Tatuering

Efter helgen är äntligen barnen piggare. Jag trodde också att jag var det, men idag har jag känt mig lite dålig igen. Tror det är lite sömn som behövs :) Helgen har varit väldigt lugn. I fredags spelade jag innebandymatch fast jag inte mådde så bra så det var jobbigt. I lördags plockade vi fram julpynt och ljusstakar och gjorde det julfint här hemma. I söndags tog jag mig sovmorgon, en lång dusch och åt frukost i lugn och ro haha. Efter det fixade vi lite här hemma, byggde ihop Colins byrå bland annat. Sen blev det pizza och soffhäng hela kvällen. Lugnt och skönt med andra ord! Vädret har inte varit på topp direkt med regn och blåst så det har nog varit skönast att hålla sig inne.
 
Idag var Travis på 4-års kontroll på bhv. Där skulle vi göra ett syntest bland annat. Vi får komma och göra om det gör det var någon som inte kunde koncentrera sig tillsist haha. Eller så ser han dåligt helt enkelt men jag hoppas det går bättre i januari när vi gör om det. Jag har hunnit med att tatuera mig idag också. Körde konturer för någon månad sen och idag skuggade vi det, la till text och fyllde ut den. Blev superbra! Passade även på att tatuera in Colins namn under Travis namn på insidan av överarmen. Får ta en bättre bild på allt när det läkt för nu är det mest rött och svullet :)
 
 
 
 
 









Sjukstuga

Vi vaknade upp med två sjuka barn här hemma i söndags. Travis är hostig och förkyld men ändå pigg som vanligt när han är sjuk. Colin däremot är verkligen inge pigg, rinner grönt snor på han stackarn och ögonen rinner hela tiden. Han kommer knappt till ro så han kan sova om dagarna och nätterna är jobbiga för han eftersom han knappt kan andas. Vi har höjt upp huvudändan på spjälsängen litegrann så hoppas det underlättar lite. Han är ledsen till och från hela tiden och det är ju inte så konstigt om han inte mår bra. 
 
Vi tog oss iallafall ut och grillade korv på trädgården och drack varm choklad så vi fick lite frisk luft. Travis har varit hemma med mig idag och imorse vaknade jag upp med feber och mådde sådär lagom bra, skitkul. Travis är inte direkt lugn och ska leka hela tiden, men det har inte jag haft någon ork till direkt. Jag har mest fått gå runt med en ledsen Colin och när han äntligen somnade ville jag bara ligga på soffan. Tur ipaden finns i sånna lägen haha, den hade jag inte klarat mig utan idag. Usch och fy! Jag tog en dusch nyss och jag känner mig lite piggare, hoppas det är ännu bättre imorgon. Travis får vara hemma imorgon också eftersom han fortfarande har hostat lite idag. På torsdag borde han kunna gå däremot får vi hoppas. Denna vecka börjar de med gympa på dagis. De kommer gå bort till gympasalen en dag i veckan och det har Travis sett fram emot. Han missar tyvärr det denna vecka, men får hoppas kan håller sig frisk nu så han kan vara med nästa vecka :)
 
 
Blir sängen tidigt ikväll, sömn behövs när man får vakna ca 10 gånger per natt! Sjuka barn och själv vara sjuk är ingen höjdare. 
 
 
 








Egentid

Igår lämnade vi barnen hos mamma när hon kom hem från jobbet. Sen duschade vi och gjorde oss iordning för att åka iväg och bowla och gå på bio. Jag fick åka iväg utan att sminka mig pga ögat. Bryr mig inte speciellt mycket om smink så, men när man ska iväg är det iallafall kul att kunna göra sig iordning lite ordentligt eftersom jag aldrig orkar eller hinner det på vardagarna. Sen att jag ser så blek och trött ut utan min mascara är en annan femma hehe, men det var bara att gilla läget. Först bowlade vi och ja jag förlorade för första gången i hela mitt liv mot Mattias tror jag. Jag brukar alltid vinna, men denna gången lyckades han lite bättre.
 
