har känt bebisen röra sig där inne väldigt mycket nu på senaste tiden, så mysigt så :) Är väl dags för en magbild snart med får bli nästa vecka :)








Idag är det exakt en månad kvar tills vi ligger på beachen på Zakynthos
och steker, så underbart de ska bli :) Bilder från google.






/Take care Nathalie






Smiling

Åh vad glad man blir när det är supersnabb leverens på varor :) Fick hem dessa söta från http://www.babyshop.se/ idag som jag beställde i onsdagskväll. Här går det undan. Beställde en söt body, ett par byxor, en mössa och en nappflaska och det är från märket Lundmyr Of Sweden :) Så söt vårat lilla hjärta kommer bli :)












Nu ska vi åka till mamma och äta grillat, muuuuuums :)





/Take care Nathalie






Like a prayer

Va i Kalmar igår för en redovisning. Blev inte så mycket till redovisning, mer diskussion vilket inte gjorde mig något :) Sen drog vi ut till Smedy en sväng för att kolla in stallet vi ska va i nästa vecka och rida. Riktigt fint va det, så de blir nog bra :) Det blev inte så mycket mer gjort igår. Orkade inte laga mat igår när jag kom hem så vi beställde varsin kebabtallrik sen somnade vi båda två och vaknade vid 9 haha!

Fredag idag och man är ledig. Skönt värre! Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, Mattias slutar om typ en timme iallafall så vi får väl se sen. Värdet verkar ju vara bra för en gångs skull :)




Vecka 18:
Fostret är nu drygt 14 cm långt från hjässa till stuss, väger runt 190 gram och är stort som en knuten hand. Det är nu täckt av små fina hårstrån, även kallade lanugo.

För många kvinnor känns nu barnets rörelser i livmodern allt tydligare, även om de än så länge kan kännas diffusa. Ibland kan det vara svårt att avgöra om det är fosterrörelse eller bara gaser i magen. Den blivande mamman har nu gått upp ca 5 kilo och än så länge finns inga medicinska hinder för att tex åka på en resa.

Fostrets hörsel börjar bli allt bättre och ögats näthinna är nu känslig för ljus, vilket gör att barnet kanske vänder ryggen till om du vistas i starkt ljus. Runt vecka 18 kan eventuella hjärtfel upptäckas med hjälp av ultraljud, och det brukar runt denna vecka vara aktuellt med en ultraljudsundersökning


(taget från http://www.gravidkalender.se/andra-trimestern/vecka-18)






/Take care Nathalie







Stuffs

Har varit ledig idag med, hade mysmorgon med mig själv i sängen framför tvn. Underbart :) Fast hade ju varit bättre om hjärtat hade varit med såklart hehe :) Sen fick jag något ryck och städade hela lägenheten. Får ju passa på medans man orkar liksom. Mår mycket bättre idag så det känns skönt :) Har precis kollat ikapp alla bigbrother avsnitt och käkat mat. Har även hunnit med lite plugg. Är bara 9 skoldagar kvar, helt sjukt! Fick iallafall hem min ansökan om studieuppehåll i 2 terminer, det blev beviljat med platsgaranti. Så det är ju skönt, får se sen i vår om jag söker för ytterligare en termien eller hur det blir.



Hämtade ut de översta paketet för någon vecka sen, och igår kom paketet från allförföräldrar :)

Här här en lista på de gratissakerna jag hittat,
om någon har något mer förslag så kommentera gärna :)



http://babytobe.se/ (bli medlem och hämta ut på apoteksgruppen)

  • Avent  Överraskning, värde 89kr
  • Sebamed Hud och hygienartiklar för baby
  • Föräldrar&Barn  Tidning
  • V6  Fluor tuggumipåse
  • BarnKan  Bokklubb



  • http://www.alltforforaldrar.se/gravidpaketet
     (fås hemskickat)

