Mattias fyller år

Hallå!

Kör ett inlägg från telefonen lite snabbt. Igår blev Mattias sjuk och fick gå hem från jobbet, så typiskt. Det är samma skit som jag haft, och som hänger i än. En annan kan däremot inte vara hemma och bara vara sjuk... Har jag inte varit på evigheter. Ser fram emot när jag har ett jobb och verkligen kan vara hemma när man är sjuk utan massa måsten. 

Jag lyckades få världens huvudvärk som höll på att bli till migrän igårkväll, som tur var orkade Mattias bada Travis och göra han klar för sängen, för jag fixade verkligen inte ljuset på toan. Jag la honom sen och ja han somnade på 10 min igår igen. Underbart! Men det kommer mer, han sov också i sin säng hela natten. Jag vaknade med ett ryck halv 5 och då hade han inte kommit. Man är van nu att få vakna av att han kommer så kroppen är inställd på det, men han låg och sov skönt i sin säng. När jag började styra med frukosten sköt han upp dörren litegrann och sa gomojjon mamma. Haha sötunge! Så himla skönt att han sov i sin egen säng, det får han gärna göra fler nätter :)

Idag fyller Mattias år, och jag sitter på skolan just nu. Jobb hela dagen lång på schemat idag med. Tänkte fixa lite fika till lilla sjuklingen där hemma iaf. Får se om jag orkar åka på träning ikväll, vi ska spela match mot herrarna så vore kul att vara med. 










Veckan är igång

Godkväll!

Dagen har bestått av plugg/jobb/plugg. Mattias hämtade Travis på dagis sen lagade vi mat här hemma. Pappa kom och hälsade på efter och lekte med Travis så jag passade på att plocka undan i lugn och ro och styra med lite saker. Travis somnade på 10 minuter ikväll, helt däckad. Så himla skönt! Vi har nämligen tagit bort tuppluren mitt på dagen. Vi har provat ett par helger, och nu kör vi med det på vardagarna också och ska se vad resultatet av det blir. Idag verkade det uppenbarligen fungera för det är just detta vi vill åt, en snabbare nattning. Det är inte lätt att lägga en unge som inte är trött annars, så hoppas detta valet blir bra.

Mattias är iväg och tränar hockey och jag sitter i soffan framför tvn. Jag har också träning egentligen men jag känner mig fortfarande inte helt hundra så jag hoppar den idag. Vill inte riskera att bli sjuk direkt igen. Jag sitter just nu och inväntar familjen annorlunda som har säsongspremiär idag. Till det ska jag dricka en kopp te, en smoothie och äta digestivekex. Denna lilla egentid om kvällarna har jag saknat, så nu ska jag passa på att njuta medan jag kan :)

Imorgon väntar en heldag med vikariat igen :)










Leklandet

Förlåt för dålig uppdatering har inte orkat sätta mig ner vid datorn. Helgen är redan över. I fredags var jag i Kalmar, sen hämtade Mattias och Travis mig när jag kom hem med tåget. Passade på att tvätta bilen och ta en sväng på systemet innan vi åkte hem. Då lagade vi tacogratäng, sen åkte jag iväg till Hultsfred igen. Bowling och innebandy väntade med laget. Trevlig kväll :) 

Igår väckte Travis mig vid sju och viskade i mitt öra att han var kissnödig haha. Söta unge, så då var det bara upp och hoppa. Det är väl den enda nackdelen utan blöja att man inte kan ligga kvar någon minut och dra sig längre utan han vill gärna upp och kissa direkt. Och det förstår man ju, så duktig som väcker en och säger till :) Är så stolt över honom, och det är helt sjukt vad fort det gick att komma på hur man gjorde. Men fortfarande problem med nummer 2, men vi försöker att inte göra någon större deal av det, det kommer nog snart :)

När vi gjort oss iordning och så igår åkte vi med Jennifer till Växjö. Hon skulle köpa en balklänning och hon fick med sig en jättefin hem. Resten av dagen sprang vi efter Travis i alla affärer. Hopplös unge, åker ingenstans utan vagnen nästa gång. Var så trött när vi kom hem så när Travis somnat satte jag på filmen safe haven och halvsov på soffan tills det var sängdags. Den filmen rekommenderar jag verkligen, superbra.

