Do you now what it's worth

Idag har det inte varit någon bra dag. Vaknade upp med mjölkstockning, illamående och huvudvärk. Mattias lät mig sova till klockan 10, sen gick han och la sig och sov. Kunde varken äta eller dricka, men förberedde Travis för en promenad så Mattias skulle få sova ifred. Tänkte gå hem till mamma en sväng, jag kom halvvägs sen trodde jag att jag skulle svimma. Fick verkligen gå på vilja sista biten, och i slowmotion gick det också. Fy så dåligt jag mådde! När jag kom till mamma däckade jag typ i sängen direkt. När jag vaknade mådde jag inte bättre, för då hade febern kommit också. Tvingade i mig lite pytt i panna för Travis skull när jag hade kommit upp ur sängen. Tur man har familjen som hjälper en när man mår såhär. Mini gick hem med Travis i vagnen och jag tog deras bil hem. Hade aldrig orkat gå ända hem igen, så det var snällt av honom.

Känner mig lite piggare nu. Travis har ätit på samma bröst 3 gånger i rad nu, så snart får jag väl skitont i det andra också. En bröstpump står högst på inköpslistan nu iallafall. Har alldeles för mycket mjölk, så måste bli av med lite eftersom Travis uppenbarligen inte behöver all min mat. Nu sitter Travis belåten i mitt knä. Vi har läst lite bloggar och snart ska vi väcka hans kära pappa :)







Testar camen och sähär glad blir man då :)






On fire

Imorse när Mattias kom hem från jobbet var Travis vaken, så han tog honom så jag fick sova en timme till. Har man inte världens bästa sambo så säg. Fattar inte hur han orkar när han jobbat hela natten, men han gör det så gärna så. Mattias har verkligen förändrats sen vi blev tillsammans. Och då menar jag till det bättre, fast han fortfarande är sig själv. Jag var så spänd på hur han skulle bli när Travis kom till världen. Men det är ingen tvekan om att han är världens bästa pappa. Verkar inte som han gjort annat här i världen, för allt ser så naturligt ut. Är så glad att jag har honom <3

När jag hade gått upp imorse var det dags att åka till bhv med Travis. Idag vägde han 4340 gram och var 55,5 cm lång. Jag har märkt att en del kläder börjar bli för små. Det går fort :) Några kläder man fått har inte ens passat från början. I helgen gick vi upp en storlek på blöjorna också. Så visst växer han. Inte undra på som han sover om dagarna :) Idag började vi med minifom dropparna för magen. Hoppas på resultat inom några dagar!







Natural

Jag fick inte somna förrens två igår natt ungefär som vanligt. Igår märktes magontet av ordentligt. Han skrek till och från mellan klockan 12 och 2 stackarn. Tillslut somnade han troligtvis av utmattning, för sen sov han till sju utan att vakna. Man känner sig så hjälplös när han skriker sådär och verkligen inget duger för honom. Det är bara att sitta och hålla om honom och vänta ut det. Han somnade om direkt efter att han hade ätit vid klockan 7 iallafall, och så sov vi till klockan 10 :)

När jag hade klivit upp imorse och duschat tog jag och Travis oss en promenad. När vi gick ut kom precis alla som varit på öppna förskolan nästan här bredvid ut och skulle gå en promenad. Så jag hakade på dom, trevligt med lite sällskap när man går :) Blåste rejält så det var skönt att komma in i värmen sen. Emma och Kim kom och hälsade på oss idag med. Fick jättesöta kläder av dom :) Han har så mycket kläder nu lilla grabben, så vi får byta ett par gånger om dagen snart så han hinner ha alla kläder hehe ;)






Myyyys<3






You turned my world

Idag för 4 veckor sen låg vi på bb med en liten sötnos som då bara var ett par timmar gammal. Tänk att Travis redan är 1 månad idag. Det känns som vi haft honom en evighet, samtidigt som det känns som att det var igår vi kom hem från bb med honom. Det är allt bra konstigt det där!

Minns fortfarande den där känslan i kroppen precis när han kom ut och han inte skrek. Några sekunder senare hade de redan klippt av navelsträngen och sprungit iväg med honom. Kvar låg jag helt utmattad och frågande med barnmorskan som förlöste honom. Jag hade hört innan att en förlossning skulle vara som ett maratonlopp, och det kan jag nog hålla med om. Sen när man ska krysta då man inte sovit på helt dygn på det också. Det var inte lätt. Ett tag stod dom med saxen och tänkte klippa upp mig. Då blev jag nästan förbannad och tänkte bara nu jävlar ska han ut. Det är tydligen inte bra att vara stark i sitt bäcken eftersom mitt var för starkt och lät han inte komma under det så han kunde komma ut. Men med lite hjälp ville han äntligen se världen tillslut! Och när Mattias kom tillbaka in på rummet med honom igen släppte allt man hade inom sig. Det man väntat på i 9 månader låg äntligen i min famn. Den känslan är obeskrivlig, och det gick inte att vara mer lycklig. Kunde inte slita ögonen från honom på hela dagen. Även om Mattias inte kunde göra så mycket under förlossningen hade jag aldrig klarat det utan honom. Bara närvaron och att höra hans ord hjälpte hur mycket som helst!




Mitt uppe i värkarna :)




En liten kille som bara är några minuter gammal på kortet :)







Out of order

Gud vilket väder det är ute! Riktigt storm. Känns som taket ska flyga av lägenheten. Har inte gjort något vettigt av denna dagen. Bara myst i sängen och slappat framför tvn. Vi plockade iallafall fram adventsgrejerna och fikade gott, något ordentligt :)


Nej nu ska jag försöka få Travis att sova, hörs imon istället!