När tiden var slut så drog vi iväg och käkade pizza och tog ett varv på ica maxi i väntan på att bion skulle börja. Vi var så himla tidiga så vi hann se på ett avsnitt av walking dead i bilen. Vi satt där som två nördar på parkeringen utanför bion och tittade hehe. Vi är helt inne i den serien och det är svårt att sluta titta. När avsnittet var slut så gick vi in och köpte lite popcorn och väntade på att mockingjay part 2 skulle börja. Vi har sett de tre första filmerna i serien de två senaste helgerna så jag var riktigt taggad på att få ett avslut nu äntligen. Vi hade två muppar framför oss som inte fattade att man faktiskt får hasa ner lite i stolen för att de som sitter bakom ska se så vi fick sitta helt snett för att kunna se texten på bioskärmen. Jag åkte därifrån jättebesviken efter filmen, kände inte alls att det var det slutet jag ville ha. Att göra en tredje bok på två filmer gör oftast att den sista dör ut lite och ja så kände jag att det var. Kan tänka mig att boken är mycket bättre så får väl läsa den någon gång när man får tid. Det var riktigt mysigt att få komma iväg ensamma och att få åka hem och lägga sig utan att behöva tänka på några barn. Även Colin sov borta för första gången och det hade gått jättebra. Han somnade vid sju som vanligt och sov hela natten till tio i åtta. Känns alltid lite vemodigt att lämna bort dom första gången, men det är värre med första barnet. Nu när man har ett till så vet man om att man behöver ta sig tid till sånt här tillsammans. Det var underbart att få vakna upp i lugn och ro av sig självt, kunna ligga och dra sig, äta frukost i sängen och titta på walking dead hela förmiddagen fortfarande liggandes i sängen. Batterierna är laddade för ett tag framöver nu känner jag. Jennifer och Henke bjöd även på gomiddag idag, älgstek och hasselbackspotatis. Sen var det bara att åka hem och bada och lägga barnen. De somnade gott i sina renbäddade sängar. Colin gnällde dock till för en stund sen, men hade hamnat lite konstigt i sängen så jag lyfte bara tillbaka honom till kudden och så blev det tyst igen. Jag hoppas det förblir så hela natten tills han vill upp imorgonbitti :)
 
Travis var väldigt förkyld och hostig idag så det kan vara tur att batterierna blev laddade om det är sjukdags för honom. Det var ett tag sen nu så det skulle inte förvåna mig. Hoppas han mår lite bättre imorgon för vi tänkte åka skridskor då :)
 
 
 
 






Vikt och längd

I torsdags blev det en dag med mycket farande för mig och Colin. Direkt efter att jag hade lämnat Travis på förskolan så drog Colin och jag vidare till bhv för vägning. Han väger numer 7270 gram och är 66 cm lång. Kurvan börjar äntligen peka lite uppåt iallafall så det känns skönt. Är dock inte speciellt orolig över det längre för han äter som en häst och sover som en liten gris om nätterna :) Han blir snart 7 månader och det känns helt sjukt. Nyss var han en bebis men nu känns det helt plötsligt som att han är en stor kille. Han kan sitta själv men det går inte lämna honom för får han syn på en leksak som ligger lite för långt ifrån honom så kan det bli en kraschlandning och då gör det ont hehe. Jag har beställt en myspöl till honom som förhoppningsvis kommer i början av veckan, då kan han sitta och leka i den och så slipper man oroa sig för att det ska göra ont om han ramlar. Han vill nämligen sitta upp såklart när han har lärt sig det nu, ligga ner är inte lika kul. Lägger jag ner honom på rygg på toa så tar det inte ens en sekund så har han vänt runt sig på mage. Han gillar verkligen att ligga på mage och han sover alltid på mage i sängen nu för tiden sen han lärde sig att vända runt sig enkelt i sin säng.
 