Idag hade jag sovmorgon sen blev jag väckt för då var det två killar här hemma som ville åka till leklandet. Det var bara att slänga i sig lite frukost och åka. Är kul att se Travis springa runt och styra och se så lycklig ut :) Nu blir det snart sängen för att ladda upp inför en fullspäckad vecka. 











Sjukling

Är så glad över att jag hade självstudier igår för jag sov knappt ingenting natten mellan måndag och tisdag. Kunde inte andas så jag vaknade flera gånger av att jag höll andan i sömnen. Läskigt! Blev inte bättre av att Travis låg raklång mellan oss och sparkade med fötterna haha. Hade aldrig orkat åka iväg till Kalmar. När jag hade lämnat Travis på dagis bäddade jag ner mig i sängen och försökte läsa in lite litteratur inför fredagens seminarie. Det gick i slowmotion om jag säger så. Till sist gav huvudet upp så jag la mig och vilade en stund. När Mattias slutade jobbet åkte vi och hämtade Travis, vågade inte köra själv för jag var riktigt yr. Vi passade på att storhandla innan vi åkte hem så det blev gjort. Är tråkigt att storhandla, men det är också riktigt skönt för då har man mat hemma för en vecka och slipper ränna till affären varje dag. Skriver alltid matlista för en vecka så man vet vad man ska laga :)
 
 
Idag är det lite bättre, men inte mycket. Har precis skrivit ihop ett utkast om vad jag ska säga på seminariet. Vi ska göra ett inlägg i 10 minuter som ska ha ett kritiskt förhållningssätt till IKT-undervisning i skolan. Jag har fått ihop 2 sidor, det borde ta ungefär 10 minuter att prata om hoppas jag. Vi är sex personer och seminariet är i 2 och en halv timma så jag undrar vad vi ska göra resterande tid, säkerligen diskutera ännu mer :) Travis är på dagis och ska hämtas vid 14. Han fick två sköna veckor som start på vårterminen då de bara innebar 3 dagar på dagis. Denna vecka blev det en fullvecka. Försöker som sagt ha honom hemma minst en dag i veckan, men varje vecka går det inte. Studerar 100 % och sen jobbar jag också, så jag känner att det är viktigt att jag verkligen hinner med allt. Nästa vecka jobbar jag må, ti, on och på torsdag kl.12 ska ett utkast vara inne och då ska jag hunnit läsa all litteratur och skrivit ihop själva utkastet med. Det kommer bli tufft att hinna med, men jag tycker det är så himla kul att jobba så tackar helst inte nej :)
 
Har dille på semlor och hemmagjorda chokladbollar just nu, inte bra haha!
 
 
 






Kursintro i Kalmar

Älskar att jag skrev rubriken matchdag på förra inlägget sen inte nämner något om det haha. Skulle skrivit att igår var vi och spelade match i Sävsjö, och det blev förlust med 5-2 tyvärr. Vi var för lite spelare, hade för mycket sjukdomar/skador och så hade vi stolpe ut som vanligt. Vi har verkligen otur jämt, i alla fall för det mesta. Hade ni sett matchen hade ni förstått hur värda vi var att vinna. Herregud deras backar kunde inte ens passa, hade jag inte varit sjuk hade jag förmodligen orkat brutit nästan varenda boll. Men kropp och huvud sa ifrån igår, fick mest jogga runt och vara i vägen så gott det gick bara. Fick sätta ett tröstmål, men i protokollet stod det att jag gjorde assist på det istället så blir det ibland :)
 