What's wrong

När vi hade vaknat imorse åkte Mattias och spelade innebandy. Då åkte jag och Travis hem till min mamma och mini. Höll han vaken bäst jag kunde där, men sen ville han sova middag :) Åt kinamat där med, mycket gott! Denna dag bara flög förbi, för när vi åkte hem då Mattias kom från innebandyn var det redan kväll. Hade tänkt julpynta, men det blev det inget av. Får göra det imon istället!

Nu är Travis nybadad och han somnade på två sekunder på axeln efter det så jag la ner honom i sin säng nu. Jag hade tänkt att han skulle äta lite innan också så han står sig ett tag, men icke. Han är lik sina föräldrar när det gäller att sova. Det är skönt haha :) Märker inte markant skillnad av dropparna än. Magontet brukar komma sen framåt elva/tolv tiden så får se hur det blir ikväll. Igår var han lite gnällig igen så Mattias satt uppe med honom till tre innan han äntligen somnade.



Bada är skönt :)





Kikar lite på sin pappa :) Är så roligt nu när han börjar ha lite mer ögonkontakt med en :)





Nehe nu blir det soffan och tvn!






Go your own way

Blev förvånad när jag fick lägga ner Travis i sin säng igår och han fortsatte att sova ända till klockan 2 :) Sen vaknade han straxt innan Mattias kom hem vid 5 tiden igen och åt litegrann. Då ville han visst vara vaken en stund så vi låg alla tre i vår säng och myste framför tvn :) Märkte inte av några magproblem igårkväll, får se hur det ser ut ikväll. Tycker det är svårt att se om han verkligen får i sig dropparna eller inte.

Har städat lite här hemma idag då Travis sov väldigt länge som vanligt på dagen. Har inte blivit så mycket städning sen man kom hem från BB så det var väl behövligt. Sen hoppade jag in i duschen och gjorde mig iordning lite. När jag var klar åkte vi och lämnade Travis hos sin mormor och Mini medans Mattias och jag åkte och kollade på innebandy. Även att han bara var borta i 2 timmar så kändes det konstigt att vara utan honom. Snabbade mig hem så jag fick pussa på min lilla kille igen :)






Nappen är god ibland, men sen så sputtar vi gärna ut den :)








Nu ska jag ge lillfisen lite mat igen och sen se om han vill somna för natten :)






It looks fine

Idag visade vågen 4150 gram och han hade även växt en cm på längen och är nu 55 cm lång. Det ser bra ut på kurvan vilket är skönt! Jag tog även upp magproblemet med henne och hon visade en kolikmassage som jag skulle börja med. Sen skulle jag köpa sempers magdroppar och börja ge honom. Så jag åkte direkt till apoteket efteråt och köpte droppar och massageolja. Tvekade på om jag skulle ta sempers eller miniforms droppar eftersom jag hört att miniforms är bättre. Men det blev sempers tillslut ändå. Vi testar dom nu först i två veckor så får vi se om det blir någon skillnad annars får vi testa de andra. Men jag hoppas verkligen detta hjälper nu så han slipper ha ont. Hon började prata om att om detta inte hjälpte så skulle jag börja få testa en mjölkfri kost. Men är väldigt tveksam till att det skulle hjälpa faktiskt!

Har precis gett honom massagen och han fick sina första droppar förrut. Just nu hänger han på min axel och sover. Han verkar tycka det är lite skönare för magen att hänga så. Tänkte gå och lägga honom i sin säng när jag skrivit klart detta så får vi se hur länge han vill ligga där och sova. Gärna direkt så jag får lägga mig innan midnatt för en gångs skull :)




Mamma kom förbi med ett babygym som de hade köpt till Travis.
Får se om det uppskattas inom det närmsta :)




Min lilla pyjamaskille precis innan han somnade :)






Feel pain

Har ni sett programmet "drömmen om ett barn" som går på torsdagar klockan 20.00 på tv3? Jag har missat avsnitten i början och såg bara ett mitt i, men har tänkt att kolla på alla på tv3play. Det är sjukt egentligen att det ska vara så svårt för en del att få biologiska barn. Det finns så många barn som sätts till världen som inte har föräldrar som tar hand om dem, eller någon som tar hand om dem överhuvudtaget. Sen ser man dessa par kämpa på i flera år för att uppfylla deras största dröm, ett barn, men för en del går det inte vägen. Tycker det är hemskt! Jag vet inte själv hur jag skulle reagera om jag skulle behöva kämpa i år för att få barn med iv försök osv. I en del landsting får man ett visst antal försök, men sen får man bekosta det själv vilket inte är gratis direkt.

Det är egentligen ett mirakel när ett barn blir till för det är så mycket som ska stämma och passa in för att det ska bli något överhuvudtaget. Är hur tacksam som helst för att det gick så lätt och på första försöket för oss. Har alltid varit orolig över att jag inte skulle kunna bli med barn. Man vet aldrig vad som händer i framtiden när man vill ha eventuella syskon, men då har jag iallafall ett barn. Och det är jag glad för!








Take a chance

Travis ville inte somna förrens halv fyra inatt, så idag är man ganska trött hehe. Han har varit lite skrikig nu innan han ska sova, märker på honom att han har ont i magen. Så imorgon när vi ska till bhv ska jag prata med dom om man ska testa droppar eller något. Det är inte kul att se när han har sådär ont och bara skriker rakt ut. Men igårkväll däremot då ville han bara vara vaken. Låg bredvid mig i sängen och bara kikade lite och pratade med sig själv. Sen när han väl slocknade så skulle man själv försöka att somna vilket inte var det lättaste.

Mattias jobbade natt, så när han kom hem imorse kändes det knappt som man sovit något. Travis vaknade när Mattias kom hem också, men Mattias lyckades få honom att somna om i sin säng. Sen sov vi till elva, och då gick jag upp med honom så Mattias skulle få sova. Tog oss en promenad som vanligt. Men är så tråkigt väder ute just nu. Annars har det inte hänt så mycket mer.