    Värdecheck på en valfri body från KappAhl, när du handlar för 200 kr i butik
    Värdecheck på ett par fina babysockor från KappAhl
    25% rabattkupong på valfritt damplagg hos KappAhl
    Värdecheck på havandeskapsolja från Weleda, 10 ml
    Värdecheck på Pomegranate Regenerating Hand Cream från Weleda, 10 ml
    20% rabattkupong i Allt för föräldrars shop
    Tidningen Föräldraguiden Gravid från Allt för föräldrar



    http://www.babybox.se/ (hämtas ut på babyproffsen 3 månader innan födseln)

    • Pampers New Baby Blöjor, Pampers Magasin
    • Blöjhink från Angelcare
    • Amningsinlägg från Pigeon
    • Tidning Vänta Barn från Vi Föräldrar
    • Information från Go'boken
    • Fläckborttagningsmedel från Vanish
    • Baby Bubble Bath från Seba Med
    • Barnvagnsreflex från Tradera

    http://www.libero.se/Default.aspx?id=1995 (bli medlem så får man detta på bb)

    • Ett litet paket med blöjor, Libero Newborn och Libero Mini
    • Libero engångs skötbordsunderlägg
    • Necessär med prover från Natusan
    • Tygblomma från Lamaze
    • En scarf
    • Diverse informationsfoldrar

    Man får även detta om man är medlem när barnet är 6 månader (hämtas ut hos lindex)


    Ett litet paket med blöjor, Libero Up&Go storlek 4
    En förpackning Libero engångshaklappar
    Varuprover från Libresse
    Prov på Libero Babyvård
    Överraskning till barnet


    http://www.pampers.se/sv_SE/home

    Om man är medlem här och kryssar i att man vill ha information om erbjudande får man (om man vill) en prenumeration på 7 nummer av vi föräldrar plus en gåva för 199:-. Man kan välja mellan en babyhandduk med luva och en barnbok :)



    http://www.goboken.se/Verktyg/Registrering/?promotioncode=IB001101

    Gratispaket som innehåller:
    - Boken om dig - är ett unikt babyalbum och en fin minnesbok där kan du skriva både från graviditeten och de första åren. Stort utrymme för bilder och plats för minnessaker.

    - En liten prins - det är en liten greppvänlig kartongbok med enkel text och fina illustrationer.

    - Ett härligt mjukt hjärta i velour som bl.a. kan hänga i vagnen.

    - Handboken Lek & lär tillsammans - är en handbok i 4-färg för föräldrar – fylld av lekar, tips och idéer. Antal sidor: 128. Format: 26,5 x 20,0 cm.

    - Paket med 6 dubbelvikta kort och kuvert att använda för att informera vänner om födseln eller som tackkort.

    Du behöver bara fylla i dina adressuppgifter sen får du hem detta paket. Det står att du får betala portot, men det behövde inte jag



    http://www.facebook.com/home.php#!/MAMBaby?sk=app_4949752878

    Gilla MAMbaby på facebook och fyll i dina uppgifterså får du en gratis napp hemskickad



    http://www.facebook.com/home.php#!/Barnforsakring?sk=app_189752641061213

    Gilla SalusAnsvar försäkringar på facebook och fyll i dina uppgifter så får du en goodiebag hemskickad gratis som innehåller tidning, blöjprov, duschcremeprov, engångshaklappar, servetter och en müslibar






    Riding solo

    Igår va jag ledig, och tur va väl det. Mådde illa och va skittrött hela dagen, så låg i sängen och soffan om vartannat. Syster gjorde mig sällskap över en film också. Idag har vi haft redovisning i skolan, gick väl bra de tror jag. Drygt att sitta och lyssna bara, har mått lite illa idag med och då orkar man inte koncentera sig. Kom hem för en stund sen, har ätit lite mat. Med betoning på lite, får inte i mig något när jag mår illa. Hoppas det går över snart! Om en halvtimme börjar speedwayen på tvn. Dackarna möter Hammarby borta, hoppas det blir en bra match :)



    Köpte ett liknande graviditetssmycke i Göteborg i helgen fast med rosa pärlor istället :)
    Visst ser det äckligt ut haha? Men vill inte ta ut piercingen för då är de risk att det ser
    ännu värre ut. (Bild lånad från google)





    /Take care Nathalie






    Guess there is no one to blame

    Hej på er!

