Like a prayer

Va i Kalmar igår för en redovisning. Blev inte så mycket till redovisning, mer diskussion vilket inte gjorde mig något :) Sen drog vi ut till Smedy en sväng för att kolla in stallet vi ska va i nästa vecka och rida. Riktigt fint va det, så de blir nog bra :) Det blev inte så mycket mer gjort igår. Orkade inte laga mat igår när jag kom hem så vi beställde varsin kebabtallrik sen somnade vi båda två och vaknade vid 9 haha!

Fredag idag och man är ledig. Skönt värre! Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, Mattias slutar om typ en timme iallafall så vi får väl se sen. Värdet verkar ju vara bra för en gångs skull :)




Vecka 18:
Fostret är nu drygt 14 cm långt från hjässa till stuss, väger runt 190 gram och är stort som en knuten hand. Det är nu täckt av små fina hårstrån, även kallade lanugo.

För många kvinnor känns nu barnets rörelser i livmodern allt tydligare, även om de än så länge kan kännas diffusa. Ibland kan det vara svårt att avgöra om det är fosterrörelse eller bara gaser i magen. Den blivande mamman har nu gått upp ca 5 kilo och än så länge finns inga medicinska hinder för att tex åka på en resa.

Fostrets hörsel börjar bli allt bättre och ögats näthinna är nu känslig för ljus, vilket gör att barnet kanske vänder ryggen till om du vistas i starkt ljus. Runt vecka 18 kan eventuella hjärtfel upptäckas med hjälp av ultraljud, och det brukar runt denna vecka vara aktuellt med en ultraljudsundersökning


(taget från http://www.gravidkalender.se/andra-trimestern/vecka-18)






/Take care Nathalie







Kommentarer

Kom ihåg






Trackback