Får se om Travis vill sova snart för imon ska vi upp och åka till bhv för vägning. Vore skönt med lite sömn innan dess :) När börjar man introducera sovrutiner för de små? Just nu tycker jag att han vänt på hela dygnet.






Min mormor och morfar med Travis <3






Night falls

I brist på annat att göra, en sammanfattning av graviditeten!


När fick du reda på att du var gravid? 19 februari
Var bebisen planerad? Ja
Mådde du illa mycket? Ja jag mådde lite illa i början av graviditeten
Hur blev ditt hår? Lite torrare har det blivit
Hade du mycket halsbränna? Ett par gånger
Grät du för ingenting? Nej det tror jag inte hehe
Var du känslig? Lite ibland
Vad gillade du för mat? Det mesta, mycket choklad
När kände du bebisens första sparkar? Tror det var runt v.16
Var du ofta orolig? I början var jag väldigt orolig över missfall
När började du läcka bröstmjölk? Någon gång i v.20
Sparkade bebisen mycket? Ja det var en väldigt livlig kille
Ditt sf mått som störst? 34
Fick du bristningar? Ja jag har bristningar på brösten och några på rumpan, tur man slapp på magen 
Hur mycket gick du upp i vikt? 12 kilo sammanlagt, och nu 3 veckor efter är 10 av dom borta
Blödde du någongång? Nej
Levde du på som vanligt? Ja för det mesta
Hur gammal var du när du blev gravid? 20 år
Hur tog dina föräldrar det? Dom blev glada :)
Hur tog din partner det? Han blev så klart jätteglad
Vart bodde du/ni? Vi bodde här i vår lägenhet
Hur ofta gick du till mvc? Jag gick väl så ofta som är normalt
Hur många ultraljud gjorde du? 4 stycken sammanlagt. Ett i v.12, ett i v.18, ett för att kontrollera moderkakan och ett för att kolla vikten på bebisen
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Jag hade bestämt mig för att ta den som den kom
Hur började din förlossning? Slemproppen gick
Hur många timmar tog din förlossning? En natt ungefär
Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt? Vaginalt
Hur mycket var du öppen när du kom in? 5 centimeter
Vilken smärtlindring tog du? Epidural
Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? 1 och en halvtimme intensivt, annars 2 och en halv timme
Dragen med sugklocka? Ja dom använde den i slutet eftersom mitt bäcken var så starkt så han inte kom under det
Blev det komplikationer? Nej inte direkt, han kom ut med navelsträngen runt halsen och behövde extra syrgas i rummet bredvid först bara
Fick du sy? Ja fast bara rutinstygn
Vad tyckte du var jobbigast? Precis när huvudet kom var det som värst
Var du rädd för något? Blev lite orolig när de sprang iväg med honom direkt när han kom ut
Skrek du? Haha nej inte skrek direkt, men man behövde använda lite ljud för att få kraft kan jag lova
Hur många var inne i förlossningsrummet? Mattias + 3 barnmorskor till en början. Sen kom det in ytterliggare 5 stycken
Hade du någon nära med dig? Mattias
Hur var vikt och längd? 3340 g och 50 cm
Ögonfärg: Mörkblå
Hårfärg: Brunt
Ammar du nu? Ja
Hur gammal är bebisen nu? 23 dagar
Vad tyckte du om förlossningen? Det var en mäktig upplevelse
Vill du ha en till? Ja jag vill gärna ha ett syskon till Travis
Planerar ni ett till? Nej inte just nu
När kommer andra barnet? Om ett par år kanske
Hur är ert förhållande nu? Hur bra som helst precis som innan
Vilken vecka födde du i? Han föddes i v.40+3
Hur ser du på förlossningen idag? Det var en underbar upplevelse med många känslor
Var allting värt det? Självklart! Nu har vi ju världens finaste bebis
Vad fick hon/han heta? Travis Persson. Han ska få ett andranamn också så småningom





Tänk att det var fina du som låg där inne<3






Perfect fit

Mattias jobbade över inatt, så han kom inte hem förrens två. Då hade jag precis lagt mig för Travis ville inte somna innan dess. Därför har jag försökt att ha honom lite mer vaken idag på dagen. Han har egentligen bara sovit ordentligt en gång idag, men ändå ligger han här bredvid mig på soffan med stora ögon och klockan är över elva. Så fort han känner att ögonen stängs börjar han pipa och slår upp dom direkt, vill verkligen inte sova haha :) Söt är han iallafall!

Mattias och jag gick hem till mamma med vagnen förrut. Vi blev bjudna på mat. Blir nästan bortskämd med det där att slippa laga mat. Vet inte hur länge sen det var jag lagade mat från början här hemma. Men jag njuter så länge det varar. När vi kom hem vaknade han som vanligt direkt man klev innanför dörren till lägenheten. Anders och Melvin kom på besök sen och fikade lite hos oss ikväll, och vi fick en söt body av dom. Så det tackar vi för :)

De sa sist på bhv att vi skulle lägga Travis på mage på hårt underlag ett par gånger om dagen så han får träna sin nacke. Så det har vi gjort nu ett tag och idag rullade han över från magen till ryggen helt själv. Snacka om att jag blev förvånad när han gjorde det. Trodde inte de gjorde det såhär fort. Han är ju bara 23 dagar gammal, men tydligen så gäller det att se upp nu för tiden :)






Morgonmys<3







The forgotten

Hatar när Mattias är och jobbar och jag blir ensam hemma. Visst har jag Travis nu såklart, men jag saknar att umgås. De vännerna man umgicks med har flyttat härifrån eller så har man glidit ifrån varandra och tappat kontakten helt enkelt. Vilket jag tycker är väldigt tråkigt. Jag skulle bara vilja kunna slänga iväg ett sms till någon och kunna gå en promenad eller vad som, men just nu känner jag inte att jag har någon jag kan göra det till.