    Har haft en kanon helg uppe i Göteborg med hjärtat. Gick på liseberg i fredags, och det va faktiskt jätte skoj även att vi inte åkte några karuseller. Blev många timmar i spelhuset istället, tror vi spelade upp 800 spänn haha. Är lite sur över att vi inte vann den där stora chokladen också. Ett nummer ifrån, det är retligt! Iaf sen satt vi på uteserveringen och hade det trevligt :) Igår blev det shopping på nordstan, och självklart käkade vi på lydias pizza och tacobuffé. Mycket gott! Åkte hem med Malin och Peter idag eftersom att stötdämparna på bussen inte fungerade. Vilket resulterade i att jag hade skitont i magen när vi kom fram i fredags, så ville inte utsätta mg själv för den skräckresan en gång till. Riktigt dåligt att inte de funkade faktiskt!

    Vi kom hem runt 4:a idag, och då åkte vi ut direkt till g&b arena. Mattias ville se slutet på division ett matchen som kördes idag så det gjorde vi. Målilla vann :) Nu är de ju hockey på tvn, så ska gå och joina älsk alldeles straxt. Va annars då? Joo det känns som jag rullar fram efter denna helg. Har käkat hur mycket som helst denna helg och upptäckte precis att jag gått upp 2,1 kg. Vet inte riktigt vad som är normalt att ha gått upp i 4:e månaden, men det är iaf så mycket jag gått upp sen inskrivningen.




    Tack för alla värmande kommentarer mina vänner, blir glad <3







    /Take care Nathalie






    Svar igen...

    Insiktsfull om Svar till insiktsfull:
    Flicka lilla! Väx upp! Vi lever på 2000-talet! Utbildning och inkomst är superviktigt! Du vet inte vad du pratar om och du verkar ha fel förebilder i livet. Hoppas verkligen allt går bra och att du inte är ensamstående, outbildad och arbetslös mamma om några år!


    Svar från mig igen: Du ger dig inte haha? Har kollat upp ditt ip-nummer så jag vet vem som sitter och trycker som en liten fegis bakom skärmen. Det är klart utbildning är viktigt, va fan tror du jag håller på och utbildar mig för haha? Jag är just nu utbildad idrottslärare och kan hoppa av och ta vikariat vart jag vill. Men efter vi har fått vår lilla bebis kommer jag att läsa klart mina 2 och ett halvt år jag har kvar, och då har jag världens bästa jobb sen! Ensamstående kommer jag aldrig bli, för hur eller hur har jag alltid min familj där. Och om det skulle ta slut mellan Mattias och mig så vet jag att han skulle ta sitt ansvar. Jag har uppväxt med skilda föräldrar och det har inte påverkat min uppväxt någonting eftersom jag har haft världens bästa föräldrar! Spelar ingen roll om dom bor tillsammans eller inte. Jag tycker du ska ta dina omogna kommentarer och själv växa upp!





    /Take care Nathalie







    Svar till insiktsfull

    Insiktsfull om You came and changed the way I feel:
    Oansvarigt, tragiskt och otroligt omoget! Hur kan man bara komma på tanken att skaffa barn när man inte har någon inkomst eller utbildning???? För mig är det helt sjukt!!! Stackars barn! Och hur länge har du och din kille känt varandra? Herregud!!! Det är ingen lek att ha barn! Det är inget man bara skaffar så där.... Hur tänker outbildade, arbetslösa ungdomar idag???? Inte alls verkar det som! Ni har ingen aning om vad det innebär att ha barn! Stackare! Lycka till!