När vi kom hem var det bara att stoppa i Colin mat och åka vidare till Mörlunda. Jag vaknade nämligen med ett helt uppsvullet öga och hade tur som fick komma in och kolla det direkt. Colin somnade i babyskyddet som tur var och sov hela tiden. Jag fick ögondroppar utskrivet och nu börjar det äntligen bli bättre med ögat. Igårmorse kunde jag knappt se något alls, men under dagen blev det bättre och bättre.
 
När jag kom hem passade jag på att städa toaletten, dammsuga och plocka iordning lite så det var städat inför helgen. Jag hann även med att titta på ett avsnitt av paradise medans jag stoppade i mig lite mat. Sen var det dags att hämta Travis lite tidigare från förskolan och så var mormor och morfar barnvakt åt barnen tills Mattias kom hem från jobbet. Jag skulle nämligen till barnmorskan för att byta preventivmedel igen. Jag har kört med p-ring nu i snart tre månader, men är inte riktigt nöjd men den så nu när jag har slutat amma vill jag testa p-piller igen så får vi se om de funkar bättre denna gång. Jag ska börja med dom nästa vecka så jag hoppas verkligen att de fungerar nu för nu orkar jag inte springa hos barnmorskan längre hehe.
 
 
 
 
 
 
 






Gamla bilder

Att sitta och titta igenom gamla bilder kan verkligen göra en nostalgisk. Minns tillbaka på en gymnasietid som var full av speedway. Jag och Sandra hängde med överallt och kom hem mitt i nätterna för att sedan gå upp till skolan igen. Vi hade skitkul på våra resor och var landet runt och hejade. En tid man ser tillbaka på och saknar för vi hade det så himla roligt. Mcdonalds mitt i nätterna och inga bekymmer ;) Sen jag fick barn har det inte varit lika lätt att vara spontan och dra iväg på långa resor. Travis är uppvuxen med speedwayen från början och vi har varit iväg och tittat en hel del, men i somras var det inte lika lätt. Då fick det mest bli hemmaplan för vår del :) Det har inte varit speciellt svårt att ha med Travis, han har alltid varit nöjd i bilen och desto äldre han blivit ju mer intresserad har han blivit av speedway. Colin däremot är just nu inte speciellt nöjd i bilen, men jag hoppas han blir det när vi byter till bilbarnstol snart. Travis hatade också babyskyddet när han hade lärt sig att sitta upp så jag hoppas det är likadant med Colin. För i sommar lär det nog bli ett par resor igen :)
 
 
 
 
 






Saknar värmen

Gud vad jag längtar tillbaka till Cypern! Värme sol och inga måsten, det vill jag ha igen. Synd att det är så fruktansvärt dyrt att åka utomlands annars hade jag velat åka i vinter. Vi får väl försöka spara ihop lite pengar och se om man kommer iväg i vår istället. Man bli inte miljonär av att vara mammaledig direkt, men jag hoppas verkligen vi kan komma iväg under 2016. Jag har varit utomlands 7 gånger tror jag. Kreta tre gånger, Mallorca två gånger, Zakynthos en gång och Cypern en gång. Alla ställen har varit bra men jag är mest svag för Kreta tror jag. Riktigt god mat, trevliga människor och fin strand. Däremot är det inte så barnvänligt eftersom det blir djupt direkt så det är inget ställe jag tänker åka med barnen till. Där var Mallorca och Cypern mycket bättre, Zakynthos också för den delen. Där var vi när jag var gravid med Travis så man kunde inte riktigt njuta av värmen på samma sätt. Får se vad nästa resemål blir :)
 
 
 
 
 