Saknar att bli bjuden på saker. Jag vet att det inte har varit så nödvändigt att be mig komma på fester osv medans jag var gravid, men ändå. Blev bjuden på halloweenfest för ett par veckor sen innan Travis kom, och även om jag inte kunde gå så blev jag ändå glad att folk tänker på en. Känner mig liksom lite ensam och får hela tiden aktivera mig själv för att inte börja tänka på att jag faktiskt är ensam. Vet egentligen inte vart jag vill komma med det här, och det spelar ingen roll heller. Att Travis mår bra och får allt han vill och behöver är mer viktigt än något här i världen. Men jag saknar helt enkelt att umgås med folk!







Made for waiting

Blev aldrig något bad för Travis igårkväll så imorse när han vaknade klev jag upp och badade honom istället :) Han tycker det är så himla skönt att bada, riktigt ligger där i och njuter. Värre är det när man tar upp honom, då vill han inte vara med längre när det är kallt hehe. Sen kom Mattias upp och vi åt frukost. När vi åt somnade Travis på armen på mig så jag gick och la honom i sängen. Efter frukosten såg sängen lockade ut så Mattias och jag kröp ner och somnade en timme till. 

När vi vaknat tog jag med Travis på en tur i vagnen och gjorde samtidigt Mattias sällskap när han skulle till jobbet. Vi gick hem till mamma där jag blev bjuden på mat vilket var skönt så slapp jag tänka på det. Vi kom hem för en stund sen och nu kollar jag på 16 and pregnant och Travis somnade om bredvid mig på soffan. Han vaknar alltid när man kommer in med vagnen i lägenheten.











Wrong way

Efter en mysig dusch med min älskling imorse kände jag mig mycket piggare, skönt! Min faster och mina kusiner kom sen och hälsade på Travis. När de hade åkt hem la jag mig med Travis i sängen och vilade lite. Han är så söt när han ska somna. Först ligger han på sin egen kudde, sen flyttar han närmare och närmare min kudde. Tillslut ligger han panna mot panna med mig. Helt plötsligt slår han ut sin arm på mig precis som han ska känna att jag ligger kvar bredvid han. Mysigt som bara den är det att ligga i sängen med honom och gosa :)

Precis som vanligt på söndagar så orkade ingen av oss fixa med mat, så vi beställde varsin pizza förrut. Sen dess har vi bara slappat framför tvn. Travis har sovit typ hela dagen, så det känns inte som han lär sova något inatt. Nu när han vaknar ska han iallafall få bada lite, det gillar han :)










Holiday

Kom att tänka på att allt man äter i samband med julen är så jäkla gott. Jag förknippar juletider med clementiner, lussekatter, pepparkakor, skumtomtar, julmust, knäck, glögg, nötter, skinka, julbröd och såklart all god mat på julbordet. Julen är verkligen tiden på året då jag frossar i allt det där goda. Nästa vecka är det redan första advent, vilket känns helt sjukt eftersom det nyss var sommar och jag var gravid. Och varmt är det ute med, känns verkligen inte som att vi snart går in i december månad. Men jag tycker att julen är den mysigaste tiden på året, och jag ser fram emot att fira Travis första jul :) Det är så mysigt med alla förberedelser innan också då man julpyntar, julhandlar och bakar. Gärna att det får komma lite snö över julen med som helst försvinner direkt efter.






Får nog ta och baka lite lussekatter någon dag framöver :)








The best I had

Idag har det inte varit någon rolig dag. Igårkväll började jag må skitdåligt så jag tog en tablett och la mig och hoppades på att få sova ordentligt och vakna upp och må bra igen. Sova fick jag iallafall då Travis var väldigt snäll och duktig inatt. Vaknade inte förrens 6, fick då mat och somnade om direkt och så sov vi till 9 då det var matdags igen. Men jag kände att jag mådde piss och hade verkligen ingen lust att gå upp då så som tur var somnade han om igen och vi tog sovmorgon till kl.12 :) Tog febern när jag gick upp och då fick jag svar på varför jag mår dåligt. Har bäddat ner mig febrig i sängen med Travis hela dagen och myst eftersom Mattias är iväg och spelar match. Var uppe en stund förrut bara när min mormor och morfar samt Jennifer och Mini kom en sväng. Ligger just nu och kollar på så mycket bättre med en sovande Travis som sällskap. Hoppas Mattias kommer hem snart, vi saknar honom :) Hoppas jag känner mig bättre imon!







Are you in danger

I förmiddags åkte vi till Hultsfred med Travis eftersom han skulle väga sig igen hos BHV. Idag visade vågen 3970 gram vilket innebär en viktuppgång på 350 gram sen i måndags. Kanon bra med andra ord. Hon sa att det var ungefär en viktuppgång man förväntar sig på två veckor, med det gick han upp på 4 dagar. Så nu behöver jag inte oroa mig för att han inte får tillräckligt med mat från mig iallfall. Var orolig för att jag skulle behöva börja med ersättning redan också. Men det behövs inte än iallafall. Han har även växt lite på längden och är nu 54 cm :)

Jag vill helst kunna amma så länge det går och fungerar. Är ju så jäkla smidigt med amning egentligen. Man har alltid med sig maten, den är lättillgänglig och alltid lagom varm. Och såklart är det väldigt bra mat för travis! För mig har det fungerat väldigt bra än så länge så det känns skönt. Man har hört skräckhistorier om såriga och onda bröstvårtor så det är jag glad att jag har sluppit. Överväger dock om jag ska köpa en bröstpump eller inte. Känns som att det skulle kunna vara smidigt vid vissa tillfällen, och då kan ju även Mattias ge honom mat och få den närheten som jag får med Travis när han äter. Någon som har köpt bröstpump och tycker det fungerar bra?