    Svar från mig: För det första tycker jag att det är minst lika omoget att slänga ut sig ett sånt här påhopp och inte ens kunna stå för det. Vi har visst en inkomst i vår familj. Min sambo har fast jobb, men det kanske du har missat? Jag har också en inkomst eftersom jag studerar. Det hade väl inte spelat någon roll om jag också hade haft ett arbete eller? Tror du barnets uppväxt blir bättre bara för att jag får lite mer pengar i månaden om jag hade haft ett arbete? Tror knappast inte det. Vi klarar oss så det räcker och blir över på de pengar vi har nu, och det kommer vi även göra när barnet kommer. Om vi inte hade haft råd att försörja att barn, hade vi inte valt att skaffa barn nu. Jag har säsongsjobbat i 4 år, blir 5:e året nu. Därför kommer min föräldrarpenning vara högre än lägsta nivån, så du ska nog uppdatera dig ordentligt innan du öppnar käften.
    Menar du att bara för att man är outbildad och arbetslös så ska man inte få skaffa ett barn? Du är verkligen en tragiskt människa. Jag är på god väg att få mig en utbildning då jag studerat 2 år efter gymnasiet, och jag jobbar varje sommar plus extra under tiden jag studerar. Jag tror nog vi vet att det inte är någon lek att skaffa barn, men detta är något vi valt själva. Och jag vet att vi kommer klara av det kanon. Både min mamma, mormor och farmor fick barn i 20-års åldern, och det har gått utmärkt. Du har helt fel synsätt på barn, jag älskar barn och vet vad det innebär att ta hand om dem, du behöver inte oroa dig! Hur länge jag och min kille känt varandra har absolut inget med att ta hand om ett barn att göra. Detta var en gemensamt beslut som vi båda ville och ser fram emot. Och vi båda har våra familjer som står bakom oss i detta.





    /Take care Nathalie






    You came and changed the way I feel

    Vaknade klockan 7 idag av att grannen damsög inne hos sig, och det är fan inte okej. Inte kul att behöva vakna så tidigt av en skitsak. Men vi somnade om iallafall och sov väldigt länge idag. Men det va skönt :) När Mattias hade åkt till jobbet la jag mig i sängen och började läsa en bok som vi ska ha ett seminarie på. Har läst 43 sidor nu och kan meddela att boken suger. När man har läst 2 rader i den har man glömt vad det stod på första raden. Och boken är bara på 300 sidor, så good luck Nathalie. Egentligen skulle den ha varit utläst tills imon då vi egentligen har seminariet. Men då åker ju jag och älsk till Göteborg. Så hoppas på att andra seminariet blir nästa fredag eller något istället så jag hinner läsa ut boken.

    Som sagt så åker vi alltså till Göteborg imon vid halv 10. Väderrapporten ser ju inte lovande ut, men hoppas att regnet håller sig borta iallafall. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på i Gbg imon, det märks :) På lördag bir det shopping och sen gp på kvällen iallafall :) Sover gör vi på scandic opalen precis som förra året då vi var där, jätte fint hotell och kanon läge mitt emellan liseberg och ullevi. Ska blir super mysigt att åka bort över helgen och bara mysa, hotellfrukosten är ju ett stort plus med :) Minus med resan är ju självklart att jag inte kan åka några karuseller på liseberg, jag som älskar liseberg, buhu :(



    Nehe dags att läsa lite till i boken, och sen packa lite kanske!











    Göteborg och gpt förra året :)





    /Take care Nathalie






    Scared for nothing

    Maria:
    Jo, men jag tror det är dem jag har anmält mig till också. Har anmält mig på Libero också, man får tydligen något när barnet är 6 månader om man är med där. "Gratis är gott" ;) Skaffa Gravidförsäkring också, jag har tagit Trygghansas, då jag har hört att den är bäst :) När i Oktober är det ni ska ha? :)

    Svar: Jo absolut, inte dumt med lite gratis saker :) Ja det blir väl att kolla upp lite försäkringar så småningom! Bebisen är beräknad till den 27:e oktober. Själv va jag beräknad till den 26:e, men föddes den 12. Så man kan ju hoppas på att det blir ungefär likadant i mitt fall, iallafall att det kommer en liten i oktober hoppas vi på =)




    Att man blir lika rädd fortfarande när man är ensam hemma och tvn stänger på och av sig själv. Den har gjort det sen vi köpte den för typ ett år sen, men jag har inte lärt mig än haha. Allra första gången vi upptäckte att den gjorde så, hade vi sett paranormal activity samma kväll. Behöver väl inte skriva att det inte blev så mycket sömn den natten? :P