Idag mår jag ungefär som jag förtjänar när man spelar halvsjuk. Halsen värker, näsan är helt igentäppt, bihålorna likaså och huvudet är jättetungt. Pallrade mig iväg till Kalmar imorse i alla fall. Det är mycket att hinna med på mornarna och imorse hade jag ungefär två hela minuter tillgodo haha. Min snälla morfar kom och hämtade mig och Travis och körde oss till bussen, sen körde han Travis till mamma och lekte med honom tills det var dags för frukost på dagis. Han fyller snart 70 år lilla morfar, och han och mormor ställer upp jämt, bästa! Var inställt tåg så jag fick åka buss hela vägen. Hade som sagt kursintroduktion idag och en träff med seminariegruppen efter lunch. Första intrycket är som vanligt att det är så jäkla mycket att hinna med på så kort tid, men det lägger sig väl säkert när man kommer in i det. Första seminariet är på fredag så jag har lite att läsa in nu tisdag och onsdag. På torsdag ska jag vikariera och då är det nog bäst att se till att vara färdig med allt. För övrigt somnade Travis på tjugo minuter idag, woho! Det är så mycket enklare både för mig och Mattias att lägga honom när bara en av oss är hemma. Ikväll är Mattias och tränar, jag står över eftersom jag inte mår speciellt bra, så jag låg bredvid honom i sängen tills han somnade och smet ut. Första 5 minutrarna busade han, men sen la han sig ner och bökade runt och somnade till sist. Han är säkerligen inne i någon period där han behöver mycket närhet. Igår fick till och med Mattias och jag lägga oss ensamma i sängen, det minns jag inte sist vi gjorde. Travis hann dock komma innan vi somnade haha, men vi fick en liten stund ensamma att breda ut oss i sängen i alla fall.
 
 
 






Matchdag

Igår var det min tur att gå upp med Travve, halv 8 var vi uppe och hoppade. Eftersom han inte var helt kry var vi bara hemma och tog det lugnt. Jennifer kom hit och vi lagade tacos och gjorde toscapäron med grädde till efterrätt. Mattias var och tittade på hockey och kom hem på kvällen. Då tänkte vi att vi skulle mysa ner oss i soffan och äta lite gott och titta på en film, men det satte Travis en käpp i hjulet för. Han sprang upp från sin säng från kl åtta då vi la honom till kl halv ett då vi tillslut gav upp och la oss också. Helt jävla hopplös ungen vetni! Minns inte sist Mattias och jag fick sitta ihop en kväll och göra det vi vill för att sen gå och lägga oss ensamma i vår egna säng. Vet inte vad det har blivit med Travis alltså... Så sjukt frustrerande för man har mycket grejer att styra med om kvällarna när han sover. Hela fredags och lördagskvällen har ägnats åt att springa och lägga honom i säng. Allt man vill en fredag är att sätta sig i soffan och ta det lugnt, men icke. Egentid har vi ingen längre...

Han har även börjat använda sitt kissande på pottan som ett vapen mot oss, eftersom han vet att han får komma upp då. Sen sitter han på pottan och gör sig till och larvar sig bara. Kommer sjävklart inget där i. Likadant gör han på dagis när de äter, när han inte vill ha mer säger han att han är bajsnödig för då vet han att han får gå från bordet en stund. Alltså ungen är för smart för sig själv, fattar ni vilket mindgame han håller på med och han är 2 år och 3 månader gammal. Är just nu en trött och frustrerad Nathalie som inte hinner med att göra viktiga saker (skolagrejer, packa väskor osv) om kvällarna och inte heller varva ner i lugn och ro för att ladda upp inför en ny kommande dag. Det suger :)

Bakar "bollar" :)












Ny design

En tjej som heter Julia har hjälpt mig att göra en ny design på bloggen, visst blev den fin? :) Tack för det! Nu var det ett par dagar sen jag loggade in här. Jag kör en sammanfattning av min vecka.
 
Måndags: Fixade en ny opponering trots allt. Tränade på kvällen, mer än så blev det inte.
Tisdags: Jag var i Kalmar och opponerade hela dagen lång. Vi fick lite komplettering på vårt arbete.
Onsdags: Jag var hos Malin i Hultsfred och skrev klart kompletteringarna. Tränade innebandy på kvällen.
Torsdags: Vikarierade på förmiddagen, åkte hem och lagade pannkakor till lunch och sov middag med Travve. Sen var vi ute och lekte och tog en promenad med pulkan.

Då är vi framme på idag, fredag. Idag har jag också vikarierat i idrott hela dagen. Jag har haft trx, simning och bordtennis. Rätt skön dag med andra ord. Min plånbok med alla kort i plus körkort har blivit stulen i helgen, så idag var jag och tog ett nytt foto till körkortet. Gjorde det på lunchen efter trx:en, blev ju sådär får jag säga haha. Nu är det gjort i alla fall! Ett himla styr med att spärra och beställa nya kort, tråkigt att folk inte kan låta andras grejer vara bara.
 