TACK för alla tips på bloggar i inlägget lite längre ner. Nu har jag lite att kolla in :)





En bild på dagens mamma :)






Ikväll blir det fajitas, film och mys framför tvn :)







Be the one

Som ni ser så har jag fått en ny header. Travis måste självklart vara med, så kände att det var dags för en ny. Blev nöjd som vanligt. Tryck på uppdatera eller f5 om ni inte kan se den :) Kika gärna in HÄR på Katarinas blogg som hjälpt mig med denna.




Såhär såg det ut innan:







All I ever wanted

Hade en väldigt mysig liten kille i sängen imorse när vi vaknade. Vi låg och myste för fullt, men sen somnade Travis om igen hehe. Då kunde jag gå upp och äta frukost i lugn och ro. Efter det kom mamma och Michaela hit. De passade Travis en stund medans jag åkte och solade. Har så mycket hormoner i kroppen fortfarande så egentligen solar jag i onödan för färgen fastnar inte ändå. Jag får vara blek helt enkelt.

Travis har börjat vara mer vaken om dagarna nu för tiden. Är mycket roligare så man får lite sällskap. Ligger och kikar på allt runt omkring, helst i famnen för det kan ju bli lite ensamt att ligga i soffan även att mamma sitter bredvid hehe. Gick en liten promenad med vagnen förrut. Han gillar inte när man lägger ner honom i vagnen, skriker för fullt. Men sen hinner man inte mer än få på sig ytterkläderna så har han somnat så skönt. Han ligger fortfarande och sover ute i hallen i vagnen. Låter som att han håller på att vakna till nu för han ligger och gnyr lite. Mattias åkte precis på sin innebandyträning. Men Jennifer skulle komma hit en sväng och mysa lite med Travis så slipper man vara själv. Imorgon ska Mattias ta ut sin sista dag att vara ledig i samband med förlossningen, så vi får en långhelg tillsammans. Fast det blir tydligen mycket innebandy, så får passa på att mysa för fullt imon :)







Älskar dig min ögonsten <3






Take away

Är riktigt avundssjuk på alla som var och tittade på twilight filmen inatt. Är så himla sugen på att se den nu. Speciellt när vi har kollat på de tre första filmerna i förra veckan. Nu vill man bara veta fortsättningen. Upptäckte precis att breaking dawn är uppdelad i två delar, och att den andra delen släpps den 16e november nästa år. Lite drygt tycker jag allt, man har ju väntat över ett år på denna. Jag får åka och köpa mig en bröstpump så jag kan åka på bio hehe. Sånna filmer som twilight gör sig bäst på bio tycker jag så det vore roligast att se den där.










Känns som klockan är mycket mer än vad den är egentligen när det blir mörkt så fort. Nästan så snön får komma snart och lysa upp dagarna lite. Nu ska jag bara invänta greys på tvn och mysa i soffan :)







Whats that

Igårkväll/natt tyckte Travis att vi skulle vara vakna så vi somnade nog inte förrens två tiden. Mig gör det inget som får ligga kvar i sängen på morgonen, men tycker synd om Mattias som ska upp och jobba kvart i fem. Så är det ibland, tur man kan sova lite middag på dagen istället :) Gick en promenad och mötte upp Mattias när han slutade vid två. Har varit skönt väder nu ett par dagar, gutt med lite sol. Annars har det inte hänt så mycket mer. Badade lillfisen ikväll, dock kändes det onödigt en kort stund därefter eftersom pampers blöjor suger. Allt som ska hamna i hamnar utanför :P Så imon tänker jag åka och köpa liberos blöjor igen.


Det är några som har undrat över namnet Travis. Det uttalas med engelskt "ä". Vi försvenskar det inte utan uttalar det precis som det låter. Det finns inte så många i Sverige som heter Travis heller och vi ville ha ett ovanligt namn till vår speciella pojke :) Vi valde mellan ett par ovanliga namn till, men Travis passade bäst när vi såg honom. Ni kan söka HÄR på både namn och efternamn för att se hur många det finns i Sverige som heter något visst.







Travis sover på min arm för tillfället. Ska försöka gå och lägga honom i sin säng och se om han vill fortsätta sova nu :)







Out of touch

Bhv var här idag på första hembesöket. Hon vägde honom och informerade om massa saker som kommer ske framöver med Travis som vaccinationer osv. Travis hade bara gått upp straxt över 100 gram sen vi vägde honom för en vecka sen. Jag trodde han skulle ha gått upp mycket mer för han har fått stora mysiga kinder nu :) Eftersom han inte hade gått upp så mycket ska vi dit på fredag igen och väga honom bara för att kolla att det går uppåt. Jag tror inte det är någon fara eftersom han är pigg och glad och sover som han ska. Jag ska dock försöka få honom att äta ordentligt på båda brösten så att mjölken rinner till ordentligt. Fast jag har mat så det räcker och blir över redan, men mer ska det bli :)

Annars har vi inte gjort så mycket mer idag. Hela förmiddagen för mig gick åt till att äta frukost, duscha och göra iordning både mig och Travis. Det tar minsann sin lilla tid det. Travis och jag var med och kollade när Mattias tränade innebandy också ikväll. Nu har vi myst lite framför tvn, och Travis fick precis sina d-droppar nu innan han somnade. Bhv lämnade dom till honom idag när hon var här, så dom ska han få nu varje dag. Nehe nu får det bli sängen så man får lite sömn innan det är dags för honom att äta igen :)