Derby

I fredags spelade vi derby hemma mot Mörlunda. Matchen slutade 0-2 men det kändes ändå som en vinst. Vi hade förberett oss på att det skulle vara tufft och blev positivt överraskade när vi kände att vi faktiskt var med i matchen, vi låg rätt och vi gjorde det väldigt svårt för dom. Svala gjorde dessutom ett av de två målen när klockan borde ha ringt för länge sen, men det blev någon konstig fördröjning så tiden hade gått ut men klockan ringde tyvärr inte. Sen hade vi faktiskt två mål som var inne där ett blev bortdömt och det andra såg inte domaren. En väldigt bra insats helt enkelt. Våra två mål med matchen var att hålla ihop vårt försvarsspel och göra det svårt för dom. Det blev check på båda de målen! Kändes himla skönt efteråt och våran nya målvakt är så grym. Nu hoppas jag denna trenden fortsätter så vi kan plocka lite poäng de kommande matcherna innan juluppehållet.
 
 
 
Denna gång var det min tur att pryda affischen :)
 
 






Äntligen blivit unge av Colin

Hej på er alla trogna läsare!
 
Ni är här inne och kikar dagligen trots att jag nästan inte har uppdaterat härinne på nästan två veckor. Jag undrar om någon där uppe läste mitt förra inlägg och bestämde sig för att jag gjort något rätt här i livet och fixade så att Colin började sova? Skämt å sido men förr förra helgen efter att jag skrivit inlägget så bestämde jag mig för att sluta amma på nätterna. Jag sa till Mattias att han fick ta Colin hela helgen om nätterna och vi förberedde oss på skrik haha. Eftersom han inte har tagit honom en enda natt på snart 7 månader så tyckte jag inte att det var mer än rättvist. Första natten första gången han vaknade så låg han och pep i typ en timme, sen somnade han om igen. Andra gången han vaknade somnade han om på en kvart, och all skrik vi förberett oss på var förgäves. Jag vet inte om det var för att han inte kände min lukt som han inte brydde sig speciellt mycket, men skönt var det. Mattias fortsatte att ta honom hela veckan trots att han skulle upp och jobba, men för varje natt gick det bättre och bättre och nu kan jag säga att jag har slutat amma helt. Känns helt underbart! I och med detta så har Colin börjat sova mycket bättre, så pass bra att vi bestämde oss för att flytta in honom på sitt rum. Han sov en hel natt förra veckan och vi upplever bara att vi stör honom när vi kommer in och lägger oss så vi tänkte att vi provar att ha honom i sitt rum. Han har nu sovit två nätter i sitt rum och han har sovit från 7 på kvällen tills 8 på morgonen. Helt otroligt skönt!
 
Men när det äntligen har blivit unge av Colin vem tror ni börjar bråka då? Inte ska det vara lätt här i livet haha. Nu är Travis uppe och springer om nätterna istället, men hoppas det är en period som går över snart. Jag känner mig faktiskt redan lite piggare och framförallt gladare för nu är Colin gladare på något sätt också.
 
 
 
 
 






Trötthetstankar

Jag undrar fortfarande när den där dagen kommer då jag får vakna upp av mig självt och känna mig pigg? Det känns inte som att det spelar någon roll att Colin sover "bra" en natt för den dåliga sömnen hänger liksom med och släpper inte taget. I helgen blev det inte så mycket sömn och helgen innan det var Mattias iväg och båda ungarna härjade om nätterna. Det byggs liksom på hela tiden så en natt med lite mer sömn än vanligt hjälper inte mot denna tröttheten. Det hjälper inte att lägga sig och vila en liten stund när Mattias kommer hem från jobbet för jag är fortfarande trött, trött och åter trött. De dagar som jag har innebandyträning får jag typ förbereda mig under hela dagen för att jag ska orka komma iväg. Huvudet är som en deg och kroppen som spagetti. Jag vill orka träna innebandy, jag vill orka styrketräna här hemma när barnen sover och jag vill orka hitta på saker om dagarna. Fast jag gör inte det. Det enda jag vill göra när Travis är på förskolan är att få plocka undan lite i lugn och ro och i den mån Colin tillåter det. Sen vill jag bara sitta på soffan och inte göra någonting. Jag tänker varje kväll att imorgon ska jag nog orka gå upp lite tidigare så vi hinner ta en promenad, eller att jag ska gå och hämta Travis med vagnen. Men det blir aldrig av för jag kommer inte upp om mornarna och sen är jag för slö för att komma iväg på eftermiddagen. Jag ser blek och eländig ut och påsarna under ögonen hänger snart ner till knävecken känns det som, usch och fy! Och så är det höst och tråkigt ute, kan det bli värre haha? Nä usch jag skulle verkligen behöva rycka upp mig, får se när jag orkar med det.
 