För övrigt får vi nog kalla Travis för blöjfri nu. Sen vi började med belöningssystemet förra helgen har det gått jättebra. Nattblöjan har varit torr sen i lördagsnatt så inatt fick han sova utan och det gick alla tiders. Har inte hänt en enda olycka här hemma, och han säger till när han är kissnödig hela tiden. Fast med nummer två är det värre, han vill helst i göra det. Vi har frågat honom om han vill ta på en blöja och göra det i den, men nä det vill han inte heller. Så kan han inte hålla på länge till, snart fattar han väl att han måste gå på pottan. Vi får tjata och tjata, och på dagis säger han typ 10 gånger att han är bajsnödig men sen kommer det inget. Så ja det är väl problemet just nu, minns inte ens sist han gjorde det. Kom hem till en febrig liten kille idag, så vi får väl mysa hela kvällen lång på soffan han och jag. Inte helt fel det. Trevlig helg på er!
 
 
 
 
 
 
 






Allt möjligt

Jaha då var helgen över! I fredags... ja för att fatta det hela kort så har vi läst en uppsats inför tisdagens opponering, och lärarna valde helt plötsligt att byta och tilldelade oss en annan. Så jag satt hela dagen i onödan och läste en uppsats och skrev massa kommentarer på den. Hur kul kändes det på en skala tror ni? Trevlig sak att upptäcka precis innan man ska ta kväller och helg, nej! Ringde och mejlade som en tok för att lösa situationen och möttes bara av motstånd. Är så jävla trött på den dåliga organisationen på detta universitet så jag har fortfarande inte gett mig på detta. De har fortfarande inte löst det, och imorgon är det måndag vilket känns helt sjukt. Det är mitt betyg det handlar om, de kan inte leka bäst de vill med det för nu är jag trött på skiten rent ut sagt. Känns pinsamt att studera på Linnéuniversitetet, ett jävla pajasuniversitet är vad det är. Det enda som har varit bra är idrotten, men den planerar de som jobbar där själva och det märks eftersom det fungerar vilket inte resten av lärarutbildningen gör. Nog om det!
 
Jag passade även på att göra klart min tatuering i fredags, och avslutade kvällen med att titta på derbyinnebandy som slutade lika. I lördags tog jag en lång sovmorgon, fortsatte med en dusch och sen åkte jag och syster till Caroline och fick massage. Fikade och snackade lite innan vi begav oss hemåt igen. Då kom Henrik hit också och vi lagade mat tillsammans :)
 
Idag har vi spelat första innebandymatchen efter uppehållet. Den slutade 6-3 tror jag, förlust med andra ord. Vi ledde matchen, men i sista perioden ballade det ut i markeringarna totalt. Riktigt tråkigt, kände att jag hade så mycket mer att ge än vad jag kunde visa. Fick sätta två bollar iaf, en tredje precis när slutsignalen gick. Men den tyckte domarna var inne försent tydligen, men om ni frågar mig så var den över linjen innan slutsignalen gick. Inte för det spelar någon roll, men rätt ska ändå vara rätt eller hur :) Travis avslutade kvällen med att hoppa i soffan, och jag tror jag sa åt honom att sluta ungefär 50 gånger. Till sist trampade han snett och dök rakt in i bordskanten och spräckte upp pannan. Herregud det var blod i hela ansiktet, och innan jag fick titta vad de kom ifrån och han bara skrek. Kaos! Mattias var inte hemma heller, men till slut lugnade han sig och jag kunde torka och titta ordentligt. Det var ett jack mitt i pannan, så Lotta var snäll och kom hit och tejpade ihop honom. Vi satte ett plåster över också så han inte är och pillar på det. Förgrämmade unge haha!
 
 
 






Smoothie

Det gick jättebra att lämna Travis på dagis idag. Han sa glatt hej till alla, hoppade i bollhavet och hann knappt säga hejdå till mig. Bra betyg med andra ord :) När jag lämnat honom styrde jag kosan mot Hfred och Malin för att justera uppsatsen. Var ju på opponering i Kalmar igår, så idag blev det lite finjusteringar i texten. 