Myskinderna :)<3






My questions

Det här var magen i v.40:







Idag är det 2 veckor sen förlossningen, och magen ser ut såhär idag:




Hormonranden är fortfarande kvar under navlen, men den kommer att försvinna så småningom. Det fula piercingärret över navlen däremot kommer nog inte försvinna. Det bleknar säkert lite med tiden, men kvar kommer det tyvärr bli. Det är fantastiskt hur kroppen repar sig efter en förlossning egentligen. Det är såklart lite graviditetsfläsk kvar på magen, men det gör mig absolut ingenting :) Jag har ju faktiskt burit en liten person där inne :)







Burning pieces

Jag hade massa bra bloggar sparade under favoriter på vår gamla data. De tänkte jag givetvis inte på att skriva ned så man kunde fortsätta följa dom. Ni som läser min blogg och har egna bloggar eller läser några ni tycker är bra, skriv ner dom i mina kommentarer. Vill ha måååånga bloggar att läsa! :) Så lämna gärna förslag på alla möjliga sorters bloggar, gärna mammabloggar.








Get low

Vi spelade bowling på kinect och sällskapsspelet med andra ord igår :) Sen kollade vi på så mycket bättre. E-type gör hela programmet värt att se för varenda låt han gör gör han hur bra som helst.

Imorse när vi vaknade fick Mattias paket och lotter av Travis eftersom det är farsdag. Snäll pojk han har som köper tv-spel till sin pappa :) Vi gick upp och åt frukost, och efter frukosten åkte Travis farfar hem igen. Då passade jag på att styra upp lite här hemma, sen la vi oss faktiskt och sov lite middag för första gången. Somnade så tungt så jag hörde knappt när klockan ringde, och när det väl hade ringt tog det tio minuter innan jag kunde öppna ögonen haha. Så kan det vara ibland.

När jag väl gick upp fixade jag lite mat, sen körde jag Mattias till samlingen. De har match i Sävsjö ikväll. Match klockan sju en söndagskväll har jag aldrig varit med om innan faktiskt. Travis ligger och sover bredvid mig i soffan och jag kollar på desperate houswives som jag missade i tisdags. Han sover alldeles för mycket om dagarna tycker jag, sen är han vaken och är jättepigg mellan 11-01 när vi vill sova. Får se om han tänker göra det till en rutin ikväll också :) Imorgon börjar Mattias jobba igen efter pappaledigheten man får i samband med förlossningen. Det känns lite sådär. Har varit så mysigt att ha honom hemma med oss hela dagarna. Tur han börjar med förmiddag så man får mjukstarta lite iallafall.




Grattis på farsdag <3







Back again

Travis och jag var ute på en promenad med vagnen i förmiddags. Vi gick till affären och köpte tidningen eftersom vi är med i den idag. Blev jättenöjd med kortet. Vi skickade in det kortet som jag har lagt upp på oss tre här i bloggen och på facebook. Kände inte för att ta något kort på BB direkt, man va inte den piggaste då hehe.

Nu ligger Travis inne på toan på skötbordet och sover haha. Han är ju för söt. Mattias står där inne med honom :) Travis farfar och hans sambo kommer när som helst och ska hälsa på. De åkte efter nio någon gång, så de borde vara framma snart. De ska sova här inatt tills imorgon. Får se vad vi hittar på, de vill nog mest mysa med Travis :)




Fick hem denna skylten till vagnen igår :)





Pappa har bestämt kläder idag som ni kanske förstår :P






Eye to eye

Idag har vi städat upp lite här hemma och tvättat ett par maskiner. Det blir väldigt mycket tvätt i tvättkorgen nu för tiden haha. Travis är gärna med och styr, han får hänga på axlen och kika lite medans man håller på :) Annars har det inte hänt så mycket mer idag faktiskt. Tar det bara lugnt och njuter av helgen. Ikväll ska vi se tredje twilight filmen. Måste nog åka till konsum och inhandla lite gott till den om en stund :)

Har precis förstått att det faktiskt är vår son som vi har här hos oss. När man låg på BB tänkte man får man verkligen ta med honom hem, det kändes inte verkligt. Men det är verklighet, världens bästa verklighet. Nu kan jag inte tänka mig hur livet skulle vara utan honom. Just nu ligger han bredvid mig här på soffan och sover så gott. Kommer små söta ljud då och då, och man kan inte ta ögonen ifrån honom. Så mycket kärlek man kan känna för en sån liten plutt. Lilla guldklimpen :)






Min lilla tiger igårkväll innan han skulle sova <3<3






Pass by

Inatt var Travis lite kinkig och höll sin pappa uppe ett tag medans jag fick sova :) Tror han hade lite ont i sin mage, men det verkar vara bättre idag. Det hoppas vi på så att vi får sova inatt. Var uppe i Hultsfred en sväng i förmiddags och då passade jag på att sola. Det var länge sen så det var riktigt skönt. Har även hunnit med att få på vinterdäcken på bilen idag. Mamma, mini och Jennifer var här under tiden och passade Travis. Han sov mest så det var väl inte så mycket passande egentligen.

Vi fick hem våran nya data idag med. Mattias tyckte inte vi skulle ha kvar den stationära, så den är såld och idag hämtade vi ut en ny bärbar. Kan inget om datorer, men det verkar bra :) Vi har även haft besök av min morbror Jerry, Pernilla och Michaela ikväll. Så nu har de fått hälsa på Travis.

