Far from home

Jag har haft svårt att se kommentarer, men nu verkar det ha ordnat upp sig. Såg nu att jag hade fått ett par på lite äldre inlägg. Jag svarar i kommentarer i inlägget oftast, så kolla där efter svar :) Ska göra en lista på ni som gissat datum då bebis kommer och lägga upp så blir det lite enklare att följa vem som får rätt.

Har precis ätit lite värmande kycklingsoppa i detta stormväder. Väldigt gott och jag får faktiskt konstatera att vi borde äta soppa oftare här hemma. Mattias är iväg och spelar innebandy, kommer väl hem när som skulle jag tro. Ikväll ska vi kolla när hans lag i innebandyn har seriepremiär. Annars blir det bara en lugn fredag framför tvn :)




Vecka 38 (37+0):
De allra flesta barn föds mellan vecka 38 och vecka 42. Barnet väger nu ca 3200 gram och är ca 48-50 cm långt. Det är nu väl redo att möta världen utanför!

Längtan efter barnet är nu stor och många gravida som är otåliga försöker finna tips på hur de kan sätta igång förlossningen. Det finns dock ingen forskning som tyder på att man själv kan påverka när förlossningen ska starta. Man tror helt enkelt att det är barnet som bestämmer när det är dags.

Forskare hävdar att graviditetslängden finns i barnets arvsanlag och det avgör när barnet föds. Det är alltså anlaget, vad som är en normal graviditetslängd för kvinnans och hennes partners familj som är avgörande för vilken vecka barnet föds i.


taget från: (http://www.gravidkalender.se/tredje-trimestern/vecka-38)













Glöm inte att gissa datum i inlägget nedan!! :)







Kommentarer

Sv:



hahaha.. gissa?

Svar nej ;) Inte ett ända gram! Gått ner 1,5kg enligt vågen.. Det menas ju med att jag ner minst 5kg efter bebis väger, vattnet väger o moderkakan.. =)

jag tror den kommer v 40 + 6

vet inte vilket datum bebisen är planerad så skrev veckor i stället :-)

Fin mage =) Har du börjat känna av några förvärkar eller så ännu?


Kom ihåg






Trackback