När vi var klara åkte jag och hämtade hem Travis och så gjorde vi smoothie till mellanmål. Fick en så smidig maskin till det i julklapp förra året med behållare som man kan skruva på lock på och ta med sig. Supersmidigt! Annars har vi bara lekt idag Travis och jag. Passade på att göra hemmalagade köttbullar till middag när man ändå har tid :) 

För övrigt har Travis varit utan blöja ända sen han kom hem från dagis och han har gått till toan när han är kissnödig. Man blir så stolt haha! Han är verkligen superduktig, och han älskar uppmärksamheten han får när han är så duktig och gör det han ska på pottan. Ikväll var både jag och Mattias iväg på träning så mamma la honom. Då hade han blivit förbannad när han var tvungen att ha blöja när han skulle sova, han ville bara ha kalsonger. Känns nästan som man drar tillbaka honom genom att skicka honom till dagis med blöja imon. Men sen ser jag och märker på honom när det börjar bli dags för ett toabesök, och man måste hela tiden påminna honom och det vet jag inte om de kommer göra på dagis liksom. Är han uppe i lek så glömmer han nämligen bort att han inte har blöja på sig. Det är frågan hur man ska göra alltså... Får väl avvakta och se hur helgen går :) Onödigt att stressa, men samtidigt är det han själv som väljer att gå på både pottan och toan, och han vill inte ha blöja på sig helst. 














Skola imon igen

God kväll!

Vi har haft två fixardagar här hemma. Har byggt ihop den nya garderoben och plockat massor. Sådant som behövs ibland! Idag har jag även pluggat lite. Imon väntar nämligen provopponering på uppsatsen i Kalmar. Känner verkligen inte för att åka, men har dessvärre inget val. Hoppas det går bra iaf!

Mattias och Travis är hemma imon. Skolorna har studiedag så Mattias är pappaledig. På onsdag är det däremot dags för rutiner och dagis igen. Nu är det veckor sen han var där, men det kommer säkert gå bra. Man är alltid lite orolig för det där med dagis ändå, är så skönt när det fungerar. De är liksom en stor del i vårt liv, så det är svårt att inte lägga en tanke åt det.

Nähe nu är det sängdags så man orkar med morgondagen :) Såhär ser det ut när vi lägger oss nu för tiden haha.










Lördagskväll

Hej på er!

I torsdags orkade vi aldrig dra iväg till Vby, men igår åkte vi in istället. Fick med oss en garderob hem tillsist. På hemvägen stannade vi till i Hultsfred och badade lite med Travve. Han var lycklig när han fick bada med trollen med andra ord.

Idag har jag varit i Kalmar och hälsat på Sandra. Vi käkade god mat, gick på stan, fikade, drog en vända på Ikea och avslutade med att gå på bio :) En väldans trevlig dag som man behöver ha ibland. Fick med mig ett par t-shirts och en kofta hem, samt ett tvättställ och en tavla från Ikea. Kom hem för inte så länge sen, och det blir sängen snart känner jag, är rätt trött.











Nyår 2013

Igår firade vi nyår med min syster och två kusiner med respektive. Det blev en jättetrevlig kväll med god mat och massa spelande. Travis höll låda ända till raketerna, sen åkte vi hem och la honom. Precis så man vill fira in det nya året, lugn och skönt. Vi åt exotisk planka med potatisgratäng till middag, sen hade jag gjort vit chokladmousse med hallon till efterrätt. Farligt gott är det! Idag har vi inte gjort många knop här hemma. Vi sov till klockan 10 allihop, sen har vi legat och myst i sängen hela förmiddagen. Vi tog en tupplur mitt på dagen allihopa på 2 timmar haha. Alltså rutiner just nu, var är det? Imorgon är det dags att börja med dom igen för allas skull tror jag :)
 
Imorgon ska jag åka till Malin och fixa lite på uppsatsen, sen ska vi skicka in den inför provopponeringen som är på tisdag. Sen tänkte Mattias och jag ta en sväng till Vimmerby ev och kika på nya garderober till sovrummet.
 
 
Bilder från nyår :)