Igår började vi kolla på twilight filmerna igen. Såg på den första filmen igår, och ikväll ska vi se den andra. Måste uppdatera sig inför den nya som kommer nästa vecka tror jag väl det är. Riktigt bra filmer :) Nähe nu blir det soffan och mys med mina älsklingar :)





Travis gillar att ligga på skötbordet och mysa. Han kan ligga där helt tyst hur länge som helst haha :)








New moon

Bhv skulle ha kommit idag och gjort ett hembesök, men de ringde återbud imorse pga sjukdom. Då behövde vi inte stressa upp ur sängen idag med andra ord, utan vi blev kvar och myste ett bra tag. Man får liksom inte nog av det :) Vi gjorde lite frukost och sen tog vi oss en promenad. Riktigt skönt väder idag! Mattias hämtade ut ett paket samtidigt med en timråbody, strumpor och nappar i som han hade beställt. Stackars liten som ska behöva ha dom på sig hehe :)

Nu har vi precis ätit lite middag och idag fick det bli kålpudding och potatis. Mattias åkte iväg och tränade nu så Travis och jag får mysa ensamma ikväll tills han kommer hem igen :) Han borde vakna när som helst så han får komma upp ur sängen och mysa lite. Han är så duktig och sover i sin egen säng. Men efter morgonkäket brukar han få somna om med oss i vår säng. Tror bestämt att den lille tar mest plats :)




Redo för en tur med vagnen i sin gigantiska overall som är i minsta storleken :)








Don't stop

Idag gav Travis oss sovmorgon till elva. Det satt inte helt fel faktiskt. Vi styrde upp lite här hemma när vi kommit upp ur sängen, sen kom Sandra hit från Växjö och hälsade på :) Så vi har suttit och tjatat och myst med lillfisen såklart. Nu har Mattias och jag ätit lite precis. Är väldigt glad att jag gjorde de där frysportionerna medans jag var gravid vill jag lova. Är så smidigt att bara plocka fram och värma. Travis ligger just nu och sover på min arm, så detta inlägg skrivs med vänster hand. Inte helt lätt faktiskt, men jag får börja vänja mig vid att bara kunna använda en hand för den andra är väldigt ofta upptagen :) Vägde mig för övrigt idag. Gick upp 12 kilo sammanlagt under graviditeten, och idag hade jag gått ner 8 av dom. Jag hoppas inte jag går ner mer för jag vill inte tillbaka till startvikten igen. Trivs bättre med de här extra kilona.


Ska snart klä på honom lite varmare kläder och så ska vi åka bort till jobbet. Vi ska ha avslutningsmiddag för Mia som ska sluta på konsum och ut på nya äventyr. Sen vill alla se Travis också såklart :) 












To the edge of glory

Idag har hela familjen varit på besök hos frisören. Travis mormor var med och underhöll honom så länge. Jag färgade håret väldigt mörkt och klippte topparna lite. Och gud så skönt det var! Det är allt konstigt vad lite färg i huvudet kan göra. Har inte färgat håret på ett år nästan, så detta gjorde allt skillnad ska ni veta! Mattias blev ännu kortare, och det passar honom riktigt bra :)

Efter det gjorde vi ett besök hos BHV (barnhälsovården). Där mätte och vägde dom lillfisen. När vi åkte hem från BB vägde han 3150 gram, och idag vägde han 3510 gram. Så mat finns det och blir över med andra ord. Funderar på om det är grädde jag matar honom med ;) Han hade även växt från 50 cm till 51,5 cm. Han gillade inte att bli vägd och mätt, men så fort han fick komma upp i famnen igen så var allt bra igen. Tänk att han redan är en vecka idag vår lilla sötnöt.







Vår lilla familj <3<3






Enjoy the sun

Besöket åkte hem imorse efter massa bebismys. De ville ta med honom hem, men jag vill gärna ha min lilla goding för mig själv här hemma :) Han har varit väldigt vaken idag för ovanlighetens skull. Just nu ligger han på sin pappas bröst och myser för fullt. Håller på att göra iordning oss lite smått för att åka iväg till Tim och Matilda som skulle bjuda mat :) Ska bli kul att se deras nya lägenhet. Sen får vi se vad kvällen bjuder på.




Vår lilla Travis :)








Take my hand

Idag har vi varit hemma hos mamma och ätit middag. Åt jansons frestelse, köttbullar och annat gott :) Sen åkte vi hem för lilla älsklingens farmor med sambo skulle hälsa på. Dom ska sova här inatt, och så åker dom hem imon igen. Dom bor 40 mil bort så det tar ett tag att åka.

Vi sitter och kollar på så mycket bättre nu och lillfisen sover som vanligt :)







To the sky

Living the dream just nu skulle man kunna säga! Vi har en alldeles för snäll kille här hemma, han skriker inte ens. Det kommer säkert, men allt känns bara så underbart. Njuter av varje sekund.
Efter morgonmyset i sängen imorse badade vi honom för första gången här hemma. Bada är verkligen poppis, han njuter för fulla muggar haha. Kan inte sluta le när man kollar på honom, han är bara för söt. Kan inte fatta att vi har gjort ett sånt gulligt barn :) Sen bestämde vi oss för att ta en liten promenad och inviga vagnen. Var riktigt skönt att komma ut lite i friska luften när man typ suttit inne sen i måndags. När vi kom hem fick vi besök av Tim och Matilda som ville hälsa lite på plutten. Fick en jättesöt overall och strumpor av dom, så snällt :) Sen har lillemans mormor, mini, gammelmormor och gammelmorfar varit här ikväll. Fick lite kläder av gammelmormor o morfar med :) Börjar undra hur han ska hinna med att använda allt. Troligtvis kommer han inte det, men vad gör det om hundra år :)












Nu har vi idolmys framför tvn med en liten sjusovare :)






They never go away

Första dagen på hemmaplan igår med vår lille kille. Var så skönt att få komma hem till sitt eget, räckte med att kliva in innanför dörren så kom lugnet i kroppen. Myste med honom hela dagen och han var så snäll :) La oss i sängen framåt kvällen och kollade på den nya pirates filmen. Höll på att somna direkt, var alldeles för skönt att ligga i sin egen sköna säng. Vi kollade klart på halva, sen fick lilleman lite mat och somnade för natten. Han vaknade vid 3 och 6 och gnydde lite, och då var det bara lite mat igen som behövdes sen somnade han på stört.