    /Take care Nathalie






    All of the lights

    Åkte aldrig till Kalmar och skolan idag. Vi skulle nämligen spela la crosse, och jag känner att jag inte hade gjort så mycket nytta där. Inte kul att bara sitta och titta på heller, så då kunde jag likagärna vara hemma och göra något vettigare. Så när älskling och jag hade vaknat och legat och kollat på bigbrother hela morgonen så åkte han till jobbet. Då satte jag mig och skrev klart personligatränar-uppgiften. Blev 9 sidor tillslut, får hoppas den blir godkänd också. Vore skönt att slippa kompletteringar nu i slutet. Sen skrev jag även klart min andra analysuppgift på 3 sidor. Så nu är alla 3 uppgifterna inskickade och väntas på att rättas. Skönt känner jag!

    När jag va klar med de ringde mamma och bjöd mig på mat. Blev pastasallad och vitlöksbröd, mycket gott :) Hängde med henne upp till Hultsfred och körde Jennifer till träningen i brist på annat att göra sen. Vi väntade i Hultsfred så länge medans hon tränande. Gick en sväng på willys och sen tittade vi på träningen. Kom nyss hem nu, har hunnit damsuga lite här hemma med och slängt in en tvätt. Har även upptäckt att det är massa myror på golvet här i lägenheten. Så det första jag ska göra imon när jag vaknar är att ringa vaktmästaren. Och jag hoppas dom kommer direkt för en gångs skull annars blir jag sur, för jag tänker inte ha myror på golvet överallt här hemma.

    Nej nu ska jag laga lite mat och en kolla på greys anatomy :)





    /Take care Nathalie






    Winning

    Speedwayen slutade med vinst 56-34 för dackarna. Riktigt bra speedway, och underbart väder. Kan inte bli mycket bättre en tisdagskväll :) Nu ska jag glo på tv och vänta på att Mattias slutar jobba vid 11.





    /Take care Nathalie






    Happy faces

    Maria
    Den bodyn har vi också köpt (fått) fast den gråa istället för den beiga :) Du vet väl att det finns massa saker man kan få som gravid va? till den bebisen.?

    Svar till Maria:
    Jaa jag har hittat några sidor. Bland annat babyboxen man kan hämta ut hos babyproffsen, sen en box man får hämta ut hos apoteksgruppen. Sen kunde man få något gratispaket hos alltforforaldrar.se. Har du fler tips får du gärna skriva dom :)




    Tisdag idag och vi har spelat pärk i skolan. En gotländsk sport som går ut på att slå en boll och vinna mark. När man väl fattade hur man skulle spela va det skoj, men samtidigt blev de lite stillastående. Men det är iaf vad vi har ägnat oss åt idag. Köpte med mig en baguett från subway på tåget. Chicken teriaki med sweet onion sås är den godaste ;) Är precis hemkommen från skolan nu, åkte med Malin hem från Hultsfred idag. Ska alldeles straxt hoppa in i duschen och göra mig iordning lite. Efter de ska jag bort till mamma och äta lite mat och sen åker vi ut till g&b arena. Det är ju speedway ikväll äntligen :) Dackarna möter vargarna, och jag hoppas att de är taggade efter förra veckans dåliga start. Gäller att hänga i från början =)


    För någon vecka sen fick Mattias något ryck är hemma och började möblera om. Så nu har vi ett sovrum som står helt tomt här hemma där vi har haft datan innan. Datan står nu istället som ni ser i garderoben. Jag va tvungen att kapa min walk in closet för att allt skulle få plats hehe. Men det fick gå bra, är ju lilla pyret i magen som ska få det tomma rummet sen så. Ska bli kul att börja inreda det lite smått framöver :)