Tänk att vardagen mest är fyllt av många tråkiga måsten för att livet ska gå runt. Man måste klä sig och barnen, servera frukost, plocka undan, torka, diska, lämna på förskolan, mata barn, hämta på förskolan, underhålla barn, handla, laga mat, plocka undan igen, diska igen, städa, bada barn, tvätta och lägga barn. Det är av och på med kläder och man måste planera så allt går ihop sig. Okej allt jag nämde är såklart inte tråkiga måsten. Jag badar gärna mina barn för det är mysigt. Jag lägger dom gärna också för det är också mysigt att läsa en godnattsaga och kramas med Travis innan han somnar. Men det är så mycket annat som tar sån tid och energi från en som är tråkigt som gör att man får mindre kvar till det roliga. Minns att jag kände såhär sist jag var mammaledig också, att det enda man gör är hushållssysslor om och om igen. Jag undrade hur det skulle hållas ihop när vi båda började jobba/plugga. Men det gjorde det på något konstigt vänster, man fick liksom släppa lite på kraven och vara effektiv. Jag hade dock turen att komma hem väldigt tidigt från skolan ibland så man hann göra mycket, när jag börjar jobba i vår någon gång så kommer dagarna vara längre men då antar jag att helgerna kommer få agera städdagar åt en. Jag förstår verkligen att det kommer mer saker såsom dammsugarrobotar, utkörning av middagskassar m.m. För vem vill inte spara på sin tid och energi för att istället bara kunna umgås med familjen och ägna sig åt sina intressen?
 
 
 
 






Kaos utan diskmaskin

Vet ni hur handikappad man känner sig utan diskmaskin när man är vad vid det? Vi kör alltid minst en omgång per dag, men när Mattias var i Värmland för två veckor sedan gick den sönder. Vi har fått diska för hand sen dess och det blir sjukt mycket disk. Vi har heller ingenstans att lägga disken när det ska torka så det blir kaos. Jag ringde electrolux förra veckan för vi har ingen aning om hur gammal den är och har heller inget kvitto. Det svarade någon stockholmare som jag fick läsa upp diskmaskinens serienummer för och jag ville veta om det var värt att fixa den eller om vi likagärna skulle köpa en ny, men hon skulle skicka hit service. Idag kom det hit en servicegubbe som konstaterade att den var gjord 04, vilket innebär att den snart är 12 år gammal och det var helt onödigt att göra service på den. Vi får ändå betala för att han kom hit och gjorde en felsökning (läs tittade på diskmaskinen i två minuter), och han tyckte det var konstigt att de ens hade skickat honom. Herregud vilka puckon! Funderar på att ringa mupparna igen om fråga om jag kan skicka räkningen till dom. Så onödig grej!
 
Igår var vi en sväng i Vetlanda och Travis fick handla för hans födelsedagspengar. Han köpte "sands alive" som är någon ny grej typ modellera fast sand som man leker med och så får man med olika former så man kan bygga slott osv. Finns hur mycket grejer som helst att köpa till som vanligt med leksaker. Han öppnade upp det idag och det verkade som han gillade att sitta och pilla med det. Han är inne i en period där han inte vill lägga sig om kvällarna och han är orolig över saker han ser på film. Har han sett på något med ormar så är han rädd för det och det är det ena och det andra. Mycket fantasti just nu och så ska han helst fråga tusen gånger om det också. Colin är istället inne i en bätte period hehe. Han somnar själv för natten och det är så otroligt skönt. Han är alldeles för tung och lång för att gå och vagga till sömns som vi har behövt göra hittils. Ibland på dagarna får man oftast göra det så det är skönt om man fortsättningsvis får slippa det om kvällarna. Visst är det såklart mysigt att bära honom men han ligger mest och sprattlar och vill inte ligga still och han är så fruktansvärt tung ungen haha. Min rygg har blivit kaos på högersidan eftersom jag alltid bär honom åt det hållet. Borde träna, men när ska man orka/hinna det?
 