Idag har vi bara tagit det lugnt och myst i sängen. Gäller verkligen att ta vara på de har dagarna när Mattias också är hemma känner jag. De går redan alldeles för fort. Bebis är ju en liten sömntuta och sover mest. Skulle helst vilja snuffa på honom hela tiden, men han måste få sova ifred också. Hoppas han vaknar snart igen så han får mysa med oss här framför tvn :)





Här är webbisbilden på vår lilla tuffing som ligger HÄR




Vi spånar för fullt på vad han ska heta, hoppas något av namnet känns rätt snart :)






I need a miracle

Här kommer en liten berättelse om hur det gick till när lillkillen kom till världen :)


I söndagsmorse vaknade jag vid kl 7 och gick på toaletten. När jag kom tillbaka och la mig i sängen kände jag att jag började få lite ont i magen, försökte somna om och och efter mycket om och men gjorde jag det. Vaknade igen vid kl 10 och gick på toaletten. Då märkte jag att slemproppen hade gått. Äntligen händer det något till antydan på förlossning tänkte jag skitglad och gick och la mig i sängen igen. Då började värkarna. Hade värkar i en timme med tio minuters mellanrum, sedan dog det ut. Vi gick upp och åt frukost och sådär istället. Sedan hade jag värkar till och från under hela dagen. Gick runt här hemma och försökte få lite fart på dom, men det gick sådär.

Vi gjorde istället iordning oss och åkte på kalas. Väl på kalaset i allt det högljudda satte värkarna igång rejält. Ibland kom dom till och med med bara två minuters mellanrum. Kände mig ganska trött och tagen, så vi åkte hem tidigt. Hemma fortsatte värkarna och kl 8 började de komma regelbundet med tio minuters mellanrum för att sedan minska till 4-5 minuters mellanrum. När värkarna hade hållt på i nästan en och en halvtimme med 4-5 minuters mellanrum ringde vi in till förlossningen, och vi var välkomna in. 

Straxt efter kl 1 kom vi in till BB, och jag fick lägga mig i ett rum och vänta på undersökning. Medans jag låg där och väntade gick vattnet spontant, och när hon undersökte mig kunde hon konstatera att jag var öppen 5 centimeter. Efter att vattnet hade gått började helvetet kan man säga. Jag hade så ont! Satte mig i duschen för att försöka lugna ner mig lite. När jag duschat klart fick vi komma in på förlossningsrummet och då var värkarna så intensiva och kom med 15 sekunders mellanrum så jag fick ingen vila alls. Ett tag trodde jag att skulle svimma av smärtan i samband med värmen man kände. Jag hade bestämt mig innan för att försöka med enbart lustgas, så jag testade lustgasen en gång och skickade iväg den direkt. Det var det värsta jag testat. Mådde så illa av den, och med min spyfobi var den helt utesluten.

Jag bad istället om en epiduralbedövning och straxt efter det kom narkosläkaren in och la bedövningen i ryggen. Det var det bästa valet jag någonsin gjort. Allt blev så skönt och jag kunde lägga mig ner och slappna av litegrann. Kl 6 undersökte hon mig igen, och då var jag helt öppen. 20 över 6 fick jag klartecken för att börja krysta. Jag hade hoppats på att bedövningen skulle hjälpa lite mot det med, men nej det gjorde den inte. Klartecknet kom mitt i ett skiftbyte så från 6.20 till straxt efter kl 7 låg jag där inne själv med enbart Mattias hjälp och krystade. Efter det kom de in andra barnmorskor och då började det intensiva krystandet. Höll på till klockan var ca 8.40, och då behövde han lite hjälp att komma ut, så sugklockan åkte fram. Helt plötsligt var det nog 10 personer i rummet. Dom försäkrade mig om att allt var bra och det var bara utifall att. Efter tio minuters krystande till så kom han äntligen ut. Jag hann bara se en blå liten varelse, sen klippte dom navelsträngen direkt och sprang iväg med honom, och Mattias fick följa med.

Han hade kommit ut med navelsträngen runt halsen och fick lite extra syrgas där inne samtidigt som de buttade lite på honom så han började skrika ordentligt. Jag låg kvar där inne och undrade vart min lilla kille tagit vägen, men efter en kvart kom världens stoltaste pappa in i rummet med honom i famnen inlindad i en filt. Jag fick äntligen hålla honom, och tårarna bara rann. 2 och en halvtimmes krystande var äntligen över och nu hade jag min lilla skatt i famnen. Just i det tillfället kunde livet inte bli mycket bättre, och allt smärta man precis gått igenom var som bortblåst. Måndagen den 31e oktober 08.50 föddes vår lilla sötnos och han vägde 3340 gram och var 50 cm.







(Vill bara påminna om att det inte är tillåtet att ta bilder utan att fråga om lov, därav markeringen på dom)






Angel

Igår morse kl.8.50 kom äntligen vår efterlängtade lilla kille till världen :) Han vägde 3340 gram och var 50 cm lång. Skriver mer detaljerat om förlossningen när jag kommer hem och har tid. Just nu har han badat och fått på sig sina egna kläder och då somnade han direkt i famnen efteråt :) Känns helt overkligt att vår lilla sötnos ligger i knät på mig just nu. Imorgon åker vi hemåt, och de ska bli riktigt skönt :) Livet är underbart!