    /Take care Nathalie






    Stay alive

    Måndag och en ny vecka. Va aningen trött när klockan ringde 4.56 imorse, men det var bara att pallra sig upp. Tåget stannade någon mil innan Kalmar idag med tekniska problem. Batteriet hade laddat ur, så föraren va tvungen att stänga av både motorer och belysningen inne för att kunna ladda upp det igen så vi tog oss in till Kalmar. Herregud haha, det har jag aldrig varit med om. Visste inte ens att tågen enbart gick på batteri, trodde de hade någon from av bränsle också, typ diesel. Iallafall så kom jag bara lite försent till vår utvärdering som för övrigt gick jätte bra. Dagen sen har bestått av discgolf i skällby, mycket trevligt i det fina vädret :)

    Lagade mig lite mat när jag kom hem, och sen tänkte jag sätta mig ute i solen. Men kan inte sitta still där ute, max 5 minuter sen känns de som man ska svimma typ. Har aldrig varit såhär känslig innan så antar att det är graviditeten som har med det att göra. För ett tag sen kunde jag inte ens duscha varmt en längte tid för då vek sig knäna. Vet att det är mina dåliga värden som har med det att göra, men finns ju inte så mycket att göra åt. Ikväll ska jag iaf åka och titta på när syster spelar fotboll i Hultsfred tänkte jag :) Får ju sysselsätta sig med något när mannen jobbar eftermiddag.





    Va ju tvungen att köpa något till den lille, så när vi va i Kalmar sist
    och shoppade så fick dessa 2 söta följa med hem :) Mysigt!
    Från märket newbie, kappahl.


    Förresten är det många som frågar saker på chatten på facebook. De står alltid att jag är inloggad där, fast jag inte är de. Så inte alltid jag svarar. Men det går bra att fråga här på bloggen också om det nu är någon som undrar något, går ju vara anonym också :)





    /Take care Nathalie






    Run to the hills

    Shit va helgen har gått fort. I fredags spelade i iaf beachvolley i skolan. Riktigt skoj, tur vi fick sol också :) Sen på kvällen kom Jasmine hit, så vi va barnvakt :) Så mysigt så. Hon somnade vid 8 på kvällen, och sov till halv 10 morgonen därpå utan att vakna på natten. Duktig liten tjej :) Igår va vi uppe i Hultsfred och kollade på balen. Dom va så fina så :) Man längtade tillbaka lite till då man gick där själv. Va en av de bästa dagarna i mitt liv de.

    Efter de åkte vi till min farmor och åt middag. Passade även på att berätta vår stora nyhet för släkten. Vi blir alltså föräldrar i oktober som dom flesta säkert sett redan :) Har haft svårt att fatta de själv, de va nog först när vi va på ultraljudet och man såg de lilla livet ligga och hoppa där inne som man började fatta vad som kommer hända. Både Mattias och jag va helt tysta i 20 minuter och bara låg och kollade på den där skärmen. Det va helt underbart! Barnmorskan hade lite svårt att få en bra bild på h*n, för den tyckte de va kul att hoppa runt hela tiden hehe :) Men en bild när h*n låg still fick vi iallafall. Det va en busig liten bebis jag hade där inne sa hon :) Igår skrev jag ut det på facebook också. Tycker inte de är någon idé att gå och vara hemlig med de längre. Har ju redan hållt de får oss själva så pass länge nu ändå. Tycker inte om när de blir massa rykten heller, då är de bättre att alla har hört det från någon av oss :)

    I förmiddags va vi ute och kollade på knattespeedway. Kusinen körde ju, och det gick kanon för dom :) Kul! Sen dess har jag försökt att sitta ute i solen lite, men de blir så varmt så det är inte de lättaste. Ikväll kommer syster och Henrik för lite grillning :) Härlig söndag!




    Tim och Matilda på balen igår, helt klart finast <3




    Här har vi vår lilla bebis i vecka 12, då va h*n inte stor :)<3





    /Take care Nathalie






    Red line

    Det gick kanon idag när vi höll amerikanska fotbollen. Skönt! Alla hade humöret uppe trots de kalla och tråkiga vädret. Vi hade ju ändå tur att det inte regnade iallafall :) Va på föreläsningen efter de också, känns lite som den kunde ha kvittat för de va precis samma saker som han sa till oss förra året. Menmen. Kom hem för en stund sen. Har precis ätit. Älskling hade lagat min favoriträtt chili con carne, så gullig han är :) Så nu är jag mätt och belåten. Ska snart ta mig en dusch, sen lär de bli sängen hela kvällen. Dykning står på schemt imon!