 
 
 
 






Halloweenfingrar

En kul grej att göra med barnen är dessa halloweenfingrar. Rör ihop 100 g rumsvarmt smör med 1 dl socker och 2,25 dl vetemjöl. Forma till fingrar och lägg på en sötmandel i toppen som en fingernagel. Sen målade Travis på röd karamellfärg som skulle föreställa blod :) Han tyckte det var jättekul att göra och det var väldigt enkelt. Det var full koncentration när han målade på karamellfärg.
 
 
 
 
 






Maskerad

I lördagskväll kom mamma och Mini hit och la barnen åt oss. Vi skulle nämligen iväg på maskerad. Temat på maskeraden var "The great Gatsby", vilket innebär 20-tal. 20-tal innebär klänningar med paljetter och fransar, hårsmycken som gärna har en fjäder på sig, vågigt hår, handskar, strumpeband, boa och sen såklart ett cigarettmunstyckte till det. Jennifer var här och hjälpte mig att göra mig iordning. Sminket ska vara sotat och gärna röda läppar till det, så vi gick all in på detta haha. Väldigt kul! Det blev en jättetrevlig kväll och det var skönt att det var i Målilla så vi kom hem snabbt. Kul att få komma ut lite, det behövde jag för nu var det länge sen. Det hade gått bra med barnen här hemma, men Colin hade vaknat så han fick äta lite gröt mitt i natten haha.
 
 
 






Helgen kalas

I lördags väckte vi Travis med sång och paket på hans födelsedag. Vi gick in och väckte honom klockan åtta, tur för honom att han var trött så vi fick sova lite på morgonen först haha. Sen drog jag igång och bakade pajer till kalaset. Det blev en kyckling/baconpaj och en köttfärspaj. Mamma var snäll och bakade en räkpaj också och tog med. Det är himla smidigt och gott med paj, det kommer jag göra oftare framöver. Vi la även på frosting på våra muffins som vi bakade i fredags. Travis hade även bakat halloweenfingrar och spidermanbollar. Kalaset gick bra och han var nöjd över sina paket och sin spidermantårta (fast han inte ens gillar tårta haha).
 
I söndags hade Travis bjudit hit två kompisar på kalas. De åt pannkakor och glass först och sen lekte de på rummet. Efter det gick de ut på skattjakt. Jag hade slagit in såpbubblor åt dom i varsit paket med deras bokstav på som Mattias gömt utomhus. Det tyckte de var kul och alla hittade sin skatt. När de kom in hade jag poppat popcorn åt dom och så tittade de på bio hehe. Sen blev det mer lek och så avslutade vi med fiskdamm. Där fick de varsin spidermanpåse som innehöll ett kinderägg (spiderman på såklart), ett ägg med en leksak i och lite godis, guldpengar och små haribopåsar med halloweengodis. Det blev väldigt lyckat, men det gick väldigt fort kalaset. Alla verkade nöjda iaf och Travis var nöjd över dukningen med spiderman på allt.
 
 
 
 






Travis 4 år

I helgen fyllde Travis 4 år. Herregud! Tänk att det är så länge sen jag blev mamma. Dessa fyra år har varit helt fantastiska och minst lika jobbiga emellanåt. En sak som är klar är att man aldrig har tråkigt när man har barn i huset. Helgen har varit väldigt händelserik. Skriver mer om det imorgon när Travis är på förskolan igen efter höstlovet och när Colin sover. Tänk att han är fyra år min lilla grabb.