    /Take care Nathalie






    In the air

    Vaknade inte förrens 12 idag, gutt med sovmorgon! Duschade, åt frukost och fixade klart en analysuppgift. Det känns skönt. Sen åkte jag och jobbade lite, kom precis hem nu. Skönt med lite extra pengar sen inför resan och så :) Dackarna hade seriepremiär uppe i Kumla ikväll. Hade uppe svemos liveuppdatering som kraschade för att det var för mycket folk inne på sidan. Sämst! Va trodde dom själva att 100 pers skulle gå in där? Knappast. Men Madde var ju där och kollade på fick en uppdatering iaf, matchen slutade med förlust 52-38. Inte drömstarten direkt. Men det kan tydligen gå hur som helst iår, piraterna slog ju vetlanda på bortaplan ikväll.

    Imorgon blir de Kalmar igen. Jens och jag ska hålla i vår amerikanska fotboll. Hoppas de går fint! Och hoppas att vädret inte är som idag eftersom vi ska vara ute. Är ju riktigt svinkallt ikväll. Sen efter de har vi en föreläsning om idrottsskador. Den låg egentligen i början av terminen, men Kjell Svensson som han heter är en väldigt upptagen man. Han är ju sjukgymnast i Kalmar FF också. Men hans föreläsning förra året va ju givade, så denna blir nog lika bra. Kul att lära sig tejpa knän, fötter och linda fötter osv. Innebär att det blir lång dag och jag inte kommer hem förrens kvart över 6. Men så är livet ibland!










    /Take care Nathalie






    Power of love

    Cheerleading stod på schemat i skolan idag. Riktigt skoj vare faktiskt! Eftersom man tydligen är liten så åker man på att vara den som åker upp i luften på alla moment. Men de va kul att testa på. Kom hem för en stund sen, har hunnit fått ner lite mat i magen bara. Ska nämligen bort till jobbet alldeles straxt för inventering. Kulkul, host :) Nä men hoppas man kommer hem innan big brother iaf, vore ju skönt.

    Imorgon ska jag faktiskt ta mig ledigt från skolan. Tänkte få lite ordning på lite uppgifter som ska in inom det närmsta istället. Fullt ös nu! Inte många skoldagar kvar, och det är underbart. Betyder att det nte är så långt kvar tills vi ligger och steket på Zakynthos heller :)







    Blondiie på Kreta förra året...






    /Take care Nathalie






    Point of view

    I fredags när Mattias slutat från jobbet drog vi, Jennifer, Henke och mamma till Kalmar en sväng. Gick på ikea och shoppade lite först. Vi köpte bland annat en byrå till :) Sen käkade vi självklart kycklingfilé och pommes där med. Drog en runda på modehuset också innan vi åkte hemåt igen. Trevlig dag! Avslutade den med bb, och sen byggde vi ihop byrån och möblerade om här hemma halva natten. Så nu är det fint här hemma.

    Igår va det ju valborg. Började dagen med att fixa iordning det som vi inte orkade i fredags. Sen begav vi oss till Malin och Max. Väl där grillade vi och käkade gott. Sen va det självklart dags för gpt, äntligen har det dragit igång. Kuuuuul! Hade spelat på Lindgren och Holta. Tror bestämt Lindgren hade vunnit om det inte vore för Gollob. Jäklar vilket självförtroende han hade iår grabben hehe. Efter de blev de att basta och bada tunna :) Mycket trevlig kväll!
    Idag sov vi till halv ett, underbart. Vaknade först innan 10 och va pigg, men somnade visst om. Idag blir de bara en slappardag, lite tråkigt väder ju. Pizza och veckofinal av bb står på schemat senare ikväll :)











    /Take care Nathalie